ВАЖНО!!!
Публикувано: 19 September 2014 - 07:32 PM
Здравейте! Моля всеки който е имал такъв проблем или знае нещо по темата да изкаже мнение. Кучето ми е на 10г, беше разгонена отскубна се и се беше заклещи с едно куче. От тогава я смятам за бременна. Проблемът е, че и излезнаха някакви коски на корема. Проверявам гърдите и всеки ден първо от тях течеше нещо безцветно като вода .. после стана жълтеникаво бяло, а днес като проверих беше нещо като червеникаво кафяво не мога да разбера какво е това?Нормално ли е това? Какво се случва с кучето? Прикачих няколко снимки.
Публикувано: 19 September 2014 - 08:33 PM
Не е нормално това, което се случва с кучето ви, както не е и нормално да карате една баба на 10 години да става майка. Не искам да ви плаша, но ако можете да прекъснете бременността, ще направите голямо добро на кучето, приплодите му и на себе си. Oбратното може да ви докара проблеми. А ако сте вярваща, че Бог има пръст в тази работа и не трябва да се месите, търсете помощ от добър вет. лекар и се молете на всички светии.

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 19 September 2014 - 09:07 PM
Здравей
Не съм вет,но определено не мисля,че е нормално да има такова изтечение и с такъв цвят.
Другото образувание по средата като грозд,което е също ми изглежда притеснително.Може да е някакво туморно образувание.
Това зачервяване по корема преди имаше ли го?
Прилича като на ухапване от паразити.
Доста е възрастна кучката за да ражда на 10 г определено една бременност,а след това и кърмене и грижа за малките ще я изтощи много.Дори кучетата,които се използват за разплод раждат до 7 год,макс 8 в извънредни случаи.
Друг е въпроса и как ще ги износи и как ще премине раждането.....много неприятна ситуация.
Кой ден от бременността е това?

Не съм вет,но определено не мисля,че е нормално да има такова изтечение и с такъв цвят.
Другото образувание по средата като грозд,което е също ми изглежда притеснително.Може да е някакво туморно образувание.
Това зачервяване по корема преди имаше ли го?
Прилича като на ухапване от паразити.
Доста е възрастна кучката за да ражда на 10 г определено една бременност,а след това и кърмене и грижа за малките ще я изтощи много.Дори кучетата,които се използват за разплод раждат до 7 год,макс 8 в извънредни случаи.
Друг е въпроса и как ще ги износи и как ще премине раждането.....много неприятна ситуация.
Кой ден от бременността е това?
Публикувано: 19 September 2014 - 10:10 PM
Здравейте
На колко време е от заплождането? Има ли изтечения от вулвата? Не е добре да изтисквате жлезите.
Отивайте при ветеринар да не стане пиометра или друго. Дано всичко е наред

На колко време е от заплождането? Има ли изтечения от вулвата? Не е добре да изтисквате жлезите.
Отивайте при ветеринар да не стане пиометра или друго. Дано всичко е наред

Публикувано: 20 September 2014 - 09:06 AM
От снимките се вижда, че кучето ви има тумор на млечната жлеза. Дали е доброкачествен или злокачествен, както и дали е бременна или има киста на яйчника и въобще за съпътстващите неща може да се каже само след преглед при колега. Не пипайте, изстисквайте или каквото и друго вмешателство!

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.
Публикувано: 20 September 2014 - 10:40 AM
Изтечения от вулвата няма. Всичко което се случва с кучето е от 1 седмица до сега не сме имали проблеми. По моите изчисления кучето е в 70-ти ден ако изобщо е бременна. Кучето няма корем единствения признак които ме навяваше на тази мисъл до сега беше,че гърдите и се издуха и в началото доколкото виждах и мислех, че има кърма. Последно ни посети вкъщи ветеринар но от наша страна гостоприемството не беше добро, понеже кучето е доста агресивно към външни хора тя е куче пазач и просто нищо не успяхме да направим дори и с наморник. Ветеринара каза, че за да я прегледа ще трябва пълна упойка, но било също много рисковано заради годините и ..Не знам какво да правая да рискуваме ли с упойка
Публикувано: 20 September 2014 - 02:05 PM
Ако е куче пазач, естествено е да пази територията си. Вместо ветеринар да идва при вас, вие заведете кучето във вет кабинет. Когато не е на своя територия и поради стреса от новата обстановка е възможно да се държи по-нормално, с намордник, разбира се.
Възможно е да е фалшива бременност, но така или иначе прегледът при ветеринар е задължителен.
Възможно е да е фалшива бременност, но така или иначе прегледът при ветеринар е задължителен.
Публикувано: 20 September 2014 - 03:10 PM
Разбирам ви, но аз познавам кучето си! Тя е много агресивна спрямо хора в територията си или извън територията си кучето напада. Карала съм я не веднъж това не е първата ни среща с ветеринар. Попитах какво да направя да рискувам ли с упойка или не. Защото думите на ветеринара ме уплашиха .. не знам какво да правя.. поисках съвет защото тук има много хора които разбират от това.
Публикувано: 20 September 2014 - 03:37 PM
Никой не може да вземе такова решение вместо вас. Тук съветите са, че ветеринар трябва да я прегледа, без такъв преглед кой ще каже какво му е на кучето ви, при това дистанционно.
Според мен трябва да измислите начин за такъв преглед без упойка (не знам има ли някакви седативи, приспивателни или други, които да са по-щадящи от упойката, но и да постигнат желания резултат), ако не можете, решението и рискът от него, каквото и да е то, може да поемете само и единствено вие.
Според мен трябва да измислите начин за такъв преглед без упойка (не знам има ли някакви седативи, приспивателни или други, които да са по-щадящи от упойката, но и да постигнат желания резултат), ако не можете, решението и рискът от него, каквото и да е то, може да поемете само и единствено вие.
Страница 1 от 1