С какво храните хъскито си?
Публикувано: 25 April 2011 - 08:03 AM
Вчера срещнах свободно пусната женска,която познавах от бебе и знаех,че също е свободен неутрон,постоянно на повод.Учудих се,че върви подир стопанина си пусната.Но щом се засякохме,се оказа,че тя наскоро е родила и...напада други кучета.Кел файда,че ходи спокойно,след като пак не могат да я контролират,ако срещне друго куче.Виждам,че много сме се отклонили от темата и да не е спам,ще кажа,че навън използваме лакомства само,ако сме сами и тренираме в клетката с уредите.Руни е способен да сдави и пит (вече се нахвърли на един мъжки) ,само и само да си брани храната,която му подавам.Предполагам,че причината за епилепсията му е метаболична-гладът му е перманентен и поради тази причина проявява този тип агресия.Тази седмица ще се консултирам с вета по въпроса.

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 25 April 2011 - 02:51 PM

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 25 April 2011 - 08:57 PM

Публикувано: 09 May 2011 - 12:20 PM
Публикувано: 25 July 2011 - 03:12 PM

Публикувано: 25 July 2011 - 07:30 PM

Публикувано: 29 July 2011 - 12:09 PM
Публикувано: 29 July 2011 - 01:34 PM
m_stoilkov, в 29 July 2011 - 10:09 AM, написа:
Аз съм чувала, че бирената мая се дава най-често пролет и есен и мисля, че дозата беше като при хората на кг живо тегло. Доколкото си спомням май препоръчват да се дава около месец. Знам ли....не съм давала. Но, ако кучето ти има апетит попринцип, сиреч не е от злоядите няма за какво да се притесняваш, че е намалил яденето в горещините. Еди от пролетта е свалил около 2 кг сигурно, но той попринцип е злояд, та сега му заливам гранулите с бульон или пък чат пат му купувам от тези супите на прах на Маги, като я разреждам в около 2-2.5литра. И понеже е злояд може да стои 4 дни без да хапне нищо. просто защото или не му харесва нещото или му е жега, а в повечето случаи се инати. Може би ще започна да се притеснявам за яденето, когато откаже да кажем есента или зимата да яде. Тогава може и да прибегна до бирената мая. В момента той яде 1 път на ден, а е на 10 месеца. До преди 3 седмици си ядеше 2 пъти и нямаше проблем. Жегата му действа. Аз ти препоръчвам да не му даваш бирена мая, а да го оставиш да яде толкова, колкото той прецени, че е сит. :)
Публикувано: 29 July 2011 - 02:34 PM
m_stoilkov, в 29 July 2011 - 12:09 PM, написа:
За мой късмет досега не съм имал злоядо куче,но е имало периоди,в които по една или друга причина са отказвали да се хранят, и също като теб това доста ме е притеснявало..От друга страна пък ми се пълни душата когато наблюдавам, в случая Алтай,как с апетит си омита съдържанието на купичката. А той е всеяден милият

Публикувано: 29 July 2011 - 10:57 PM
FANFAN, в 29 July 2011 - 02:34 PM, написа:
m_stoilkov, в 29 July 2011 - 12:09 PM, написа:
За мой късмет досега не съм имал злоядо куче,но е имало периоди,в които по една или друга причина са отказвали да се хранят, и също като теб това доста ме е притеснявало..От друга страна пък ми се пълни душата когато наблюдавам, в случая Алтай,как с апетит си омита съдържанието на купичката. А той е всеяден милият

Благодаря и на теб и на LETTY .Няма да бързам да му давам бирена мая.Днес като че ли се засрами и се поняхрани два пъти.Взех му и витамини на VITABON .Аз са среща съм ЗА но нека малко се захлади че може да ги срешнеме на средата на пътя .Ако си от пловдив има чудесна еко пътека на бялата река до калофер мисля скоро да си спретнем едно походче по прохладните водопади из стара планина.

Публикувано: 30 July 2011 - 07:25 AM

Публикувано: 26 August 2011 - 03:13 PM
А относно парите давам по няма и 30 лв месечно за нея относно храната.Те трябва да ядат каквото и ние (не всичко разбира се).
И един съвет да ви дам : когато виждате , че кучето ви не се храни както трябва и е слабичко , отидете в аптеката и вземете бирена мая на хапчета. Давате по 2 на ден (сутрин и вечер) и всичко ще е наред.
Тя главно подсилва апетита на кучето и качва маса :)
Публикувано: 27 August 2011 - 05:30 AM
Не знам как успяваш да даваш по 30 лв месечно, като на мен месото за седмица-две ми излиза някъде толкова. Отделно останалите неща, които не ги смятам, понеже вкъщи винаги ги има под ръка.
Ето как изглежда нашата манджа за около 2 дни: