Dog.bg Форуми : Нашите приятели- вълнистите папагали

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (90 Страници) +
  • « Първа
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Нашите приятели- вълнистите папагали

#941 Потребителят е офлайн   Nevi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 October 2007 - 06:38 AM

Така е, много красиви птички пърхат из форума :) Да са ви живи и здрави! VvV, поздравления! Бързо се е опитомило вашето пиле! Ако продължава все така, не след дълго може и да започне да прави опити да говори, така че започнете да повтаряте по някоя кратка дума. Това се отнася и за Пифито на iorito, което е много чаровно бебе! Извинявам се че го нарекох синьо, така ми се стори от снимката. Какъв е цвета всъщност??
Snowy, не знам какво да кажа относно смяната на перушината на твоята хубавица. Възможно ли е да е от възрастта?? Тя на колко години е всъщност?? Може би не всичко което се пише по книгите е вярно. Всъщност, човек далеч не знае всички тайни на природата, така че тя винаги ще ни изненадва.
Да се похваля - наш Чочо вече казва почти цяло изречение, а именно - "Чочи, дай цунка!" Следва звук имитиращ целувка. Така е вече 2 дни, а обяснението в любов е към една метална камбана. Сега го учим на "Здравей". Опитах се да го запиша с мр3 плейъра, но като го сложа до кафеза, млъква. Но ще го издебна аз и ще кача файла.
Яд ме е че бебетата пораснаха а не можах да ги снимам. Фотоапарата не е у нас вече цял месец, а май ще ни го върнат чак другата неделя. Поне вторите бебета ще ги наснимам . Е, и първите, но те вече приличат на възрастни :( Вчера ги вадих и ги галих. На последното са му избили жълти пера, какво според вас ще бъде?? Зелено или жълто?
Имам трета женска в гнездилка. Тя пък е жълто-зелена, а мъжкия е жълт. Предполагам интересни цветове ще имат малките им. Е, засега яйца няма, но щом се е залежала в къщата...
Снощи мъжа ми сглобил двойна къща - по-широка, разделена на две, с 2 дупки - една отпред и една отстрани. Според вас нещо ще излезе ли от това, аз му казах че няма да я харесат, ама на него явно му е писнало да кове къщички...Затова прави вече 2 в 1 :)
Вие с какво храните вашите пилета??? Аз в началото купувах кутии, но една кутия заминаваше за 2 дни. Сега съм купила цял чувал смеска Линдо, преди около месец, и като гледам вече се вижда дъното :)
Чао засега, и цункайте вашите пиленца по главичките от мен! Лек ден!

#942 Потребителят е офлайн   iorito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2007 - 02:30 PM

Nevi , Пифи е сив само на главичката си има малко бели вълнички  :blink: а Чочо на колко е? и колко време на ден трябва да се казва една дума на папагалчето за да може то да я запомни или нещо такова?

VvV , браво на Чико!!  :blink: наистина мн бързо е свикнал с вас  :wub:
User's Signature

Качена снимка

#943 Потребителят е офлайн   Nevi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 October 2007 - 06:11 AM

iorito, Чочко го взехме през пролетта. Тогава е бил току-що излязъл от гнездото (така каза развъдчика). Значи сега е на около 6-7 месеца. Откакто е дошъл вкъщи, му се говори. Постоянно, когато се сетим му подвикваме. Изречението "Дай цунка" мисля че го учи около месец. И не го научава постепенно, а някак...изведнъж. Поне така изглежда. Първо явно докато усъвършенства звуците, се чува само неясно бърборене, и накрая един ден - казва го съвсем ясно, сякаш винаги го е знаел.
В книгата пише че пола на птицата нямал значение за уменията за говорене, но аз започвам да мисля че не е точно така. Всички клипчета които видях, бяха с мъжки папагали. Една дама нямаше :) Старото ми папагалче Папи беше много привързана към нас, много обичаше контакта с хората, но една дума не научи за 6 години. Само няколко подсвирквания. Докато Чочо много не държи да си играем с него, даже се сърди като го хващаме, че дори и хапе, но...плямпало излезе. Така че, говори на Пифито, пък дано да стане :) Забавно е, пък и разбива се всеобщото мнение че само големите папагали могат да говорят. Дразнело ме е като съм чувала реплики от рода "Тези малките само боклук правят, глупави са и нищо не могат да научат".
Пак се отплеснах. Желая на всички ви лек и ползотворен ден!

#944 Потребителят е офлайн   VvV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 October 2007 - 03:14 PM

Днес ходих до зоомагазина и купих кракер/крекер (как е точно?  :izcherven:).Всъщност отидох да погледна за някаква играчка-да има с какво да се занимава,ама нещо не ми харесаха ха и бяха много малко (4 и две от тях огледалца,а като го знам как се стряска от образа си...).Та исках да ви питам вашите папагалчета имат ли си някакви играчки и какви?
А иначе на новото 'нещо' бързо му схвана цаката ;D..разбра че става за ядене.

#945 Потребителят е офлайн   Nevi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2007 - 06:18 AM

Здравейте!
VvV, има доста видове играчки за папагали. Люлката например. Виждам сега едни нови модели, от дърво и с въженца. Предполагам че на птиците ще им е забавно да дърпат и късат въжето. Е, един ден вероятно люлката вече няма да става за нищо, но...
Друга симпатична играчка според мен е камбанката. Ако смяташ че няма да те дразни звука от постоянното й блъскане в решетките на кафеза, препоръчвам ти я.
Има стълбички, но не знам доколко са предпочитани. Виждала съм "виенски колелета", но за тях струва ми се се изисква по-голям кафез. Котешките топчици и ролери, които са от пластмаса и имат дрънкалка, са подходящи ако искаш с папагалчето си да си подавате и търкаляте нещо :)
Предполагам че почти всичко което се закачи в кафеза, ще събуди интерес у птицата. Има обаче и предмети, от които определено се плашат. Но мисля че това вече си е индивидуално. Както в твоя случай с огледалото.
А крекерите определено са им любими :) Ама много боклук остава след тях :)

#946 Потребителят е офлайн   iorito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2007 - 05:45 PM

Пифито умря при инцидент с кучето ми..  :'(  :'(  :'( Малко снимки от последния му ден... :'(

Прикачени файлове

User's Signature

Качена снимка

#947 Потребителят е офлайн   iorito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2007 - 05:59 PM

Сега кучето ми се продава..а пилето ми е погребано..
User's Signature

Качена снимка

#948 Потребителят е офлайн   VvV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2007 - 06:52 PM

iorito много съжалявам за Пифи  :'( .Това е ужасно!  :'( :'( :'(
Беше толкова сладко...горкичкото!
Моите съболезнования отново  :'( .

#949 Потребителят е офлайн   Nevi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2007 - 08:09 PM

iorito, моите съболезнования...Прекрасно пиле беше.  Знам че ти е мъчно, но няма ли после да съжаляваш че си се разделила и с кучето??? То е много виновно, но не забравяй че все пак е хищник и понякога не може да устои на инстинктите си...Не знам какво да кажа друго, освен да премислиш пак нещата...

#950 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2007 - 09:00 PM

Искрени съболезнования  :'( Предполагам, че ти е мъчно, но както каза и Nevi няма ли да ти стане още по-тъжно като се разделиш и с него  :'(

#951 Потребителят е офлайн   iorito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2007 - 04:48 PM

еми.. кучто не искам и да го виждам повече..но не зависи от мен дали остава..
User's Signature

Качена снимка

#952 Потребителят е офлайн   iorito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2007 - 10:47 PM

Здр..през зимата каде държите папагалчетата си? в стая ,която не се отоплява дали ще им е студено?
User's Signature

Качена снимка

#953 Потребителят е офлайн   Nevi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2007 - 04:23 AM

Здравейте
Ами при мен е така - неотоплявана стая, тя даже не е измазана, и лятото си е хладно...Но Snowy успокои че се справят с ниските температури без проблеми. Ще видим. А сега в неделя го дават да застудее изведнъж до почти 0 градуса, после през седмицата пак покачване до +20...Мен лично тези резки смени повече ме притесняват. Да не докарат някоя настинка на пилетата...

#954 Потребителят е офлайн   VvV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2007 - 10:44 AM

Здрасти!
Много ми е кеф.Взехме си женско папагалче преди няма и час.Пуснахме го при Чико.Имаше една целувка по (така забелязах) настояване на дамата  ;D .Май се пробва и да я пощи...ама не знам много бързо  :- .Момиченцето е жълтичко с по 1 синьо петънце на бузките .На края на крилцата има беличко,както и на опашката.И е една такава дребничка  :wub: .А мъжа като се е изпъчил е все едно една глава над нея!Много е хубава! :blink: И не е така стеснителна от gsm-а както Чико даде да я снимам.По-късно ако мога ще пусна снимка.Чао засега!

#955 Потребителят е офлайн   VvV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2007 - 05:49 PM

Мисля,че се харесаха.Цункаха се няколко пъти  :wub: .Мушнах си ръката вътре и и тя почна да клюцка от папането!Качи се и на ръката ми...супер е.И понеже той Чико си ме приема за своя собственост не му харесва,че и тя клюцка от мен  ;D.Извадих го него та да нахраня така само нея...да посвикне.И той от ревност се мушна пак в клетката за да яде и той  ;D .Предпочете храната пред свободата...много странен папагал.А име още на момиценцето не съм разбрала.Предложете нещо.Мисля Лори,но ако някое харесам повече то ще е!Давайте идеи! ;)

#956 Потребителят е офлайн   iorito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2007 - 05:55 PM

VvV, честито  :wub: ! Дано да продължат да се разбират с Чико  ;)

Nevi, аз миналата зима ги местих в по-топла стая ,защото от студ дори бяха спряли да си пеят..но тази година клетките са три и незнам..леко ще е трудно да ги побера на едно място.

Днес видях, че мъжкият и женската не искат да спрат да се размножават..Няма как да им махна гнездото ,защото най-малкото още не е пораснало и продължава да се развива толкова бавно,а докато порасне вече може и да има и други яйца..Какво да правя??
User's Signature

Качена снимка

#957 Потребителят е офлайн   Nevi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2007 - 06:32 PM

iorito, според мен нямаш голям избор - ако снесе яйце докато пиленцето още е вътре, варианта е като порасне да махнеш къщата заедно с евентуалното яйце. Малко жестоко ми се струва обаче...но друго не ми хрумва. Абе те май и зимата се размножавали, казват стари папагалджии...
VvV, честито ти ново пиленце! Да ти е живо и здраво! Разказвай за него и за Чико, разбират ли се, има ли шанс да се заобичат :) И пусни снимки :)
Днес във Варна имаше пазар за животни. Купих си 2 нови папагалчета - мъжкото е синьо-бяло, женското е с особен цвят - крилцата и главичката са бели със сиви вълнички, а гръбчето е синьо (но се вижда добре само като разпери крилцата). И на бузите има по едно синьо петънце :) Сложих ги отделно от другите, хем за да има карантина, а и да ги "оженя" :) Малко са мърляви милите, защото бяха натъпкани в малка клетка, но ще се оправят :)
Имаше много красиви розели, а видях и чисто бели корели (но не албиноси, защото очите им бяха тъмни) И най-вече гълъби :)

#958 Потребителят е офлайн   VvV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2007 - 07:46 PM

Честити папагалчета и на теб Nevi! :blink:Сега пък и аз искам снимки  :P .
Мойте ми има шанс да се заебичат...да.Той я пощи,аз я галя...абе глезла  ;D.Сега от един час има седи отворено ама той не ще да излиза и да я остави нея вътре!Ето снимки на малката и на двамата заедно!

Прикачени файлове

#959 Потребителят е офлайн   Nevi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2007 - 12:01 PM

Здравейте
Майката на вторите бебета умря  :'(. 3 от пиленцата също, най-малките. Едното даже беше изхвърлено извън къщичката заедно с неизлюпено яйце. Имаше 2 живи бебета и пищяха неистово. Те имат набола перушина, но едва ли аз ще мога да ги отгледам :( Сложих ги при първата майка, дано да ги приеме...че то и нейните пиленца са още в гнездото и вече е пренаселено.
Какво може да и е станало? Беше скубана и имаше кръв, но не мога да повярвам че някое от другите пилета може да направи такова нещо. Толкова време вече са заедно...А и снесилки има за всички...

#960 Потребителят е офлайн   VvV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2007 - 01:36 PM

Nevi,много съжалявам за птичките ти!  :'( :'( :'(

• (90 Страници) +
  • « Първа
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49