Нашите приятели- вълнистите папагали
Публикувано: 01 October 2007 - 02:36 PM
Освен бързо да им слагаш гнездилка, друго не се сещам... Да са ти живи и здрави всички - и малки, и големи! Както и на всички останали от темата :)!

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!
Публикувано: 01 October 2007 - 07:44 PM
Поздрави на всички!
Публикувано: 02 October 2007 - 12:53 PM
Nevi,как е болният мъжки.Надявам се ,че проблема е отминал и вече е по-добре.Аз имах проблеми с две женски,но краят беше фатален.А е много трудно да намериш лекар ,който разбира от болести по птичките.
Snowi,хубово е че сте намерили дом за бебетата.
Публикувано: 02 October 2007 - 02:19 PM
sky, радвам се, че не си ни забравила!
Nevi, вярно, какво стана с болния татко?

Публикувано: 02 October 2007 - 07:10 PM
Къде изчезнахте всички?!

Публикувано: 02 October 2007 - 08:51 PM
Snowy, искрено ти съчувствам за раздялата. Човек толкова се привързва към тези малки създания, че...Аз никога няма да забравя моето първо вълнисто папагалче - казваше се Папи, имахме я 6 години, беше пълноправен член на семейството. Най-много обичаше майка ми - постоянно беше на рамото й. Загубихме я миналата пролет - в буквалния смисъл - излетяла през отворен прозорец...Единствената ми утеха е надеждата да е кацнала на рамото на някой добър човек и сега да има нов дом, защото другата алтернатива...Много мога да разказвам за нея, но ще досадя...само да спомена че беше голяма приятелка с една катеричка (защото у нас какви ли не гадинки е имало). Имам ги снимани двете качени са на двд диск, но не знам къде и как да качвам видео файлове.
Много ме радва факта че любителите на пернати в нашия форум стават все повече. Както някъде каза Snowy - "Колкото повече, толкова повече" (Това от "Мечо Пух" ли беше??)
Таткото на папагалчетата вече е добре, слава Богу :) само трябва да му се оправи прическата че прилича на герой от филма "Брилянтин" :) И да се надявам че болестта, каквато и да е била, няма да рецидивира.
Качвам една снимка на Папи, само тя ми е сканирана, а сега и другите ще ги направя в цифров формат.
Много се отплеснах. Лека вечер желая на всички!
Прикачени файлове
-
1181613088_4ab461efd7.jpg (77.08K)
Брой сваляния: 119
Публикувано: 03 October 2007 - 07:03 PM
а това е порастналото Пифи ;)
Прикачени файлове
-
collage14.jpg (22.4K)
Брой сваляния: 104 -
collage15.jpg (43.23K)
Брой сваляния: 102
Публикувано: 03 October 2007 - 07:59 PM
Malcolm, това да се чува - аз ако съм на твое място нищо няма да казвам вкъщи и още утре сутринта ще висна пред зоомагазина, защото някой може да изпревари и да купи тези прекрасни пиленца. После вашите няма да има какво да кажат пред свършен факт :) Хайде най-после и ти да имаш нови любимци :)
Днес най-после издебнах майките когато бяха навън и двете и успях подробно да разгледам снесилките на силна светлина. Бебетата от първата майка няма да са всички зелени, както си мислех, а ще има поне 2 сини (най-голямото е зелено, а на последното още не му личи). Малките на втората са вече 4, има още едно яйце. Обаче най-малкото пиленце е ужасно дребно и слабичко...може и да не оцелее. Абе дано все пак успее майка му да го отгледа.
Притеснява ме зимата - чух че щяло да е много студено, а там където са птиците не се отоплява, даже и сега е хладно. Завили сме волиерата с найлони, но те само могат евентуално да спрат студено течение...Ще бъде супер ако и тази зима е като предишната. Вашите птици къде живеят през зимата???
Публикувано: 03 October 2007 - 11:08 PM
Malcolm , не вярвам да са ти отказали, чакаме снимки на новите любимци! :). И добре, че си решил да питаш все пак (аз за момент се поставих на мястото на вашите, определено бих искала да знам предварително, ако някой у нас смята да се "обзаведе" с нова животинка).
Вижте на какво заприлича Рика след като смени част от перата на главата си след последното мътене! Ако си спомняте, главичката й беше снежно бяла, сега новите пера имат сиви и черни петънца - сякаш не е същото папагалче ::). Уж не си сменяха оцветяването, уж като им паднат веднъж бебешките пера от главата, после остава такава цял живот... Нямате ли чувството, че тези дни нашите пернатковци много ни изненадват - първо яйцето на Nevi на пода, сега тези нови шарки... Явно има много още да видим от тях :D. Снимката не стана много сполучлива, но това щуро пиле не спря да прави гимнастика из цялата клетка...
Прикачени файлове
-
Rika.jpg (22.55K)
Брой сваляния: 163

Публикувано: 04 October 2007 - 02:49 PM
Malcolm , според мен е нормално да не се съгласят ако например са обръщали повече внимание на миналите папагали и да им е мъчно за тях или пък им е омразнало от боклукът който правят птичките ..аз сигурно 2 години след като ми умряха старите съм мрънкала за нови и..стана ;)
Публикувано: 05 October 2007 - 02:29 PM
П.П. iorito много е сладко папагалчето :)
Публикувано: 05 October 2007 - 03:08 PM
Ако наистина много те дразни и не стане с преместване в друга стая (ако чува друго пиле) или с игра, последният вариант е да покриеш клетката с някакъв плат, по възможност по-тъмен, така винаги се успокояват, но пък не бива да е и дълго време завито, все пак дните стават все по-къси, а птичките имат нужда от слънчева светлина, за да са здрави Не се сещам друго за момента
Поздрави!
А, да, забравих! Malcolm, родителите ставаме особено отстъпчиви покрай празници - рождени дни, Нова година и каквото там се сетиш, може да пробваш по някой такъв повод (в това се убедих за пореден път, след 2 години молби, отстъпих покрай един рожден ден и вече имаме и морско свинче в зоопарка си ;)

Публикувано: 05 October 2007 - 06:02 PM
Мисля че имам някакъв напредък в опитомяването на Пифи :) вчера докато си писах бях го оставила на бюрото и той фръкна и се качи на рамото ми..а днес след като му дадох да яде тръгна да бяга към мен и се покатери на ръката ми..Преди два дена го изкарах от гнездото защото вече се хранеше само и сега си живее свободно в стаята ;D
Публикувано: 07 October 2007 - 07:48 PM
Прикачени файлове
-
DSC00034.JPG (625.02K)
Брой сваляния: 54 -
DSC00034.JPG_thumb (481.84K)
Брой сваляния: 41
Публикувано: 07 October 2007 - 10:19 PM
iorito, Пифи също да е жив и здрав и все така игрив и свободен!
:-* на всички пернатковци! Много са красиви всички птички, които виждам напоследък в темата! Е, вярно, че "нашите гарджета са си най-най- ", но наистина са забележиииииииителни, не само защото са си нашите ;)
Поздрави!