Нашите приятели- вълнистите папагали
Публикувано: 14 February 2007 - 06:42 PM
Цитат
Един приятел ми кааза,че валнистите папагалчета ако не са заедно от малки немогат да сфорират двойка.Или е много трудно.Това вярно ли е? bl)
Явно си зависи от птичките. Понякога се харесват, понякога не bl) .Ние имахме известно време само женска, после й взехме мъжки и много се харесаха. Това съм го разказвала в темата, но...След време той овдовя, изчакахме 2-3 месеца (не помня точно) и му взехме нова приятелка. И с нея се хареса и вече 2 години ни дават поколение r) .Но пък Malcolm си има проблеми с неговите s) . Най-добре да ги наблюдаваш в магазина, понякога си личат двойки, ако имат достатъчно място за летене. А още по-добре да си вземеш от човек, който ги развъжда. Но нали знаеш, ако искаш да е питомно - само едно и колкото може по-малко 1super + много игра с него. w)
Поздрави!

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!
Публикувано: 14 February 2007 - 09:03 PM
Ааами мисля ,че всичко ще е ок.Няма значение мъжко или женско ,винаги има шанс да се "получи" поколоние. l)
Поздрави!
Честит ви трофон зарезан BEER
Поздрави!
Честит ви трофон зарезан BEER
Публикувано: 14 February 2007 - 09:07 PM
А исках да питам - малко пиле ли ще взимаш r)
Публикувано: 14 February 2007 - 09:37 PM
Snowy това твоите папагалчета са нали?
Прикачени файлове
-
post_24_1165817664.jpg (106.93K)
Брой сваляния: 216
Публикувано: 14 February 2007 - 11:22 PM
Да, това е снимка на нашите папагали (доста стара), която Блинки беше пуснала преди време. По-нататък в темата има още, както и на Лори - питомния им син. Но ето още едничка.
За кълновете - могат и е много полезно. Аз им правя кълнове, когато снасят и мътят, после като се излюпят малките също. Много ги обичат и са пълни с естествени витамини и какво ли още не, все полезни за птичките неща.
За клетката - най-добре правоъгълна, колкото по-голяма, толкова по-добре. Нашата от снимката си вървеше с предишните ни папагали, които осиновихме, за да ги спасим от едно коте-стръвник s) , но в момента се чертае проект за волиера, където ще им е наистина широко и удобно. Има доста високи кръгли клетки, но моите наблюдения са, че папагалчетата използват само най-горната част от нея, а те не са много широки и всъщност много голям обем остава неизползваем. Но всичко зависи и от мястото, което имаш...
За кълновете - могат и е много полезно. Аз им правя кълнове, когато снасят и мътят, после като се излюпят малките също. Много ги обичат и са пълни с естествени витамини и какво ли още не, все полезни за птичките неща.
За клетката - най-добре правоъгълна, колкото по-голяма, толкова по-добре. Нашата от снимката си вървеше с предишните ни папагали, които осиновихме, за да ги спасим от едно коте-стръвник s) , но в момента се чертае проект за волиера, където ще им е наистина широко и удобно. Има доста високи кръгли клетки, но моите наблюдения са, че папагалчетата използват само най-горната част от нея, а те не са много широки и всъщност много голям обем остава неизползваем. Но всичко зависи и от мястото, което имаш...
Прикачени файлове
-
S5000108m.JPG (43.82K)
Брой сваляния: 210

Публикувано: 15 February 2007 - 08:50 PM
Цитат
Искам да ви се похваля макар че това няма да продължи дълго! Папагалите ми от 2 дена не са се карали super best !
Браво на тях! Това откога чакаме да го чуем l) ! А ти не бъди чак такъв песимист, моля те worthy . Те да не би покрай 14 февруари да са усетили флуиди някакви и да са се вразумили b) ?
Snufy, не казваш дали смяташ да ги пускаш твоите или ще си стоят в клетката... Това има значение, когато я избираш. Ако ще летят свободно и редовно в стаята, което разбира се е най-желателно, може да не е кой знае колко голяма 45/20/30 (д/ш/в) примерно би било добре, доколкото и аз съм информирана wink . Нашата поне е с такива размери. А самотният Лори живее в една клетка от 90-те години на миналия век, която прилича на къщичка с остро покривче и голяма част от пространството вътре е неизползваемо. Но пък той лети всеки ден достатъчно в стаята. Иначе колкото по-голяма, толкова по-добре, но вече се повтарям...Ти си решил да взимаш двойка, така ли?