Моля ВИ ПОМОГНЕТЕ
Публикувано: 16 November 2006 - 10:21 AM
1. Помолете докторите НЕ САМО за микробиология на изпражненията - което ще рече "търсене на бактерии" в тях, а за проверка за яйца на глисти, за да се уточни има ли някой в шкембето на кучето или не. Микробиологията СПОРЕД МЕН - аз НЕ СЪМ ветеринар - в случая ще покаже само бактерии, които си живеят по принцип в червата. Може и в ненормални количества да бъдат, но предвид разклатен имунитет, антибиотици и прочие, това няма да ме учуди.
2. КАКВА инжекция за глисти е слагана? Няма препарат на име "инжекция" r) , т.е. може инжективно да е боцнато какво ли не и съответно от това зависи отговора трябва ли освен това да се повтаря обезпаразитяването или не. Вероятно трябва, изследването по т.1 ще покаже има ли нужда и от какъв конкретен препарат.
3. Ако имаме кървяща язва в стомаха, неприятният мирис на изпражненията, съставени от тъмноръждива до почти черна, преработена от стомаха и червата кръв, е нормален... но СЪЩОТО явление се наблюдава и при парвовироза, пак по същата причина. Затова и хората предполагат, че може да е парвовироза.
4. Понеже не съм доктор, не съм и 100% убедена, че точно силно възпаление на лигавицата на стомаха може да се види на рентгена, даже по-скоро съм убедена, че могат да се видят други работи, които са навели докторите на именно такава мисъл; но пък съм склонна да предположа, че в червата са забелязани много газове (това МОЖЕ да се види на рентген).
5. Лекуващите ветеринари преценяват и предписват диетата - ако те са предположили, че след 2 дни без повръщане може да се дава консервирана храна за кучета със стомашни проблеми, значи МОЖЕ
6. АКО в стомаха има кървяща язва, Алмагел-ът не е добра идея по много причини; вероятно затова не го препоръчват и използват. Напълно е възможно обаче да ви го предпишат в последствие, ако - да чукнем на дърво - кучето бъде изписано живо и здраво. В момента май се произвежда не Алмагел, а Алмалокс на пликчета, то е същото.
Като цяло от помощ биха били пълна кръвна картина, ЕКГ... вече зависи какво оборудване има във въпросната клиника и какво докторите смятат за необходимо. Но като цяло слагането на системи и лекарствата "удрят" в сърцето на кучето, също както инфекциите - поради което хората тук питаха как е то със сърцето. С други думи - да не стане така, че вместо от кървава диария кучето да почине от инфаркт...

Публикувано: 16 November 2006 - 12:29 PM

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."
Публикувано: 16 November 2006 - 12:48 PM
Сега се връщам от клиниката и съм много обнадежден от картината, която видях.
Кученцето ме посрешна с радостно скимтене, което премина в ЛАЙ - за първи път я чух да лае. Не беше акала от вчера, не е повръщала вече втори ден, външния и вид е много по-добре. Хапна микс от енерофермент и храна за болни кученца ( ако не греша звучеше нещо от типа на ИНДЕСТИНАЛ ) като храната бе не-повече от 3 малки къса месце, но всичко това се изяде с огромен апетит. От вчера сутринта е наддала 100 г bravoS !!!
Оспях да накарам лекарите да ми обещаят веднага когато се изходи на направят тест за парвовъроза и проверка за глисти. Гана нямаме! Утре ще и направят и кръвна картина, но са убедени, че няма нужда. Дето се вика : страх- лозе пази!
Антибиотиците, които и поставят са:
Spectam - 0,5 ml
Borgal - 0,2ml
Efloran - 4 ml
Поздравявам Ви всички и заминавам пак към клиниката r)
Публикувано: 17 November 2006 - 08:40 AM
Цитат
Vabanc,
не ни остави с какво да лекуваме, ако всичко удря в сърцето ...................... bl) oleeee b)

Д-р Ангел Ангелов,[br]Вет. кабинет"ИДА-ВЕТ"[br]гр.Плевен[br]0898/514376
Публикувано: 17 November 2006 - 09:52 AM
Куче на 40-50 дни с повръщане и лошо миришещи изпражнения- за какво първо ви идва на ум ? Без да съм лекар ,първо ще поискам тест за парво. А за сърцето попитах защото чудесно знаете връзката с парвовируса.Дано не е това.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 17 November 2006 - 02:32 PM
Сега се връщам от "свиждане" l) . Имаме много голямо подобрение- ядем самички ИНТЕСТИЛАЛ ( по 2 супени лъжици на 3 часа ), скачаме, играем, лаем и т.н. d) За първи път от 15-ти акаме. Изпражненията са почти напълно оформени и вече без лошата миризма. Гледаха за глисти под микроскоп, но не се видя нищо. Направихме и тест за парвовироза. Появи се много ясно изразена контролна линия, но също така се появи много, много леко забелижима с цвета на фона и втора линийка. Това нормално ли е? Според лекаря тестът е отрицателен, но аз го помолих да попита и да го покаже на други свои колеги.
Иначе искат днес да ни изпишат като трябва да ходим утре и неделя само за да и поставят антибиотиците.
Публикувано: 17 November 2006 - 03:18 PM
Специални свойства:
- Установява патогенни субтипове на вируса на павовирозата
- Установява парвовироза до 3 дни след инфекцията в кръв и фекалии
- Устройства за установяване състоянието на заболялото куче по време на лечението
( плътността на тестовата линия показва развитието на заболяването)
Публикувано: 19 November 2006 - 02:03 AM
Иначе общата картина май е на добро като следя как протича заболяването, най-вероятно вече е минала точката откъдето няма връщане, дори и да е станало случайно. Имам теория че майчини антитела + някое друго от ваксината са помогнали + обилното наливане, ама да стискаме палци.
АКО е парво, тотална изолация на кучето и дезинфекция на дрехите и обувките, да не натръшкате някъде още бебета!

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."
Публикувано: 19 November 2006 - 10:48 AM
Цитат
Ти ми водиш класацията - за най- много щуротии казани в едно изречение. b) worthy Офф е да май е добре нелекарите да не увличаме ...

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 19 November 2006 - 05:21 PM
Първо тестовете се делят на антигенни и антителни. При тези които откриват антителата може да се разсъждава, че може да има някякъв имунитет от майката/ако не е ваксинирано/, но антигенните откриват причинителя=заболяване. При тях има ли втора черта значи има заболяване. Какъв тест сте използвали вие?
Второ ако кучето наистина е ваксинирано /недай си боже/ има една особеност при ваксинирането с парвовирозна ваксина. То ще изгради силен имунитет против парвовироза и ще бъде имуносупресирано срещу всички останали болести. Това е особеност на парвовируса.
Трето и най-важно. Дори да е парвовироза, специфичната терапия с хиперимунен серум се прилага до третия ден след началото на болестта, след това няма смисъл. Може да се прилагат неспецифични имуностимулатори, но от други ефектът ще бъде никакъв.
Четвърто, клиниката на заболяването по никакъв начин не наподобява парвовирусния хеморагичен гастроентерит /тъмночервеночерно разтройство, подобно повръщане, затруднена сърдечна дейност, висока температура, без периоди на подобрение и влошаване, силно обезводняване, тежко протичане и според мен много специфична миризма на фекалиите/.
Има и още нещо. Ако беше парвовироза с описаната по-горе клиника след изследването с бариева каша резултата щеше да бъде летално трагичен.

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.
Публикувано: 20 November 2006 - 10:34 PM
В петък ни изписаха от болницата, а снощи на махнаха и абоката. Киара се чуствува много добре, само чака да дойде времето за храна и всичко се облизва за секунди bravoS. Храним се през 3 часа с ИНТЕСТИНАЛ и явно много и харесва. Наддала е за два дни с 250 г и това много ни радва. Вече приемаме и калции и... Май ще стане от нея куче super best . Докторите казаха, че рядко се среща животинче с толкова голямо желание за живот. Вече не повръщаме, изпажненията ни са оформени и без лошата миризма, абе всичко върви на добре. Пием Фамотидин по 1/4 вечерно време, а през деня-Сукралфат 3 х 1/2.
Отностно теста - на него пише Anigen CPV Ag, каквото и да значи това, но лекарите твърдят ( а и жена ми също ), че теста е отрицателен и ако тази линийка, която явно само аз я виждам показва, че теста е положителен то трябвало да имам поне още 5 деца l) .
Утре ще ходим на контролен преглед и ще пиша пак.
Много, много благодарим аз и моето семейство на всички, които ни писаха 1super!
Публикувано: 20 November 2006 - 10:46 PM
Сега вече можеш спокойно BEER !!! drink

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.