С какво храните хъскито си?
Публикувано: 02 May 2008 - 10:58 AM
[glow=red,2,300]Victoria[/glow] не съм ги чувала (Belcando), но щом ги харесва, според мен няма проблем да увеличите дозата, но те съветвам, докато е малка/малък да продължаваш да и/му даваш ройал канин и да не сменяте храната, защото на този етап и тази възраст често получават разстройства, раздразнени стомахчета и т.н. ;) За новите хранички не се знае много, но поне за ройал бъди сигурна, че е една от най-добрите храни :palec:
Та моят съвет е: ако имате възможности продължете ройал канина докъдето ви е възможно, не сменяйте храната, а ако сте решили сменяйте я постепенно, малко по малко, за да може стомахчето да свикне с новата храничка!
Та моят съвет е: ако имате възможности продължете ройал канина докъдето ви е възможно, не сменяйте храната, а ако сте решили сменяйте я постепенно, малко по малко, за да може стомахчето да свикне с новата храничка!

http://www.vbox7.com/play:d880ab65
Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...
Публикувано: 02 May 2008 - 03:27 PM
Мерси за съвета Rositoo :blink:
Взех и пак чувалче Роял Канин ..... (макар че и за него чета, че "не е това, което беше" и също има оплаквания ... дано все пак на нея да и влияе добре)
Все пак въпроса за Belcando като марка си остава, ако има желаещи ;D
Имам и друг въпрос - на 2 месеца трябва ли да и давам някакви витамини/калций/бирена мая...? Яде почти само гранули ... + жълтъка от половин яйце, даван и на няколко пъти няколко различни дни покрай Великден, около 100-150гр. ориз+агнешко(специално за нея,без сол/подправки,намалих гранулите за съответния ден) и 2-3 парченца краставица.
Сега и давам по половин хапче калции, но ми дадоха за 10тина дни .... после да купя ли пак и какъв по специално?
Взех и пак чувалче Роял Канин ..... (макар че и за него чета, че "не е това, което беше" и също има оплаквания ... дано все пак на нея да и влияе добре)
Все пак въпроса за Belcando като марка си остава, ако има желаещи ;D
Имам и друг въпрос - на 2 месеца трябва ли да и давам някакви витамини/калций/бирена мая...? Яде почти само гранули ... + жълтъка от половин яйце, даван и на няколко пъти няколко различни дни покрай Великден, около 100-150гр. ориз+агнешко(специално за нея,без сол/подправки,намалих гранулите за съответния ден) и 2-3 парченца краставица.
Сега и давам по половин хапче калции, но ми дадоха за 10тина дни .... после да купя ли пак и какъв по специално?
Публикувано: 02 May 2008 - 04:15 PM
Ако яде хубава гранула не и трябват добавки. Калций може да и даваш когато си сменя зъбите. Бирената мая може, когато е в период на линеене на косъма, иначе за мен няма нужда от нон - стоп витамини.
Публикувано: 04 May 2008 - 11:20 AM
Моето диване отново с капризите си :rolleyes:
Давам и гранули, неще. Давам и мека храничка (мнооого вкусна) яде я. На следващият ден същата храничка стои в купичката напълно непокътната?! :o :sos: Вече не знам какво иска :rolleyes:
Давам и гранули, неще. Давам и мека храничка (мнооого вкусна) яде я. На следващият ден същата храничка стои в купичката напълно непокътната?! :o :sos: Вече не знам какво иска :rolleyes:

http://www.vbox7.com/play:d880ab65
Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...
Публикувано: 04 May 2008 - 04:11 PM
И моята взе да пропуска обедите. Каквото и да и дам; не иска. Все си мисля, че е от топлото време.
А иначе можете ли да ми кажете кога трябва да започне да се храни 2 пъти на ден? Райа е на 3 месеца (вчера ги направи) и си я храня 3 пъти на ден.
А иначе можете ли да ми кажете кога трябва да започне да се храни 2 пъти на ден? Райа е на 3 месеца (вчера ги направи) и си я храня 3 пъти на ден.
Публикувано: 04 May 2008 - 06:08 PM
Арес утре става на 5 месеца и да чукна на дърво до сега не съм имал проблем с храненето! Може би още не си е показал капризите! Иначе си хапва гранулките с голямо удоволствие! Колкото и да му сложа ще ги изяде ;D И други неща си хапва, но честно казано избягвам да му давам друго освен гранули!
Според мен има време докато почнеш да я храниш 2 пъти на ден! Недей избързва все пак кутрето сега расте и има нужда от достатъчно храна! Аз все още храня Арес 3 пъти на ден и мисля така да продължавам още няколко месеца! ;)
Според мен има време докато почнеш да я храниш 2 пъти на ден! Недей избързва все пак кутрето сега расте и има нужда от достатъчно храна! Аз все още храня Арес 3 пъти на ден и мисля така да продължавам още няколко месеца! ;)
Публикувано: 05 May 2008 - 12:05 AM
Цитат
след годинка , ако кучето е голямо на размери или огромно , се дава
2 пъти ако е с хъсешки размери или по 1 път вечерта , или 2 пъти разделено
същото количество по-малко сутринта и повечко храна вечерта.. :blink:
2 пъти ако е с хъсешки размери или по 1 път вечерта , или 2 пъти разделено
същото количество по-малко сутринта и повечко храна вечерта.. :blink:
зависи от разходките :) след голяма разхода и лудо бягане трябва да дадеш по-голямата дажба.Моето ако не съм го разходил да бяга и да играе, почти не яде
Публикувано: 05 May 2008 - 10:47 AM
Тара засега яде Purina Friskies - Junior, после мисля да минем на Purina Pro plan, незнам доколко е добра храната с тази марка, но в малък град като нашия е най-добрата която предлагат. :rolleyes: Роял Канин има, но само някакви малки опаковки - лечебна. :(
Ние проблем като неядене поне засега нямаме, но сме в другата крайност поглъща всичко поднесено и на мига, без да дъвче, да не говорим, че грамажа, който е посочен на опаковката подходящ за нейното тегло и възраст го надвишаваме, да не кажа удвояваме :izcherven:, но аз и дъщеря ни не съм гледала по книга, чета тук за страшни неща като "превъртане на стомаха", но ме успокоява това, че Тара никога не повръща.
Ние проблем като неядене поне засега нямаме, но сме в другата крайност поглъща всичко поднесено и на мига, без да дъвче, да не говорим, че грамажа, който е посочен на опаковката подходящ за нейното тегло и възраст го надвишаваме, да не кажа удвояваме :izcherven:, но аз и дъщеря ни не съм гледала по книга, чета тук за страшни неща като "превъртане на стомаха", но ме успокоява това, че Тара никога не повръща.
Публикувано: 05 May 2008 - 11:26 AM
kriss` Гранулата когато се дава в повече от обозначеното има и обратен ефект - в стомаха тя се подува и когато е в повече причинява дискомфорт и разтройство. Иначе ние сме доволни от Про План.