Непокорно куче, как да се справя? Нямам сили!
Публикувано: 06 September 2014 - 09:12 AM
Аз казах на майка ми че трябва да го пускам, за да изразходва енергията си и така ще е по-кротък и спокоен, пък и щом има и 2 разходки,ще се кротне. Тя каза, че няма проблем. Само за сутринта мисли че няма да му е достатъчно, но ще видим - първите 2-3 дни ще го пускам да види че за мен не е както тя каза "само ще си играеш да го пускаш и връзваш".
Публикувано: 06 September 2014 - 09:18 AM
Публикувано: 06 September 2014 - 07:39 PM
paolina, в 04 September 2014 - 03:02 PM, написа:
Днес Марли плачеше навън, вероятно защото беше самотен. Реших да го изкарам на разходка, но съжалих за постъпката си! Тръгваме и тя протича по следния начин - той се дърпа, аз спокойно се опитвам да го успокоя и да го накарам да върви до мен, той продължава да се дърпа, а аз продължавам с опитите. След като вече ръката ми се е изморила да бъде дърпана наляво и надясно (по точно само НАПРЕД!) се ядосвам и ставам по-груба. Но и това не дава резултат. В крайна сметка помяра успя да постигне желаното - да ме изкара извън релси, като разбира се тук идват шамарите, ала уви, нито ръце, нито синджир не го сплашиха! То не се страхува! Бих го, карах му се, а преди това само "Чшшшшшт", ама с този звук нищо не става... след като бях извън кожата си, а той продължаваше да се дърпа, хванах го съвсем изкъсо и почнах да вървя пред него, до него, за да разбере какво трябва да прави, е да, ама той пък спря да върви. Започна да се дърпа, предусещайки че вече не съм на себе си, но той пожела така! Прибрах се, гузна че съм го била, гузна че съм го наплашила, почти разревана, защото собственото ми куче, което толкова исках не ме слуша! Но и адски ядосана... Имам белези по ръцете от синджира.. до каква степен съм го стискала за да го задържа до мен...
КАКВО ДА НАПРАВЯ?? МОЛЯ ВИ КАЖЕТЕ МИ!! Това куче не разбира от нищо! Вече СЪЖАЛЯВАМ че съм искала куче! Ако знаех че ще е такова инатесто, твърдоглаво, просто, тъпо и т.н. псе, нямаше да го искам!
Защо е такъв? Какво са направя още? Вече не мога така! Мисля да сложа край на разходките му! Това е ужас за едно куче, но едно куче като Марли заслужава ли разходки?????
Чудех се какво да махна от коментара,но всичко си е както трябва да бъде. Не прочетох всички мнения ( не ,че ме интересуват),но Вие преди всичко се замислете над факта как кучето Ви прекарва часовете до разходките ,а и не само...
Явно при Вас както и при всички останали стопани важи максимата - Аз знам ,ти си длъжен да се съобразяваш...
Да попитам - имате ли идея защо кучето тегли и какво трябва да правите за да излезете от тази според Вас странна ситуация ?

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/
Публикувано: 06 September 2014 - 08:41 PM
starrkopf, в 06 September 2014 - 07:39 PM, написа:
Чудех се какво да махна от коментара,но всичко си е както трябва да бъде. Не прочетох всички мнения ( не ,че ме интересуват),но Вие преди всичко се замислете над факта как кучето Ви прекарва часовете до разходките ,а и не само...
Явно при Вас както и при всички останали стопани важи максимата - Аз знам ,ти си длъжен да се съобразяваш...
Да попитам - имате ли идея защо кучето тегли и какво трябва да правите за да излезете от тази според Вас странна ситуация ?
Щом не сте прочели до тук мненията не мисля че трябва да се отнасяте така пренебрежително! Да, научиха ме

Публикувано: 07 September 2014 - 09:31 AM
paolina, в 06 September 2014 - 08:41 PM, написа:
starrkopf, в 06 September 2014 - 07:39 PM, написа:
Щом не сте прочели до тук мненията не мисля че трябва да се отнасяте така пренебрежително! Да, научиха ме

Нищо, пресрамете се и пояснете още веднъж ...Не е задължително да се впускате в подробности - има хора,който ще схванат и от два реда .

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/
Публикувано: 04 December 2014 - 07:40 PM
Публикувано: 04 December 2014 - 10:33 PM

Публикувано: 08 December 2014 - 12:00 AM

Колкото до дърпането аз използвах един трик: когато кучето започнеше да дърпа спирах и го карах да се завърти около мен (да направи празен ход) и да дойде пак от същата страна

Но наистина трябва да изразходвате енергия.
Виж разходките с друго око. Излез с него бягай, бъди му приятел в игрите. Тичайте заедно, ходете в калта, разхождайте се на интересни места който да му харесват (на теб също). Забавлявай се от теб зависи дали ще се влачиш след него или ще търчите заедно. Когато направите това и тръгнете към в къщи пробвай с команда, ако дръпне - спираш хващаш повода с другата ръка и го караш да направи празен ход (не оставяй да мине много време от спирането до извършването на празния кръг, че да не се обърка повече!) Гледай да разбере че щом дърпа ще стигне само до същото си място.
Дано си разбрала какво искам да обясня, че нещо ми се стори сложно да го опиша.

По-добре да подраниш три часа, когато ще е твърде рано, отколкото да закъснееш и минута, когато ще е твърде късно.
Публикувано: 05 January 2015 - 04:36 PM
Публикувано: 06 January 2015 - 12:54 PM
Вестник за какво сте ползвали ?
Да не го учите да чете ?