Dog.bg Форуми : С какво храните хъскито си?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (110 Страници) +
  • « Първа
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

С какво храните хъскито си?

#361 Потребителят е офлайн   yay_plam Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 April 2008 - 07:35 AM

орехи-да,мляко-да,но по половин литър веднъж седмично.когато кайсийте узряха,няколко дни бяха на такава диета-последствията са,че неможах да събера материял за ракия l) .круши и ябълки-само добре узрели,също така и грозде.веднъж месечно кокали за почистване на зъбите.основната храна е от гранули,български.кучетата са ко,сао.до момента не съм имал проблеми,освен с майка ми,която вече толкова време(5 години)неможе да свикне с мисълта,че е по здравословно да са полугладни отколото преяли-цитирам"неможе такива големи кучета да стоят гладни цял ден и да се хранят само вечер".но и нея разбирам-много ги w)  w)  w) !

a Rositoo виж тук за гроздето какво пише-Резултатите от последни изследвания показват, че стафидите и гроздето могат да предизвикат у животните бъбречна недостатъчност. Малките кученца при това могат да се задавят с грозде.

http://dog.bg/forum/...pic,1975.0.html

#362 Потребителят е офлайн   yay_plam Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2008 - 07:38 AM

Wyvern на мен също ми е много интересно да разбера защо след като нещо не сте го чували си мислите, че др е малоумен и че знаете винаги повече, вече ми писна от злобни забрележки и високото самочувствие на някои хора. Хайде по-полека, а :-

#363 Потребителят е офлайн   Rositoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2008 - 08:04 AM

[glow=red,2,300]yay_plam [/glow]  Благодаря ти, но това съм го чела :blink: ;) И за съжаление...някои неща колкото и да се опитвам не мога да ги предотвратя. Нашите са на мнение че костите са калции (кокалите) . Какво да направя? До обяд съм при нея, а после ме няма 7 часа и в този период.... :rolleyes: Уж са големи хора, а са такива инати... :( Казвала съм им да не ми се бъркат в работите и храната с кучето, ама на...... отговорът е, че щом може да яде всичко навън, под път и над път, хубавото (месо, кокали и т.н.) как няма да го яде?!  :( Много пъти съм им казвала, купувала съм такива специални кокали...е няма и няма. Баща ми особено все си мисли, че всичко знае ЗА ВСИЧКО и все сравнява едното с другото. :(

П.п.Само едно не бях разбрала от тази тема. За костите...става въпрос за кухите кости (пилешките, свинските и т.н.) или за всичко кокали изобщо?
User's Signature

http://www.vbox7.com/play:d880ab65

Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...

#364 Потребителят е офлайн   yay_plam Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2008 - 08:13 AM

Ами аз избягвам пилешките тръбни кости, а инъче естествено че не всичко можеш да спазваш, аз просто казах нещата които съм прочела и знам че не бива да е така. Аз  също не спазвам всичко

#365 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2008 - 09:21 AM

Да, гроздето и стафидите по последни изследвания се оказват вредни-четох го.
Моята Тара не яде нито плодове, нито зеленчуци. :- Като беше малка обичаше домати и като правех салата тя чучваше до мен и чакаше да й дам, но вече не го иска.Пробвала съм с ябълка, портокал, мандарина, краставица, морков-не иска.Но пък с гранулите и домашно готвената храна нямаме проблеми...хапва си добре. ;D
User's Signature

Качена снимка

#366 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 April 2008 - 09:46 AM

Цитат

Wyvern на мен също ми е много интересно да разбера защо след като нещо не сте го чували си мислите, че др е малоумен и че знаете винаги повече, вече ми писна от злобни забрележки и високото самочувствие на някои хора. Хайде по-полека, а :-

Ами пита те човека за тези указания. А из искам да ги прочета. Защо пък само ти да ги знаеш? Всеки път когато те питат нещо конкретно не отговаряш а почваш да пееш за злоба, самочуствие  :huh: че другите не може сичко да знаят и по-полека, а до сега нито веднъж не си се аргументирала.

А за вет. доктори, които твърдят че гранулата помага да не се образуват налепи по зъбите, просто им желая лек ден, може би никога не са гледали куче, или ако случайно са имали такава възможност, то е било някое младо куче до две годишна възраст.... айде пък тия приказки не точно на мен  ...

И хора ако си обичате кучетата, не им давайте кокали!
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#367 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2008 - 09:50 AM

ама вие двете си спорите редовно  ;D :)

#368 Потребителят е офлайн   yay_plam Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2008 - 09:55 AM

това не беше просто въпрос, а твоето не е отговор, а отново нападка и отново се изказваш как никой др освен теб не е прав, аз пък ти желая лек ден на теб, защото просто ми писна да се занимавам. Плюс това се аргументирам, явно не четеш. Незнам кой е със самочувствието и кой пее злоба. Хайде...със здраве B)

#369 Потребителят е офлайн   Wyvern Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2008 - 01:05 PM

Цитат

Хахаха е тук много се обърка аз никъде не съм казал че не съм го чувал ти сам/а си си направил/а този извод. Както и за високото самочувствие. Huskypower правилно каза че никъде няма аргументи. Чел/а си го добре, кажи кой го е казал или писал да видим и ние и да си преценим колко е вярно. Защото ако го е казал твоя ветеринар да има много здраве. Но примерно ако е от книга на Michael Jennings или Kathleen Kanzler тогава имаш много голям шанс да убедиш някого (поне мен) че това е вярно.

А пък за високото самочувствие пак си помисли

п.с на кое казваш аргумент
User's Signature

In Life only Death is certain.

#370 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 21 April 2008 - 01:57 PM

Цитат

основната храна е от гранули,български

Това по-добре не правете.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#371 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 April 2008 - 03:30 PM

В указанията може да пише, че така трябва.  ;D
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#372 Потребителят е офлайн   Zein Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 21 April 2008 - 03:32 PM

За храната БОШ какво мислите , дог премиум
развъдната серия ? ИЗглежда почти 1:1 като съставки
с Роял канина :?

#373 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 21 April 2008 - 08:17 PM

Цитат

В указанията може да пише, че така трябва.  ;D
:rolleyes: Мани...
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#374 Потребителят е офлайн   Rositoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2008 - 09:09 PM

Вместо да се заяждате взаимно, по добре нека се обърне внимание на темата. Вече не знам за кой път се случва човек да попита нещо относно таблицата на опаковките на храната или нещо свързано с нея, а никой да не се опита и да отговори. Не занм,. може и да не сте наясно, но все пак това е форум и никой няма право да се държи по нависоко от който и да е. поне според мен всички си имат някакъв "багаж", повече или по малко. А сега нека се обърне поне малко внимание на темата и да караме напред.

Zein За Бош съм чувала само добри изкази. Не съм я давала и не мога да ти кажа как действа. Давахме един път от марката Гран Форма и останах ммного доволна. 5 клас храна-гранулирана. Бленика си облизваше лапите. Но за съжаление в Шумен я няма, самио за възрастни :rolleyes: Има всичко в нея, кеото се съдържа в ройал канина, само където марката не е толкова известна, колкото ройала.  ;) Айде че бързам, лека на всички ;)
User's Signature

http://www.vbox7.com/play:d880ab65

Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...

#375 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 April 2008 - 10:15 AM

Храните са различни. Това "че се съдържа всичко, което има в роял канина" не знам как го преценявате. Храите освен, че се правят по рецепта и имат разлика в това, имат разлика и в произхода на съставките, комбинациите, съотношението, както и разлика в усвояемостта например. Освен това всяка фирма си има различни видове храна предназначени за различни потребности и възраст.
Да, според мен Бош е добра храна, макар че не знам с кой от всичките асортименти се храни кучето, аз съм хранила преди доста години с Бош, но също така от много години вече храня с Роял Канин.
Общи приказки по темата ... друго какво?
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#376 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2008 - 12:23 PM

Цитат

Храните са различни. Това "че се съдържа всичко, което има в роял канина" не знам как го преценявате. Храите освен, че се правят по рецепта и имат разлика в това, имат разлика и в произхода на съставките, комбинациите, съотношението, както и разлика в усвояемостта например. Освен това всяка фирма си има различни видове храна предназначени за различни потребности и възраст.
Да, според мен Бош е добра храна, макар че не знам с кой от всичките асортименти се храни кучето, аз съм хранила преди доста години с Бош, но също така от много години вече храня с Роял Канин.
Общи приказки по темата ... друго какво?

спазваш ли оказанията по колко грама да се дава на кучето и колко пари даваш на месец за едно хъски женско примерно :) ако не е тайна де

#377 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 April 2008 - 01:01 PM

Не е тайна нищо, но различните ми кучета ядат различна храна. Освен това 10-15 процента от храната не е гранула и затова не мога да кажа някаква точна цифра.
Иначе грамажа указан на чувалите /за храната с която храня/ излиза, че не го спазвам за големите кучета. Не знам защо, но кучетата ми изяждат по-малко храна, от колкото е написано. Ако им я давам, някои изобщо няма да я ядат, а други ще станат 100 кила и ще ходят по 4-5 пъти на ден по голяма нужда  :o Гледам да им нагодя грамажа така, че да изглеждат добре според нуждите си, защото се движат различно, имат различен метаболизъм и т.н.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#378 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2008 - 07:10 PM

:) ясно то и при мене е така ако е тичала и играла много после яде много ако пък е нямало с кои да играем не ядем

#379 Потребителят е офлайн   Mawowa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 April 2008 - 08:53 PM

Искам да ви попитам,каква храна да давам
на Норт,която да съдържа повече калций?
За калций му давам само таблетки,но не мисля
че е достатъчно.

#380 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 April 2008 - 09:23 PM

Важен е баланса между калций и фосфор. Висококачествените гранулирани храни го имат.
Иначе кое те кара да мислиш, че таблетките не са достатъчни? 
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

• (110 Страници) +
  • « Първа
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема