Dog.bg Форуми : Кучето ми

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кучето ми Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 16 September 2014 - 08:50 AM

Без значение дали е Сизар Милан или друг треньор пак няма да получите насърчеване да оставите кучето да клеца друго куче, защото така може да се създаде предпоставка за сбиване. Изобщо не е задължително да е с наказания, побоища или други агресивни методи, а може да се импровизира с нещо, да бъде първоначално разсеяно с позитивни етоди и "замяна" на играта.

Показване на мнениетоMiSs KiSs, в 15 September 2014 - 12:44 PM, написа:

Периода на "катерене" по други кучета е тежък, да! Но си има край. Най-трудно е наистина около годинката! Тогава се държат като разгонени пубертетчета. Има ситуации, които налага намеса на стопанина (най-вече ако отсреща стои сърдит стопанин, който иска да си гледа кучето като порцеланова играчка, в стерилна среда). В такива случаи се налага да се оттегли "доминанта". По-добре е да се прекрати разходката, отколкото да се спира порива на мъжкар. Имаме един познат с породист мъжкар, който имаше проблем да "обяздва" други кучета, когато беше в пубертета. Стопанина му го дърпаше за нагръдника, крещеше му "не" или го цапваше по муцунката с два пръста. След няколко месеца кучето порастна и спря с тези глупости. След годинка решиха да правят поколение с него и - о, чудо! Кучето не искаше да се качи на разгонена женска! До ден днешен не могат да го заплодят и мислят за изкуствено осеменяване в клиника...

Е, да, ама аз знам не едно куче на по 2-3 г, което виси по кучетата, а като му донесат женска и я гледа като марсиянка. Даже в Русия си имат сексолози и по мнение на ползвалите ги доста помагали.
Слънчев ден на всички :dog:

#22 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 16 September 2014 - 10:23 AM

Може, разбира се, но чак да се прави драма и истерия от едно нормално поведение, което най-често отшумява от само себе си не виждам смисъл. Правят го и кастрирани млади животни, за какви сексолози говорим при кастратите пък?
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#23 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 September 2014 - 11:10 AM

Ancheto, първо се съобразявай как си позовляваш да говориш, защото не знаеш какъв човек стои срещу теб и самият факт, че допускаш да напишеш такива обръщения говори за нивото ти на култура и възпитание.
Второ, от известно време следя постовете ти и тези кучета, които си изброила са само във въображението ти (освен чихито), прекрасно помня историята на така наречената ти каракачанка! :ba_025:
Айде да не си измисляме доводи, за да спечелим некаф безмислен спор и ако ще ме цитираш, поне се постарай да прочетеш целият ми пост. Доста преди ти да се сетиш (даже във същият пост, който си ме цитирала) казвам в послеписа, че след 2г. трябва да се търсят причините другаде и тогава проблема е по-сериозен.
И докато слушате съветите на Сизърчо няма да имате връзка с кучето си, а от цялата работа само хайваните ще си плащат.
Пак казвам - който иска да си гледа кучето в епруветка и да го третира като порцеланова играчка - нека си го прави, но без да си пъха носа в нормалната социализация и развитие на другите кучета.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Винаги ще останеш в сърцето ми, Ричи (1992-2009)

#24 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 16 September 2014 - 11:30 AM

Не, не ме разбра, сексолозите за които говорех се занимават с обучаването за скачки на пасивни мъжки. Някой мъжки се качват по всичко дори и по женски, но ако не са разгонени, а като е готова става невидима за тях. В такива случаи помагат сексолозите. Не съм виждала как го правят, само са ми описвали. Кучетата като млади са били много активни и не им е правена забележка за поведението, посто има такива кучета с проблем. След "лечението" започват сами да скачат женските или с малка помощ, но важното, че си връщат желанието. Това е отделно от темата все пак, само уточнявам :md_064:

#25 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 16 September 2014 - 11:32 AM

Анче, тези "сексолози" се наричат "инструктори по скачка", не е нужно да ги закачаме с някакви измислени титли)))

MiSs KiSs

Цитат

И докато слушате съветите на Сизърчо няма да имате връзка с кучето си, а от цялата работа само хайваните ще си плащат.

Право в десятката, напълно подкрепям.
User's Signature

#26 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 16 September 2014 - 11:34 AM

MiSs KiSs , моят отговор беше отговор на твой груб пост. Не си позволявай подобни реплики ако обичаш!
Освен това каракачанка никога не съм имала! Сънувала си. :md_064:

Фурия, сексолози или "инструктори по скачка" е все същото. На мен руснаците като ми обяснявваха казваха и думата "сексолог". все пак става ясно за каква дейност става въпрос и не е фатално ако е грешка на думата и не е объркващо. :md_064:

#27 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 16 September 2014 - 12:00 PM

Не, не е все тая. Инструктори по скачка се занимават със поведенчески грешки, направени от стопаните, които точно с това категорично стопиране на "клатене" от бебета са объркали мъжкарите си. И не напразно при руснаците има въпрос "Вашият мъжкар сам ли осъществява скачката?". Кучета имат нормални инстинкти, които хората по незнание се опитват да ги изкривяват и после "Ах! Ох! Изкуствено осеменяване иначе не става!".
Ми как ще става, като животното не играе със себеподобните и не се учи от по-големите на нормално социално поведение спрямо други кучета, абсолютно винаги стопанина се меси дори когато абсолютно не е нужно?
При моите кучета опита за клатене се прекратяваше при игра на опитни чисти улични кучета, които пред бебето заемаха поза на подчинение - бам по гръб и лапите на горе и клатенето преставаше тутакси. Имаше млади кастрирани животни, които пак правиха опити за клатене, това поведение нямаше нищо общо с нагона за размножаване - правеха го безразборно, мъжко на мъжко, женско на женско. След време това отшумя. За паталогия можем да говорим както МисКис правилно посочи ако това поведение продължава в напреднала възраст с предмети, хорски крака, играчки и т.н. Инак като цяло не е нещо ужасно))))
User's Signature

#28 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 16 September 2014 - 01:23 PM

Фурия, не е съвсем така. Не говоря за хукване към ветеринаря още при първото сепване на кучето. Даже повечето кучета от дребни породи, а е възможно и от едра порода, се стряскат като отидат в кабинета. Аз лично бих опитала всичко и на челна стойка ще застана само и само да се тонизира и да си свърши работата сам и без ветеринар. Помощта често е до толкова, че да задържа женската, за да не повлачи мъжкия в пристъп на паника точно накрая.
Знам за две кучета, които не са живяли по клетки и са постоянно с групата. Гледат ги като писани яйца. Качват се да се закачат, качват всичко и никога не им е забранявано, но женска когато е разгонена не я поглеждат дори и постоянно да са с нея или временно разделяни/опити всякакви са правили/. Такова куче просто трябва "да опита" от скачката, за да му се възстановят желанията. Така казват експертите. Интересно ми е да видя дали специалистите биха успяли да се справят точно с тези две кучета например. Приятелка имаше чихи, което също е пасувало към женските, но каза, че са извикали специалист и с негова помощ кучето е успяло, а сега вече сам се справя с дамите. За друго ми се бяха оплакали, че преди да го дадът на хендлера за водене по изложби кучето е било много активно, а като се прибра загуби интерес към женските. Тук явно причината е била някакъв стрес, можем само да гадаем. После специалиста дойде и вече кучето само прави скачките. Явно си разбират от работата.

Цитат

Инак като цяло не е нещо ужасно))))

О,да, има и съвсем леки качвания без много грубости. Кучето се качва, подскача малко и слиза. Не визирам този тип игра, а говоря за грубите кучета, които даже паднало куче продължават да го мачкат и като видят друго куче първата им работа е да се покатерят. Такива кучета просто имат липса на дисциплина и често са "глухи" за комантите от стопанина. Малко повече заигравка, дълги разходки и разсейване ще свършат работа и съм сигурна, че ще изградят по-силна връзка стопанин-куче. Когато едно дете се тръшка за играчката на другарчето му и я тегли да я вземе за своя не го спукваме от бой, а с заигравка или замяна на играчката проблема се разрешава мирно. Важното е търпението и подхода.

#29 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 16 September 2014 - 02:27 PM

Ancheto
Сега разбирам какво имаш в предвид. Да, при такива оглупявания и пълна глухота ако стопанина казва "НЕ" работата е друга, съгласна съм. Това е вече лиса на контакта между стопанина и куче, няма сглобка, кучето изобщо не отразява стопанина си, защото най-често то дори не знае че има стопанин - мята се там от другата страна на повода нещо двукрако, дава храна и пречи да си правя кефа, защо ли да го слушам изобщо? За съжаление подобна ситуация често се среща по полянките и градинки.
Инак за кучета, необходими за разплод, една от грешките е които се правят да се облекчи мъжкия "ръчно", тогава животното не вдява аджеба за какво му е тази разгонена женска, като цялата работа може да свърши човек?))) Това е друга тема.
Инак всякакъв вид груба и неадекватна игра, в която едното куче може да нарани другото, наистина трябва да се прекъсва от самия стопанин, стига той да наблюдава игрите на кучето си и да е наясно с това, което става, а не да върти в кръг с чаша кафе с ръка с другите стопани и да е излязал не на разходка с кучето, а на раздумка с познати. Тук съм съгласна)
User's Signature

#30 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 16 September 2014 - 02:42 PM

:rc_036: Точно за това говоря. Радвам се, че ме разбра, вероятно не съм била достатъчно ясна в началото. :beer:

#31 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2014 - 06:01 PM

Показване на мнениетоtai, в 15 September 2014 - 11:31 AM, написа:

anelia_888,

По-опитните съфорумци, обстоятелствено обясниха подобно поведение. Говорим за мъжко с мъжко.
Пишете, че е от развъдник, скачките са важни за трупане на опит, ако решите да е татко.

Той последен ли е взет от кучилото, сам ли е останал в пространството, в което е бил с другите кученца?
- на 1 година хормоните бушуват - приема се за нормално поведение
- вижте кога за породата е характерно половото съзряване - притеснително е, ако след втората година продължи с това поведение - ако не е провокирано от друго куче
- самият начин на скачка има значение, дали е моментно за секунда, и прераства в игра - приема се за нормално.
- дали го захапва за врата, ръмжи ли... не вижда и не чува - като обсебен, дали е в полова възбуда....
- дали слага лапа на гърба на другото куче, преди скачката - може да го оставите да си играе, но с повишено внимание - хубаво е да му сложат дълъг повод за обучение, за да го контролирате.
Понякога, рядко - лапата има елемент на закачка, да привлече вниманието, понякога е сериозен сигнал...

- прави ли скачка на крак на стопанин, ръка, играчка и т.н. - коригира ли се това поведение, как?

Как прекарва времето си кучето само у дома, със стопанина, начин на игра, разходки - играл ли си е с други кучета до тази 1 година..

Хубаво е преди да се правят, каквито и да е корекции на поведението, да установите, че кучето е здраво!

Най-елементарното - вижте дали двата тестиса на кученцето са паднали в семенната торбичка, понякога при крипторхите се наблюдава подобно поведение, стигащо дори до агресия -от болка, и дори след кастриране, няма промяна в поведението.

Хормонален дисбаланс и т.н. и т.н. Ако е здрав - изберете, по-голям като размер и възраст батко, който да е уравновесен и обучен, задължително!
Ще видите как баткото ще коригира поведението му и в процеса на игра ще успокои "малкия младеж".

Здравейте. Нямам подробна информация за кучето, мисля, че и самите собственици дори не я знаят. Първият им френски булдог, не беше родословен, нямаше подобен проблем, но горкия го отровиха и собствениците бързаха да вземат друг. Това кученце идва от Сръбски развъдник, пристигна много стресирано, казаха че е на 4 месеца. Това е всичко, което знам. Кучето вече е на една година - година и половина мисля.. Просто се държи като полудял - не търси надмощие над другото куче, не показва агресия, но постоянно дебне и придърпва с лапа кучетата около него.
Преди малко направих грешката да го взема сама и да ги заведа на "разходка" - няма да ви описвам какво разхождане беше... Казвам му не, бутам го, дърпам го, ръчкам го - не ми обръща никакво внимание - иска да се качва на мойта женска и това е.. Когато я гушна, за да я спася - той погва мъжкия. Стигна се до разправа на 2 пъти - няма пострадали, но за първи път го виждам така агресивен..
Дали прави скачка на краката на стопаните - постоянно - не всички..
И двата тестиса на кученцето са в семенната торбичка..

User's Signature

Качена снимка

#32 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 September 2014 - 10:32 PM

Показване на мнениетоanelia_888, в 25 September 2014 - 06:01 PM, написа:

Здравейте. Нямам подробна информация за кучето, мисля, че и самите собственици дори не я знаят. Първият им френски булдог, не беше родословен, нямаше подобен проблем, но горкия го отровиха и собствениците бързаха да вземат друг. Това кученце идва от Сръбски развъдник, пристигна много стресирано, казаха че е на 4 месеца. Това е всичко, което знам. Кучето вече е на една година - година и половина мисля.. Просто се държи като полудял - не търси надмощие над другото куче, не показва агресия, но постоянно дебне и придърпва с лапа кучетата около него.
Преди малко направих грешката да го взема сама и да ги заведа на "разходка" - няма да ви описвам какво разхождане беше... Казвам му не, бутам го, дърпам го, ръчкам го - не ми обръща никакво внимание - иска да се качва на мойта женска и това е.. Когато я гушна, за да я спася - той погва мъжкия. Стигна се до разправа на 2 пъти - няма пострадали, но за първи път го виждам така агресивен..

Така описаното поведение не е от най-нормалните, но не означава, че няма да се оправи. На кучето му трябва много социализация и то с много кучета (не 1-2) и по възможност различни. Най-доброто стечение на обстоятелствата биха били ако си намери "майстора" (под това визирам мъжкар, който има висок статут и утвърден характер, който няма да има нужда да го набие, за да го респектира), за да му подражава в поведението. Разира се такъв индивид трудно се намира. Но най-малкото, което стопаните могат да направят за това куче е да го събират с различни кучета. Все ще се намери женска, която да му оскубе перушината, за да го разкара. Все ще се намери мъжки, който да го респектира. И все ще се намерят 10-20 кучета, който ще наскачка и ще му омръзне. Дотогава и самото куче ще порасне. До навършването си на две годишна възраст би трябвало да се успокои.
Другото, което ще помогне е да се събира с едни и същи кучета всеки ден. Така има по-голям шанс да си утвърди постоянно място в глутницата и няма да се налага всеки път да си изясняват отношенията.

П.П.: Въпрос към вас. Разбирам, че вие имате две кучета (мъжко и женско) и въпросния скачач не е ваш. Защо "гушкате" женската си, когато й се свалят? Тя самата не знае ли как да се пази? Едва ли е първият мъжкар, който я ухажва. Как се справя тя с другите ухажори? Или пак вие ходите да й "вдигате гащите"?
За мъжкия ви разбирам, там може да има човешка намеса, за да се предотврати сбиване. Но вместо да се дърпа и ръчка скачача, може да се каже (изкрещи) "НЕ" и на двамата едновременно. Така ще се стаписат и няма да знаят кой крив и кой прав.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Винаги ще останеш в сърцето ми, Ричи (1992-2009)

#33 Потребителят е офлайн   anelia_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2014 - 10:16 PM

Показване на мнениетоMiSs KiSs, в 26 September 2014 - 11:32 PM, написа:

Показване на мнениетоanelia_888, в 25 September 2014 - 06:01 PM, написа:

Така описаното поведение не е от най-нормалните, но не означава, че няма да се оправи. На кучето му трябва много социализация и то с много кучета (не 1-2) и по възможност различни. Най-доброто стечение на обстоятелствата биха били ако си намери "майстора" (под това визирам мъжкар, който има висок статут и утвърден характер, който няма да има нужда да го набие, за да го респектира), за да му подражава в поведението. Разира се такъв индивид трудно се намира. Но най-малкото, което стопаните могат да направят за това куче е да го събират с различни кучета. Все ще се намери женска, която да му оскубе перушината, за да го разкара. Все ще се намери мъжки, който да го респектира. И все ще се намерят 10-20 кучета, който ще наскачка и ще му омръзне. Дотогава и самото куче ще порасне. До навършването си на две годишна възраст би трябвало да се успокои.
Другото, което ще помогне е да се събира с едни и същи кучета всеки ден. Така има по-голям шанс да си утвърди постоянно място в глутницата и няма да се налага всеки път да си изясняват отношенията.

П.П.: Въпрос към вас. Разбирам, че вие имате две кучета (мъжко и женско) и въпросния скачач не е ваш. Защо "гушкате" женската си, когато й се свалят? Тя самата не знае ли как да се пази? Едва ли е първият мъжкар, който я ухажва. Как се справя тя с другите ухажори? Или пак вие ходите да й "вдигате гащите"?
За мъжкия ви разбирам, там може да има човешка намеса, за да се предотврати сбиване. Но вместо да се дърпа и ръчка скачача, може да се каже (изкрещи) "НЕ" и на двамата едновременно. Така ще се стаписат и няма да знаят кой крив и кой прав.

Надявам се наистина проблема да отшуми.. Не смятам да повтарям грешката и да ги събирам пак - не и сама..
Колкото до моята госпожица - гушкам я, защото тя е много по-дрвбна от него - едва 10 кг е, а той е над 16 и я мачка, а тя горката се опитва да го отблъсне, изправяйки се на задни крака, но той я събаря на земята и на мен ми става жал.. Иначе тя е много общителна и досадна - постоянно се вре между кучетата и особено между по-големие и ги ближи по муцунките, а ако някой тръгне да я закача - ляга по гръб и се лигави.. Не й "вдигам гащите", а просто не ми е приятно да гледам как я търкаля и подмята..
User's Signature

Качена снимка

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни