Dog.bg Форуми : Нашата котка - Направи си сам

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (11 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Нашата котка - Направи си сам

#181 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 19 March 2010 - 11:45 PM

И това можем да си направим сами.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#182 Потребителят е офлайн   bebety Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 April 2010 - 11:09 AM

Ето още много хубави къщи на котки :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#183 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 30 September 2010 - 11:12 PM

Новата ни измайсторена къща, с която много се гордеем!
Евгени, благодарим ти :wub: :va_010:
User's Signature

Качена снимка

#184 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2010 - 01:05 PM

За опазване живота на глупави котки, които гризат кабели:

взимате металната обвивка от ръчен душ ( в магазините "за един лев" са по 2-3 лева), вадите маркуча отвътре. На електроуреда, ако е с разглобяем щепсел - го разглобявате, пъхвате кабела в металната обвивка, слагате обратно щепсела. Ако щепсела е неразглобяем - режете го, пъхвате кабела, оголвате жиците и поставяте нов щепсел - разглобяем.
Тъй като металната обвивка има свойството да се свива и разтяга то трябва да я фиксирате в двата края - при уреда и при щепсела неподвижно. Аз мисля да го облепя с изолирбанд. Може би има и по-добри решения.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#185 Потребителят е офлайн   fanka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 October 2010 - 11:04 PM

майсторки, помагайте .... мъж ми проектира (а после и ще сглобява) къща за едно котенце в задният двор на блока, което той домъкна преди седмица (намерил го треперещо в дъжда и не се сдържал) ... В момента си седи в един кашон, който му пригодихме, но идва зима и мислим нещо по-топло и сухо. Мъж ми е купил дървени материали и плоскости за топлоизолация, но аз си мисля какво меко и топличко да му сложа в къщата .... Дунапрен добре ли е, гледам, че го ползвате за котешки истории ... и от къде се купува такова нещо, нямам никаква представа ?

#186 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 12 October 2010 - 11:31 AM

Според мен дунапрен не е добра идея. Ще се мокри и ще задържа влагата. Май за навън в предстоящ зимен сезон най-добрата изолация е сламата.

#187 Потребителят е офлайн   ln_none Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 03 December 2010 - 10:51 PM

Хора, дайте идея - какъв друг материал може да се използва за облицовка на котешките мебели освен мокет?
Трябва ми за "пода" на едно драскало, което представлява ъгъл от ПДЧ. Горе има сезал, но ми се ще да могат да ползват и хоризонталната част, а и да има в какво да си забиват ноктичките, за да не се плъзгат.
Мокет не искам да слагам, защото половината апартамент е с мокет и ще започнат да дерат навсякъде. Единствено ми хрумва по-дебел плат, дънков например, но не знам дали ще им хареса.
User's Signature

everything will be okay in the end.

if it's not okay, it's not the end.

#188 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2010 - 12:26 PM

Имам парче велтер - така го знам, не знам дали има друго име. То пак е мокетоподобно, но е по-различно. Мога да ти дам, зависи колко ти трябва.
Иначе може някакво праче стар килим, знам ли...
User's Signature

#189 Потребителят е офлайн   ln_none Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 04 December 2010 - 09:26 PM

Велтер е едно като много късокосмест мокет, нали? Не знам дали пак няма да им стои мокетено. Лошото е, че в предишния апартамент ги научихме да дерат мокет - имаха една пътечка, която раздраха до дъно направо и сега в новия в чудо се виждаме какви удобства да им осигурим, че да не обръщат внимание какво имат под краченцата :ab_041: Но като казваш килим, сещам се, че имам една чердженце старо от едновремешните, което е доста дебелшко. Ще го запера да видя в какво състояние е, че все пак хола ще ми краси туй драскало :md_064:

Докато се ровех напоследък за идеи за драскала, попаднах на страхотен сайт - не видях дали е даван линк в темата към него - www.moderncat.net Не е за "направи си сам", обаче може да се вземат много идеи. Страшни неща има.
User's Signature

everything will be okay in the end.

if it's not okay, it's not the end.

#190 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2010 - 09:58 PM

Здравейте!
Имам идеята на направя на котана драскало, защото дпста си е харесала новият килим и спря да си точни ноктите на парче от страият, който и беше заделен. Та нямаме много свободно място и трябва да е нещо малко, но ефективно. Засега съм се замислиала от кашон, облицован с мокет, и може би с отвор като хралука облицован с някакъв плат. Трябва да се получи нещо като правоъгълна къщичка, но да може да си точи ноктите. Облислям и да има нещо отгорое, на което да е омотано дебело въже. Нещо такова Качена снимка Идеи за материали, защото мисля, че кашонът няма да издържи?

#191 Потребителят е офлайн   Vess Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 April 2011 - 02:35 PM

Хора, много Ви благодаря за вдъхновението! И аз започнах днес да правя първата си котешка катерушка!
Имах няколко макари от кабели, останали в офиса и реших да ги оползотворя. Малко не съм подготвена с допълнителните материали, та утре ще купувам сезал и още мокет. Мисля, че става добре засега. Временният й обитател остана доволен на първо четене :)
Прикачена снимка
Вече закачих едно топче да виси от дясната страна за играчка. Двете тръби мисля да ги увия с въже. И да довърша тапицирането с мокет. За стабилност ще сложа крачета за мебели отдолу, че сега малко се клати. От какво още може да има нужда приспособлението? И ако се сетите с какво да заменя сребристата лента, ще съм много благодарна за идеята. Тя крие фазера и двата пласта мокет, защото не измислих как да довърша ръба на тунела.

#192 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2011 - 02:44 PM

Хитро е тия макари!
Супер!
User's Signature

#193 Потребителят е офлайн   tony63 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 April 2011 - 03:31 PM

А ето какво измайсторих и аз за нашата писана!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#194 Потребителят е офлайн   pili-me4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 April 2011 - 12:13 AM

Vess,страхотна къща с катерушка,много ми хареса! От какво е тунела,котака си го харесва явно наистина,щом се е кордисал там . :db_046:
На мен и харесва с тази сребриста лента или поне за момента не се сещам нищо за заместител.
С крачета за мебели няма ли да стане по-неустойчиво :r_181:
Имам възможност да взема картон,който е цилиндричен и пресован,различни размери от стреч фолио
та това ме подсеща,че мога да сътворя и аз нещо подобно..

tony63 супер е... :wub: а от какво е палатката на писанка?
User's Signature

"Всички гледат породата,търсят расови белези,
а пък има в природата удивителни мелези.
Тъй,че както при хората,приятелче мое,
и при нас е по-важно сърцето какво е!"
Валери Петров
торенти за български филми и музика

Качена снимка

#195 Потребителят е офлайн   Vess Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 April 2011 - 06:28 PM

Котарачко всъщност не хареса творението :dh_188: Там позира само за снимката.
Иначе тунелът е от шперплат (задната част на гардероб, например), който е огънат и закован на една дъска, за да стои в кръг. Моя беше огънат, но ако твоя не е, предполагам че ще трябва да се намокри, за да приеме по-лесно кръглата форма.
Не ме бива много в тапицирането и затова горното "островче" стои все едно е на вълнички :dry: :ab_041: Ама много морски се изразих :ab_041:
Иначе използвах предимно телбод (такер) и много малко лепило С200. И 10-тина винта, за закрепване на отделните части. Лесно е, не се колебай, а започвай!

#196 Потребителят е офлайн   marto_arni Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 06 August 2011 - 11:33 AM

Здравейте, искам да си потроя сам къща за котето ми ,но не знам от къде да си купя сазал,мокет и плюш ,за плоскостите знам тях ще ги купя от практикер.
Ако може и да ми поясните какви са цените.
Мисля къщичката да изглежда така както е на снимките на макета който направих за да имам точна визуална представа.
Етажите 6те бъдат 3. Отбелязал съм къде ще има отвори за да се качва на по-горният етаж.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#197 Потребителят е офлайн   СНЕЖАНКА Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 August 2011 - 01:29 PM

Мокет и сезал има в Бриколаж. Сезала е на кълбета с 3 различни дебелини и съответно различен метраж. Аз лично предпочитам този от 2,8 мм, имаше и по-дебел май. За плоскостите - ако ще работиш с такер, имай предвид че в МДЧ и ПДЧ трудно влизат телчетата. По тая причина аз ползвам чамови дъски, ама са скъпички. Плюш не знам къде има а и мисля че бързо ще го разкъсат.

Трябва ти също и лепило тип хелметекс, но не взимай от българкото Промо (май така се казваше)- не струва като качество. Преди да заковеш мокета намажи плоскостите с лепило - така хем лепено, хем ковано = по-здраво. Щото котешките гадинки имат способността да съдират всичко за отрицателно време :ab_041:

#198 Потребителят е офлайн   marto_arni Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 06 August 2011 - 05:52 PM

Много ти благодаря.
А горе-долу да знаеш колко струва сезала и мокета. :smile:

#199 Потребителят е офлайн   СНЕЖАНКА Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 August 2011 - 06:07 PM

За мокета - нямам никаква представа.
Сезала беше около 6 лв кълбото.
Кълбо от 2,8 мм дебелина сезал е 45 метра.
По-тънкото е повече метри, съответно по-дебелото е много по-малко метри.

Загледах се по-подробно в твоята бъдеща конструкция - мисля че ще е добре да предвидиш някъде да има и вертикално стълбче, което да обвиеш със сезал. Не знам на това хоризонталното между двете кули дали ще е удобно на котето да си чеше ноктите. Принципно предпочитат вертикалните чесалки.

#200 Потребителят е офлайн   marto_arni Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 06 August 2011 - 07:07 PM

Това между двете кули е тунел .Той ще бъде отвътре облицован с нещо ,а от външна страна ще е целия в сезал.

• (11 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни