tai, в 15 September 2014 - 11:31 AM, написа:
anelia_888,
По-опитните съфорумци, обстоятелствено обясниха подобно поведение. Говорим за мъжко с мъжко.
Пишете, че е от развъдник, скачките са важни за трупане на опит, ако решите да е татко.
Той последен ли е взет от кучилото, сам ли е останал в пространството, в което е бил с другите кученца?
- на 1 година хормоните бушуват - приема се за нормално поведение
- вижте кога за породата е характерно половото съзряване - притеснително е, ако след втората година продължи с това поведение - ако не е провокирано от друго куче
- самият начин на скачка има значение, дали е моментно за секунда, и прераства в игра - приема се за нормално.
- дали го захапва за врата, ръмжи ли... не вижда и не чува - като обсебен, дали е в полова възбуда....
- дали слага лапа на гърба на другото куче, преди скачката - може да го оставите да си играе, но с повишено внимание - хубаво е да му сложат дълъг повод за обучение, за да го контролирате.
Понякога, рядко - лапата има елемент на закачка, да привлече вниманието, понякога е сериозен сигнал...
- прави ли скачка на крак на стопанин, ръка, играчка и т.н. - коригира ли се това поведение, как?
Как прекарва времето си кучето само у дома, със стопанина, начин на игра, разходки - играл ли си е с други кучета до тази 1 година..
Хубаво е преди да се правят, каквито и да е корекции на поведението, да установите, че кучето е здраво!
Най-елементарното - вижте дали двата тестиса на кученцето са паднали в семенната торбичка, понякога при крипторхите се наблюдава подобно поведение, стигащо дори до агресия -от болка, и дори след кастриране, няма промяна в поведението.
Хормонален дисбаланс и т.н. и т.н. Ако е здрав - изберете, по-голям като размер и възраст батко, който да е уравновесен и обучен, задължително!
Ще видите как баткото ще коригира поведението му и в процеса на игра ще успокои "малкия младеж".
Здравейте. Нямам подробна информация за кучето, мисля, че и самите собственици дори не я знаят. Първият им френски булдог, не беше родословен, нямаше подобен проблем, но горкия го отровиха и собствениците бързаха да вземат друг. Това кученце идва от Сръбски развъдник, пристигна много стресирано, казаха че е на 4 месеца. Това е всичко, което знам. Кучето вече е на една година - година и половина мисля.. Просто се държи като полудял - не търси надмощие над другото куче, не показва агресия, но постоянно дебне и придърпва с лапа кучетата около него.
Преди малко направих грешката да го взема сама и да ги заведа на "разходка" - няма да ви описвам какво разхождане беше... Казвам му не, бутам го, дърпам го, ръчкам го - не ми обръща никакво внимание - иска да се качва на мойта женска и това е.. Когато я гушна, за да я спася - той погва мъжкия. Стигна се до разправа на 2 пъти - няма пострадали, но за първи път го виждам така агресивен..
Дали прави скачка на краката на стопаните - постоянно - не всички..
И
двата тестиса на кученцето са в семенната торбичка..