Dog.bg Форуми : Проблем след кастрация на женско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Проблем след кастрация на женско куче

#21 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 19 September 2014 - 09:44 PM

Pr07o7yp3

Цитат

Просто я пазя и е невъзможно да забременее без мое знание.

Блажени са вярващите.

http://forum.dog.bg/...B6%D0%BD%D0%BE/
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#22 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 November 2014 - 10:54 PM

Показване на мнениетоPr07o7yp3, в 18 September 2014 - 03:17 PM, написа:

Чакай, чакай. Вие предлагате кастрация в абсолютно всеки един случай.
ВИНАГИ съм казвал, че съм ЗА кастрацията, когато тя се налага поради здравословни причини.

Ето, сама го каза. Жените си отстраняват яйчниците и матката, НО когато здравословното им състояние го изисква, а не ей така за спорта както правите с кучетата си.

Аз не давам хормонални препарати против разгонване на кучето си. Просто я пазя и е невъзможно да забременее без мое знание.

"Кастрацията е е отлично решение за куче(коте/кон и др.), което има проблем, или никога няма да бъде развъждано.".
Защо трябва да кастрирам кучето си ако реша да не ражда и е в отлично здравословно състояние? Да, има положителни страни от кастрацията, НО СПРЕТЕ да изтъквате само тях, защото ИМА и отрицателни такива.
В една друга тема, където отново се зароди спор по този въпрос ясно стана всичко. Показаха се и отрицателните черти на кастраията за това няма да се повтарям, освен това стана ясно за всички, че тук повечето "проповядвате" едва ли не кастрацията не толкова заради ползите от нея, отколкото заради това да не вземе някое куче по погрешка да роди мелези.
Така че да, аз никога не бих препоръчал на някого кастрация ей така, да има там, ако няма здравословна причина за нея. Все пак кастрацията е вид операция и крие своите рискове. Вие подлагате ли се на такива, когато не се налага???

И моля, спрете с тая тъпотия от рода на - хората сме едно, кучетата друго, изтърка се просто вече.

Точно поради подобно мислене преди година кучето на мои познати почина.. Раждала веднъж преди 6-7 години и край - вързана и пазена по време на разгонване.. Умря в страшни мъки, изядена от милиони тумори, разпространили се в цялото и тяло.. Беше ужасно!
МОЛЯ, НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ - ВСЯКО ЕДНО РАЗГОНВАНЕ ОКАЗВА ВЛИЯНИЕ ВЪРХУ ОРГАНИЗМА НА ЖЕНСКАТА! Не разбирам как може да твърдите, че обичате кучетата си и ги гледате в това състояние по 2 пъти годишно? Това ми звучи нелепо! Да не говорим за фалшивата бременност, която може да се получи - не я пожелавам на никого! В следствие на първото разгонване и объркване в хормоните, кучето ми получи фалшива бременност, която трае вече повече от 3 месеца. Наистина е ужасно!
User's Signature

Качена снимка

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни