Dog.bg Форуми : Нашите приятели- вълнистите папагали

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (90 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Нашите приятели- вълнистите папагали

#141 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 January 2007 - 05:07 PM

Привет отново!
По въпроса за харесването и нехаресването: ето какво стана с нашите. Първо имахме една женска, която се казваше Ричи(защото като я купувахме беше твърде малка и не знам защо решихме, че е момченце) b) . това беше най-питомното ни папагалче, преди Лори да се появи това лято! След като живя сама една година, на наши познати им се излюпиха мънички и ни предложиха едно - зеленият Пипи. И на него полът не му личеше, като го взехме, беше буквално от гнездилката и само пиукаше Пи-пи-пи (оттам името му). Като порасна достатъчно, сложихме гнездилката. Стоя няколко месеца, преди да им се активират хормоните!!!! bl) така че, ако не се получи бързо, никой да не се отчайва! После женската снесе яйчица, но не беше допуснала мъжкия до себе си и бяха неоплодени, за което той я наказа, като зверски ги чупеше. На другия месец нещата се оправиха, имахме 5 чудесни яйчица. И два дни преди да се излюпи първото пиленце, женската буквално за 3 часа се разболя и умря cry2 . И ние се поболяхме от мъка!!! Оставихме Пипи да потъгува малко, през това време той милият се научи да чурулика като лястовичките, които чуваше през прозореца. После му взехме нова жена, с която и досега си живее чудесно wink . Е, на тях двамата гнездилката им стоя точно 1 година закачена, преди да се наканят да имат потомство, но все пак успяха!!! Това беше през лятото на 2005. А това лято вече нямаха никакви проблеми - сложихме гнездилката и след 3 седмици се появи първото яйце. Така че, пробвайте, може пък вашите да са по-бързи, да не чакате толкова. Но това си е голяма отговорност, има доста грижи по специалното хранене по време на растежа на малките, за това ще пиша друг път.
Най-вече, трябват време и търпение!
Е, този пост стана доста дълъг, така че засега спирам дотук.
Поздрави и от нашата компания!!!
А Blinki ще пише скоро, но сега има много за учене wink .
User's Signature

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!

#142 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2007 - 05:11 PM

Леле, какъв съм заплес! Не отговорих на въпроса на Malcolm! Да, ще се наложи да направиш още една дупка на клетката. И нашата нямаше подходяща втора вратичка, отрязахме и огънахме две от пръчките на тази, достатъчно е отворът да е колкото дупката на гнездилката. После, като се махне гнездилката, пръчките се огъват обратно, това е нашето решение за момента. r)
User's Signature

#143 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2007 - 06:02 PM

Определено е добро решение. А аз си мислих да си направя нацяло нова вратичка bl) . Добре че го има този форум и най-вече вас да ми казвате такива работи. Днес гледам папагалите ми. Мъжкия (синия) седи на синята пръчица, а женската (жълтата) си стои на жълтата. Много ми стана забавно l) . Може би беше случайно, но изглеждаше много хубаво l) .

Поздрави wink

#144 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2007 - 10:26 PM

Здравейте!Аз на моята клетка си имам втора вратичка super best ,та това не е проблем bravoS ,обаче аз единствените гнездилки ,които съм виждала бяха ,като малък кафез bl) (нали знаете обло отгоре) ,и долу има като гнезденце направено от сухи треви bl) ,ама направено толкова неспокопсано a) на това прилича (о) a) и нагоре е празно ,само металните пръчки bl) ,та затова попитах ,дали сами ще си позаградят ,защото е много голо.Иначе лятото ще ги пробвам ,те по колко бройки b) горе-долу снасят l) .Харесват се мойте ,ама ще видим отвреме на време женската малко bash мъжкия ,ама не с човка ми със звуци ,обаче забелязах r) ,че още от първия ден женската се върви след мъжкия ,на една пръчка седят и ядат от хранилката мн смешно мъжкия с надолу главата b) ,а женската на хранилката,вие на вашите какви играчки им взимате bl) ,аз на моите съм им взела кракери , люлки ,стълбичка ,минерално чадърче огледалце и една специала пръчка ,която в единия край е тънка bl) ,а в другия много дебела b) ,та се занимават там w) .И исках да питам вашите много ли кряскат?Моите ДА ,пък и аз им давам перли за глас oleeee така че...... drink - купонче и чуролик чуролик

Малколм измътиха ли твоите b)

Поздрави! victoryVVV

#145 Потребителят е офлайн   Вълничка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2007 - 10:15 AM

За 1f40 да знаеш разликата е много голяма.

#146 Потребителят е офлайн   Вълничка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2007 - 10:19 AM

Ето го и моят красавец.

Прикачени файлове

• Прикачен файл  poli5.JPG (14.67K)
    Брой сваляния: 280

#147 Потребителят е офлайн   1f40 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2007 - 03:01 PM

До Вълничка и все пак може ли да ми кажеш каква е тя :)

#148 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2007 - 07:28 PM

djokova, ако имаш предвид папагалите, не съм ги пробвал, че да измътят bl) b) , а ако имаш предвид амадините днес имаше едни яйчице в гнездото им ;) .

Поздрави wink

#149 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2007 - 08:52 PM

А ,мътилника какъв трябва да е ?Вижте аз изписах цял роман пък вие ....нищо не ми отговаряте! s)

#150 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2007 - 11:02 PM

Леле, djokova, аз се предавам!!! Вчера не само изписах сама почти цялата страница, ами съм сложила и две снимки, ако и това не е достатъчно, не знам...Повече от това, което съм показала и разказала за гнездилката на вълнистите папагалчета наистина не знам bl) Мисля обаче, че не е лошо да попрочиташ постовете, преди да правиш такива глобални заключения. cl)
1f40, ето малко инфо за стандартните вълнисти папагалчета, преписвам буквално от книжката на Светлозар Манасиев (ако случайно чете, благодаря искрено за ценните съвети, от него съм научила най-много за отглеждането на тези красиви птички!!!):
"Чрез дългогодишен селекционен подбор, запазване и развиване на определени признаци, днес съществуват вълнисти папагалчета, наричани "изложбен (немски) стандарт". Те са видимо по-едри и по-перести, с издути напред гърди, широк разкрач, 60 градуса стойка на тялото, много голямо чело и не на последно място - разкошна глава с разперени и гъсти, подобни на качулка перца. Тези папагалчета се отглеждат от любители-селекционери и обикновено не се продават в магазините.....Разлики в поведението и държанието им: в сравнение с обикновените вълнисти папагалчета "стандартите" са определено по-спокойни и по-тихи - по-лесно се привързват, не са толкова страхливи, по-рядко издават характерните крясъци на вълнистите папагали. Много по-очарователни!"
Това е, имам някъде един линк, ще опитам да го сложа, имаше много снимки на такива "стандарти".
Поздрави!
User's Signature

#151 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2007 - 11:06 PM

Вижте тук снимки на вълнисти "стандарти"
User's Signature

#152 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2007 - 11:50 AM

Цитат

Леле, djokova, аз се предавам!!! Вчера не само изписах сама почти цялата страница, ами съм сложила и две снимки, ако и това не е достатъчно, не знам...Повече от това, което съм показала и разказала за гнездилката на вълнистите папагалчета наистина не знам  bl)

Аз питам такива мътилници ,дали стават ,пък аз твоя коментар го прочетох и точно това ме накара да попитам ....... ,защото ти показа вид мътилник ,а аз съм виждала друг и затова питам кой е по-добре да се ползва?Питах и за играчките....

Поздрави!

П.С. - А за тези папагалчета от линка ,май моя мъжкия е такъв ,така ми се стори.Ще публикъвам и снимка cheers

#153 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2007 - 08:13 PM

ОК, djokova, няма да се караме сега. Ето още веднъж за гнездилките. Това, което съм снимала, то е за вълнисти папагалчета. Има и друг вариант, просто същата къщичка е сложена не по височина, а настрани, става по-ниска и има опасност малките пилета да изпаднат по-рано. Но това е, гнездилката е като къщичка, не е гнездо. Мисля, че във всеки уважаващ себе си зоомагазин ще ти обяснят кое гнездо за какво е. Доколкото разбирам от обяснението ти, видяла си гнездо за канарчета може би, не знам, но не е било за папагалчета. Те са хралупни и на свобода снасят в хралупи по дърветата, не строят гнезда.
За играчките: нашият Лори има една люлка с миниатюрно звънче (най-любимата му играчка), още една люлка с две звънчета и шарена стълбичка. А като лети из стаята си има любими места, много обича да гони топче за тенис на маса или гумено топче с неговия цвят wink . Бяхме му сглобили и катерушка от един интересен конструктор, но му омръзна и в момента е разглобена. А родителите му най-много обичат да се занимават с чоплене на кацалките (от брезови пръчки) и взаимно почистване на перцата w) . Хубаво е,че твоите се харесват, не знам само дали няма да са много млади това лято, доколкото си спомням на единия восковицата още не беше добре оцветена, което означава, че е на по-малко от 3 месеца. А е добре да са навършили година, преди да пристъпят към гнездене, за да са укрепнали.
Сега видях, че си питала за крясъците. Нашият мъжки много хубаво пее. Женската понякога също се включва. Но става лудница, когато някой звънне по Скайпа, тогава и двамата започват да чуруликат с пълен глас! bl) Дори се налага понякога да завиваме клетката, за да млъкнат. Но обичайните за вълнистите папагалчета крясъци се чуват много рядко.
Това е от мен засега. r)
User's Signature

#154 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2007 - 08:19 PM

За врявата, както казва и Snowy много трудно се спира, а на моите е непапагалешка l) . Имам чувство, че някой ги гони да ги коли. Но като извикам "Млък" понякога спират, а понякога не, но във втория случай след това не обелвам и дума и като няма на кой да правят на яд и млъкват. А в първия случай, предполагам че млъкват за да чуят какво става и като е гробна тишина и млъкват bl) .

Уф, пак забравих! От стандартите, всички ми харесаха, но имаше 2 уникални - единия със сиво тяло, а другия със жълта глава и синьо тяло. Невероятно красиви животни w) .

Поздрави wink

#155 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2007 - 09:05 PM

Snowy ,благодаря!Аз ходих в магазина ,за да взема една и защото ми казаха ,като пренесям папагалите по-добре да ползвам мътилник и като отидох се опитаха да ми пробутат тази (казах ,че търся за вълнисти папагали).Да женския е много мъничък ,но и на двамата восковиците са им леко оцветени.За играчките ,и аз се старая да им взимам ,та да се забавляват докато са сами.Твоя папагал ,като гони тази топка за тенис тя не го ли премазва bl) ,ако се заиграе много и.....Бладодаря за информацията! 1super

Поздрави!

П.С.-Снимка по-нататък ,но и на моя му е някаква такава широка главата и има по дълги перца и изглежда пухкав (преди не изглеждаше така) ,може и да бъркам ,но просто видях прилика.Какво ще стане ,ако ги "пробвам" преди да имат 1год.?

#156 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2007 - 10:09 PM

Еми то топчето май беше за тенис НА МАСА, а те са толкова леки, че и муха не могат да премажат l) ! Като гледам, май вече и ти много искаш малки папагалчета b) ? Само така 1super

Поздрави

#157 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2007 - 10:35 PM

Цитат

Еми то топчето май беше за тенис НА МАСА, а те са толкова леки, че и муха не могат да премажат l) ! Като гледам, май вече и ти много искаш малки папагалчета b) ? Само така 1super

Поздрави

Много ясно! b) Аз като видях ,за какво става съпрос и викам айде да се стопля по-бързо ,не че е било студено ,ама да им дойде времето за размножаване.О,топката за тенис на маса ли е била,ох не съм дочела b).Искам и аз да ги науча така да си летят ,ама ще трябва да освободя къщата и ......ги пускам да летят ,пък ще видим как се държат ,ще взема да ги обуча .чееееееее......!Да знаете сайт за вълнички? l) w)

#158 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2007 - 09:14 PM

Специално до insult!!! Свързах се с човек, развъждащ стандарти, но за съжаление в момента няма, просто сега не е сезонът за размножаване. Но обещава да съдейства лятото, като се излюпят малките. Но цените там са много различни от тези на обикновените папагалчета, обаче ти това сигурно го знаеш, щом си имаш такова съкровище w) .
Колкото до сайтове за вълнисти, как сте с руския? bl)
User's Signature

#159 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2007 - 09:55 PM

Цитат

Специално до insult!!! Свързах се с човек, развъждащ стандарти, но за съжаление в момента няма, просто сега не е сезонът за размножаване. Но обещава да съдейства лятото, като се излюпят малките. Но цените там са много различни от тези на обикновените папагалчета, обаче ти това сигурно го знаеш, щом си имаш такова съкровище w) .
Колкото до сайтове за вълнисти, как сте с руския? bl)

Бива.Пък какъвто намериш ,аз намерих един САЙТ ЗА ВЪЛНИСТИ ПАПАГАЛИ

#160 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2007 - 05:48 PM

Този сайт съм го гледал, същото, което е написано там имаше и във един форум. Ама не знам дали някой си е присвоявал текста или са на един и същ човек.

• (90 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни