С какво храните хъскито си?
Публикувано: 01 December 2008 - 12:52 AM
Публикувано: 01 December 2008 - 09:06 AM
Публикувано: 01 December 2008 - 10:28 AM
Публикувано: 01 December 2008 - 01:21 PM
Цитат
Има по-евтини храни, които са също хубави (среден клас храни или супер премиум) като например на Гуаби някои храни, една от двете на Нутра (Gold ако не се лъжа е викос клас, следователно е по-скъпа), Чикопи и други..
Публикувано: 01 December 2008 - 03:55 PM
Цитат
Естествено, препоръчвам ти 5 клас храна.. до колкото знам Dog Chow е 3 или 4.
Съвета ми е поне до 1 година да храниш с хубава висококачествена храна. Малките кученца се нуждаят от хубава храна за отлично здраве ;)

http://www.vbox7.com/play:d880ab65
Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...
Публикувано: 01 December 2008 - 05:31 PM
Публикувано: 01 December 2008 - 06:25 PM
dardaron, е ние сме експерти по темата с гладуването и лошата страна е, че преодоляване при нас няма. Явно, някои кучета са си просто така родени - инати, претенциозни към храната, която ядат. Сменили сме много, наистина много марки вкл. готвено (Прешъс е уникален случай.. :() и мога да спомена, че тя определено предпочита ниския клас храна от високия.. и не само при нея де, попринцип инатливите харесват по-лошите храна.. не, че ако и купя би я яла с голямо удоволствие - нищо подобно, просто се забелязва малко по-голямо количество грамаж на ден изяден ;D.
Не сменай често храните, защото още повече ще се научи да гладува. В момента храня с Пурина Про План и я яде.. е, не по толкова грамаж, по колкото трябва попринцип, но я яде. Другата храна, която повече предпочита пред добрите е Роял Канин, но в момента се опитвам да я оставя на една марка и това е Про План, особено харесва с риба - тя има доста силен и очевидно приятен мирис за нея.
Както съм писала и преди в темата съм и купила витамин СА37, слагам и вода в гранулите, лъжичка витамин и го разбърквам. Първата и работа е да изпие соса, който се е получил ;D . Гранулите се изяждат обикновено до края на следващия ден, като вечерта отново и слагам една кофичка. При нас работата "сложи купичката, ако не яде я вдигни и я сложи пак" не върви.. ако правя така изяжда много по-малко, отколкото като и я оставям, въпреки, че се очаква да е обратното.
Пробвай с този витамин (има добри отзиви за него във форума, аз от тук разбрах) и с някоя храна с по-силен мирис, ако взимате определена марка вземи от нея с риба и пробвай ;) . При нас действа, надявам се да съм помогнала.
ПП: Прешъс понякой път става на гладна стачка и прескача по ден ядене, но после пак влиза в релси като погладува.
Публикувано: 01 December 2008 - 06:33 PM
Наистина до сега мислех, че са по класове до 5-ти. Защо? Не мога да ти кажа ;D Благодаря за просветлението! :wub:
Между другото проверявах в интернет и пише, цитирам "висок клас храна"?!
Тук

http://www.vbox7.com/play:d880ab65
Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...
Публикувано: 01 December 2008 - 07:21 PM
П.С. Сега се сетих,че вета ми беше препоръчал една храна,мисля че беше Фаворит, за хъскита.Някой пробвал ли е от нея,и знаете ли да ли е подходяща храна за нашите гадинки..?
Публикувано: 01 December 2008 - 07:47 PM
Бута ги с муцуна откупата на земята и не ги яде.
като се поразрових гледам много ги разбирате храните кояй продукт какво садържал как влияе на кучето на козината и прочие ... а вие бухате FAST FOOD Гаранция а кучето да не ядяло много булашици освен Някви супер качествени храни с незнам си кви витамини и незнам си кви минерали ....
Роял канин си е супер гранула проп лан също но вапроса ми е следния вие хора защо ядете хамбургери пици спагети и темподобни фаст фоод булашици а не ядете Гранули и вие :P :P :P :P :P :P
Напрао си купувайте храна за кучето и вас от едно място ;D поне да знаете че и вие ядете скъпа и полезна храна ..
хихихи
офф малко задълбах закачам се ама малко се вживявате в това какво трябва да яде кучето верно член на семеиството е ама да яде по качествена храна от собственика си "визирам вас" няма смисал ..
всеки според масрафа си се разпростира ... примерно персийката ми яде роял канин кучето кокали и манджи
не че нямам пари да храня и кучето с роял канин ама тогава и аз ще тряя да почна да ям гранули :)
нащо хъски яде :всичко визирам и плодове зеленчуци лятото ядеше диня пъпеш,домати краставици в буквалния смисал яде всичко но не и гранули ...
Публикувано: 01 December 2008 - 07:53 PM
Публикувано: 01 December 2008 - 08:03 PM
говоря по принцип ...
че кучето трябва да яде разнообразна храна в която има всичко нужно ..
след 1вата си година говоря,
за малки е нужно спецялна храна естествено както и за хората бебетата ядът спецялна храна
нащо куче както казах по горе яде всичко гранулите са му най омразни .. ако ще и най скъпите да са .
гледаме рядко да прибягваме към тях .
пак ако ви кажа като му купя кренвирши и застава на челна стоика за да му дам да яде
Публикувано: 01 December 2008 - 08:07 PM
Цитат
Полезен е само жълтъка. Суровия белтък трябва да се маха.
Ако е варено, няма проблем да е цяло.
алооо враца в Жълтъка има високо съдаржание на холестерол ...
ако се ровите толкова на дълбоко кое какво съдържа мога да ви оборя доста ..
Кулинарен консултант съм и знам доста от храните който хората ядът както и животните какво садържат.
кое е полезно и кое е вредно .. вярваите ми вредното преобладава :))
Публикувано: 01 December 2008 - 08:12 PM
намирате си един ресторант от който да ви събират готова храна - останала от клиенти и кучето ви ще е супер ..
нека кучето ви изяжда по "полвин агне на седмица " пак говорете ми за гранули :)
това си е бизнес и нищо повече - визирам гранулите
Публикувано: 01 December 2008 - 09:22 PM
Публикувано: 01 December 2008 - 09:37 PM
П.П. Холестеролът не се натрупва по кръвоносните съдове на кучетата и те нямат атеросклероза. Това за сведение на специалиста по хранене. :sos:
Публикувано: 01 December 2008 - 10:09 PM
Цитат
Цитат
Полезен е само жълтъка. Суровия белтък трябва да се маха.
Ако е варено, няма проблем да е цяло.
алооо враца в Жълтъка има високо съдаржание на холестерол ...
ако се ровите толкова на дълбоко кое какво съдържа мога да ви оборя доста ..
Кулинарен консултант съм и знам доста от храните който хората ядът както и животните какво садържат.
кое е полезно и кое е вредно .. вярваите ми вредното преобладава :))
ВРАЦА ВИКА ВАРНА ПОТВЪРЖДАВАМ ИНФОРМАЦИЯТА :blink:
Публикувано: 01 December 2008 - 11:01 PM
ако разбирах от животни щях да съм Ветеринарен лекър
но не съм
та се чудех ко се вайкате с какво да ги храните дали с жълтък или без
дали риба без ориз или с ...
ставаше вапрос за храната която давате на кучетата си и храната която ядете ВИЕ ХОРАТА пишещи за храната която давате на кучетата си .......
ама караи който ме разбрал разбрал който не да си мисли само ..
Публикувано: 01 December 2008 - 11:22 PM
Между другото, ако не знаеш, има главни и малки букви, на едните мястото им е в началото на изречението, а също и има пунктуация, да не повярваш чак!