Нашите приятели- вълнистите папагали
Публикувано: 05 July 2007 - 07:10 PM
Привет на всички! Само двечките са, имаше още едно излюпено, но най-вероятно го бяха смачкали, тези двете вече бяха много големи, когато се появи то s) . Като попораснат малко ще чакаме втора партида яйчица.
А в момента си имам гостенчета!!! Едно от миналогодишните ни бебета с приятелчето си, което е купено от зоомагазин. Синичкото е "нашето" wink . Тук стана като хотел за пернати - който заминава на почивка, остава ни ги на отглеждане l) .
Жълтозеленият мнооооооого ми харесва, с тези ивици по коремчето! w)
А в момента си имам гостенчета!!! Едно от миналогодишните ни бебета с приятелчето си, което е купено от зоомагазин. Синичкото е "нашето" wink . Тук стана като хотел за пернати - който заминава на почивка, остава ни ги на отглеждане l) .
Жълтозеленият мнооооооого ми харесва, с тези ивици по коремчето! w)
Прикачени файлове
-
S5002714m.jpg (55.51K)
Брой сваляния: 72

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!
Публикувано: 06 July 2007 - 08:15 AM
Напълно си прав - 7 са l) . Но засега се търпи wink . Хубавото е, че нашата двойка си гледа бебетата и много-много не надига глас. Лори си свирка в другата стая, той по принцип не крещи папагалски. А гостенчетата съм ги сложила в хола, че са много плашливи, а оттам по-рядко минаваме, да се успокоят. Има още накъде да се събират r) .Веселбата ще започне, като излязат малките и ги отделя, но дотогава тези двечките ще си отидат, така че...няма страшно super best . Но пак не е за хора със слаби нерви и особено чувствителни на шум b) .Особено като се добавят и амадинските песни...

Публикувано: 06 July 2007 - 10:48 AM
Ооо, забравих ги и амадинките l) ! Това означава, че сега у вас имате 9 птици. Е, поне като ви дойдат гости може да им вземате вход за зоопарк l) Разбира се шегувам се, но сте станали като малка зоологическа или по-точно орнитологическа градина r) bl) !
Публикувано: 06 July 2007 - 12:28 PM
r) Хм, като чета за колекциите на колегите от съседните теми в раздела, това си е направо нищо wink . Но зоологическа може би е по-добре казано, все пак - кокер и две маймунки също влизат в списъка nono (спокойно, двете маймунки са от вида Homo sapiens) b) !

Публикувано: 10 July 2007 - 08:24 AM
Snowy, как се събирате във вас с толкова гадинки l) на мен с 2 папагала понякога ми става шумно... и искам да питам кокера как се разбира с пернатите и не ги ли гони? Аз нямам куче, но приятелят ми беше довел вкащи неговото чихуахуа и беше голям страх и за куче и за птици... и голям смях за нас b)
Публикувано: 10 July 2007 - 03:10 PM
Привет на всички! Ами кокерът е много спокоен, въобще не показва агресия към папагалите, по-скоро много се радва на малките, като ги изваждаме от къщичката, дори ги пооблизва, но без скрити намерения wink , наистина ги харесва за приятелчета. Остатъкът от опашката й ще се откъсне от радост l) !Но тъй като все пак е кокер - куче-птичар - когато летят свободно, тя е в друга стая, за всеки случай. Няма да се нахвърли да ги яде в никакъв случай, но от радост може да ги изплаши толкова, че... Иначе ето как се държи с бебетата - първокласна бавачка е!!!
iorito, честито! Разказвай повече, как са малките, браво, толкова много мъници накуп!!! Дано пораснат всички силни и здрави! И ако може - снимки, плийз r) , мисля, че на всички ще ни е интересно да видим толкова много птички накуп. Сигурно са много интересни - всякакви размери и етапи, от слепи до леко оперушинени b) .
iorito, честито! Разказвай повече, как са малките, браво, толкова много мъници накуп!!! Дано пораснат всички силни и здрави! И ако може - снимки, плийз r) , мисля, че на всички ще ни е интересно да видим толкова много птички накуп. Сигурно са много интересни - всякакви размери и етапи, от слепи до леко оперушинени b) .
Прикачени файлове
-
S5002701m.jpg (32.69K)
Брой сваляния: 79

Публикувано: 18 July 2007 - 09:11 PM
Здравей, Папагалче! Радвам се, че се включи в нашата темичка (най-после) wink . Чакаме снимки на Коко и още нейни изпълнения! w) А за буденето сутрин, ти знаеш какъв е начинът - още от вечерта завиваш клетката на малката будилничка с тъмен плат. Така сутрин ще си спиш до когато искаш l) .
Нашите бебоци вече са самостоятелни!!! w) От вчера са в отделна клетка и се справят много добре. И двете са зелено-жълти, но едното страхотно хапе (нямах време да си играя с тях, когато бяха по-мънички), а другото пък крещи неистово, но не хапе (и двете неща ги правиха само докато ги ловях из клетката n) ). А майка им мъти на нови 4 яйца (засега) wink .
Поздрави на всички перушинковци!!!
Нашите бебоци вече са самостоятелни!!! w) От вчера са в отделна клетка и се справят много добре. И двете са зелено-жълти, но едното страхотно хапе (нямах време да си играя с тях, когато бяха по-мънички), а другото пък крещи неистово, но не хапе (и двете неща ги правиха само докато ги ловях из клетката n) ). А майка им мъти на нови 4 яйца (засега) wink .
Поздрави на всички перушинковци!!!

Публикувано: 19 July 2007 - 06:22 AM
Здравейте любители на пернатите ни приятели!
Нова съм в този форум, макар че го следя от известно време, а папагалчета отглеждам отдавна.
Наскоро направихме волиера и сега там пърхат 12 сладури, от най-различни цветове (макар че предпочитанията ми са към дивото зелено и към синьото). Мисля че така нашироко им е много добре и се чувстват щастливи...Надявам се че скоро ще оценят дървените кутийки по достойнство и най-после да се зарадвам и аз на писукащи бебета...Ще се радвам тук с вас да обменяме опит, или просто да си говорим за тези невероятни създания - вълнистите папагали.
Желая на всички лек и ползотворен ден!!!
Нова съм в този форум, макар че го следя от известно време, а папагалчета отглеждам отдавна.
Наскоро направихме волиера и сега там пърхат 12 сладури, от най-различни цветове (макар че предпочитанията ми са към дивото зелено и към синьото). Мисля че така нашироко им е много добре и се чувстват щастливи...Надявам се че скоро ще оценят дървените кутийки по достойнство и най-после да се зарадвам и аз на писукащи бебета...Ще се радвам тук с вас да обменяме опит, или просто да си говорим за тези невероятни създания - вълнистите папагали.
Желая на всички лек и ползотворен ден!!!