Нашите приятели- вълнистите папагали
Публикувано: 25 September 2007 - 11:57 PM
Публикувано: 26 September 2007 - 05:07 AM
iorito, какви се очертава да бъдат малките - синички ли???
VvV, не се притеснявай за пилето че не се храни - нормално е за тях, при смяна на обстановка да реагират така. Може и един ден да изкара гладно, после всичко ще се нормализира. Виждам че кафеза ти е оборудван с онези ужасни криви пластмасови кацалки, дето си вървят комплект с него и заедно с една също толкова неудобна за птиците пластмасова люлка. Съвет от мен - махни ги, а вместо това намери сухи клони, най-добре даже с различна дебелина. Може да са от дъб, липа, ела, или овощно дръвче, но трябва да си сигурен че дръвчето не е пръскано с отрови. Още веднъж - добре дошъл/а във форума и от мен!
Публикувано: 26 September 2007 - 09:45 AM
Имам още един въпрос.По-късно като си взема женско и ако се харесат женската нали няма да снесе без гнездилка(тоест няма да снесе на пода)?Всмисъл ще си се цункат (пак казвам ако изобщо се харесат) ,но за малки ще мислят ли?Така де сега не искам малки...няма какво да ги правя,но пък искам да ги гледам как си се обичат! :-*
Публикувано: 26 September 2007 - 10:13 AM
Поздрави.
Публикувано: 26 September 2007 - 02:05 PM
magix, нашата гнездяща двойка е със същите цветове - мъжкият е зелен, женската - синя! Всъщност синичкото ти е толкова малко, че аз в никакъв случай не бих казала отсега какъв му е полът - черното на върха на човчицата изчезва, като станат на около месец и половина, така че твоето трябва да е там някъде... А според мен в гнездилката влизат, защото още са им много пресни спомените за това, че са живяли доскоро в такова нещо :), освен това бебешорите са супер любопитни. Във всеки случай, махни я и ги остави да си пораснат и да станат здрави и красиви птички (защото наистина след първата смяна на перата ще се радваш на още по-ярки цветове (не че тези сега не са, неееее, супер са си пилетата!)). Дано излязат наистина мъжко и женско, защото щом се харесват отсега (те всички бебета са изключително дружелюбни, при по-възрастните обаче може да се получи "несъвместимост на характерите"), та щом се харесват, има огромен шанс догодина да станат истинско семейство :)! Като гледам, летят свободно из стаята - чудесно, няма по-хубаво нещо за една птичка от свободния полет.
VvV , добре,че са се успокоили нещата. Наистина при стреса в началото е нормално да не се хранят, но не случайно храната е и най-добрият начин за опитомяване - просто гладът си казва своето и е по-силен от някои страхове.
Nevi, за съжаление нищо не разбирам от болести при птичките :(. И ми се свива сърцето, като си помисля, че ако стане нужда, за кучето не мога да намеря свестен лекар тук и тичаме до София, а на птички изобщо няма кой да обърне внимание... Единственото, което се сещам, е отвара от лайка - щом се прилага безпроблемно дори при новородени, най-малкото няма да навреди. Обаче как ще го хващаш "пациента", за да му промиваш оченцето... не знам, да не му стане нещо пък от стрес :(. Само това ми идва на ум...
iorito, красиви, сладки мъничета!!! Колкото до снасянето извън гнездилка, при тебе, както и при мен се получи, защото те си снасяха В гнездилка, която за тяхно добро беше махната ;), хормоните си им работеха и им трябваше време, докато цикълът за снасяне спре. Иначе няма никакъв шанс да започнат да снасят, докато не им се осигурят "материални условия", така че спокойно, VvV, може да вземеш другарче на твоя Чико :) и няма "опасност", докато нямат гнездилка.
Malcolm, радвам се, че не си забравил нашата тема ;)! Как се развиват нещата при теб - ще има ли нови папагалчета у вас? (малко офф - за амадините се оказах права - за яйцата - за най-голямо съжаление).
Поздрави и от мен на всички!

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!
Публикувано: 26 September 2007 - 02:21 PM
Прикачени файлове
-
Pipi, Popi i Rika.JPG (26.82K)
Брой сваляния: 110

Публикувано: 26 September 2007 - 02:33 PM
Прикачени файлове
-
Rika.jpg (26.57K)
Брой сваляния: 107

Публикувано: 26 September 2007 - 08:51 PM
Първо да кажа на новите хора във форума че птичките им са страхотни - и младата двойка, и сладкия Чико! Да са ви живи и здрави!
Snowy, ще пробвам всякакви начини за лекуване. Сега давам във водата тетрациклин, а окото го мажа пак с паста тетрациклин. Днес хванах "пациента" сравнително лесно - за около 5 минути, ще видим утре и следващите дни как ще е. Дано се оправи. И лайката ще опитам.
Твоята Рика много прилича на моята майка на първите бебета :)
Публикувано: 26 September 2007 - 09:47 PM
Публикувано: 26 September 2007 - 09:57 PM
Цитат
Ами може вече женската да е била бременна, но все пак преди това са имали гнездилка, а ако нямат може да е различно, абе не знам явно съм некомпетентен ;D
Публикувано: 26 September 2007 - 10:04 PM
Цитат
Честно казано аз постоянно чета темата и гледам да не пропускам, но както се оказа съм доста некомпетентен (както си личи по горе :D), та само чета, а пък дали ще има нови, ами не знам за сега няма.
Нещо не помня за кое по-точно говориш за амадините?
Публикувано: 27 September 2007 - 06:52 AM
Изкушавам се тук да пусна линк към едни много сладки клипчета с говорещи вълнисти папагалчета. Предварително се извинявам ако вече са пускани (нямам сега време да се върна назад в темата) А сигурно повечето от вас вече са попадали на тях. Ето линка към две от клипчетата (станаха ли любими), от там може да видите и другите (доста са)
http://www.youtube.c...h?v=LSeIDYFDv3E
http://www.youtube.c...4...ted&search=
Публикувано: 27 September 2007 - 09:38 AM
Цитат
Изкушавам се тук да пусна линк към едни много сладки клипчета с говорещи вълнисти папагалчета. Предварително се извинявам ако вече са пускани (нямам сега време да се върна назад в темата) А сигурно повечето от вас вече са попадали на тях. Ето линка към две от клипчетата (станаха ли любими), от там може да видите и другите (доста са)
http://www.youtube.c...h?v=LSeIDYFDv3E
http://www.youtube.c...4...ted&search=
Ами спрях да пиша, защото вече нямам папагалчета и няма какво да пиша, но ако на някой въпрос знам отговора пиша. Иначе естествено, че не съм забравил темата, редовно си я проверявам и чета ;) А иначе още се чудя дали да си взема папагалчета :-, иска ми се, но не знам. Много ми се иска и да видя клипчетата, но след като си преинсталирах Windows-a не мога да си намеря драйверите за Звуковата карта и не мога да слушам дори музика.
Поздрави..
А, п.п. ако искате по-често ще пиша :P
Публикувано: 27 September 2007 - 06:49 PM
А линковете аз съм си ги запазила, така че по-нататък като си оправиш "прозореца" пак мога да ти ги дам.
Публикувано: 27 September 2007 - 07:34 PM

Публикувано: 27 September 2007 - 10:15 PM
Поздрави :)

ВСЕКИ ДЕН в България десетки животни намират смъртта си от човешката глупост, злоба или нехайство!!! :-(
Ако и ти си против тези безсмислени и жестоки убийства, сложи този надпис под постовете си.
Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!!!
Публикувано: 30 September 2007 - 11:06 AM

Публикувано: 30 September 2007 - 03:09 PM
Как са вашите питомци?? Snowy, честит нов дом на твоите пиленца!! Знам че е мъчно но там те ще създадат свои собствени семейства и ще бъдат щастливи!
Моето най-голямо бебе изглежда ще бъде зелено като татко си, а твърде вероятно е и другите да са зелени. То ще замине за Ловеч при нашите кръстници, които решиха че много искат пиленце, след като чуха как Чочко си казва името.
Днес на пода на малкото кафезче в което живее злобната Кики намерих яйце - с жълта черупка, и вече пробито и изгризано. На някой да му се е случвало нещо подобно??? Странно ми е, защото при тях няма снесилка, а нали за да направят нещо трябва първо да са "подсигурени материално"?