Dog.bg Форуми : Малък лабрадор - проблем

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Малък лабрадор - проблем Агресия, хигиенни навици и др Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   Джи Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 27 October 2014 - 01:27 PM

Здравейте!
От доста време чета темите из форума , както и всякакви други публикации на тема кучета и най-накрая реших да се включа и аз. От доста време желаех да си взема кученце и ето ме на края - собственик на 3 месечно лабрадоче - Макс. Спрях се на породата заради това, че се славят като много умни, любвеобилни и добродушни кучета и не на последно място много са ми красиви и симпатични. Взех го, когато беше на около 40 дни и още тогава започнахме с обучението. Бързо свикна с ходенето на пелените - имаше само 1-2 инцидента - и то върху леглото.
С разрешението на ветеринаря започнах да го извеждам на вън малко след втората ваксина - за по 10-15 мин и без да му позволявам да има контакти с други кучета. Сега го извеждам сутрин и вечер за по около 30-40 мин и си върши нещата на вън. Естествено още си ползва и пелените - все пак пишка по 10 пъти на ден сигурно. Това , което ме притеснява е,че си хапва акото от време на време и още повече ,че си го качва върху леглото ми и там си играе с него и похапва . Всеки ден пера завивките :/ Обикновено го прави когато остане сам за по-дълго време , не знам огладнява ли , от скука ли го прави. Но е ужасно дразнещо. Също е много игрив , постоянно носи някакви играчки след мен , или ми дъвче чехлите, дърпа ми дънките, нямам останал анцуг без поне 3-4 дупки от зъби :D Лошото е, че когато захапе някоя играчка и ми я носи уж да си играем, ако посегна да му я взема , започва да ръмжи и да я дърпа с всичка сила.Ако успея да я дръпна посяга да ме ухапе.Това признак на доминантно поведение ли е? Отделям поне по 1 час дневно и да си играя с него , но явно не е достаъчно.Много обича да хапе ръце ...цялата съм надрана и нахапана от него. Понякога се налага да остава сам вкъщи за по около 6-7 часа и после положението е страшно.Страх ме е да се прибера просто. До момента : една драцена, направена на салата , 2 чифта сдъвкани сандали , 2бр чехли, около 10 бр домашни чехли , изяден и издран тапет , една унищожена чанта(любима), дори веднъж заварвам целия под в коридора и спалнята лепкави , цялото му легло и самият той лепнат ...и едно шишенце от разхлабващ сироп изпит до дъно. Няма да обяснявам последиците от последното. Карам му се супер много и уж ме разбира - свива назад ушите, накланя главата на долу и почва да подава лаичката си. Едва издържам да не го гушна. Вестникът е най-добрият ми приятел ..редовно го ступалквам и с него ...и това не помага. Дори последните пъти както беше свел глава и гледаше виновно , явно от уплаха започна да ръмжи срещу мен и да ме лае супер злобно, дори се спусна да ме захапе. Последно го наказах в банята за около 30 мин на тъмно. И на следващият ден пак същото ...Нищо не помага - акото на леглото и нещо унищожено. Има супер много играчки, но явно като остане сам просто изперква. Дали ще израсте скоро този буен период , защото просто на моменти имам чувството , че няма да мога да се справя. Иначе е много умен - знае командите - Стой, Седни, Легни, Долу главата, Донеси, Дай лапа. Моля ви кажете ми дали бъркам някъде в обучението му. Благодаря предварително.

#2 Потребителят е офлайн   violetkatana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2014 - 09:42 AM

Е как може да оставите сиропа на достъпно за кучето място?! Ако си приберете всичко, което не искате да бъде нахапано и унищожено (като цветя, обувки, чехли, чанти), проблема ще бъде решен. Или му осигурете пространство, което е обезопасено за него. А това със затварянето в банята на тъмно е просто ужасно.

#3 Потребителят е офлайн   Kiraaa Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 28 October 2014 - 11:56 AM

Здравейте! И аз съм нова тук, но ще си позволя да коментирам. Аз също съм сравнително от скоро собственик на Джак Ръсел на 5 месеца и половина и като чета написано от Вас не виждам нищо ново. Всичко се гризе, хапе, дърпа, къса - тапети, балатум, килими, кабели и какво ли още не. Примерете се. Не е само Вашето куче така, порсто според мен е още много малко, даже бебе. Скоро ще сменя зъби, там да видите за какво иде реч. :) С акото имаме същия проблем и то само като ни няма. Надявам се, че като свикне изцяло навън да ходи по нуждите си ще се откаже от това "лакомство". Аз съм го ограничила само в една стая и коридора кучето си. В спалнята абсурд (често съм чувала за издълбани матраци). Бих Ви дала съвет да се въоръжите с търпени, любов, много играчки (ние купуваме от втората употреба за 1 лв, целия хол е с играчки и пак гризе това, онова, но и с тях играе), разни солети, кокали и тем подобни за тях и да си прибирате нещата, които искате да оцелеят. Никога не съм оставала обувки навън докато ме няма, като съм там не ги пипа, но не искам да рискувам, и всичко други вдигам, прибирам, затварям. Преди да тръгна за работа имам 5 мин. процедури по прибирне и оглеждане на положението. Чувала съм, че после се кротват къде след 6 месец, къде след гоника, но всичко е индивидуално. Наказваме и удраме и ние, като го хванем на месторпестъплението, но като е само и толкова малко съм се примирила, че ще е така.
А и за хапането, дърпането и ръмженето е същата работа - ирае си, неизбежно е на този етап това хапане. Нашата Кира като смени зъбите сега хапането е умерено точно като за игра. :)
Имате прекрасно куче, което Ви пожелавам да е здраво и да му се радвате дълги години!
:rc_036:

#4 Потребителят е офлайн   buttinsky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2014 - 12:48 PM

Джи, не искам да те плаша, но поражения ще продължава да има.
Моята лабрадорка вече е на година и месец и продължава с белите. Не мога да изброя колко поразии е направила дотук, но прогресивно изяжда дивана и столовете и всичко, в което има дунапрен. Караме й се, даже вече я и поступваме. Тя винаги е много притеснена от този факт, дори ни посреща от вратата, знаейки, че е направила беля и продължава въпреки всичко да ръфа и къса мебелите ни.
Всичко това, разбира се, го прави когато е сама. В мое присъствие не смее и си кротува. Явно има твърде много енергия за изразходване и разходки от по 1-2 часа на ден не са й достатъчни.

#5 Потребителят е офлайн   Джи Икона

Публикувано: 28 October 2014 - 11:54 PM

На ясно съм , че с пораженията няма да се спре до тук. Обезопасявам доколкото мога и за каквото се сетя. Около 5 мин ми отнема преди да тръгна за работа ,за да поприбера туй онуй. Но той всеки ден ме изненадва с нещо ново, което не бих предположила , че ще привлече интересса му. Просто до сега не съм отглеждала куче в домашни условия и не съм сигурна за доста от методите на обучение дали са правилни или не. Макс пък за моя радост в последните няколко дни е супер послушен и нехаплив ... чак да се притесни човек :) Историята с похапването на акото разбира се е ежедневие. Бях се притеснила , че не му е достатъчна храната, която му давам, но след консултация с ветеринаря, разбрах.че повечето кученца го правят. Дано с времето да го израсте.

#6 Потребителят е офлайн   Pr07o7yp3 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2014 - 03:37 AM

Ха, знам как се чувстваш. И моята до скоро беше такава. :D
Ако се заинатиш би могла да я научиш по от рано да спре да пишка и ака вътре. Аз обаче не бях достатъчно упорит. В крайна сметка обаче сама спря да се изхожда вътре, но чак след 6-7 месец.
Tq също си ядеше акото, даже имам тема тук. :D
За моя огромна радост не го разнасяше по легла и т.н. Ядеше също и чуждите, най-вероятно и твоето ще го прави, просто все още не е имало контакт до такива.
В крайна сметка и това изчезва. С времето всичко ще се подреди.

За хапането, няма малко кученце, което да не хапе, но с възрастта започват да се съобразяват. Кучето ми е на година и 4 месеца и все още по някога нещо се превъзбужда особено след като добре се е наспала. Започва да обикаля двора, да ме лае и хапе (разбира се на игра). :D

Аз иначе сега трябва да правя пълен ремонт на стаята. :D Не остана здрав стол. Тапетите са наполовина изядени, част от мазилката също. Вратата е изподращена. За моя радост обаче няма прегризани кабели. Още като малка ми прегриза 1 кабел и я набих и от тогава никога не си е позволявала. Не ми е за кабелите, а за това, че по някои от тях тече ток.

#7 Потребителят е офлайн   Джи Икона

Публикувано: 01 November 2014 - 08:37 PM

Не, чужди акита не яде, само неговите си и то , когато остане самичък. Затова си мисля, че го прави от скука. Днес пак върху леглото беяе мазало....направо ми се реве като го видя :( Иначе от каква възраст горе долу е нормално да му се махнат пеленките и да започне да ходи само на вън . Предполагам,че още е твърде рано, но все пак...

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни