Нашите приятели- вълнистите папагали
Публикувано: 25 July 2007 - 05:07 PM
Аз обаче имам малък проблем с тая двоика след като се излиупиха първите им яйца им махнах гнездото ,но женската продължи да си снася още яйца навсякъде в кафеза... На 2-ри август трябва вече да са излязли от гнездото и тези малки.Тогава какво да правя да го махна ли пак или...?
Публикувано: 26 July 2007 - 08:23 AM
Привет и от нас! Ние сме на планина, затова не сме се обаждали скоро. Колкото до третото поколение - не е добра идея, защото женската ще се изтощи много , по-добре да снесе няколко яйца на дъното на клетката, просто ги махни. Тя после сама ще спре да снася. Иначе рискуваш да загубиш женската.
Добре дошли на всички нови приятели от форума!!! След седмицаа- две ще се чуваме пак редовно.
Malkolm, радвам се,че имам заместник b) .Добре си си научил урока, наистина.
Поздрави на всички!
Добре дошли на всички нови приятели от форума!!! След седмицаа- две ще се чуваме пак редовно.
Malkolm, радвам се,че имам заместник b) .Добре си си научил урока, наистина.
Поздрави на всички!

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!
Публикувано: 27 July 2007 - 03:51 PM
Много "ок"-та станаха l) l) l)
Ам сега да попитам, от къде си взехте гнездилките за папагалите, защото тука в Стара Загора е ужас на тази тема... Никъде не съм виждал, а и 1 път взех едниствената, която намерих, а тя беше невероятно малка, та да попитам от зоомагазини, или някой ви ги прави.
Ам сега да попитам, от къде си взехте гнездилките за папагалите, защото тука в Стара Загора е ужас на тази тема... Никъде не съм виждал, а и 1 път взех едниствената, която намерих, а тя беше невероятно малка, та да попитам от зоомагазини, или някой ви ги прави.
Публикувано: 29 July 2007 - 11:04 PM
Malkolm,относно люпилките- преди месец видях от тези малките,за които говориш,и то в употреба.Влязох в един зоомагазин ,за да разгледам папагалите и в едно не особено голямо кафезче видях 4 опърпани папагалчета,а на петото му се виждаше опашката през дупката на такава малка люпилка-изглеждаше доста неудобна,но при липса на друга явно върши работа,когато птиците имат желание да снасят. l)
Публикувано: 30 July 2007 - 08:10 AM
И аз видях такива люпилки - бяха пластмасови мисля и дори най-големия размер ми се стори малък за вълнист папагал. В друг зоомагазин видях друг модел - от дърво - мисля че беше доста по-удачен. Цената му обаче беше 12-13 лв, а и имаше картинки по предната стена. Може би ако се говори с дърводелец, той ще направи снесилките по желания размер и най-вероятно ще струва доста по-евтино...
Два от папагалите ми имат краста, в начална фаза. Единия го купих вчера от зоомагазин и нещо не съм довидяла (а там повечето бяха с краста, но това беше единственото място където намерих оформени мъжки). Почнах да го мажа пилето с Микодермин, но кажете вие някакво мазило с което сте преборвали този проблем и от което сте доволни??? Преди време имаше Гентамицин и вършеше чудесна работа, но вече не се произвежда... И все още не съм наясно крастата заразна ли е или просто се появява при някоя птица, без да засяга другите???
Два от папагалите ми имат краста, в начална фаза. Единия го купих вчера от зоомагазин и нещо не съм довидяла (а там повечето бяха с краста, но това беше единственото място където намерих оформени мъжки). Почнах да го мажа пилето с Микодермин, но кажете вие някакво мазило с което сте преборвали този проблем и от което сте доволни??? Преди време имаше Гентамицин и вършеше чудесна работа, но вече не се произвежда... И все още не съм наясно крастата заразна ли е или просто се появява при някоя птица, без да засяга другите???
Публикувано: 30 July 2007 - 09:07 AM
Моите папагали имаха краста, ветеринаря ми даде да ги мажа с 1 ампула, която се разтваря във вода, не мога да си спомня името какво беше, но много миришеше на газ n) ... също така един колега развъжда папагалчета и ми каза да пробвам да ги мажа и с олио bl) та и това пробвах и сега не мога да кажа от кое точно се оправиха... но за щастие се оправиха..
Публикувано: 30 July 2007 - 09:10 AM
А за малките гнездилки, абе може и да свършат работа, но ако поне малко мислиш за птиците си няма да им сложиш толкова малки гнездилки. Все едно някое куче, докато ражда да го сложат в кашон, в който не може да се завърти. Същата работа. Например гнездилката на Snowy е достатъчно голяма и за папагалчетата вътре има достатъчно място, дори като вътре има и 2 малки, които вече са доста порастнали. А какво ще правиш с малка гнездилка като порастнат вътре малките cl) ?