С какво храните хъскито си?
Публикувано: 21 April 2008 - 07:35 AM
a Rositoo виж тук за гроздето какво пише-Резултатите от последни изследвания показват, че стафидите и гроздето могат да предизвикат у животните бъбречна недостатъчност. Малките кученца при това могат да се задавят с грозде.
http://dog.bg/forum/...pic,1975.0.html
Публикувано: 21 April 2008 - 08:04 AM
П.п.Само едно не бях разбрала от тази тема. За костите...става въпрос за кухите кости (пилешките, свинските и т.н.) или за всичко кокали изобщо?

http://www.vbox7.com/play:d880ab65
Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...
Публикувано: 21 April 2008 - 09:21 AM
Моята Тара не яде нито плодове, нито зеленчуци. :- Като беше малка обичаше домати и като правех салата тя чучваше до мен и чакаше да й дам, но вече не го иска.Пробвала съм с ябълка, портокал, мандарина, краставица, морков-не иска.Но пък с гранулите и домашно готвената храна нямаме проблеми...хапва си добре. ;D
Публикувано: 21 April 2008 - 09:46 AM
Цитат
Ами пита те човека за тези указания. А из искам да ги прочета. Защо пък само ти да ги знаеш? Всеки път когато те питат нещо конкретно не отговаряш а почваш да пееш за злоба, самочуствие :huh: че другите не може сичко да знаят и по-полека, а до сега нито веднъж не си се аргументирала.
А за вет. доктори, които твърдят че гранулата помага да не се образуват налепи по зъбите, просто им желая лек ден, може би никога не са гледали куче, или ако случайно са имали такава възможност, то е било някое младо куче до две годишна възраст.... айде пък тия приказки не точно на мен ...
И хора ако си обичате кучетата, не им давайте кокали!

JulyVell Siberians
Публикувано: 21 April 2008 - 09:55 AM
Публикувано: 21 April 2008 - 01:05 PM
Цитат
Хахаха е тук много се обърка аз никъде не съм казал че не съм го чувал ти сам/а си си направил/а този извод. Както и за високото самочувствие. Huskypower правилно каза че никъде няма аргументи. Чел/а си го добре, кажи кой го е казал или писал да видим и ние и да си преценим колко е вярно. Защото ако го е казал твоя ветеринар да има много здраве. Но примерно ако е от книга на Michael Jennings или Kathleen Kanzler тогава имаш много голям шанс да убедиш някого (поне мен) че това е вярно.
А пък за високото самочувствие пак си помисли
п.с на кое казваш аргумент

In Life only Death is certain.
Публикувано: 21 April 2008 - 01:57 PM
Цитат
Това по-добре не правете.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 21 April 2008 - 03:30 PM

JulyVell Siberians
Публикувано: 21 April 2008 - 08:17 PM
Цитат

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 21 April 2008 - 09:09 PM
Zein За Бош съм чувала само добри изкази. Не съм я давала и не мога да ти кажа как действа. Давахме един път от марката Гран Форма и останах ммного доволна. 5 клас храна-гранулирана. Бленика си облизваше лапите. Но за съжаление в Шумен я няма, самио за възрастни :rolleyes: Има всичко в нея, кеото се съдържа в ройал канина, само където марката не е толкова известна, колкото ройала. ;) Айде че бързам, лека на всички ;)

http://www.vbox7.com/play:d880ab65
Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...
Публикувано: 22 April 2008 - 10:15 AM
Да, според мен Бош е добра храна, макар че не знам с кой от всичките асортименти се храни кучето, аз съм хранила преди доста години с Бош, но също така от много години вече храня с Роял Канин.
Общи приказки по темата ... друго какво?

JulyVell Siberians
Публикувано: 22 April 2008 - 12:23 PM
Цитат
Да, според мен Бош е добра храна, макар че не знам с кой от всичките асортименти се храни кучето, аз съм хранила преди доста години с Бош, но също така от много години вече храня с Роял Канин.
Общи приказки по темата ... друго какво?
спазваш ли оказанията по колко грама да се дава на кучето и колко пари даваш на месец за едно хъски женско примерно :) ако не е тайна де
Публикувано: 22 April 2008 - 01:01 PM
Иначе грамажа указан на чувалите /за храната с която храня/ излиза, че не го спазвам за големите кучета. Не знам защо, но кучетата ми изяждат по-малко храна, от колкото е написано. Ако им я давам, някои изобщо няма да я ядат, а други ще станат 100 кила и ще ходят по 4-5 пъти на ден по голяма нужда :o Гледам да им нагодя грамажа така, че да изглеждат добре според нуждите си, защото се движат различно, имат различен метаболизъм и т.н.

JulyVell Siberians
Публикувано: 22 April 2008 - 09:23 PM
Иначе кое те кара да мислиш, че таблетките не са достатъчни?

JulyVell Siberians