С какво храните хъскито си?
Публикувано: 01 December 2008 - 11:32 PM
Ето това си поръчахме с Чарка и искам ващо мнение дали е добра храничката :blink: http://www.wings-bg....puppy_c_r_15kg/
Публикувано: 01 December 2008 - 11:47 PM
Значи да смятам че е добър избор :blink:
Публикувано: 02 December 2008 - 08:46 AM
По принцип нашия любимец с алекс78 е много злояд.Той наистина си бута гранулите от купата независимо дали са роял канин или про план.В началото когато го взехме от развъдника ни казаха да купуваме Чикопи защото с това беше хранен и ние така и направихме, но на 3-тия 15 кг чувал той като каза е няма да ям започнахме да пробваме какво ще яде е не открих такава която да я яде.Какво ли не пробвах.Това стана някъде лятото... Вярно чувала съм ,че през лятото ядат по-малко ама чак пък толкова.Но през това време за сметка на гранулите всякакви плодове и зеленчуци си ги ядеше без проблем включително и лук ... как стана това не знам.Майка ми започна да пази буьоните когато вари нещо и да му топи гранилуте и това не помогна... изпива бульона и оставя гранулите.И консерви му давахме и пак не ги хареса... И така започна бульони с хляб само да яде... нищо друго... След като стана на година му взехме малко агнешки и телешки кокали от една кланница предимно гръбнак за негова радост по тях имаше и месо и си ги хапваше до едно време отново.Добре че беше жената от зоомагазина която продължи да ни предлага храни да пробваме дали ги яде.В момента яде гранули ,но само от един вид и на всичкото отгоре те са за малки кученца от 3 до 6 месеца ...Но какво да го правя като не иска да яде нищо друго вече ... Жалко че не помня марката на храната мисля ,че беше германска ... Не знам ,но днес ще ходя за храна ще проверя и ще ви кажа да си кажете мнението ..
Публикувано: 02 December 2008 - 09:52 AM
Явно всяко куче открива своите предпочитания после B)
Публикувано: 02 December 2008 - 10:18 AM
И ние пробвахме веднъж да му дадем от същата храна, само че за малки кученца, и я изяде цялата. ;D Може би, защото гранулите са по-мънички и го мързи да дъвче по-големите. ;D
Публикувано: 02 December 2008 - 11:02 AM
Цитат
Явно всяко куче открива своите предпочитания после B)
Явно ... Но и нашия е мнооооого злояд ... Ама какво да го правя ... Даже Бирена мая му бех взела за разяждане поне така ми препоръчаха ... Е вярно започна малко повечко да похапва и качи някое друго килограмче че се беше стопил лятото.... :yahoo:
Публикувано: 02 December 2008 - 02:04 PM
Кокали не бива да се дават, ако давате то в никакъв случай не са за наяждане с тях, т.е. главно меню :rolleyes: . Може 1/2 в седмицата и то задължително кости, които не са от пернат дивеч, все пак, аз не бих давала.
Има си начини, по които се яде правилно с готвено и не е зле да прочетете, ако отново оставите гранулите. Правилното хранене не включва кокали.
Само да добавя, че и човешката храна не е подходяща за кучетата, ако е някоя манджа или месо, готвено като за човек.. не за друго си има отделна кучешка храна.
Ние преди европейското се хранихме с готвено с цел качване на килограми, помогна съвсем малко (почти няма разлика от с гранули), но скоро го отказа и него.. все пак не е зле да прочетете как е полезно, има страшно много теми по въпроса в раздела за хранене.
http://dog.bg/forum/...ic,11271.0.html
Препоръчвам да прочетеш тази тема най-вече:
http://dog.bg/forum/...pic,6204.0.html
Има си начини, по които се яде правилно с готвено и не е зле да прочетете, ако отново оставите гранулите. Правилното хранене не включва кокали.
Само да добавя, че и човешката храна не е подходяща за кучетата, ако е някоя манджа или месо, готвено като за човек.. не за друго си има отделна кучешка храна.
Ние преди европейското се хранихме с готвено с цел качване на килограми, помогна съвсем малко (почти няма разлика от с гранули), но скоро го отказа и него.. все пак не е зле да прочетете как е полезно, има страшно много теми по въпроса в раздела за хранене.
http://dog.bg/forum/...ic,11271.0.html
Препоръчвам да прочетеш тази тема най-вече:
http://dog.bg/forum/...pic,6204.0.html
Публикувано: 02 December 2008 - 02:09 PM
Кокали е ял не повче от 5-6 пъти и те бяха подплатени с попарки и какви ли не други неща.Благодаря за линковете ще почета.От пернати знам че не трябва и не съм давала.
Е в една от статиите си пише че може кокали с месо и хрущяли точно това което аз съм му давала.И там пишеше големи кокали... тоест не е гршка от моя страна...
Е в една от статиите си пише че може кокали с месо и хрущяли точно това което аз съм му давала.И там пишеше големи кокали... тоест не е гршка от моя страна...
Публикувано: 03 December 2008 - 12:23 AM
Ние пък сме основно на гранули,малко и се мръщи по някога но това е заради мръвките с които се глезим от време на време :P. Да ти кажа от гранулите съм много доволен,когато го взех на първа ваксина беше 2,5-3кг,сега сме две седмици преди третата и е 7кг и малко с чантата ;D ......... и както казва един популярен ТВ водещ "за нашите приятели от СЕМ"(да не правим реклама все пак де....) гранулите са РОЯЛ :yahoo: