Нашите приятели- вълнистите папагали
Публикувано: 26 January 2010 - 05:12 PM
Къде сте ходили на ветеринар, че толкова време нищо не ви казват. Много тъпо. Скорошни снимки има ли?
Публикувано: 26 January 2010 - 09:30 PM

ВСЕКИ ДЕН в България десетки животни намират смъртта си от човешката глупост, злоба или нехайство!!! :-(
Ако и ти си против тези безсмислени и жестоки убийства, сложи този надпис под постовете си.
Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!!!
Публикувано: 26 January 2010 - 11:50 PM
Публикувано: 26 January 2010 - 11:52 PM
Мъжко беше,още отначало не беше добре.Женското остана самичко.Не знам дали ще го преживее.....ТОлкова се обичаха.....
Има ли някакъв шанс поне за нея?Здравословно ще я проверим,но по другия въпрос....Оставих й го,просто не можах да го взема...Сега тя се опитва да го вдигне.Това ще ме убие просто!Има ли някакъв шанс ,че малката ще го преживее?

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.
Публикувано: 27 January 2010 - 12:04 AM
Относно питането - шансът папагалчето да преживее загубата е много по-голям от този да не го преживее. Ако съм разбрала правилно мъртвото папагалче е още в клетката... колкото и да е трудно трябва да хо махнете от там по най-бързия начин. Намерете хубаво и сигурно местенце, където да го погребете... в последствие е утеха да можеш да посетиш гробчето.
Живото папагалче сега ще има нужда от много внимание и любов. Изчакайте да видите как ще потръгант нещата, а по-нататък ако искате можете да му вземете ново другарче.
Публикувано: 27 January 2010 - 12:12 AM
Ще го махна оттам.Горката,чуди се защо не става и го вика.Направо ...не знам...просто какво да кажа...
Много ти благодаря за отговора!Много...
Не видях никакви признаци за болест.Просто беше по-свит от нея като характер.Тя беше ,Е,по-наперена....По дяволите.
Хранеше се ,пиеше вода,пееше....Спяха гушнати един до друг.....

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.
Публикувано: 27 January 2010 - 12:22 AM
Публикувано: 27 January 2010 - 12:31 AM
Махнах го от клетката.Горката птичка!Това май и за двете се отнася........
Само да преживее нощта...Клетката им...клетката й е в хола ,където по цял ден седим.Няма да страда от липса на компания...
Имах още въпроси,но ,убий ме,в момента не се сещам какви бяха.Май най-важния ми въпрос ще получи отговор в близкото бъдеще-дали птичката ще преживее загубата си....

Публикувано: 27 January 2010 - 11:05 AM
Папагалчето преживя нощта.Как...не искам да мисля.Търсеше в какво да се гушне...
Сега е толкова тиха.И не мърда от мястото си.Ще я наблюдавам много внимателно дали яде и пие вода.Засега не е яла,което малко ме тревожи.
След колко време да й вземем другарче?Ами ако не се харесат?С това,макар,че не бяха взети заедно(но са от едно място),още от първия ден се харесаха и постепенно почнаха да се обичат.
Тя не е никак социализирана.Не съм ги притеснявала,виждах,че им е добре заедно ,без мен.Сега е друго вече.. :(
Няма никога да забравя гледката как тя се вмъкваше под крилото му,за да го вдигне...Колко любов има в една толкова малка птичка!
Как мога да облекча самотата й,освен със своята компания ,докато й изберем ново другарче(чудно ми е дали изобщо може починалия й приятел да се замени с друг.......)?

Публикувано: 27 January 2010 - 11:16 PM
До този момент можеш да се опитваш да я примамваш по някакъв начин. Можеш да намокриш залъче хлям и да й го закачиш на клетката, повечето папагалчета много обичат. Не трябва да минава дълго време без да е яла. Опитай да й поднесеш нещо любимо за ядене. Говори й лекичко от близо.
Публикувано: 28 January 2010 - 07:05 PM

Публикувано: 28 January 2010 - 07:27 PM

Публикувано: 28 January 2010 - 07:45 PM

Публикувано: 30 January 2010 - 01:12 PM

ВСЕКИ ДЕН в България десетки животни намират смъртта си от човешката глупост, злоба или нехайство!!! :-(
Ако и ти си против тези безсмислени и жестоки убийства, сложи този надпис под постовете си.
Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!!!
Публикувано: 30 January 2010 - 01:17 PM

Публикувано: 30 January 2010 - 02:26 PM

Когато моят Коко пристигна у нас още на втория ден го пуснахме и той се научи да стои на рамената на хората(понякога и по главите ми),но той беше свикнал с човешко присъствие,защото 2 дни преди ни го подарят(това беше преди 6 години) бе живял за около два дни в домашни условия.
На Коко и Поли им давам всякакви плодове,но въпреки това те ядат само ябълка.Сутрин често им давам намокрен хляб.Обичат да ядат кашкавал.Може да им се дават всякакви плодове и зеленчуци освен магданоз и мисля,че моркови.Коко и Поли най-много обичат врабчови чревца(вид растение)
Публикувано: 30 January 2010 - 07:48 PM
За храната.... аз плодове и зеленчуци давам само ако са ми ги донесли приятели от село, иначе не рискувам заради нитратите. Намокрен хляб и моите много обичат. С кашкавал не рискувам, защото е солен и мазен и не е твърде полезно /но не е фатално ако е в малки количества/.
Понякога вземам няколко семенца от просо и ги слагам в саксийка, която поливам всеки ден.... след около седмица излизат зелени стръкчета, които са им много вкусни.