Публикувано: 23 November 2006 - 04:39 PM
Аз също съм се чудила като видя хора, чийто кучета не идват, когато ги викат. За мойто куче, не че искам да опровергавам Мил_, първите команди, които научи бяха, "не" и "ела тук". После чак бяха "седни", "легни", "редом". Може би защото винаги най-важното нещо за мен е било, това да мога да си викна кучето винаги и при всякъкви обстоятелства. Взех мойта Ника - НОК - на 5 месеца и малко. Беше дворно куче, което не знаеше команди. Една седмица след като я взех вече идваше безпроблемно при мен. И до сега си остана единственото куче от подрастващите на поляната, което идва при повикване. Защото да не ви казвам какви кучкари има, като такива които 1 час не могат да си хванат кучето, за да си го приберат. Е това просто не ми го побира главата. Според мен кучето разбере ли, че ще изпълни това, което ти искаш, без значение дали му харесва или не, и като имаш нужния авторитет, няма начин да не станат нещата.
И в заключение искам само да кажа, че дори и когато ме види с вестник в ръка и знае, че ще се карам, щом я викна - идва. И това защото знае, че не дойде ли последиците ще са повече от тези, ако дойде и я плесна с весника по дупето ;
Поздрави Драга и nok Ника