Dog.bg Форуми : Нашите приятели- вълнистите папагали

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (90 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Нашите приятели- вълнистите папагали

#321 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 February 2007 - 03:17 PM

Охо, честито на новодомците!!! Така като го гледам е точно каквото трябва да бъде. Това с капачето отзад е явно някаква нова конструкция. Сега остава да им сложиш много дребни стърготини, 4-5 см пласт на дъното. Само един въпрос: в малката дупчица под отвора за влизане трябва да има кацалка, от която една част да е вътре, друга да стърчи извън къщичката. Има ли допълнителна пръчица към гнездилката ти? И ще трябва много да внимаваш, когато проверяваш гнездилката, да не излети някой от големите през капачето отзад, те много "стръвно" си пазят яйцата. Но за това ще говорим по-нататък wink. Като ги гледам на снимката - силно са заинтригувани от новата си придобивка, сега трябва да се въоръжиш с търпение ....
User's Signature

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!

#322 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2007 - 03:33 PM

Ох успокои ме, аз си мислих, че е малка. Амм пръчица няма, аз чак в къщи видях, че има такава дупчица. Търпението го имам, но сега ми трябва въображение за това как да направя дупка на клетката, а ако сложа толкова много стърготини, каквото е мъничко гнезденцето, изобщо няма да остане място bl) !

#323 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2007 - 03:52 PM

Я ми дай размерите на това гнездо, да не би аз да бъркам нещо...А те стърготините ще се слегнат, когато им скачат отгоре пилетата, няма страшно. Нашата къщичка е с размери 22/18/18 (в/д/ш) см (външни). Но в книжката бяха дадени други - 17/17/25, за хоризонтална гнездилка. Явно могат да варират... Пръчица можеш да сложиш обикновена, само да не мърда в дупката, нашата стърчи навън 5 см, а навътре - 3, но в "дебелите книги" пише, че трябва да минава през цялата дължина отвътре. Ти си я направи както прецениш. А за дупката в клетката бях дала една идея, която за мен е най-безболезнена - отрязваш (май с клещите, обаче с техниката не съм много наясно) в основата две от пръчките(само от долната страна) и ги огъваш настрани, да се оформи празно пространство колкото дупката на къщичката. Само че разстоянието между твоите хоризонтални пръчки е по-голямо като гледам на снимката, ще видиш къде се пада дупката и ги огъни дотам. Ох, с техническите описания съм много зле, съжалявам... s)
User's Signature

#324 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2007 - 04:14 PM

Знаех си, че е малка, тази е 10/11/15, тц абе писна ми вече значииии s) !

#325 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2007 - 04:20 PM

Чакай, не се ядосвай толкова! Най-малкото не си виновен ти, а търговецът, който ти е продал това. Може би трябва да питаме и Ники, а?! Че и аз съм един "специалист" - с една двойка...Не можеш ли да я върнеш или замениш? Проверих в още една книжка - там дават 25/15/15 , вече не знам какво да кажа...
User's Signature

#326 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2007 - 06:16 PM

По-знаещите да кажат може ли, че то май ще трябва да го връщам.

#327 Потребителят е офлайн   nikigeen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2007 - 07:22 PM

Malcolm,знаеш ли,сега , е не точно сега де,ама утре трябва да отидеш и да нариташ продавача wink

Гнездилката трябва да е със следните вътрешни размери - 15х15 ,до 18х18 см основата и височина 25 см и диаметър на отвора 4.5 см.

Стърготини се слагат ама не чак 5 см ,може до 3,но само да не са от иглолистен материал
User's Signature

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл

#328 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2007 - 07:56 PM

a) Пффффффф, ми ще видим кога ще ходя. Щом казваш. А ако нямат друго ще си взема парите и ще ходя или другъде или ще накарам тати да измайстори, или в по-лошия случай сам l) !

#329 Потребителят е офлайн   Snufy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2007 - 02:13 PM

Malcolm те папагалчетата проевявят ли интерес кам кутйката l)

#330 Потребителят е офлайн   Snufy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2007 - 02:22 PM

Те тия продавачи са одврат дори и умрял папагал ще ти продадат и щи кажат че спи a)
По добре ако ти предложи друга си носи линия или ролетка че да я измериш
с размери на основата 17х17 см и височина 25 см
с размери на дъното 17х25 см и височина 15 см.
дупка с диаметър около 4 4,5 см
Според мен това са най подходящите размери
а и успех с продавача l)

#331 Потребителят е офлайн   soikata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2007 - 03:45 PM

Ще ви предложа още един вариант! Остави тази мътилка и вземи още една с друг размер.Монтирай и двете и нека птичките сами си изберат. Може да не ви се вярва, но имах случай когато вълнисто папагалче се беше набутало в чекмеджето на масата където си съхраняваме документи за къщата, накъсало си хартия на ивици и излюпи там. Това беше последното гледане на вълнисти папагалчета на свобода в кухнята.

#332 Потребителят е офлайн   Snufy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2007 - 04:10 PM

Ха Ха това е интересно l) l) l)
И отгледа ли си малките bl)

#333 Потребителят е офлайн   soikata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2007 - 04:30 PM

Винаги има брак при отглеждането на малките, но това което ти оживее първите 7-8 дни го смятай за придобивка. Сега в момента мой приятел гледа 150-200 вълнисти в голяма стая и те човъркат варта от стените, и обособи ли се по-голяма дупка я ползват за матилка. Моето послание е да не робуваш на хобито и на животинките защото не всичко е като в книгите. Отглеждай птички за взаимно удоволствие- и те да ти се радват като те видят и ти тях. Отиди в някое дере или край река и потърси дърво с хралупа. Разходката на всеки се отразява добре а в дървената хралупка папагалчетата са най-спокойни. Това разбира се е добре ако имаш место. Обещавам да пусна снимка след някой ден на хралупата където са ми розелите.

#334 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2007 - 05:26 PM

Ами аз си го върнах обратно. Оказа се, че е достатъчно добра продавачка, която разбира от дума и си го взе, върна ми парите и така. Там гледах едно папагалче, синьо-зелено тяло, и жълта глава, много красиво, имаше на ноздрите една издутина, и пишеше, че не се продава, да не би да е стандартен?

#335 Потребителят е офлайн   Snufy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2007 - 05:53 PM

Цитат

Ами аз си го върнах обратно. Оказа се, че е достатъчно добра продавачка, която разбира от дума и си го взе, върна ми парите и така. Там гледах едно папагалче, синьо-зелено тяло, и жълта глава, много красиво, имаше на ноздрите една издутина, и пишеше, че не се продава, да не би да е стандартен?

Браво ама ти взе ли им нова гнездилка bl)
А това за папагала може да е на продавачката и да са го сложили за красота
а това дали е стандартен незнам може би
но окраската е интересна както го описваш l) r)

#336 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2007 - 06:47 PM

Друго нямаше и сега ще врънкам баща ми да ми намери материал, а пък аз ще си го правя, но като си спомням миналия път какво стана ( ouu ), само дето на пръста. Абе ще си го правя сам, то се е видяло, че тукашните магазинииии.. bl) ..!

#337 Потребителят е офлайн   Snufy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2007 - 07:06 PM

"НААВИ СИ САМ" така си е най добре
и успех да качиш снимка като я завършиш 1super

#338 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2007 - 11:33 PM

Цитат

Отиди в някое дере или край река и потърси дърво с хралупа. Разходката на всеки се отразява добре а в дървената хралупка папагалчетата са най-спокойни. Това разбира се е добре ако имаш место. Обещавам да пусна снимка след някой ден на хралупата където са ми розелите.

Ето затова казват хората, че повече глави мислят по-добре от една!!! Страхотна идея, направо нямам търпение да дойде време за разходка в гората...Обаче сега ми идва нещо на ум - хралупата като е естествена, няма да има отвор за проверяване какво става вътре s) . С това как се справяш? И нямам търпение да видя на практика как изглежда, чакам снимките с нетърпение!!!
А за чопленето по стените - нашият познат, който отглежда папагалчета също разказа нещо подобно, наесен като махнал къщичките, папагалите започнали да дълбаят стените (той ги гледа в една пристройка към къщата) и на места можел да си вкара ръката почти до лакътя, там продължили да снасят bl) .Сума дупки запушвал с цимент oleeee . Та веднъж като им се събудят инстинктите за мътене, няма спиране после (опитвам се да вдъхна кураж на Malcolm wink ).
User's Signature

#339 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 19 February 2007 - 11:50 PM

Аз пък веднъж гледах папагалчета с млад кълвач, който го го бяха намерили като бебе. Милият си живееше страхотно. Имаше си една бреза и си я чоплеше....и се учеше да се справя за в бъдеще в природата. Да ама гадните вълняги като видят дупка иго гонеха bash . Той направи брезата като спирала ,страхотен склуптор . Изтониха го от нея и той започна касата на вратата. Е от там го изгониха и така дупка след дупка , докато на края се сдушиха и го убиха. Просто не го отделих като им се събуди инстинкта и вече ми е за урок. Те си пазеха територията и това ги провокира.

#340 Потребителят е офлайн   Snufy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 February 2007 - 01:39 PM

това за хралупата е хитро ама как ще си я вземеш от дървото bl)
съжелявям за кълвача сигурно е бил красив
по принцип май са с хубави шарки

• (90 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема