Dog.bg Форуми : Как да науча кучето да идва при мен?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Как да науча кучето да идва при мен? Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   Dara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 November 2006 - 09:04 AM

Цитат

Даже се учудвам, че това е проблем за вас. Питам се дали вие разкарвате кучето, или то вас. Щом имате проблем с извикването , То може да си ходи където иска! А, вие какво? Тичате след него ли?

Да, това е огромен проблем за мен. Моите кучета ме разхождат по цял ден, не мога да се прибера. И като ги пусна после по цял ден тичам след тях и викам ли викам b) b)

Може ли да дойдете да ми ги научите да идват по команда?

b) b) b)

ПС. Ама те като вече са големи дали не са изпуснали срока?

#22 Потребителят е офлайн   dafi_dimo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2006 - 12:34 PM

Dara да не се опитваме да бъдем "остроумни"! ?
А, с mil_ съм съгласен, че То може би все още не осъзнава напълно какво се иска от него. Но, осъзнава, или не, когато го повикам идва.
Предпочитам да прекратим спора. Тук сме за да сме си полезни доколкото е възможно.
Просто споделих как аз работя с кучетата които съм имал. А, не това какво съм чел тук или там. В интерес на истината почти не съм чел по въпроса за възпитанието и обучението. Преди много години ми беше попаднала една доста дебела книга. Мисля, че беше за обучение на служебни кучета в армията и полицията. Сепер е!!!

#23 Потребителят е офлайн   Dara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2006 - 01:56 PM

dafi_dimo, просто ви отговорих на въпроса кой кого разхожда в моята глутница b)

И именно защото се стараем да сме си полезни, трябва да внимаваме със съветите които даваме.
Много често, когато при нас идват хора за обучение, те вече са направили стотици грешки. И ние с едно 8-9 месечно куче трябва да започнем от самото начало- без команди, наблягайки на общуването и т.н, неща, които собственика е трябвало да направи преди месеци.
Идването е една от най-трудните команди, а е и много важна за собствениците на кучета за да могат да ги контролират.
И знаете ли колко много хора идват и ми казват как кучето сядало, лягало и идвало перфектно и като ги накарам да ми покажат (защото полянаа е пълна със супер интересни неща и кучета) обикновено следва. "Ама той сега няма да го направи", ама това, ама онова. И се започва едно : "пупсии туук, ела мойто момче, чуваш ли какво ти говоря" и после "ми не знам какво му става, по принцип идва"

Та драги ми dafi_dimo, на толкова много такива картинки съм се нагледал, че може би е оправдано да ви говоря така.

#24 Потребителят е офлайн   dafi_dimo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2006 - 11:46 AM

Те и затова идват при Вас защото не могат да се справят сами.
А, причините да не могат, предполагам са различни:
- незнаят как - тях ги разбирам.
- нямат време, имат излишни пари - защо си имат куче тогава?
Мисля си, че вторите са лишени от може би най-голямото удоволствие. Да видиш резултата от труда си. А, не да се хвалиш с резултата от труда на други хора.

#25 Потребителят е офлайн   wattie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2006 - 02:55 PM

Аз също никога не съм имал такива проблеми, а никога не съм полагал специални грижи по възпитанието на командата "ела тук"... Не мога да си обясня защо едни кучета изпълняват лесно и други не. Може би проблема е с респекта към стопанина

#26 Потребителят е офлайн   dafi_dimo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2006 - 03:41 PM

Благодаря! Един да ме подкрепи.
Дали е респект, уважение, обич, желание да ни достави удоволствие, изграден навик или нещо друго, незнам!!! То май никой незнаем какво им е в главичките. Но, важното е да ни е приятно да работим с тях. А, резултатите сами идват. Много търпение и любов. Като не трябва да се прекрачва границата. Все пак в глутницата един командва. Би било добре това да сме ние!!!

#27 Потребителят е офлайн   lunabg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 November 2006 - 04:39 PM

Аз също съм се чудила като видя хора, чийто кучета не идват, когато ги викат. За мойто куче, не че искам да опровергавам Мил_, първите команди, които научи бяха, "не" и "ела тук". После чак бяха "седни", "легни", "редом". Може би защото винаги най-важното нещо за мен е било, това да мога да си викна кучето винаги и при всякъкви обстоятелства. Взех мойта Ника - НОК - на 5 месеца и малко. Беше дворно куче, което не знаеше команди. Една седмица след като я взех вече идваше безпроблемно при мен. И до сега си остана единственото куче от подрастващите на поляната, което идва при повикване. Защото да не ви казвам какви кучкари има, като такива които 1 час не могат да си хванат кучето, за да си го приберат. Е това просто не ми го побира главата. Според мен кучето разбере ли, че ще изпълни това, което ти искаш, без значение дали му харесва или не, и като имаш нужния авторитет, няма начин да не станат нещата.
И в заключение искам само да кажа, че дори и когато ме види с вестник в ръка и знае, че ще се карам, щом я викна - идва. И това защото знае, че не дойде ли последиците ще са повече от тези, ако дойде и я плесна с весника по дупето ;

Поздрави Драга и nok Ника
User's Signature

Качена снимка

#28 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 23 November 2006 - 07:48 PM

Цитат

Според мен кучето разбере ли, че ще изпълни това, което ти искаш, без значение дали му харесва или не

Именно. Първо трябва да разбере това.

#29 Потребителят е офлайн   wattie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2006 - 10:41 AM

Връщам си думите назад :)
След като пуснах поста по-горе Господ ме наказа... За три дена бяга два пъти :(

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема