Нашите приятели- вълнистите папагали
Публикувано: 14 August 2007 - 07:32 PM
Поздрави!

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!
Публикувано: 14 August 2007 - 08:48 PM
Прикачени файлове
-
coco.JPG (39.26K)
Брой сваляния: 101
Публикувано: 22 August 2007 - 01:14 PM
Снимката е от преди 2 дни, най-мъничкото още не е прогледнало и не смея да бъркам да им чистя, за да не го смачкат другите в пристъп на страх от лопатката, така че не обръщайте много внимание на "настилката", върху която се намират... s)
Цветовете на трите по-големи вече си личат - пак ще има две зелени с жълти главички, но третото поне е синичко. А мъниците - ще видим скоро в какви цветове ще грейнат w) .
Прикачени файлове
-
S5004034m.jpg (71.73K)
Брой сваляния: 100

Публикувано: 23 August 2007 - 09:34 AM
Аз за съжаление още ще почакам, тъй като допреди 2 дни още нямаше яйца :(. Сега 2 дни не съм проверявала защото не съм сварвала женската навън. Чудя се колко време минава от момента в който папагалката се нагнезди в къщичката, до появата на първите яйца??? Snowy, ти беше споменала за някакви странни движения извършвани от женската - да не би да става въпрос за тежко дишане, поклащане, сякаш се напъва нещо да извади от себе си. Това го наблюдавам от известно време. Наблюдавам също небивал интерес към нея от мъжката половина на ятото - направо се избиват кой да кацне на пръчката до снесилката. Дори собствения й съпруг вече трудно се урежда...Женските пък все правят опити да надничат вътре, но получават удари с клюн :)
Има и втора двойка която явно ще се ориентира към снесилка, но засега са на етап кратки посещения, гризане на отвора. Тук обаче женската проявява характер и не допуска никой да припари на околните клонки :)
Сега отивам да ги храня че ги чувам как крещят...Ако имам късмет ще проверя и какво става, дали има или няма яйца...
Чао засега на всички, желая ви лек и ползотворен ден, и стига сте се губили, пишете http://dog.bg/f/styl...ges/1/icon4.gif
http://dog.bg/f/styl...ges/1/icon4.gif
Публикувано: 23 August 2007 - 09:52 AM
А колкото до бебетата - та са си грозни, без " " l) , но точно в това им е чарът w) !
Ей сега видях, че на най-мъничкото му се отварят очичките!!! То се излюпи на 15, значи проглеждат точно като станат на една седмица (досега просто не бях засичала).

Публикувано: 24 August 2007 - 07:02 PM
Публикувано: 27 August 2007 - 11:01 AM
Вчера видяхме невероятни вълнисти папагалчета при един развъдчик! Толкова пъстри, такива цветове и нюанси, просто прелест! За съжаление обаче валеше и не можеше да се снима (макар те да си бяха на сухо, ние не бяхме s) ). Но човекът се беше постарал много да събере страхотни родители и макар че в момента имаше съвсем малко останали млади пиленца, всички бяха прекрасни! Едно просто ми "взе ума" - в началото помислих, че цялото е снежно бяло, с по една мъничка черна точица на двете крилца и вълнички на главата. А когато литна, се оказа, че между крилцата, на гърба е синьо-виолетово! Каква гледка беше само, когато летеше!!! А на слънчева светлина какво ли ще бъде, само мога да гадая...Още ме е яд, че не можах да ги снимам...

Публикувано: 28 August 2007 - 04:03 PM
Бях на гости за няколко дни в едно село, и като се върнах днес, ме чакаше изненада - 4 яйчица, мисля че и четирите са живи. Слава Богу и мама е добре. Сега колко дни ще ги мъти??? В книгата пишеше май 20...Направо нямам търпение. Пожелавам на всички които имат папагалчета, да им се случи това, защото е голяма радост, аз сигурно съм по-щастлива и от родителите.
Публикувано: 28 August 2007 - 06:28 PM
Моите растат, хубавеят, за съжаление има само едно синичко, всички други са зелени с жълти главички. Не че те са грозни, но на мен тези, които имат синьо, са ми любими...Ето да ги видите, каква блъсканица и криеница настава само, като отворя капака на гнездилката...
Прикачени файлове
-
S5004242m.jpg (63.81K)
Брой сваляния: 84

Публикувано: 28 August 2007 - 06:29 PM
Забравих да пиша, че снимките са топли-топли, от преди 10 минути b), ако това има значение...
Поздрави!
Прикачени файлове
-
S5004248m.jpg (30.08K)
Брой сваляния: 88

Публикувано: 29 August 2007 - 06:58 AM
Malcolm, да, първите две са още при мен, при това всяка сутрин са ми аларма за събуждане (другите не ги чувам, че са ми по-далече, обаче тези двамката са опасни-такива песни на разсъмване, просто нямам думи ). Май ще чакам да започне учебната година, дано има желаещи тогава от съучениците на децата, че ми е жал да ги давам в зоомагазин s) .

Публикувано: 02 September 2007 - 06:00 PM

ВСЕКИ ДЕН в България десетки животни намират смъртта си от човешката глупост, злоба или нехайство!!! :-(
Ако и ти си против тези безсмислени и жестоки убийства, сложи този надпис под постовете си.
Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!!!
Публикувано: 03 September 2007 - 08:41 AM
sheni_6, за развъждането много е говорено и сигурно още много ще се говори в тази тема, може да попрочетеш и назад. Папагалите ти, ако са били малки, когато си ги взел/а, определено не са стари. А за развъждането, трябва да им се сложи гнездилка, но да знаеш, че по принцип им трябва известно време преди да влезнат. А за показването на намеренията, това, че се целуват си е достатъчно. На тема развъждане вече в темата има доста, които разбират, така че има кои да питаш wink .
Поздрави...