Нашите приятели- вълнистите папагали
Публикувано: 16 May 2007 - 06:19 PM
b)
Прикачени файлове
-
img_1165325989.jpg (82.96K)
Брой сваляния: 74

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл
Публикувано: 16 May 2007 - 09:48 PM
sky, съболезнования за птичето, моите са доста по-жизнени вече но на женската много са и опадали перата около човката - вече е бая голямо оголено петно. вет-а казва че тва било от крастата и че се лекувало бавно, но мен ме плаши, иначе не е възпалена кожата има си нормален цвят, не се зачервява, но все пак ме притеснява. прикачвам и снимки
Прикачени файлове
-
Photo_0014.jpg (41.93K)
Брой сваляния: 67
Публикувано: 17 May 2007 - 02:32 PM
благодаря на всички за съчувствието.Днес реших да проверя в зоомагазините за нова птичка,но всички папагалчета бяха много малки и не си взех(казаха ми ,че са на 3 месеца).Не им личеше хубаво полът,а и незнам дали мъжкият ще приеме такова малко пиле в клетката си .Дайте ми съвет-да взема ли толкова малко пиле или да търся другаде по-голямо.А иначе много ми е мъчно за мъжкаря,който тъгува за половинката си.Изглежда съвсем здрав,но не кряска като преди,а само тихо чурулика и непрекъснато се глежда,сякаш я търси.
Публикувано: 20 May 2007 - 11:05 AM
sky, може да се възползваш от ситуацията и докато чакаш половинката му, да се опиташ да го опитомиш. Понеже не е вече малък, опитай да изчистиш клетката, махни всичката храна и след час-два му предложи зрънца просо през пречките на клетката - върху пръста ти. Може в началото да се плаши, но гладът е голяма работа wink . После като посвикне така, може през вратичката да си пъхнеш цялата ръка, на дланта пак зрънца просо или друго любимо лакомство и с повече търпение скоро ще ти каца на ръката, за да си клъвне. Но ако е много упорит, връщаш хранилките, да не стане беля от глад...
Ние от вчера си имаме яйчице!!! Нашата женска друг път чакаше да станат 2-3 и тогава лягаше да мъти, този път легна веднага. В стаята е необичайна тишина - мътят папагали, мътят амадини, нещо песните замлъкнаха b) .Но пък като (ако) се излюпят малките, каква врява става... oleeee
Ние от вчера си имаме яйчице!!! Нашата женска друг път чакаше да станат 2-3 и тогава лягаше да мъти, този път легна веднага. В стаята е необичайна тишина - мътят папагали, мътят амадини, нещо песните замлъкнаха b) .Но пък като (ако) се излюпят малките, каква врява става... oleeee

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!
Публикувано: 21 May 2007 - 12:38 PM
О, благодаря ви на всички за пожеланията! Аз днес чакам второто яйчице (те нали снасят през ден), но още го няма bl) . Но те си знаят работата...
sky, нищо не пречи да опиташ, а и на него ще му се разсее ежедневието с нова дейност, няма да му е толкова самотно. А пък с повечко търпение е напълно осъществимо за няколко дни да започне да ти каца на ръката, докато е в клетката (за навън ще ви трябва повечко работа и доверие).
Поздрави на всички!
sky, нищо не пречи да опиташ, а и на него ще му се разсее ежедневието с нова дейност, няма да му е толкова самотно. А пък с повечко търпение е напълно осъществимо за няколко дни да започне да ти каца на ръката, докато е в клетката (за навън ще ви трябва повечко работа и доверие).
Поздрави на всички!

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!