Dog.bg Форуми : Нашите приятели- вълнистите папагали

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (90 Страници) +
  • « Първа
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Нашите приятели- вълнистите папагали

#1531 Потребителят е офлайн   gngpaint Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Рисуване
Публикувано: 31 December 2009 - 02:25 PM

Цитат(ZviariK @ Dec 28 2009, 01:08 PM) <{POST_SNAPBACK}>
На моите основно купувам храна на Витакрафт - MENU за вълнисти. Любима им е. Понякога сменям за разнообразие, но само премиум клас, за да ми е по-спокойно. Голям кеф е дивото просо на клонче - късат, чоплят, хвърчат боклуци - нещо страшно става, за това е само понякога, за глезотийка.
Ябълката и морковът са хубави, но да няма семки от ябълка......и ако имаш от село е най-добре, за да нямат много нитрати.

От къде копувате дивото просо?
Ние от време на време им купуваме крекер.Често им даваме краставица,друг плод или зеленчук не харесват.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#1532 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=MQ_5Pev_44Y&feature=related
Публикувано: 04 January 2010 - 12:59 AM

Ами от зоомагазините..... не във всички има,но се намира..... опаковани са по 4-5 в наилонови торбички.
User's Signature

Качена снимка

#1533 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2010 - 08:36 AM

Здравейте! Да ви покажа новото приятелче на нашия Лори - Ноли. Бебенце на около 2 месеца. Взехме го преди 10 дни от познат, който развъжда папагалчета, защото Лори напоследък се държеше много странно - почти постоянно "хранеше" една от кацалките си, явно някакъв инстинкт му се задейства изведнъж. Иначе не страдаше от липса на внимание и на свободна игра из стаята, но се стреснахме и решихме да му намерим компания. И така - Ноли се появи вкъщи. В началото се притеснявахме как ще свикнат, но то нали е бебе wub.gif , Лори го прие много добре. Даже първите дни дребосъкът като че ли му се качваше на главата - все пак го взехме от волиера, в която беше с голяма компания. Постоянно закачаше "батко" си ab_041.gif, Лори само пристъпваше от крак на крак и понякога приближаваше главичка да "опита" какво е пък туй нещо (никога не го клъвна или нападна агресивно, той си е душичка и така и не се научи да хапе като типичен вълнист папагал). Сега са вече приятели и не се спират по цял ден. Все още не знаем дали Ноли е момченце или момиченце, но и това ще се изясни скоро smile.gif . Та ето го новият любимец вкъщи:

А, забравих, понеже скоро не сме се появявали, ето една снимка, на която и Лори се вижда:

User's Signature

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!

#1534 Потребителят е офлайн   greta i neli Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 10 January 2010 - 07:37 PM

Много са красиви wub.gif
User's Signature

Качена снимка

#1535 Потребителят е офлайн   elerina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2010 - 09:46 AM

Папагалчетата ми са само на 2 години, а днес открих едното от тях умряло :( Не знаем от какво е - вчера и онзи ден си щъкаше из клетката...

Но за него нищо не може да се направи вече, а въпросът ми е какво ще стане сега с живото папагалче - ще се чувства ли депресирано, трябва ли да му взема ново другарче веднага или да поизчакам известно време?
User's Signature

When the last moon is cast over the last star of morning
And the future has passed without even a last desperate warning
Then look into the sky where through the clouds a path is torn
Look and see her how she sparkles, it's the last unicorn

#1536 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 11 January 2010 - 11:16 AM

Много съжалявам за папагалчето ти. Каквото и да напиша знам, че те боли и наистина сега можеш само да се погрижиш за другото. На първо място бързо отидете на ветеринар! Може да е нещо вирусно.... при тях се предават лесно, бързо... и за съжаление трудно се лекуват. Нека доктор прецени дали е нещо опасно и за живото папагалче. Моят съвет е да не вземате веднага друго. Изчакайте няколко дни, за да видите какво ще стане с това..... има възможност да е било нещо заразно и ако вземете ново няма да излезе нищо добро. Иначе ако се окаже, че не е било заразно, като мине малко време е хубаво да му вземете другарче, но имайте предвид, че папагалчетата не винаги се напасват като характери.
Пожелавам ти с тази трагедия да са приключили лошите неща в клетката и в бъдеще да се радвате на здрави и весели папагалчета!
User's Signature

Качена снимка

#1537 Потребителят е офлайн   gngpaint Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Рисуване
Публикувано: 12 January 2010 - 08:37 PM

Коко и Поли ви приветстват с нови снимки.
През ноември хубостникът ми Коко стана на 6 годинки,да ми е жив и здрав още дъъъълги години! af_089.gif
През април Поли навърши 3 години,но все още е плашлив/а. dry.gif Мисля,че на снимката се забелязва носната гъба(незнам как се казва точно).Взехме Поли за женска,но всъщност не мога да определя каква е.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#1538 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 13 January 2010 - 12:25 AM

Като гледам е дама... gf_162.gif
User's Signature

Качена снимка

#1539 Потребителят е офлайн   mite- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 January 2010 - 09:37 PM

И ас мисля така

#1540 Потребителят е офлайн   nobots Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 January 2010 - 07:47 PM

Здравейте на всички!
Нито бях планувал да си купувам вълнист папагал,нито си имах на идея какъв е...ее-купих си..все още съм newbie, така че очаквайте в скоро време постове с въпроси..мн0г0 въпр0си ab_041.gif ab_041.gif ..Папагалчето ми се казва Коко (Коки)..Много е плахо...Харесва ми, това че като си пея (а аз съм голям фен на Линкин Парк и само техни парчета си пея) то почва да пее същото, но си го тананика.. ab_041.gif ab_041.gif ..Голям е сладур...Е чао от мен за сега...Утре може-би ще ви постна снимки с Коки af_089.gif af_089.gif
User's Signature

ВСЕКИ ДЕН в България десетки животни намират смъртта си от човешката глупост, злоба или нехайство!!! :-(
Ако и ти си против тези безсмислени и жестоки убийства, сложи този надпис под постовете си.
Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!!!

#1541 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 20 January 2010 - 12:50 AM

Добре дошъл в отбора на пернатите ab_041.gif Питай спокойно каквото те интерсува. Между другото и аз си имам Коки wb_052.gif
User's Signature

Качена снимка

#1542 Потребителят е офлайн   nobots Икона

• Member
  • PipPip

Икона за мнението  Публикувано: 20 January 2010 - 11:52 AM

Най-сетне Коки ви приветства със снимкии af_089.gif af_089.gif ...Не са много хубави, но Коки не стои дълго на едно място eg_033.gif eg_033.gif ...Ето и снимките ud_009.gif :

П.С: Иии..един въпрос...мисля да постелвам нещо отдолу, но не знам дали трябва (и ако трябва- какво?)... smile.gif smile.gif
User's Signature

ВСЕКИ ДЕН в България десетки животни намират смъртта си от човешката глупост, злоба или нехайство!!! :-(
Ако и ти си против тези безсмислени и жестоки убийства, сложи този надпис под постовете си.
Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!!!

#1543 Потребителят е офлайн   SanifleX Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2010 - 01:39 PM

Можеш за по лесно чистене-вестници,картон :) като решиш да чистиш събираш слагаш нови и си готова :)

#1544 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 20 January 2010 - 11:33 PM

nobots, ти да не си ми гепил папагалчето ab_041.gif И моят Коки е зелен. Само да добавя към поста на SanifleX, че освен вестници и картон, ако имаш от някъде листа А4 също може. Аз работя в офис и си прибирам ненужно напечатаната хартия - по два листа на клетка и покривам плътно дъното на клетката /листовете са приели партизанското име килими/.
Не знам другите как чистят, аз до скоро ги сменях по два пъти на де, сега вече ме е хванал мързела и само по веднъж.
Предполагам няма нужда да ти казвам, че хартията, без значение кой вариант ти е най-удобен, трябва да е чиста.
User's Signature

Качена снимка

#1545 Потребителят е офлайн   mite- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 January 2010 - 10:43 PM

мъжкият папагал също се казва Коки ab_041.gif

#1546 Потребителят е офлайн   SanifleX Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2010 - 01:38 PM

Ако нямаш достатъчно вестници-хартия... и не ти се сменяват толкова често през 2-3дни, както имаш отдолу скара да не стъпва папагала върху изпраженията.. купуваш котешка тоалетна или постелка за гризачи, те са цилиндрични и са малки на големина... сменяват се през 4месеца. Поемат миризма изпражения пак и цял свят го ползва тоя начин ти реши кое ти е по удобно ;)

#1547 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 25 January 2010 - 06:50 PM

Е това ме изуми ud_009.gif Как котешка тоалетна? Моля ви, не си и помисляйте за такива неща, че после ще четем "на папагалчето ми нещо му стана". С или без скара папагалите като нищо ще ще се докопат до постелката и ще кълват от нея, последствията не знам какви ще са, но не искам и да разбирам никога. Каква миризма поема тази тоалетна? Миришат ли ви папагалите? Ако е така, значи имат здравословен проблем. Сроковете за чистене ми се вижда излишно да коментирам. Подобни "грижи" спорен мен са абсолютно безотговорни и във вреда на домашните ни любимци. Човек като си взема животинка, било то и в клетка, трябва да е наясно, че тя изисква ежедневни грижи - смяна на вода, храна, чистене, медицинско обслужване, внимание, компания..... ако ще пестите време за някое от тях, по-добре си вземете плюшена играчка.
Извинете, ако се изказвам прекалено грубо, но наистина съм изумена. Няколко пъти прочетох предишния пост с надеждата, че нещо не съм разбрала... чистене на четири месеца и постелка от котешка тоалетна... не знам кой е този цял свят, в който така се гледат папагали, за пръв път чувам такова нещо и съм ужасена.
User's Signature

Качена снимка

#1548 Потребителят е офлайн   SanifleX Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2010 - 08:04 PM

Виж,ако не вярваш за това пиши ми на лични и ще ти цитирам това...

#1549 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 25 January 2010 - 10:43 PM

Защо на лични? Това е важно за всички, които гледат папагали и ще потърсят информация. Не вярвай на всичко, което намираш в интернет. Аз чистя на папагалите си абсолютно всеки ден /до скоро по два пъти, но вече нямам възможност и за това по веднъж/ и пак е страшна кочина...... не си представям какво ще бъде ако не изчистя 4 дни...... 4 месеца са ми като научнофантастичен филм....... това, което ще се получи, ако преждевременно папагалчетата не са се натровили и умрели /все пак котешката тоалетна си е чиста химия/, не мога да си представя какво ще е като количество, но със сигурност ще запълва клетката. Само се опитай да си го представиш... със съвсем добри чувства го пиша, просто се притеснявам да не се пробва това нещо на практика и някой после да страда.
User's Signature

Качена снимка

#1550 Потребителят е офлайн   rage1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 January 2010 - 10:48 PM

Преди работих в една видеотека,където атракцията беше един сенегалски папагал,та шефа беше купил някакъв пясък,който си беше предназначен точно за такива работи..дори на картинката на опаковката си имаше папаглче,така че сигурно и така става.
User's Signature

Качена снимка

• (90 Страници) +
  • « Първа
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема