Dog.bg Форуми : Нашите приятели- вълнистите папагали

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (90 Страници) +
  • « Първа
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Нашите приятели- вълнистите папагали

#1041 Потребителят е офлайн   Вълничка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 March 2008 - 07:03 PM

Аз мисля,че беше по-малко години но не съм сигорна.На теб ти пожелавам твойте папагалчета да живеят и по-дълго от 12-13 години.

#1042 Потребителят е офлайн   Milkan4o Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2008 - 11:03 PM

Здравейте на всички!!! Чета коментарите ви от няколко часа!!! Имам 4 папагала ЗА СЕГА  ;D.. Разделил сам ги в 2 клетки (първата снимка) по двойки.Едната двойка е по старичка и мисла да ги развъждам но не сам запознат много добре какво трябва да права.В смисал незнам как да накарам папагалите ми да ядат разнообразна храна защото те ядат само просо.Знам че за да оплодят яйцата трябва да ядат жълтък а те неискат да го погледнат.Днеска им сложих гнездо и се надявам да успеят да направат потомство но с това ядене много се самнявам.Ако някой знае нещо помогнете ми моля.Преди няколко дни ми умря една от двете женски и вчера си купих нова.Тази на снимките по доло(синята) е старата на новата нямам снимки но ще направя и ще пращам.2-рата снимка са моята двойка която искам да развъждам.

#1043 Потребителят е офлайн   Milkan4o Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2008 - 11:23 PM

ето още малко снимки на моите папагали  :blink:

#1044 Потребителят е офлайн   Milkan4o Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2008 - 11:40 PM

и ето още малко

#1045 Потребителят е офлайн   Milkan4o Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2008 - 03:23 PM

Вече има подобрение!! Опитват малко жълтък,малко плодове.Само ,че се притеснявам за друго нещо.Вече нз 4 дена от както сам сложил гнездото те не  припарват до него а вчера се чивтосваха и нз колко време след чивтосването ще влезне майката в гнездото.Моля ако някои знае да ми каже.

#1046 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2008 - 09:04 AM

Привет, Milkan4o! Макар и с голямо закъснение, добре дошъл! Много са ти красиви любимците! Имам някакъв проблем с публикуването на съобщения, вече два пъти пиша едни огромни постове, които така и не се качват, затова сега ще съм кратка (пък ако стане... пак ще пиша  ;)). За гнездилката - поне по снимката ми се вижда малка, струва ми се, че е за по-дребни птички. Би ли я премерил и да пуснеш размерите?
За храната - има тема за покълналите семена http://dog.bg/forum/...pic,8040.0.html , горещо ти ги препоръчвам не само за гнездящи птички! Яйцето не е толкова задължително сега, по-скоро като се излюпят малките. Хубаво е да им слагаш клонки от плодни дръвчета, да гризят кората и пъпките за витаминки. Ако имаш други въпроси - питай пак, аз ще съм вече по-редовно на линия  ;).
sheni_6 , най-дълголетният вълнист папагал, който съм виждала, доживя почти до 17 години. Мои приятели го "осиновиха" , когато беше на 9 години и при тях живя още 8. До последно си беше жизнен, скачаше из клетката (никога не беше летял свободно милият Перушинко (наистина така се казваше)), перцата му си бяха с блясък. Не знам дали другите имат някакъв "старчески" период, но този определено нямаше...
Поздрави на всичките ви пернатковци!
User's Signature

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!

#1047 Потребителят е офлайн   Milkan4o Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2008 - 01:10 PM

Много благодаря за съветите Snowy. Гнездото е с размери  височина - 15.5 см , ширина 12.5 см и дължина 13 см а отворът дето влизат е 4 см.При мене нещата почнаха да вървят по план.Онзи ден какво казах вече се чивтосаха.От днес женската почна да влиза в гнездото,мъжкия и носи храна и постоянно я ухажва и нещата почват да вървят по план.А искам да попитам след като влезне за постоянно в гнездото до колко време ще снесе първото яйце?

#1048 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2008 - 01:37 PM

Мдааа, малка е гнездилката определено. Я си представи, че се излюпят 3-4 пиленца (дано, пожелавам ти от сърце), те порастват страшно бързо + майката и таткото, които ги хранят почти постоянно, как ще се съберат вътре? Обаче щом са започнали да влизат... търси ако можеш бързо нова гнездилка. Нормалните размери за вълнисти папагали са: дължина и ширина към 20 см, височина около 25см  ;) .
Женската няма да стои постоянно в гнездото, докато не снесе поне първите 2 яйца.  Кога ще снесе - ами тя си знае най-добре, но до 10-ина дни е възможно, щом са толкова "влюбени". После вече ляга и почти не излиза. Какво си сложил на дъното на гнездилката? Хубаво е да има нещо -аз слагам много ситни стърготини, Йорито от форума - някакво парче плат и също е доволна.
User's Signature

#1049 Потребителят е офлайн   Milkan4o Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2008 - 01:40 PM

Хмм да и аз стърготини сложих само че нз каде в София мога да намера нова гнездилка . Ако някои знае да ми каже сещам се за 1 птичи пазар ама нз кога работи.

#1050 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2008 - 01:47 PM

Не знам, нашата гнездилка е купувана отдавна. Но един от най-заредените магазини за дом.любимци (които аз знам де) е на ъгъла на "Солунска" и площад "Славейков", може и да имат по-големи.
User's Signature

#1051 Потребителят е офлайн   Milkan4o Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2008 - 01:49 PM

Ами нз сега след малко ще ида да вида някаде а примерно ако намера с размери 20/17/17 става ли ? или трябва  да е 25/20/20 задължително ?

#1052 Потребителят е офлайн   Milkan4o Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2008 - 01:51 PM

Мерси за инфото все пак аз ще проверя доста магазини и накрая кадето е най-голяма от там ще взема :)

#1053 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2008 - 01:54 PM

Не е задължително, но е желателно  ;). Не те съветвам да е с основа по-малка от 18 на 18 и височина по-малка от 23-25 см. Но пък не ти и трябва по-голяма, горе-долу това са размерите, давани в литературата по темата.
User's Signature

#1054 Потребителят е офлайн   Milkan4o Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2008 - 02:01 PM

ОК мерси пак  :blink:  аз сега се стих тука за 4/5 магазина и ще по обиколя

#1055 Потребителят е офлайн   Milkan4o Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2008 - 02:09 PM

Обадих им се на тези от магазина на околовръстното и казаха че имат гнезда даже имали и някакви ХРАЛУПИ  и се намирали КЪМ СУХОДОЛ само че майка ми незнае как да стигне до там  :'(

#1056 Потребителят е офлайн   Milkan4o Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2008 - 09:14 PM

Цял ден обикалях и ненамерих нищо.И вкрайна сметка си направих сам размери 25/20/20/5  ;D по добра не сам и милсел да имам ама е три пъти по голяма от старата.

#1057 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2008 - 10:23 PM

Хи-хи, браво!  :yahoo: На мен ми мина веднага този вариант през главата, но като не знаех колко си голям, реших да не рискувам ранени пръсти примерно  ;) и си замълчах. Е, сега може да покажеш новата гнездилка. Сложи ли й пръчица за кацане под входа? А за големината - екстра звучи, нали целта е да има място за всички  ;).
Поздрави! На новодомците ти - специални!
User's Signature

#1058 Потребителят е офлайн   Milkan4o Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2008 - 10:26 PM

Сложих пръчка само че ще я снимам утре след като доида от училище защото сега на светкавица неискам да ги стресирам.Ама наистина е много голяма  ;D

#1059 Потребителят е офлайн   Milkan4o Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2008 - 10:59 AM

Ето 1 снимка на Гнездото.Също така сложих 2 снимки на новия ми папагал и 1 по нова снимка (от онзи ден) на влюбената ми двойка  :blink: ;D

#1060 Потребителят е офлайн   Milkan4o Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2008 - 11:05 AM

хммм обаче имам някакъв проблем с качването на снимки дава ми някакви ерори  първо че бяха много големи сега някакъв друг ще видя да ги кача в някои друг сайт снимките и ще пусна линкове

• (90 Страници) +
  • « Първа
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни