Нашите приятели- вълнистите папагали
Публикувано: 28 May 2007 - 09:37 AM
Публикувано: 29 May 2007 - 06:38 PM
Нашите имат 3 яйчица! Чакам още, женската мъти много старателно...
sikeiros, предполагам, че твоите междувременно са усетили тръпката от хубавата баня! b) Ще чакаме да разказваш - винаги е голямо шоу - мокър папагал! Само не правете грешката да пуснете такъв перушинец свободно в стаята, че може да стане беля - тръгва да лети, обаче перата - мокри и тежки - и се приземява на безумно място, като повреден самолет s) . Един от нашите се къпеше извън клетката си някога и първият път като реши да лети мокър...не ми се спомня, добре че всичко свърши само с много страх.
Поздрави!

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!
Публикувано: 30 May 2007 - 11:48 AM
Публикувано: 31 May 2007 - 06:20 PM
Публикувано: 31 May 2007 - 07:16 PM
Ще ни покажеш ли твоите красавци?! worthy
sky, явно си иска папагалска компания, няма как, ще му купувате приятелка. Ще чакаме снимки на двамата wink .

Публикувано: 31 May 2007 - 08:04 PM
Публикувано: 01 June 2007 - 04:55 PM
Публикувано: 02 June 2007 - 06:35 PM
Много благодаря за съвета. Ще им намеря клонки за кацалки. Ако се наложи - ще отидем на ветеринарна клиника да изпилят човчицата. Нашите папагалчета са синички.
Мислим да си купим и мъжки канар, имаме овчарка. Въобще винаги сме имали животни в апартамента си /впрочем, овчарката е на работа и ни пази цеха/ Много е сладка. и умна.
Публикувано: 09 June 2007 - 03:21 PM
Snowy,твоята двойка има ли вече бебоци?
Публикувано: 10 June 2007 - 09:46 AM
Имах неприятности с амадинките, затова не съм писала тук известно време...
sharky_f, страхувам се, че няма да може да ги обучиш както ти се иска. Пишеш, че не са млади, а и като са двечки, те си се забавляват и не търсят човешка компания. Ще се научат да летят и да се връщат в клетката си сами (като огладнеят), но да си познават имената и да идват при теб-едва ли. Но това не значи, че няма да са забавни. Може да им направиш някакви играчки, които да стоят на подходящо място в стаята - като излизат да летят, ще се забавляват там. Внимавай много със стайните растения - някои от тях са отровни, а папагалчетата не го знаят s) .Успех!
julia_d, оправихте ли човката?
sky, в книжката, която имам за вълнистите папагалчета, пише, че някои предпочитат да се къпят под течаща вода - на мивката bl) .Което обаче предполага, че са съвсем питомни и може на ръката си да ги занесеш до банята... Явно си попаднала на голям инат b) .Някой горещ ден няма как да не се изкуши да пробва водата. Нашите като искат да се къпят, отиват до поилката и се опитват да си мокрят там крилцата, безумно са смешни, но така ми подсказват, че си искат банята l) .
Още нямаме бебчета, рано е. Всъщност женската този път снасяше много странно - имаше яйца на 19, 26 и 28 май, после направи голяяяяма почивка, а сега от вторник - 5 юни, започна да снася редовно през ден. Така че в моментаимаме 6 яйца и се очакват още. Понеже съм почти сигурна, че яйцето от 19 май няма да се излюпи, чакам първото евентуално на 12 юни. Ще видим! Женската си знае работата, мъти ги отговорно и постоянно l) r) .Ще се похваля веднага, щом има новини!

Публикувано: 10 June 2007 - 04:48 PM
Публикувано: 10 June 2007 - 04:59 PM
Прикачени файлове
-
collage.jpg (56.31K)
Брой сваляния: 78
Публикувано: 10 June 2007 - 07:34 PM
Публикувано: 10 June 2007 - 08:09 PM