Dog.bg Форуми : Нашите приятели- вълнистите папагали

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (90 Страници) +
  • « Първа
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Нашите приятели- вълнистите папагали

#1001 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 November 2007 - 04:20 PM

Здравейте всички! Как са птичките ви, радват ли се на снега през прозореца? (Шегувам се, спокойно  ;)). Добре дошли на новите перушинковци, чакаме снимки на героите  :blink:!
У нас цари обичайната птича "говорилня", Лори започва да бърбори съвсем старателно някакви негови си неща, които са много различни от обичайното папагалско чуруликане, приличат на думички, но все още никой от нас не може да му "превежда". Той самоук го раздава нещо  :yahoo:, но много упорито "бъбри", освен че подсвирква като човек, за което съм ви писала и преди  :blink:.
Някой беше питал за температурата - наистина най-опасно е течението, но все пак е по-добре да са в отоплявана стая през зимата... Нашите живеят при 19-20 градуса, но ако пътуваме се случва да изкарат няколко дни и при 15, дори и по-ниски, засега не са се разболявали.
Преди няколко дни видях една страхотна снимка, изкушавам се да я пусна да я видите    :OK: Папагалчето изглежда щастливо, но котаракът има ужасно лукава физиономия  :kotence:

Прикачени файлове

User's Signature

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!

#1002 Потребителят е офлайн   Nevi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2007 - 07:29 AM

Здравейте на всички от мен!
Добре дошли на новите хора във форума!
На Чочи да кажа - бързо се учат да изговарят отделни думи, че и цели фрази, но първо трябва съвсем да привикне към новата обстановка. Междувременно не спирай да му повтаряш желаните думи - всеки път когато се сетиш, дори ако само минаваш покрай птицата.
Относно температурите - наистина е желателно да са на по-топло, но който няма възможност (като мен) да ги отоплява, може да е спокоен че без проблеми ще понесат студа. Явно се климатизират лесно. Само течение не трябва да има.
Честито и на iorito за новите яйца! Да са ти живи и здрави пиленцата.
За съжаление аз няма с какво да се похваля. Бебетата ми умряха до едно, причината не ми се изяснява. Нормално си растяха, и когато наближаваше момента да излизат от гнездото, залиняваха, отслабваха и умираха. Едно единствено бебе все още е живо, но със счупен крак. Хората на които го дадох ми го върнаха и даже имаха наглостта да ми кажат че аз съм им го дала сакато. Чудно как толкова време не са разбрали че има проблем с крачето. И сега си го отглеждам, жизнено е, весело, но инвалид :( И така, като за начинаещ нямах никакъв късмет и даже се чудя дали да не се откажа. Пак има бебета в една снесилка, но вече не мога да им се зарадвам, а с ужас чакам момента когато ще пораснат...
Така като се оплаках малко ми олекна...Лек и ползотворен ден желая на всички!

#1003 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2007 - 07:48 PM

Привет, Nevi! Много ми е мъчно за мъниците ти  :'( :'( :'(! Ох, имаме огромна нужда от един специалист по дребните домашни птички в темата! Аз за съжаление нямам никаква идея какво може да става с бебетата, защо им се случва това...:(  Наистина остава само да си споделяме проблемите (макар че, като се замисли човек, и това не е малко понякога, ей така, да получиш съчувствие от някой с твоите интереси... Докато кучето ни беше болно, установих с огромна болка колко малко разбиране може да срещне човек от иначе много свестни хора, които обаче никога не са имали домашен любимец. И подкрепа намерихме точно при такива "странни" като нас - любители, за които едно животинче е повече от топка косми и куп проблеми). Дано пък следващите ти пиленца да имат по-добър шанс и да те радват мнооооого!!!  :OK:
Поздрави на всички!
User's Signature

#1004 Потребителят е офлайн   sheni_6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2007 - 11:16 PM

Здравейте всички!!! :blink:Наистина има голямо затишие напоследък.... :(Може би вече няма за какво да се пише,всичко е обсъждано ....За жалост! А не знам с вашите как е,но моите папагали през това време на годината са най-активни/сега ли са в любовен период?!/ :rolleyes:И много искам да ви ги покажа,но пусто,не мога да се оправя с формата на снимките... :angry:Е,не съм се отказала,някой ден може и да видите моите дивечи :blink:Те през деня са на терасата,ако и хубаво времето,вечер си имат баня само на тяхно разположение-защото само там не нанасят големи щети...А иначе само ушите още не са ми изгризали,гадините!!!Е,надявам е да пишете повече и да са ви живи и здрави любимците!!!! ;)
User's Signature

ВСЕКИ ДЕН в България десетки животни намират смъртта си от човешката глупост, злоба или нехайство!!! :-(
Ако и ти си против тези безсмислени и жестоки убийства, сложи този надпис под постовете си.
Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!!!

#1005 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2007 - 11:43 PM

Шени, ако искаш ми прати снимките на имейла pepi92@abv.bg , а аз ще ги смаля и кача  ;)

#1006 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2007 - 02:59 PM

Ей, значи не сте изчезнали всички! Явно сте заети или наистина са "улегнали" нещата и няма толкова много въпроси за обсъждане... 
sheni_6, наистина чакаме твоите, как ги нарече,  :blink: аха - дивечи!
В нашата "зверилница" май няма наистина нищо ново... Ооооооо, не, има! Лори беше цял месец "под карантина" в друга стая заради кожно заболяване на морското свинче (по модела "страх лозе пази" - за всеки случай) и не можеше да лети свободно. Сега, като се прибра на обичайното си място, е много заинтригуван от новите звуци, които чува в стаята (на прасенцето имам предвид). Още не съм ги запознала отблизо, но и това ще стане тези дни  ;). Очаквам сега да се научи и да "грухти", след като се научи да подсвирква  :yahoo:
Поздрави на всички!
User's Signature

#1007 Потребителят е офлайн   sheni_6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 November 2007 - 10:39 PM

Здравейте отново!Ех,Snowy,сигурно морско свинче и папагал ще са голяма "идилия" и поне на пернаткото ще му е много любопитно ;)!Сладури! Моят кресливец от много наблюдаване на врабчетата по терасата беше започнал да подскача като тях-много смешна гледка,понеже е по-тромав-та нищо чудно Лори да започне да грухти :blink:.Нали затова са папагали......

Поздрави!
User's Signature

ВСЕКИ ДЕН в България десетки животни намират смъртта си от човешката глупост, злоба или нехайство!!! :-(
Ако и ти си против тези безсмислени и жестоки убийства, сложи този надпис под постовете си.
Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!!!

#1008 Потребителят е офлайн   VvV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2007 - 01:13 PM

Здравейте!Аз не пиша често,защото нали почнах у-ще и сега...Та моите птички са добре  ;)!Купихме им ''гащи'' и сега въпроса с почистването е много по-добър  ;D.Лори още не стъпва на ръката ми,но нека свикне...то аз съм страшна /шегувам се де  ;D/.А Snowy не знам  папагала ти как ще реагира на морското свинче.Моят Чико е доста озолбен към хамстера ми.Преди,като беше сам не беше така,но откакто Лори дойде се опитва да го клъвне.Даже когато го сложа пред Лори/всмисъл и го показвам/,той застава пред нея и тръгва да кълве...което впрочем е доста смешна гледка,стига да няма пострадали/а то няма/.Но то си зависи от характера на птичката  ;).Кажи като ги запезнаеш каква е била реакцията!
Ето малко фотоси,които май не съм пускала...

#1009 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2007 - 12:51 PM

Ще разкажа непременно  ;), само да мине във вторник последното къпане с лекарството на прасенцето... Не се съмнявам, че шоу ще има, дано успеем да го документираме  :blink:.
Нашият Лори още не грухти, не се и опитва да мине с "бръснещ" полет над аквариума с грухчето, но наблюдава с огромен интерес от високо, като го пуснем да потича на одеалцето му на пода. Хитряга е Лори, ще видим по-нататък как ще процедира  :yahoo:.
Поздрави на всички!
VvV, много са сладки двамата на снимките! Направо като че ли позират професионалисти...
User's Signature

#1010 Потребителят е офлайн   VvV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2007 - 07:36 PM

Здравейте! :blink:Аз да попитам нали сега е периода на линеене?Защото на моите им падат доооста пухчета...На тях не им личи де,но по пода личи  ;D.Даже на Чико му се образуват нови вълнички по главичката ;)!
А и още нещо...Някъде бях чела,че има случаи,в които са умирали папагали от такива ароматизирани свещички,масълца и тем подобни...Та чудех се вярно ли е  :rolleyes:.Някой ако има опит да казва.
Snowy,благодаря...големи са си сладури наистина  :wub:.
Пускайте и вие снимки на вашите вълнички...да си гледам нещо  ;D!

#1011 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2007 - 01:57 PM

Привет! За ароматизаторите в стаята с папагалите - напълно е възможно да е вярно. Не случайно често има предупреждения да не се използват дезодоранти, освежители и т.н. препарати там, където са птиците, при чистене с разни препарати - да се проветрява много добре. Предполагам, че им влияе...
А за линеенето - не знам дали има строго определени периоди за тази "процедура", но със сигурност се случва 2 пъти в годината. Нашите не се застъпват, първо има зелени перца в клетката, после сини... Корелата и тя в момента линее, малкият събира най-красивите и дълги пера в колекция  ;). Важно е линеенето да става постепенно, както казваш - да си личи само по пода на клетката, да не остават голи участъци по пилетата. Много е хубаво докато линеят да им се дават кълнове...
А снимчица... може, една по-прясна на нашия Лори  :yahoo:
User's Signature

#1012 Потребителят е офлайн   sky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2007 - 03:42 PM

Здравейте!Надявам се всички пернатковци да се чувстват добре в тези студени зимни дни!За съжаление нашият Кико май не се чувства добре.Последните няколко дни е малко омарлушен и сравнително по-тих от друг път.Незнам дали се разболява или пък се чувства самотен.Кажете ми с какво да подсиля имунната му система-има ли някакви специални витамини?Аз му купувам витамини за вода( една розова течност в шишенце).Дано да не е болен :(Много свикнахме с него и е част от семейството ни...
  Всички вече сме настроени на Коледна вълна,дано ни се случват само хубави неща .Бъдете много усмихнати и се радвайте на най -приятната част от годината(поне за мен е такава)!

#1013 Потребителят е офлайн   Nevi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 December 2007 - 08:20 AM

Здравей
Във ветеринарните клиники се продават витамини за птици на Versele-Laga, на мен ми ги препоръча ветеринарен лекар. Сухи са, определено количество се разтваря във вода и така се дава. Разтвора мирише лошо, но...може би са добри витамини. Малко са скъпички обаче...кутията струваше мисле около 12-13 лева.
Дано нищо да му няма на твоето папагалче.
Весели празници на всички!!

#1014 Потребителят е офлайн   VvV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2007 - 06:08 PM

Здравейте! :blink:
Отдавна тук никой не е писал...та айде и аз да се оплача!  ;D
Чико съвсем се промени...и то изведнъж! :rolleyes:Както сладки си стъпваше на пръстчето ми,започна да кълве по-мъничко.Ама не спря...Започна и повече,и повече.Докато преди половин час си мушнах ръката в клетката,той скочи в/у нея и започна яростно да ме кълве!Направо е станал истински звяр  :huh:!Кълве всичко,а Лори като него прави..та и тя по-мъничко  :(.Какво му става?Не знам вече какво да направя.
Ааа и освен това ноктите му са много дълги и това явно го дразни доста...а и мен.Искам да му ги изрежа,но ако продължава с това кълване не знам как ще стане! :-
Та аз тука с моите проблеми да се набутам...Помогнете! :blink:

#1015 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 January 2008 - 06:23 PM

Привет!!! Честита Нова година на всички!!! Да сте много щастливи, весели и здрави всички - и хора, и пернатковци!!! Много успешна година ви пожелавам на всички!!!
Сега по темата за ноктите - не е много трудно рязането, но определено ако се захванат двама души, ще е по-лесно и безпроблемно. Единият хваща здраво пилето, което му лежи в ръката по гръб, но вратлето е "блокирано" с палец и показалец, за да не може да кълве така зверски. Другият е въоръжен с нокторезачка (на мен поне ми е по-лесно, отколкото с ножица), хваща крачето и бързичко изрязва нокътчетата... Много трябва да се внимава да не се нарани кръвоносното съдче в нокътя, но срещу светлината се вижда добре докъде е то. Ако все пак се случи и потече кръв - с памуче, натопено в спирт се притиска за малко. Всъщност е важно този, който държи птичето, да го държи наистина добре, другото става много бързо. Успех! А за промяната в поведението - не им се давай, като те клъвне болезнено (то си е направо хапане), чукни го по човката (леко де) и го върни обратно в клетката, да разбере, че е наказано. Би трябвало да отвикне постепенно.
User's Signature

#1016 Потребителят е офлайн   sky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2008 - 02:22 PM

Честита Нова Година на всички!Бъдете здрави,весели и много щастливи!

#1017 Потребителят е офлайн   VvV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2008 - 03:03 PM

Здравейте и от мен!Честита Нова Година на всички ви!
Значи аз същия ден като попитах за нокътчетата...ги изрязахме  ;D.Цялото семейство се включи.Баща ми държаше,аз рязах,а майка ми...ми тя пазеше другото папи да не се травмира  ;D Всичко стана добре,кръв не тече!
Колкото до поведението.Той Чико всъщност вътре в клетката повече ме кълве.Не знам къщата ли си пази  ;D.Но се поусмири малко вече.Малко тъп въпрос..но какво да се прави.Възможно ли е нещо от това че съм му дала вода от чешмата  :-...всмисъл де да знам. :rolleyes:
Абе хайде дано се оправи :blink:.Моите пернатковци си седяха самички горките на Нова Година,ама какво да се прави...

#1018 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2008 - 05:11 PM

Ето обещаните снимки от срещата на Лори и Бени (морското свинче)! Бяха безподобни образи, първо се гледаха отдалече, после започнаха да се поприближават, накрая всеки си хвана нанякъде... Но им беше любопитно и на двамата. Ето: http://i11.tinypic.com/878qogy.jpg http://i14.tinypic.com/6turor5.jpg http://i17.tinypic.com/6ypszr6.jpg
User's Signature

#1019 Потребителят е офлайн   sheni_6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2008 - 10:21 PM

Големи са сладури и двамата!!! :wub: :blink:
User's Signature

#1020 Потребителят е офлайн   VvV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2008 - 02:04 PM

Хихи сладури са и двамата...да... ;D Моят Чико при подобен случай ще отлети веднага...а при навлизане в територията му...еми ще го изкълве направо  ;D (не че тва е смешно де...).Просто много му се дразни на хамстера.Като почнем да го гледаме /хамстера/ ,Чико се обръща и почва да ни гледа странно и понякога писука ...горкия сигурно се чувства пренебрегнат...за 5-10 минутки  ;D.

• (90 Страници) +
  • « Първа
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни