Dog.bg Форуми : Нашите приятели- вълнистите папагали

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (90 Страници) +
  • « Първа
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Нашите приятели- вълнистите папагали

#821 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 August 2007 - 07:32 PM

Здравейте! И отново честито на Nevi - само така - хубави новини да има!!! Ехе, скоро ще има купон е с малки папагалчета b) . Без претенциите да съм "професор Всезнайко"(просто се наложи да продължа темата, след като създателката й се отказа решително да отглежда вълнисти папагалчета и да се интересува от тях), та доколкото ми стигат знанията и неголемият опит, се справяте повече от добре. Сетих се само едно нещо, което съм пропуснала в предишните постове - твърдо сварено яйце, може да се дава и докато оформят яйцата, но и после за малките е много ценено (поне нашите го изкълвават моментално и аз затова си мисля, че им върши добра работа). Аз слагам половин яйце в някоя празна хранилка, заедно с черупката, те обикновено си изгризват само вътрешността, защото имат счукани черупки в пясъка. Нашите в момента са луди по варената царевица. Понеже клетката им е близо до масата ни за хранене, направо си просят с едни особени звуци, които не издават през останалото време, гледат те в устата и не може човек да преглътне, сякаш вече умират от глад (а хранилките им са пълни, разбира се) l) .Като им дадем върха на царевицата с малко зрънца - щастливи и доволни, започват да си го кълват и ни оставят на мира. Това "просене" от масата съм го забелязвала и предишните години, винаги се получава, когато имат малки, иначе си стоят кротко и си спят или се занимават с папагалските си работи. Само че досега си искаха коричката хляб, тази година захитряха нещо ... царевичка предпочитат oleeee . А какво става с Чочко? Говори ли?! r)
Поздрави!
User's Signature

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!

#822 Потребителят е офлайн   Nevi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2007 - 08:48 PM

Ами чувам го обикновено сутрин мърмори повече, когато не му се обръща внимание. "Говорене" е силно казано, само името си казва, май, не е много ясно, не може да се сравнява с говоренето на голям папагал. Ама и не очаквам много от него. По-важното е че свикна с нас и вече ни има доверие. Но и проклетичък стана - хапе ако не е на неговата. И иска да ми унищожи цветята. Преди малко успях да го снимам докато стоеше на пръста ми. Е, снимката не е от най-добрите, но по-нататък повече ще се постарая.

Прикачени файлове

• Прикачен файл  coco.JPG (39.26K)
    Брой сваляния: 101

#823 Потребителят е офлайн   Snufy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2007 - 12:01 PM

Много е хубав!А на колко е?

#824 Потребителят е офлайн   Nevi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2007 - 01:17 PM

На около 5 месеца е, а го взех бебе - дни след като излетял от гнездото. Вероятно затова се и опитоми толкова бързо.

#825 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2007 - 01:14 PM

Чочко много прилича на нашия Лори (този от аватара ми)! Nevi, как се развиват нещата с гнездящата двойка? Виж какво те чака, ако всичко продължава благополучно super best .
Снимката е от преди 2 дни, най-мъничкото още не е прогледнало и не смея да бъркам да им чистя, за да не го смачкат другите в пристъп на страх от лопатката, така че не обръщайте много внимание на "настилката", върху която се намират... s)
Цветовете на трите по-големи вече си личат - пак ще има две зелени с жълти главички, но третото поне е синичко. А мъниците - ще видим скоро в какви цветове ще грейнат w) .

Прикачени файлове

User's Signature

#826 Потребителят е офлайн   Nevi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 August 2007 - 09:34 AM

Ауу, какви "грозни" бебета, пу пу пу! Да са ти живи и здрави, а че ще блеснат с невероятни цветове, то е ясно!
Аз за съжаление още ще почакам, тъй като допреди 2 дни още нямаше яйца :(. Сега 2 дни не съм проверявала защото не съм сварвала женската навън. Чудя се колко време минава от момента в който папагалката се нагнезди в къщичката, до появата на първите яйца??? Snowy, ти беше споменала за някакви странни движения извършвани от женската - да не би да става въпрос за тежко дишане, поклащане, сякаш се напъва нещо да извади от себе си. Това го наблюдавам от известно време. Наблюдавам също небивал интерес към нея от мъжката половина на ятото - направо се избиват кой да кацне на пръчката до снесилката. Дори собствения й съпруг вече трудно се урежда...Женските пък все правят опити да надничат вътре, но получават удари с клюн :)
Има и втора двойка която явно ще се ориентира към снесилка, но засега са на етап кратки посещения, гризане на отвора. Тук обаче женската проявява характер и не допуска никой да припари на околните клонки :)
Сега отивам да ги храня че ги чувам как крещят...Ако имам късмет ще проверя и какво става, дали има или няма яйца...
Чао засега на всички, желая ви лек и ползотворен ден, и стига сте се губили, пишете http://dog.bg/f/styl...ges/1/icon4.gif
http://dog.bg/f/styl...ges/1/icon4.gif

#827 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 August 2007 - 09:52 AM

Привет! Ами не знам колко време минава. Моята женска всъщност влиза, излиза, реди нещо вътре, но докато не снесе първото яйце, не се застоява вътре много-много. По-скоро става много по-доброжелателна към мъжкия... А не бих нарекла онези движения на опашката "напъване", просто са с по-голяма траектория от обикновено (нагоре-надолу, ох, как го обясних и аз l) ). Най-сигурният признак обаче си остават "автографите" под женската - преди да започне да снася, стават колкото половин яйце (тяхно), така продължава, докато мъти... А виждала ли си нейният си мъжки да я опложда? Те са единствените птици (доколкото съм чела), при които мъжкият прегръща с едното си крило женската, много са интересни.
А колкото до бебетата - та са си грозни, без " " l) , но точно в това им е чарът w) !
Ей сега видях, че на най-мъничкото му се отварят очичките!!! То се излюпи на 15, значи проглеждат точно като станат на една седмица (досега просто не бях засичала).
User's Signature

#828 Потребителят е офлайн   Elfur Didu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2007 - 07:02 PM

bravoS bravoS bravoS bravoS bravoS bravoS bravoS bravoS bravoS bravoS Браво, хора! Направо сте супер! Колко бебета само! Да са живи и здрави! След някой и друг месец и аз ще се похваля с пилета, макар че ще мине време преди да почнат да създават потомство. Успех на всички! 1super

#829 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2007 - 11:01 AM

Elfur Didu, благодаря!Аз ли нещо съм пропуснала, нови папагалчета ли имаме сред съфорумците?! Или се очаква сдобиването с такива? И в двата случая много се радвам!
Вчера видяхме невероятни вълнисти папагалчета при един развъдчик! Толкова пъстри, такива цветове и нюанси, просто прелест! За съжаление обаче валеше и не можеше да се снима (макар те да си бяха на сухо, ние не бяхме s) ). Но човекът се беше постарал много да събере страхотни родители и макар че в момента имаше съвсем малко останали млади пиленца, всички бяха прекрасни! Едно просто ми "взе ума" - в началото помислих, че цялото е снежно бяло, с по една мъничка черна точица на двете крилца и вълнички на главата. А когато литна, се оказа, че между крилцата, на гърба е синьо-виолетово! Каква гледка беше само, когато летеше!!! А на слънчева светлина какво ли ще бъде, само мога да гадая...Още ме е яд, че не можах да ги снимам...
User's Signature

#830 Потребителят е офлайн   Nevi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2007 - 04:03 PM

Snowy, жалко че няма да можем да видим тези прелести. А как се развиват твоите бебета??? Кой знае колко са пораснали за няколко дни...Снимай ги ако имаш възможност.
Бях на гости за няколко дни в едно село, и като се върнах днес, ме чакаше изненада - 4 яйчица, мисля че и четирите са живи. Слава Богу и мама е добре. Сега колко дни ще ги мъти??? В книгата пишеше май 20...Направо нямам търпение. Пожелавам на всички които имат папагалчета, да им се случи това, защото е голяма радост, аз сигурно съм по-щастлива и от родителите.

#831 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2007 - 06:28 PM

Nevi, страхотна новина! victoryVVV super best Ако веднага е легнала да мъти майката и всичко с яйцата е наред, след 18-20 дни след снасянето си ще се излюпи първото дребосъче. Сигурно за тебе ще бъдат най-дългите седмици, но пък после усещането е неописуемо, особено при първите бебета! Ще чакаме новини от теб.
Моите растат, хубавеят, за съжаление има само едно синичко, всички други са зелени с жълти главички. Не че те са грозни, но на мен тези, които имат синьо, са ми любими...Ето да ги видите, каква блъсканица и криеница настава само, като отворя капака на гнездилката...

Прикачени файлове

User's Signature

#832 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2007 - 06:29 PM

Ето го и най-дребният изтърсак! l) Тази снимка ми хареса, че се виждат "бодличките", които после се разтварят и от тях се показват перцата. И това ще бъде зелено-жълто, доколкото виждам крайчетата...

Забравих да пиша, че снимките са топли-топли, от преди 10 минути b), ако това има значение...
Поздрави!

Прикачени файлове

User's Signature

#833 Потребителят е офлайн   Elfur Didu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2007 - 07:15 PM

bravoS Хи-хи! Какви са капии! Страшна банда! Пак браво, Snowy! И на Nevi браво и успешно излюпване на всичките!!! 1super Имам въпроси относно една клетка, ама друг път, че сега времето ме притиска.
Поздрави!

#834 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2007 - 07:40 PM

Браво Snowy, малките са големи сладури w) , а какво стана с двете по-големи? Още ли са при теб?

#835 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2007 - 06:58 AM

nono Ако мислите, че сега са капии, чакайте да видите като започнат да излизат, по-точно да се готвят да излизат и като се заподават ония ми ти главички от дупката на гнездилката - хем любопитни, хем страхливи!!! Тогава е голям смях с тях - бутане, блъскане, сякаш ей сега ще се разлетят, а после се прибират тихомълком...."не бяхме ние" l) .И това "изследване" продължава няколко дни... Ще гледам да пусна пак снимчици, щом ви забавляват!
Malcolm, да, първите две са още при мен, при това всяка сутрин са ми аларма за събуждане (другите не ги чувам, че са ми по-далече, обаче тези двамката са опасни-такива песни на разсъмване, просто нямам думи ). Май ще чакам да започне учебната година, дано има желаещи тогава от съучениците на децата, че ми е жал да ги давам в зоомагазин s) .
User's Signature

#836 Потребителят е офлайн   iorito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2007 - 09:51 AM

Имам 6 яйчицаа! l) за сега ;)
User's Signature

Качена снимка

#837 Потребителят е офлайн   sheni_6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2007 - 06:00 PM

Здравейте!Имам 2 вълнисти папагала,които са заедно от 4 години и още от началото много се обичат.Син мъжки и зелено-жълта женска.Но досега не съм ги развъждала,не знам как...Иначе има много целувки,прегръдки,но до съществената част не се стига bl) Какво се прави-да им осигуря ли гнездилка и да чакам,или те сами ще си покажат намеренията-ако изобщо има такива?Дали пък не са "стари" за това?! s)
User's Signature

ВСЕКИ ДЕН в България десетки животни намират смъртта си от човешката глупост, злоба или нехайство!!! :-(
Ако и ти си против тези безсмислени и жестоки убийства, сложи този надпис под постовете си.
Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!!!

#838 Потребителят е офлайн   Nevi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2007 - 05:23 AM

Браво, iorito, супер сте! Значи горе-долу по едно и също време ще имаме бебета с тебе :)

#839 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2007 - 08:41 AM

Браво iorito, дано се излюпят всички и да са живи и здрави.

sheni_6, за развъждането много е говорено и сигурно още много ще се говори в тази тема, може да попрочетеш и назад. Папагалите ти, ако са били малки, когато си ги взел/а, определено не са стари. А за развъждането, трябва да им се сложи гнездилка, но да знаеш, че по принцип им трябва известно време преди да влезнат. А за показването на намеренията, това, че се целуват си е достатъчно. На тема развъждане вече в темата има доста, които разбират, така че има кои да питаш wink .

Поздрави...

#840 Потребителят е офлайн   iorito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2007 - 10:17 AM

Nevi , аз на 13-ти очаквам да се излюпи първото w) само незнам дали майката ще се оправи с толкова мн маници, за сега е имала най-много 4...между другото до колко най-много може да станат яйцата?вчера станаха 7 r)
User's Signature

Качена снимка

• (90 Страници) +
  • « Първа
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема