Dog.bg Форуми : Нашите приятели- вълнистите папагали

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (90 Страници) +
  • « Първа
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Нашите приятели- вълнистите папагали

#1581 Потребителят е офлайн   nobots Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Икона за мнението  Публикувано: 30 January 2010 - 08:43 PM

Благодаря мн0г0...ЗЛАТНИ СТЕ af_089.gif ae_085.gif Утре ще го пуснем да го видим как ще реагира...Сестричката ми няма търпение...Обаче изникна сериозен проблем ud_009.gif Не знаем на колко години е..?! ud_009.gif Забравихме да питаме...Ако можете от предишните ми постове да предположите приблизителн0 на колко може да е..!? af_089.gif ab_041.gif ae_085.gif
User's Signature

ВСЕКИ ДЕН в България десетки животни намират смъртта си от човешката глупост, злоба или нехайство!!! :-(
Ако и ти си против тези безсмислени и жестоки убийства, сложи този надпис под постовете си.
Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!!!

#1582 Потребителят е офлайн   nobots Икона

• Member
  • PipPip

Икона за мнението  Публикувано: 31 January 2010 - 06:17 PM

МНОГО МНОГО СЕРИОЗНЕН ПРОБЛЕМ...Коки излезе...днес цял ден е на свобода...сега как по дяволите да го тикна отново в клетката...какво ли не правих...не ще и не ще да се прибира...Лошото е, че е в стаята, в която спя...и не знам какво да правя вече... wb_052.gif zz_020.gif ud_009.gif eg_033.gif
User's Signature

ВСЕКИ ДЕН в България десетки животни намират смъртта си от човешката глупост, злоба или нехайство!!! :-(
Ако и ти си против тези безсмислени и жестоки убийства, сложи този надпис под постовете си.
Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!!!

#1583 Потребителят е офлайн   nobots Икона

• Member
  • PipPip

Икона за мнението  Публикувано: 31 January 2010 - 09:50 PM

ud_009.gif ud_009.gif Oooх...прибрах го...най-сетне..след толкова усилия...усещам, че скоро няма да го пускам пак... eg_033.gif ea_103.gif wb_052.gif wb_052.gif
User's Signature

#1584 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=MQ_5Pev_44Y&feature=related
Публикувано: 01 February 2010 - 03:28 PM

Чак сега виждам за приключенията ab_041.gif Нищо страшно няма в това, че цял ден не е искало да се прибира добичето. Колкото по-често го пускаш, толкова по-бързо и лесно щв свикне да се прибира само. Стига да няма опасност да избяга или да се наранонякъде не е проблем и да пренощува извън клетката.
User's Signature

Качена снимка

#1585 Потребителят е офлайн   nobots Икона

• Member
  • PipPip

Икона за мнението  Публикувано: 06 February 2010 - 12:41 PM

УЖАС...Нещо му стана..втората пръчка му падна и сега се опитвам да я наместя...а то скимти жално жално и се блъска из клетката...оставих го сам и го гледах от другата страна на стаята...същата работа...едвам се сдържам да се разплача...страх ме е...а толкова много го обичам това папагалче dh_188.gif dh_188.gif ud_009.gif
User's Signature

#1586 Потребителят е офлайн   sheni_6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2010 - 04:19 PM

Ако папагалчето вече е спряло да се мята насам- натам, най- вероятно го е правило от страх.. при моите често се случва да падне някоя пръчка и често се стряскат. Те са си такива- любопитни, ве човъркат нещо, може би само я е бутнало.
Ако обаче си скимти жално-жално и се блъска из клетката и аз бих се притеснила, дано се включи някой по- компетентен да каже. Не спирай да го пускаш обаче, в началото е трудно, но като огладнее, обикновено само се прибира. Но птицата трябва да лети! Моите са на 6 год вече, преди това съм имала и други, и винаги ги прибирах с много "бой" ab_041.gif , не искаха, и това си е. Иначе през деня си влизат да кълват, излизат, халосват се, но да се приберат сами да нощуват- не! Най- лесно става с гасене на лампата, хващаш го в тъмното и така... пък то ако е само, няма да е дивак като моите , все ще свикне ae_085.gif

User's Signature

#1587 Потребителят е офлайн   Maren Ivanova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 February 2010 - 04:34 PM

Зравейте, значииии както вече писах в 1 друга тема -имаме куче-Меджик и папагал-Поли. Много луди любимци ab_041.gif Полчо е на 5г вече и си знае всички имена ( Поли, Ролчо, полчо бе и т.н) и даже да не са говорящи вълнистите папагали, Поли наистина говори r_181.gif

#1588 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 06 February 2010 - 04:38 PM

Странна работа... на моите никога не им е падала кацалка. Най-вероятно много се е стреснало пернаното човече и затова е блъскането в клетката. Все пак не може да продължава много дълго. Ако не спира малко след като се отдръпнеш е възможно да има и друг проблем.
sheni_6 добре е обяснил и за пускането от клетката.
User's Signature

Качена снимка

#1589 Потребителят е офлайн   gngpaint Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Рисуване
Икона за мнението  Публикувано: 08 February 2010 - 09:15 PM

Не мога да разбера какъв пол е Палома(Поли):
Прикачена снимка
Ето ги двамата с Коко:
Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#1590 Потребителят е офлайн   sheni_6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2010 - 12:24 AM

Spored mene e mom4e- ima dosta golqma glava, voskovicata e sinq i e edro pile kato gledam.
Izvinqvam se, no nqmam kirilica v momenta i ne vidqh otkude moga da promenq suob6tenieto... dh_188.gif
User's Signature

#1591 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 09 February 2010 - 09:17 AM

Това, че е едро пилето не означава, че е мъжко ab_041.gif При мен девойките са доста по-едрички от мъжа.
Восковицата има тепърва да се дооцветява и може да продължи със синьото и да се окаже момче или да покафенее и да се окаже момиче... рано ви е още за определяне на пола. /на две от момичетата ми и до днес периодично им се появяват сини петънца по роговицата, но основно стана кафява/
User's Signature

Качена снимка

#1592 Потребителят е офлайн   sheni_6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2010 - 11:23 AM

Да, така е, съгласна съм. Аз имах един папагал, който беше купен за женски, доста по- едър беше от мъжкия, с кафява восковица и голяма глава... впоследствие се оказа, че е мъжки. А сега на мъжкия, който имам, периодично му се сменя цвета на восковицата, ако не бях го виждала "в действие" wub.gif , още щях да се чудя какъв е.... Напоследък е доста трудно да определиш, въпрос на селекция ли е, не знам.
На мен по стойка, по излъчване, така да се каже, ми прилича на мъжко. Не че съм голям експерт, просто съм имала доста папагали, затова си "казвам" мнението...
User's Signature

#1593 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 09 February 2010 - 01:53 PM

Ами сега тъкмо ще чакаме с нетърпение да дойде времето, когато gngpaint ще ни покаже по-зрели снимки на Поли и ще видим какво ще се окаже af_089.gif Аз и до днес говоря за Жожи и Чоки в мъжки род заради измамни младежки роговоци.
User's Signature

Качена снимка

#1594 Потребителят е офлайн   gngpaint Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Икона за мнението  Публикувано: 11 February 2010 - 09:22 PM

Не съм сигурна Палома каква е.Вече е на 3 години и восковицата и все още не се е оцветила напълно.Взехме я за женски папагал.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#1595 Потребителят е офлайн   lollyp0p Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 February 2010 - 10:24 PM

Цитат(ZviariK @ Jan 30 2010, 07:48 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Не се притеснявай... може и да не иска да се прибере сам веднага, ама като огладнее едно хубаво ще се върне в клетката.В краен случай /ама наистина трябва да е краен, защото е голям стрес/ на тъмно по-лесно се хващат папагалите. Преди да го пуснеш провери внимателно затворени ли са добре всички врати и прозорци.
За храната.... аз плодове и зеленчуци давам само ако са ми ги донесли приятели от село, иначе не рискувам заради нитратите. Намокрен хляб и моите много обичат. С кашкавал не рискувам, защото е солен и мазен и не е твърде полезно /но не е фатално ако е в малки количества/.
Понякога вземам няколко семенца от просо и ги слагам в саксийка, която поливам всеки ден.... след около седмица излизат зелени стръкчета, които са им много вкусни.

Здрасти!
Абе да ви кажа имам чувството,че ако ги оставя така могат да си умрат гладни....страх ли ги е какво голям зор вийдам с хващтането пак и ги стресирам така като ги гоня ud_009.gif .....На 3-4 ден ги пуснах,но си стоят на климатика и не мардат какво ли не пробвах.....Предния ми се качаве на рамото а тия малки"идиотчета" ab_041.gif нещат....Кажете нещо...Гледам хората,които имат по 2 си ги пускат стоят си по столовета по раменете им а моите неискат...незнам защо немогат да свикнат а не ми се що постоянно да са затворени....Свикнали са си двамата и като ги пускам не слизат на доло.....като им смяням водата и им слагам храна пак хварчат свиркам им пея им но..... eg_033.gif
Моля да ми кажете нещо ефикасно ab_041.gif да свикнат по бързо...
Предварително благодаря

#1596 Потребителят е офлайн   gngpaint Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 12 February 2010 - 10:56 AM

До колкото знам първо трябва да си купиш само един папагал,по възможност мъжки,който да свикне с човешкото присъствие и след известно време да му вземеш женска.Ако двата папагала се вземат едновременно може да останат плашливи.Когато имаш един папагал и му вземеш женска той престава да обръща толкова внимание на хората.Поне така се получи при Коко,преди си казваше името,мъкнеше щипки и т.н.,но когато взехме Палома вече не прави такива неща,обръща внимание само на нея,пощят се,Коко храни Палома в човката и други подобни,но и много често се кълват. ea_103.gif Не сме имали проблеми с прибирането,те доброволно си влизат в клетката,пускаме ги почти всеки ден.Имахме проблем когато донесохме Палома вкъщи.Пуснахме я в клетката,но тя се изплаши,изхвърча,влезе в спалнята и се скри зад един шкаф.Опита да излезе,но се закачи за нещо и си скъса опашката. dry.gif За радост вече си има нова ae_085.gif
По принцип къде отиват като ги пуснеш? smile.gif
User's Signature

#1597 Потребителят е офлайн   nobots Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 February 2010 - 02:01 PM

искам да ви помоля за нещо ab_041.gif купихме бебешки дрънкулки за играчки на Коко но той не ги доближи какво да направя be_107.gif dh_188.gif dh_188.gif
User's Signature

#1598 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 12 February 2010 - 10:48 PM

Естествено е когато папагалчетата са две да не свикват с човешката близост. Без значение по пола на папагалчето то се социализира по-лесно, когато е само. Имам четири папагалчета и само едно успях да социализирам що годе, но в момента, в който другите се изплашат и то литва от ръката ми. Преди имахме една папагалка, която пък не можехме да изгоним - кацаше ни по главите, раменете, в храната.... дори си е потапяла главата в халбата ми с бира..... това е - когато е е едно търси компания, без значение перната или човешка, но когато има пернато приятелче папагалчето предпочита да общува с него.
Относно ирачките..... никак не е задължително папагалчето да проявява интерес към тях, няма какво да се направи по въпроса.
User's Signature

Качена снимка

#1599 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2010 - 04:04 PM

Аз изчаках доста преди да се похваля-папагалчето ни оцеля.И не само-има навика да се "кара" на детето като вика. ab_041.gif
Проявява голямо любопитство към нас,но е още много плашливо.
И...може и да сме сбъркали пола.Бях сигурна,че восковицата му е кафява.Но,уви,аз съм само график-явно цветовете не са моята стихия-почна да ми лилавее,а някой път ми се струва,че си е направо синя.

User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#1600 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 13 February 2010 - 06:35 PM

kitana, много се радвам af_089.gif
За пола, защо не пуснеш една снимка да видим дали някой ще познае?
User's Signature

Качена снимка

• (90 Страници) +
  • « Първа
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема