Dog.bg Форуми : Нашите приятели- вълнистите папагали

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (90 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Нашите приятели- вълнистите папагали

#81 Потребителят е офлайн   NadqampKarma Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 31 December 2006 - 08:12 PM

Цитат

Ц ц, жалко, но с Poli вкусовете ни са различни. На мен пък повече ми харесват по ярко оцветените папагалчета - жълтите и зелените. b) w) Но нищо, всеки с вкуса си. b)

Аз преди години гледах временно едно вълнисто папагалче, зеленичко.Беше красавица и се казваше Ара.Още е жива, тя е на една приятелка и тогава я гледах само временно, но много си обикнах.И сега си имам мое папагалче, но е Гълъбов Александър! b)
User's Signature

[br]_____________www.virtualtown.forumup.com_______________

#82 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 January 2007 - 03:31 PM

Здравейте!Сега моето папагалче много ми липсва и искам да си взема друго.Но кокво ще ми препоръчате пак ли да си взема вълнисто или качулато или ....незнам друг вид s) s) s)

#83 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 January 2007 - 03:37 PM

djokova, моите искрени съболезнования s) ! На мен скоро също ми умря женския папагал, но какво да се прави n) ! И аз останах само с мъжкия. Обаче той скоро става на 6 и май е късно да го приучавам да излиза, но както и да е! cl) Веднаха се сдоби с другарка! Не знам дали си прочела темата, но няколко пъти съм казал, и не само аз, че вълнисто папагалче не бива да живее само. I вариант: купуваш му едно другарче. II вариант: занимаваш се с него, отделяш му много време и внимание. Не пишеш да си направила нито едното от нещата така че мисля че това е причината! Когато си отишла на почивката доста безотговорно си постъпила, но нали знаеш, че всяка грешка е човешка! Но все пак тези грешки, които костват живота на което и да е живо същество трябва да се сведат до минимум. В Стара Загора папагалите вече са по 6 лева, не знам кога и къде колко са били, само казвам. Съжалявам, че не ти писах по рано, но и да ти бях писал, нямаше да можеш да го спасиш. И само ти така си мислиш, че е свикнал да живее сам, той така не е бил щастлив, уверявам те cl) . Сега мислиш ли пак да си вземаш папагалче? Ако ще си вземаш, гледай да не е едно, а две, абе да не са нечетен брой, да са четен, а колко ще си вземеш не знам вече, зависи от теб и клетката ти. А може и едно да вземеш, но нали ти казах, трябва да си постоянно с него/нея, да му/й говориш и така.

В казаното от мен няма упрек, старал съм се да кажа мнението си, моля не приемайте нищо като отрицателна реплика! wink

#84 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2007 - 08:31 PM

Няма проблем!Взех двама вълнисти.Другите бяха ужасно скъпи...70 лева качулатото, bl) а по-принцип са 30!!!!Много са ми хубави новичките харесват се мъжкия е Tweety ,а женския Дейзи w) w) Tweety си попейва ама дейзи го срязва отвреме на време с мошно ЧИКЧИКЧИКЧИК bash !!!
Папагалите ,особено вълнистите могат да се обучат много лесно.Например аз днес когато вече ги оправих сложих им храна и тн....си мушнах ръката през отворана клетката много внимателно започнах да я прближавам към опашката на мъжкия леко я докоснах ,обаче ако видите ,че се накланят настрани се дръпнете бавно cl) ,по-този начин те разбират ,че не си с лоши намерения и уважаваш мнението им,после започнах да галя нагоре по упашката после по коремчето и бузките w) и най-накрая леко пипнах човката ........вече можете с бавни движения да галите папагалчето си ,НО (винаги има "но") не прекалявайте.Успех super best Скоро ще сложа и снимчици victoryVVV cheers.Сега седят на едно място и наблюдават светещото "нещо" наречено монитор l) l) l)

#85 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2007 - 08:39 PM

Честито, очакваме снимки. Аз моя мъжки си го пипам, но защото от годините си е свикнал с мен. Женската ще видим, тя се оказа най-страхливото папагалче, което съм виждал, но всичко с времето си, може да е защото не е свикнала с мен. Може да се обучат да ги пипаш, но доколкото знам няма начин да ги накараш да говорят, а за излизането и стоенето при теб не знам. И за това знам, че е зверски трудно, ако въобще е възможно ;) .

Поздрави

#86 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2007 - 08:51 PM

При мен стария се научи да ми каца на ръката r) .А за говоренето - всички могат b) ,но при едни е важно щом след като се измътят и позакрепнат веднага да се отделят от родителите и да не чуват птичи "говор" , само човешки.Иначе при други става от самосебе си. l) Между другото днес забелязах в магазина докато купувах,че имаше бременна женска bl) bl) ,почудих се дали да взема - получавам бонус -още пиленца ,но как ще се оправям ,как ще мътят???Пълна скръб съм в това отношение .....не взех cl) и между др беше доста едра женската и имах чувство ,че всеки момент ще ги снесе bl) bl) ,а там нямаше място къде ,нито мътилник ,нито нищо dribble ,само още няколко папагала единият от които е вече мой другият е от друга клетка w) drink

Ще има снимки и ВЪПРОСИ :) bgflag
ПОЗДРАВИ! victoryVVV victoryVVV

#87 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2007 - 09:17 PM

снимки на вълнисти папагали:
http://www.foto.papu...te/faliste.html
User's Signature

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл

#88 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2007 - 09:58 PM

djokova, няма проблем, на въпросите има кой да ти отговаря, Blinki е доста опитен 1super , а и аз ще се пробвам да помагам r) . А как така ще продават бременна женска? Тя трябва да е с мъжки, трябва да си има готово гнездо. Абе май това е доста безотговорно така да се продава, но те си знаят, а и щом е бременна е поне на година и не знам колко bl) . Добре че не си я взел според мен поне.
nikigeen, много яки папагалчета w) !

#89 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2007 - 10:49 PM

mi tq prodava4kata kaza 4e sa dvoika bremennata i edno drugo

#90 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2007 - 10:46 AM

Аааа, тогава може, но не знам защо ще продават двойка, да не би да са им станали на възраст bl) . Абе няма значение b)

#91 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2007 - 02:32 PM

А как да разбера на колко години са мойте, bl) забравих да питам в магазина oleeee ,а пък и да отида сега тя надали ще си спомни cl)

Поздрави на всички пернати и техните стопани w) super best drink

#92 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2007 - 04:08 PM

По носа, което е по-лесното и по опашката, но това не е толкова сигурно и е много трудно. Качи ясни снимки, да се виждат ноздрите и ще ти кажа дали са под 1. Аз примерно на моя Бобо, който е на средна възраст му взех една по едра женска, на която ноздрите вече бяха кафеви, защото на продавачката й вярвам, че не е 100 годишен l) . А пък и нямаше по красив от нея w) . Другите бяха едни такива много дребни половината bl) . Айде ПОЗДРАВИ и качи някой пик, да ти кажа горе долу колко са дърти l) .

#93 Потребителят е офлайн   mimena Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 06 January 2007 - 12:26 AM

Здравейте аз имам 2 папагалчета мъжко(синьо-бяло) и женско(зелено-жълто) купих ги на 23декември от животинския пазар аз искам много да си ги гледам но на майка ми й пречат и ме заплашва че ще ги изхвърли.Ако някой се интересува моля да ми пише или да ми се обади на 0898229276-Мариела.Продавам ги заедно с клетката която е с две хранилки и една поилка.Цена 30лв.

#94 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2007 - 10:05 AM

Като слушам за тоя животински пазар, май си от София, нали?

#95 Потребителят е офлайн   mimena Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 06 January 2007 - 10:24 AM

да от София съм ако познаваш някой който иска папитата млоя те помогни ми

#96 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2007 - 03:16 PM

Съжалявам, не познавам никой почти от София, а тези които познавам не биха си взели папагали. А на мен си ми прекалеееено далече. Ако не се намери никой, пробвай да ги продадеш на пазара. Даваш на някой от продавачите 2-3 лева, да ги сложи на щандчето си и някой като мине може да ги хареса. Като ги купи от парите му даваш колкото си му казала и готово, но това е краен вариант. Наистина съжалявам, друга идея нямам, а това е горе-долу бърз вариант cl) !
Поздрави!

#97 Потребителят е офлайн   Вълничка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2007 - 10:48 AM

Аз мого да оредя да вземе едно момче папагал от вас.

#98 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2007 - 03:41 PM

;) Сега ще кача снимките!Женската:

Прикачени файлове

#99 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2007 - 03:44 PM

Мъжкия.За половете предполагам,защото клюновете тепърва ще се оцветяват r)

Прикачени файлове

#100 Потребителят е офлайн   djokova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 January 2007 - 03:45 PM

Още снимки:

Прикачени файлове

• (90 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4