Dog.bg Форуми : Нашите приятели- вълнистите папагали

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (90 Страници) +
  • « Първа
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Нашите приятели- вълнистите папагали

#641 Потребителят е офлайн   iorito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 May 2007 - 05:52 PM

Бяха 4 яйца трите се излюпиха и сега са на около 2 и половина - 3 седмици ;) Вече прогледнаха b) и си имат и пухчета и едното започна да се оцветява в синьо w)
User's Signature

Качена снимка

#642 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2007 - 07:59 PM

Честито! Ако можеш много ще се радваме на някоя снимка, ноо ако трябва да ги притесняваш недей.

#643 Потребителят е офлайн   iorito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2007 - 07:24 PM

Няма да ги претеснявам , но нямам с какво да снимам камерата ми е на компютъра... s)
User's Signature

Качена снимка

#644 Потребителят е офлайн   sikeiros Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 May 2007 - 09:37 AM

да са ви живи и здрави малките птички и да почерпите по случая ;) r) BEER . Моите хайванчета като че ли почнаха да се оправят - пораснаха им перца и вече не са толкова проскубани, да чукам на дърво r) само че не искат да се къпят - купих им ваничка и им я слагам в клетката махам водата те обаче не влизат вътре, явно не знаят какво да правят защото не ги е страх - кълват я кацат върху нея и не и обръщат много много внимание, та сега ги чакам да разберат как се влиза и да ги гледам как се къпят b)

#645 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2007 - 06:38 PM

Привет на всички! При мен имаше "лек" технически проблем, продължил повече от седмица и се радвам, че при всички вас като че ли нещата с птичките са ОК!
Нашите имат 3 яйчица! Чакам още, женската мъти много старателно...
sikeiros, предполагам, че твоите междувременно са усетили тръпката от хубавата баня! b) Ще чакаме да разказваш - винаги е голямо шоу - мокър папагал! Само не правете грешката да пуснете такъв перушинец свободно в стаята, че може да стане беля - тръгва да лети, обаче перата - мокри и тежки - и се приземява на безумно място, като повреден самолет s) . Един от нашите се къпеше извън клетката си някога и първият път като реши да лети мокър...не ми се спомня, добре че всичко свърши само с много страх.
Поздрави!
User's Signature

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!

#646 Потребителят е офлайн   sikeiros Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2007 - 08:05 PM

snowy, няма радост при мен - големи проклетии са, сега в събота и неделя като не съм на работа ще им я държа цял ден и ще им махна поилката b) мисля с измама да ги вкарам вътре... ;)

#647 Потребителят е офлайн   sky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2007 - 11:48 AM

Моето пиле и то е много проклето,не подлежи на опитомяване.Откакто е само е станало още по-диво,не дава никой да припари до кафеза-започва да пърха като лудо и хвърчат едни перушини...Отказах се от опитомяването му,явно се чувства по- добре като не го закачаме.Ще изчакаме още някой друг ден и ще му вземем женска.

#648 Потребителят е офлайн   julia_d Икона

Публикувано: 31 May 2007 - 06:20 PM

Здравейте всички във форума. четох много за вашите птичета - за радости и скърби. В къщи от скоро имаме папагалчета. Имат си всичко необходимо в клетката, за да живеят добре - креда, кост от сепия, пясък. Прави ми впечатление, че на женската е прораснала човката, докато мъжкият се грижи за неговата. Нямам време да ги следя кой кълве от кредата и кой не. Имам едно въпросче: как да постъпим, ако стане много дълга човката й и се стигне до там, че да не може да се храни? Питах в 2 магазина и ми казаха или да я занеса на ветеринар, или да срежем с 2-3 мм човката у дома с нокторезачка. вие как постъпвате, ако е ставало при вас? Или тя сама ще се справи? r)

#649 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2007 - 07:16 PM

Здравей, julia_d! На мен не ми се е случвало, но съм чела същото, което са ти казали в зоомагазините - ветеринар. Обаче май е доста трудно да се намери вещ ветеринар, който да се занимава с птички s) . Ако си от голям град, ще намериш, иначе може да потърсиш някой, който развъжда папагалчета - те имат най-голям опит и ще се справят професионално. А с нокторезачка, ммм, не знам, поне да видиш първия път някой с опит да го прави... Иначе средство срещу прекалено порастване на човката са кацалки от плодни дръвчета - докато ги гризят "до кокал", си поддържат човките нормални.
Ще ни покажеш ли твоите красавци?! worthy
sky, явно си иска папагалска компания, няма как, ще му купувате приятелка. Ще чакаме снимки на двамата wink .
User's Signature

#650 Потребителят е офлайн   sikeiros Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2007 - 08:04 PM

Здрасти на julia_d :) моята женска има същия проблем с човката - расте и доста накриво, при нея ветеринаря каза че от крастата се изменя правилния растеж - и при едното посещение той и я изпили. Прави се с един ел. уред, на който се слага накрайник ( на мен доста ми прилича на накрайника, с който се полират пломбите ако се сещаш за какво говоря :) понеже майка ми е зъболекар и съм се заглеждала и мисля че е на същия принцип - гума която като се завърти от уреда силно заглажда неравностите, а при птичките - оформя човките bl) ) маалко се поотплеснах от това което исках да кажа w) и не знам дали го обясних ясно... но човката е от рогово вещество, от каквото са и нашите нокти, така че не е болезнено и освен страха на птичката при процедурата няма от какво друго да се притесняваш

#651 Потребителят е офлайн   sharky_f Икона

Публикувано: 01 June 2007 - 04:55 PM

zdravejte na vsi4ki. kupiha mi 2 valnisti papgal4eta, koito mi kazaha 4e ne sa mladi. iskam malko da gi obu4a, naprimer da sviknat s men, da si poznavat imenata, da mogat spokojno da si letqt iz staqta i posle da se pribirat obratno v kletkata, no ne znam kak to4no da go postigna. ako nqkoj mi razqsni po kakvi na4ini mogat da badat obu4eni 6te mu bada mn blagodarna.

#652 Потребителят е офлайн   julia_d Икона

Публикувано: 02 June 2007 - 06:35 PM

Здравейте всички! b)
Много благодаря за съвета. Ще им намеря клонки за кацалки. Ако се наложи - ще отидем на ветеринарна клиника да изпилят човчицата. Нашите папагалчета са синички.
Мислим да си купим и мъжки канар, имаме овчарка. Въобще винаги сме имали животни в апартамента си /впрочем, овчарката е на работа и ни пази цеха/ Много е сладка. и умна.

#653 Потребителят е офлайн   sky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2007 - 03:21 PM

Здравейте всички!Времето навън става все по-хубаво и вече по-рядко сядаме пред компютрите.Аз все още не съм купила женска и моят дивак е сам,но пък е шумен като за пет пилета-крещи и чуролика колкото глас има.Слагам му ваничка всеки ден ,но пък той е упорит и не желае да се къпе.Все още е плашлив-вече не се и надявам че може да свикне с нас.Дано тази седмица да ми остане време и да му потърся другарка.
Snowy,твоята двойка има ли вече бебоци?

#654 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2007 - 09:46 AM

Здравейте всички!
Имах неприятности с амадинките, затова не съм писала тук известно време...
sharky_f, страхувам се, че няма да може да ги обучиш както ти се иска. Пишеш, че не са млади, а и като са двечки, те си се забавляват и не търсят човешка компания. Ще се научат да летят и да се връщат в клетката си сами (като огладнеят), но да си познават имената и да идват при теб-едва ли. Но това не значи, че няма да са забавни. Може да им направиш някакви играчки, които да стоят на подходящо място в стаята - като излизат да летят, ще се забавляват там. Внимавай много със стайните растения - някои от тях са отровни, а папагалчетата не го знаят s) .Успех!
julia_d, оправихте ли човката?
sky, в книжката, която имам за вълнистите папагалчета, пише, че някои предпочитат да се къпят под течаща вода - на мивката bl) .Което обаче предполага, че са съвсем питомни и може на ръката си да ги занесеш до банята... Явно си попаднала на голям инат b) .Някой горещ ден няма как да не се изкуши да пробва водата. Нашите като искат да се къпят, отиват до поилката и се опитват да си мокрят там крилцата, безумно са смешни, но така ми подсказват, че си искат банята l) .
Още нямаме бебчета, рано е. Всъщност женската този път снасяше много странно - имаше яйца на 19, 26 и 28 май, после направи голяяяяма почивка, а сега от вторник - 5 юни, започна да снася редовно през ден. Така че в моментаимаме 6 яйца и се очакват още. Понеже съм почти сигурна, че яйцето от 19 май няма да се излюпи, чакам първото евентуално на 12 юни. Ще видим! Женската си знае работата, мъти ги отговорно и постоянно l) r) .Ще се похваля веднага, щом има новини!
User's Signature

#655 Потребителят е офлайн   iorito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2007 - 04:48 PM

Моите папагалчета вече излязоха от гнездото магат да стоят на пръчките от два дена и летят ,но незнам дали ако ги отделя от маиката и бащата ще могат сами да ядат... ако някои знае горе долу след колко време започват да се хранят сами да каже angelpik
User's Signature

Качена снимка

#656 Потребителят е офлайн   iorito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2007 - 04:59 PM

Ето го и Сику! малко е сив, но мн си го обичам r)

Прикачени файлове

User's Signature

Качена снимка

#657 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2007 - 06:37 PM

Яааа това малкото ли еее, супер сладко е w) !

#658 Потребителят е офлайн   Beti94 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2007 - 07:34 PM

Zdraveite imam vapros kam vas vsi4ki noktite na jenskata sa mnogo dalgi i tova me pla6i,za6toto edna priqtelka mi kaza 4e krakata i mogat da se vazpalqt i nqma da moje da xodi vqrno li e tova i ako trqbva da gi reja noktite kak da q xvana,za6toto tq xape mnogo bolezneno i to mnogo!Izvinqvam se 4e ne pi6a na balgarski,no prosto ne obi4am da pi6a na balgarski zatova a i pi6a mnogo bavno na balgarski!!!!!!!!!Pozdravi super best 1super

#659 Потребителят е офлайн   iorito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2007 - 08:09 PM

Beti94 и една от моите женски имаше такав проблем с ноктите , но не се възпали само дето и беше трудно да се предвижва...за това и отрязах само връхчетата на ноктите защото имаше голяма възможност да се счупят и да се разрани. А за да не хапе пробвай да си сложиш някой по-дебели ръкавици wink
User's Signature

Качена снимка

#660 Потребителят е офлайн   iorito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2007 - 08:11 PM

1ox Malcolm! cheers
User's Signature

Качена снимка

• (90 Страници) +
  • « Първа