Публикувано: 20 November 2007 - 03:02 PM
Аз се зачетох в тази тема и страшно се вдъхнових, оттам и гаджето се нави и като почнахме един строеж! Засега сме сковали само една къщичка от ПДЧ, но се готвим на направим катерушка на три нива с помощта на една двуметрова ПВЦ тръба. Взела съм 90 метра сезал ама така като чета май няма да стигне. Мокет взехме 2 кв. м от Бриколажа (ширината е 4м, като помолиш да ти отрежат половин метър стават два квадратни. Цената е 2,99/кв.м) ама и той може би няма да стигне. Като стигнем до завършен вариант ще пост-на снимка. За другите жени-ентусиастки искам да кажа, че в началото бях напълно убедена, че ще се справя сама, но се оказа, че има много неща, които не знам. Ако искате да си стоите къщичките сами, имайте предвид, че ще ви е необходим инструмент, с който да си режете плоскостите и тръбите. Другият вариант е да си вземете готови нарязани ПДЧ плоскости от Бриколаж, ние намерихме страшно изгодни, примерно по 50 ст. до лев бройката. Но внимавайте за размерите, не всички са еднакви - явно са изрезки, останали от други клиенти. Ние не взехме от тях, защото имахме големи плоскости вкъщи и гаджето ги наряза, но така е по-трудно и не пестиш кой знае колко пари, имайки предвид колко са евтини готовите, пък и като се режат на ръка не стават идеално прави (да не говорим, че нашите си бяха поначало много изкривени от предишен майстор). Освен това за моя изненада не се ползвали пирони, а винтове за дърво. В Бриколажа има, не са никак скъпи. Първо се пробива тънка дупчица с бормашина, а след това с отвертка или с винтоверт се навива винтът. За облицовката ми хрумна идея, която се оказа доста удачна - ползваме джамджийски пирончета. Те са дребни и евтини. Наковаването им отнема малко повече време, отколкото ползването на телбод, но пък на нас ни е забавно, а и излиза много по-евтино. Сезал в Бриколаж има, но хубавите, дебели въжета са над лев метъра и излиза по-скъпо. Ние купихме от готовите макари, 90м за 5, 25 лв, но въженцето е тънко и гаджето е убедено, че с него няма да стане хубаво. Има и малко по-дебело въженце, то е 45м за 6,20 някъде, може би с него би било по-красиво, но излиза и по-скъпо, а аз държа на нискобюджетните неща. За подлепване се спряхме на лепило Хелми, но още не сме го купили и не мога да кажа нищо за цена и резултати. Дано съм ви била полезна. Ще пиша пак когато го завършим.