Dog.bg Форуми : С какво храните хъскито си?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (110 Страници) +
  • « Първа
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

С какво храните хъскито си?

#1761 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 April 2011 - 08:03 AM

Женските ги пере сачмата.По принцип.И да са раждали,и да са кастрирани-все тая.Тук влиянието на хормоните-непричем.За мен хъски е почти куче,ама не съвсем.Свободният дух в него винаги е готов да го правокира за своенравни постъпки,които най-често го водят до изгубване.Бях се зарекла,че след Арес няма да взема пак хъски,да извървя наново трудния път да превъзпитам един вагабонтин до степен,че да се гордея с най-уравновесеното хъски сред кучетата,с които той се срещаше в ежедневието.Сега бъркат Руни с него-поведението му е индентично,екстериорът-също.Дори и "мама" се опитва да каже вече.Преди около 3 месеца тук,във форума,се даваше женско куче Рая за осиновяване.На година и 3 месеца мисля,Отидох да я видя-е,същата работа.Дива и щастлива,сякаш трън под опашката и забит.Сякаш слуша не стопанката си,а гласове в главата си,които и пускат противоречиви сигнали.Те са и по-игриви.До степен,че има ли забава-иди ги викай,ако имаш нерви и време.Или пък те слушат,но останат ли повече време сами у дома,си измислят разрушителни занимавки.Може би майката му е в добре изразходената енергия и аз не чакам моят да кротува по презумция,когато е сам,а се подсигурявам с достатъчно енергична разходка преди това.
Вчера срещнах свободно пусната женска,която познавах от бебе и знаех,че също е свободен неутрон,постоянно на повод.Учудих се,че върви подир стопанина си пусната.Но щом се засякохме,се оказа,че тя наскоро е родила и...напада други кучета.Кел файда,че ходи спокойно,след като пак не могат да я контролират,ако срещне друго куче.Виждам,че много сме се отклонили от темата и да не е спам,ще кажа,че навън използваме лакомства само,ако сме сами и тренираме в клетката с уредите.Руни е способен да сдави и пит (вече се нахвърли на един мъжки) ,само и само да си брани храната,която му подавам.Предполагам,че причината за епилепсията му е метаболична-гладът му е перманентен и поради тази причина проявява този тип агресия.Тази седмица ще се консултирам с вета по въпроса.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#1762 Потребителят е офлайн   Foxy1 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 April 2011 - 11:10 AM

Какви витами мога да дам на моето кученце, което е на 4 месеца за апетит? Храни се , но по-малко, струва ми се слабичак. Какви ли ни храни не съм му давала. Дори и пилешко месо яде по-малко. Не е от храната, просто си няма апетит :(

#1763 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2011 - 02:51 PM

Това,дали Ви се струва слабичък,е относително.Ще го каже със сигурност ветеринар.На или-били витамини не се дават.Вземете под внимание и това,дали поема достатъчно калории с храната спрямо движението си,или има метаболизъм,наследен от родителите си.Стига да се развива хармонично и да няма здравословни отклонения,си го хранете както Ви е препоръчано от ветеринар и не го мислете-освен ако не смятате да го водите на изложба.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#1764 Потребителят е офлайн   m_stoilkov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 April 2011 - 08:57 PM

Аз бех писал тука преди време че моето диваненце като беше изпрало пубертета намали яденето.Мина сам на едно храненен на ден и то не в количествата дето изяждаше преди .Позаслабна доста от 22,5 на 20кг.Енергичен както винаги тича здраво из поляната даже повече от преди.И като че ли още го тресе още пубертета и капризничи но и аз не му се давам.Яде си пилешко телешко ориз, хлебец,Но не достатъчно за да качи килца.На 11 месеца е и е 20 кг дали е малко дали е нормалн не знам .За височина е 57-58 см.Жизнен и игив .Бях чел тук някъде че като нямат апетит им се дава бирена мая.Няко с риск да се повтори да каже некоя дума и съвет.Качена снимка

#1765 Потребителят е офлайн   dobityyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2011 - 12:20 PM

Моят Аксел ,също си намали дажбата като стана на 6 месеца...и продължава да си яде по 1 път на ден. Явно се дължи наистина на пубертет...бях се притеснeна в началото,водих го на вет...оказа се че му няма нищо просто са си инати и то големи. А и наистина зависи от изразходваната енергия.Когато правим по- дълги преходи се случва да яде и по 2 пъти. Иначе и аз му давам пиле с орис..пиле с варени картофи,телешко и смесвам с гранулки ,но инатчето само гранули не иска да яде..задължително трябва да има нещо смесено с тях. И от време на време му слагам препечен хляб,но това е само когато нямам гранули :)

#1766 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 June 2011 - 10:26 AM

MERA DOG - някой запознат ли е с тази марка храни?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#1767 Потребителят е офлайн   Jake Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 July 2011 - 03:12 PM

Някой запознат ли е с тази храна http://shop.zoomania...dult-15-kg.html .Клинаката,в която водя Джейк ми я препоръчаха за хъски.Незнам дали точно е за хъски.Някой да е чувал!?За сега си хапва с апетит.Но не я взимам на цената,която е в сайта :af_089: и по-добре,че там е по-скъпа и роялчето

#1768 Потребителят е офлайн   Jake Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 July 2011 - 03:16 PM

Всъщност не е по-скъпа от роялчето.Прощавайте ме :da_005: ,но ако сте чули отзиви за нея споделете.Даже не се ориентирам за класа,но по цената горе долу ми говори,че е среден клас....може и да греша....

#1769 Потребителят е офлайн   Heskey_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 July 2011 - 04:58 PM

Бях чел добри работи за нея,като марка но за хъски незнам :)

А какво мислите за ето тазиMy link съдържа 30 % протеин повече и от Рояла(ако не се бъркам).Доста е евтинка За нея съм чувал много добри отзиви, за по-малките кученца, мисля че е добра .:)
User's Signature

Качена снимка

#1770 Потребителят е офлайн   Jake Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 July 2011 - 07:30 PM

Ммм тази не съм я чувал.За сега ще остана с Equilibrio,от 1 седмица сме с нея,но и си му готвим.За сега всичко е наред.След време се чудя дали да не опитам и с Орижен (Orijen).Мисля,че така се пише.А иначе този микс,който си сложил Heskey_ изглежа обещаващ относно съдържанието на протеини и мазнини. :ba_025:

#1771 Потребителят е офлайн   Jake Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 July 2011 - 07:33 PM

Иначе вета ми беше казал,че от протеин кучетата дебелеят :af_089: ...не,че това е лошо.Поне така каза вета.Явно на малките пупита им трябва повечко протеинче :ae_085:

#1772 Потребителят е офлайн   m_stoilkov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 July 2011 - 12:09 PM

Моя Аксел нещо понамали яденето в тия жеги и свали кило може би сега сме около 20 кг а е на 1година и два месеца .Храни се основно с пилешко месо с ориз и много рядко гранули по веднъж на ден.Иначе си е като стрела из поляните и нема кой да го стигне от приятелите му .Все се притеснявам за апетита му.Тука бях чел че някой колеги дават бирена мая за апетит .Колко и как се дава ?

#1773 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 July 2011 - 01:34 PM

Показване на мнениетоm_stoilkov, в 29 July 2011 - 10:09 AM, написа:

Моя Аксел нещо понамали яденето в тия жеги и свали кило може би сега сме около 20 кг а е на 1година и два месеца .Храни се основно с пилешко месо с ориз и много рядко гранули по веднъж на ден.Иначе си е като стрела из поляните и нема кой да го стигне от приятелите му .Все се притеснявам за апетита му.Тука бях чел че някой колеги дават бирена мая за апетит .Колко и как се дава ?

Аз съм чувала, че бирената мая се дава най-често пролет и есен и мисля, че дозата беше като при хората на кг живо тегло. Доколкото си спомням май препоръчват да се дава около месец. Знам ли....не съм давала. Но, ако кучето ти има апетит попринцип, сиреч не е от злоядите няма за какво да се притесняваш, че е намалил яденето в горещините. Еди от пролетта е свалил около 2 кг сигурно, но той попринцип е злояд, та сега му заливам гранулите с бульон или пък чат пат му купувам от тези супите на прах на Маги, като я разреждам в около 2-2.5литра. И понеже е злояд може да стои 4 дни без да хапне нищо. просто защото или не му харесва нещото или му е жега, а в повечето случаи се инати. Може би ще започна да се притеснявам за яденето, когато откаже да кажем есента или зимата да яде. Тогава може и да прибегна до бирената мая. В момента той яде 1 път на ден, а е на 10 месеца. До преди 3 седмици си ядеше 2 пъти и нямаше проблем. Жегата му действа. Аз ти препоръчвам да не му даваш бирена мая, а да го оставиш да яде толкова, колкото той прецени, че е сит. :)
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#1774 Потребителят е офлайн   FANFAN Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 July 2011 - 02:34 PM

Показване на мнениетоm_stoilkov, в 29 July 2011 - 12:09 PM, написа:

За мой късмет досега не съм имал злоядо куче,но е имало периоди,в които по една или друга причина са отказвали да се хранят, и също като теб това доста ме е притеснявало..От друга страна пък ми се пълни душата когато наблюдавам, в случая Алтай,как с апетит си омита съдържанието на купичката. А той е всеяден милиятКачена снимка Основното му меню е гранули,пилешко,варени яйца,вече и гръкляни,но досега е пробвал и одобрил вкусовите качества на: ябълки,череши,малини,праскови,диня,царевица,краставица,домат,картофи,зеле,моркови,всякакви тестени изделия и какво ли още неКачена снимкаНа 4 месеца сме,тежим към 14 кг може би,страшно атлетичен и бърз,кръстен от приятелката ми Алтай стрелата,а от мен куршумаКачена снимка Относно бирената мая ,на опаковката е указана дозата,опитай,от доста източници знам,че има ефект,други пък го отричат..Прецени си.Важното е момъкът да е добре,пък и щом казваш че е като стрела-жалко че не сте наблизо да им устроим с Алтай едно състезание,след някой и друг месец,че сме си бебета още ниеКачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#1775 Потребителят е офлайн   m_stoilkov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 July 2011 - 10:57 PM

Показване на мнениетоFANFAN, в 29 July 2011 - 02:34 PM, написа:

Показване на мнениетоm_stoilkov, в 29 July 2011 - 12:09 PM, написа:

За мой късмет досега не съм имал злоядо куче,но е имало периоди,в които по една или друга причина са отказвали да се хранят, и също като теб това доста ме е притеснявало..От друга страна пък ми се пълни душата когато наблюдавам, в случая Алтай,как с апетит си омита съдържанието на купичката. А той е всеяден милиятКачена снимка Основното му меню е гранули,пилешко,варени яйца,вече и гръкляни,но досега е пробвал и одобрил вкусовите качества на: ябълки,череши,малини,праскови,диня,царевица,краставица,домат,картофи,зеле,моркови,всякакви тестени изделия и какво ли още неКачена снимкаНа 4 месеца сме,тежим към 14 кг може би,страшно атлетичен и бърз,кръстен от приятелката ми Алтай стрелата,а от мен куршумаКачена снимка Относно бирената мая ,на опаковката е указана дозата,опитай,от доста източници знам,че има ефект,други пък го отричат..Прецени си.Важното е момъкът да е добре,пък и щом казваш че е като стрела-жалко че не сте наблизо да им устроим с Алтай едно състезание,след някой и друг месец,че сме си бебета още ниеКачена снимка

Благодаря и на теб и на LETTY .Няма да бързам да му давам бирена мая.Днес като че ли се засрами и се поняхрани два пъти.Взех му и витамини на VITABON .Аз са среща съм ЗА но нека малко се захлади че може да ги срешнеме на средата на пътя .Ако си от пловдив има чудесна еко пътека на бялата река до калофер мисля скоро да си спретнем едно походче по прохладните водопади из стара планина.Качена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#1776 Потребителят е офлайн   FANFAN Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2011 - 07:25 AM

Добро момче е Аксел,усетил е тревогите ти и е решил да ти ги спестиКачена снимка Твърдо съм за подобен преход,мястото е страхотно,може би към средата на септември е подходящо време за организирането му. Както казваш да се поразхлади,пък и малко да поотрасне нашият,че досега в повечето случай когато се е налагало да пътуваме,повръщаше в колата горкото..Последните 2 пъти обаче геройски издържа около едночасово пътуване,така че се надявам вече всичко да е наред. Ще се разберемКачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#1777 Потребителят е офлайн   durex_a Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 16 August 2011 - 10:19 PM

Здравейте, удачен вариант ли е за кучето и портфейла ми да храня Арес с "dog chow"
User's Signature

Качена снимка

#1778 Потребителят е офлайн   Lechov Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 26 August 2011 - 03:13 PM

Изчетох няколко страници за храненето на едно хъски... и бих казал , че повечето дрънкате пълни глупости относно гранулите . В тях се съдържат единствено няколко витамина и това , нищо повече.Мойта Аляска е на почти 4 месеца и от 3-тия месец я храня предимно с меса (пилешки и патешки фенери , дробчета с варен ориз ) , но и давам витамини и калции . За почти 4 месечно куче мойто е 12 кг и яде като невидяло , защото му се прави стабилна разходка по 5 часа дневно със стабилни тренировки.
А относно парите давам по няма и 30 лв месечно за нея относно храната.Те трябва да ядат каквото и ние (не всичко разбира се).
И един съвет да ви дам : когато виждате , че кучето ви не се храни както трябва и е слабичко , отидете в аптеката и вземете бирена мая на хапчета. Давате по 2 на ден (сутрин и вечер) и всичко ще е наред.
Тя главно подсилва апетита на кучето и качва маса :)

#1779 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2011 - 05:30 AM

Бирената мая не помага на злояди кучета. От опит с 2 го казвам.

Не знам как успяваш да даваш по 30 лв месечно, като на мен месото за седмица-две ми излиза някъде толкова. Отделно останалите неща, които не ги смятам, понеже вкъщи винаги ги има под ръка.
Ето как изглежда нашата манджа за около 2 дни:

Качена снимка
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#1780 Потребителят е офлайн   Lechov Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 27 August 2011 - 10:29 AM

Ем за 24 лв купувам мръвка , която ми стига за месец и 6 лв за витамини или калции.
За бирената мая има резултат. При един мой приятел бая помогна след като едната негова женска роди и бая отслабна и си възвърна килограмите.

• (110 Страници) +
  • « Първа
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

3 потребители четат тази тема
0 потребители, 3 гости, 0 анонимни