Dog.bg Форуми : Нашите приятели- вълнистите папагали

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (90 Страници) +
  • « Първа
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Нашите приятели- вълнистите папагали

#1221 Потребителят е офлайн   hrisicb Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 18 August 2008 - 07:58 AM

Човката на папагалчета можете и сами да се опитате да подкастрите. Ние със съпругът ми сме го правили много пъти, защото ветеринарят с неговите ножички не успя / май го беше страх  ;D /. Трябват ви обаче хубави секачки за кабели. Хващате папагалчето и го обръщате в дланта по гръб, един държи клечка /като за шишче/ между човката му и със секачката се подрязва малко. Гледайте да не е много, че ще му потече кръв. Ако ви е страх да го направите, тогава потърсете ветеринар.

#1222 Потребителят е офлайн   sheni_6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 August 2008 - 09:42 PM

Цитат

Може ли някой да ми првпоръ4а ветеринар за папагал4ето ми...Аз съм от Пловдив...

Здравей! Има една клиника "Новет",на ул."Карловска" 34А,имат и сайт novetbg.com. не съм се възпозвала от услугите им, но други в Пловдив не знам, ако искаш пробвай там , все пак е по-добре от нищо....Има и една ветеринарна амбулатория на бул."Марица" при новия китайски ресторант "Герджика"..Надявам се да съм помогнала и стискам палци  ;)
User's Signature

ВСЕКИ ДЕН в България десетки животни намират смъртта си от човешката глупост, злоба или нехайство!!! :-(
Ако и ти си против тези безсмислени и жестоки убийства, сложи този надпис под постовете си.
Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!!!

#1223 Потребителят е офлайн   sladuranka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2008 - 12:15 PM

Сега се върнахме от лекар...одрязахме 4овката обя4е явно доктора засегна някакъв нерв ама само малко де и ни тека кръв до вкъщи... :'(  Но сме по добре и сега се веселим и пеем.....купила съм и награда ама като и мие м,алко лиун4ето ще и я дам :wub:...
Надявам се да се оправи той каза 4е трябва да се маже с нещо и дас е одереже още един път....
Та сега ще видим как ще се въстановим.....

#1224 Потребителят е офлайн   Doggie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2008 - 07:46 PM

От 2 дена Поли вече си има съпруг ето пик:

#1225 Потребителят е офлайн   Malcolm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2008 - 02:52 PM

Цитат

Ох, не съм влизала страшно отдавна. Малкълм, здрасти, липсваше тук  :blink:!

Благодаря! Като гледам добре се справяте.

Доги, честито папагалче  :Танц: ! А Поли, продължава ли постоянно да спи? Надявам се вече като има компания да е по-добре  :blink:

#1226 Потребителят е офлайн   montecito Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 August 2008 - 02:00 PM

Имам вълнисти папагалчета,на които през този месец(август)перата им падат.Трябва ли да се притеснявам от това?

#1227 Потребителят е офлайн   hrisicb Икона

Публикувано: 01 September 2008 - 09:54 AM

Точно сега е моментът на есенното линеене при папагалите. Доста перушина ще опада, но после ще пораснат хубави лъскави пера.

#1228 Потребителят е офлайн   rali_ku4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 03 September 2008 - 12:53 PM

И аз скоро не съм влизала но ще пусна една снимка
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1229 Потребителят е офлайн   David_67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2008 - 02:32 PM

Качена снимкаКачена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#1230 Потребителят е офлайн   сия Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 September 2008 - 08:37 PM

Здравейте,имам двойка вълнисти папагали.Имам въпрос-мога ли по това време на годината да се опитам да ги размножа?На някои места пише,че най-добре е през пролетта,на други-по всяко време от годината.Някой размножавал ли ги е по това време на годината?

#1231 Потребителят е офлайн   сия Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 September 2008 - 08:42 PM

А и още нещо,за което пишат различни неща:гнездилката с какъв под трябва да е-вдлъбнат или плосък?И трябва ли да слагам вътре нещо или женската ще сложи перушина?

#1232 Потребителят е офлайн   sheni_6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 September 2008 - 10:36 PM

Цитат

Здравейте,имам двойка вълнисти папагали.Имам въпрос-мога ли по това време на годината да се опитам да ги размножа?На някои места пише,че най-добре е през пролетта,на други-по всяко време от годината.Някой размножавал ли ги е по това време на годината?

Здравейте и от мен! И аз това се чудя, защото видях моите да правят неприлични неща  ;) ;D няколко пъти вече и мисля, че скоро ще си имаме яйчица... Но моята гнездилка е с плосък под, а и нищо не съм им слагала вътре. Гледам, че женската си гризе вътре от пръчката за кацане, има дървени стружки по пода...А не съм ги оставила ей така на произвола на съдбата- имат си саксии с трева, насадена за тях ,гъба съм им оставила да късат от нея /имах съсед ,който развъждаше папагали и от него знам за гъбата/ , та ми е чудно и на мен какво ще стане - за първи път проявиха интерес към гнездилката, а съм я сложила в началото на лятото.
User's Signature

ВСЕКИ ДЕН в България десетки животни намират смъртта си от човешката глупост, злоба или нехайство!!! :-(
Ако и ти си против тези безсмислени и жестоки убийства, сложи този надпис под постовете си.
Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!!!

#1233 Потребителят е офлайн   mite- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 September 2008 - 10:51 AM

мисля че е по добре вдлъбнат под :така яицата нямя да се търкалят

#1234 Потребителят е офлайн   mite- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 September 2008 - 10:57 AM

ето къто тази

#1235 Потребителят е офлайн   bg-dog-cat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2008 - 11:43 AM

Аз имам вълнисти папагалчета.Снимките може д акача по нататък като ги смаля ;)

Само да добавя първо имах две едното умря после и другото умря взехме второ ново и така  ;D Първите ми два умряха от старост а аз в момента имам две папагалчета които много обичам и ценя ;)Могат да ми оправят настроението с гласа си за минутка  :wub: Но ми е мъчно за старите ми но няма значение.Ако някой си вземе няма да съжалява ;)

#1236 Потребителят е офлайн   сия Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 September 2008 - 12:14 PM

Мерси за отговорите,но все пак не разбрах- сега мога ли да сложа гнездилка или да чакам до пролетта?

#1237 Потребителят е офлайн   mite- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 September 2008 - 12:30 PM

СПОРЕД МЕН ЧАКАИ АЗ ИМАМ 2 НЕРАЗДЕЛКИ И МИНАЛАТА ГОДИНА СНЕСОХА ЯИЦА  ПРЕЗ РАЗМНОЖИТЕЛНИЯТ ПЕРИОД НО ГИ СЧУПИХА И СЛЕДВАШТАТА ПРОЛЕТ ПАК ЩЕ ПРОБВАМ

#1238 Потребителят е офлайн   mite- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 September 2008 - 12:34 PM

а като сложите гнездилаката може да я оставите празна нали женската се проскубва а може и да сложите талаш ако намерите ;)

#1239 Потребителят е офлайн   mite- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 September 2008 - 12:37 PM

Ако сте решили да размножавате вълнисти папагалчета сега му е времето. Размножителният им период е от март до май.
  Най-напред трябва да започнете с мястото за мътене. Вълнистите папагалчета, както повечето папагали снасят и мътят своите яйца в хралупи. В домашни условия те биват заменяни с къщички за мътене, които можете да намерите по зоомагазините. Ако искате да си направите сами, освен да си набавите нужните материали (пластмаса, дърво или нещо друго) трябва да знаете и необходимите размери. За вълнистите папагалчета къщичка с размери 15х15х15 см е напълно достатъчна.Дъното трябва да е вдлъбната, за да има формата на гнездо, а в горната част на едната страна трябва да има дупчица, през която женската да влиза и излиза. Важно е диаметърът и да е точно 4 см, за да не могат да влизат вътре други птици. И на края пред дупката трябва да има пръчица, на която да стои мъжкия по време на мътенето.
  Но да се върнем по-назад. Февруари и Март са месеците, през които трябва да сложите къщичката за мътене. За предпочитане е тя да е закачена за клетката и да не е вътре. Също така е важно и местоположението на къщичката. Ако клетката е поставена, така че къщичката да се намира в някой ъгъл, птиците ще се чувстват по-защитени и ще я приемат по-лесно. Добре ще е и дъното на кутийката да е покрито с 1-2 см слама или стърготини.
Щом сложите къщичката за мътене, папагалчетата няма веднага да и обърнат внимание. Женската ще се осмели да влезе вътре едва след седмица, но само за няколко секунди. Важно е през тори период да не правите неща, които стряскат птичето, за де се чувства сигурна. С времето ще започне да влиза все по-често, и ще остава за все по-дълго вътре. Особеното при вълнистите папагали мъжкият не участва в мътенето той никога не влиза в къщичката. Неговата роля е да пази входа на гнездото и да храни женската, докато тя мъти.
  Един-два дни преди снасянето на първото яйце женската се застоява по-голямата част от денонощието в къщичката. Същинското мътене започва след снасянето на второто яйце. Вълнистите папагалчетата снасят от 4 до 6 яйца през ден. Мътенето продължава 18 дни и през цялото това време женската не излиза от къщичката. Този период е най-труден за майката, защото тя разчита единствен на оскъдната , която и носи мъжкият. За това е важно да подсилите птичето с богата на витамини и многообразна храна още няколко седмици преди мътенето. По време  на мътенето трябва да има освен задължителната зърнена смеска и свежа вода и много зеленчуци., защото мъжкият не може да и носи вода на женската. Единственият начин е чрез сочни ябълки, портокали, маруля, зеле, краставички (предимно обелки) и други плодове и зеленчуци.
  Яйцата са сравнително големи за размера на птичето и за съжаление понякога това може да доведе до сериозни проблеми. Снасянето и мътенето са много изтощителни за птичката, и ако тя не е достатъчно издръжлива и силна, това може да доведе до смърт. За това е по-добре да не е прекалено млада, т.е. да не е по-малко от 18 месеца.
  Най-щастливия момент настъпва, когато от къщичката започне да се чува тихо скимтене първото бебе вече е на бял свят. След излюпването на първото яйце младата майка започва да излиза от къщичката все повече. През този период трябва да сипвате храна по-често, защото освирепялата от глад майка ще храни освен себе си и децата си.
  От начало папагалчета са съвсем малки и напълно безпомощни. Израстването им е изключително активно и до 16-17 ден те вече достигат теглото на възрастни 30гр. През първите две седмици пиленцата са напълно зависими то майка си. Вълнистите папагалчета отварят очите си едва на седмия ден от излюпването, и още на следващия ден започва израстването на перушината. След дванайсетия ден те придобиват формата на истински вълнисти папагалчета.
  Когато са достатъчно израснали и самостоятелни,  пиленцата ще започнат да се подават и да излизат от кутийката. Не бързайте да им махате къщичката още щом излезе и последното пиленце. Направете го щом се уверите, че от 2-3 дни вече никой не влиза вътре. Ако забележите женската отново да влиза в кутийката, значи се готви за второ люпило. Не е препоръчително да я оставяте още да снася, защото тя е изтощена и може да не понесе още 3 седмици глад.

#1240 Потребителят е офлайн   сия Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 September 2008 - 03:27 PM

мите, мерси за инфото,но аз съм го чела това.Въпроса е че четох и други статии в които пише,че може и по друго време от годината да се размножават папагалите.А и в някои др.статии пише,че дъното на гнездилката трябва да е плоско! :rolleyes:Всеки явно си пише каквото си знае!Има ли някой,който да е размножавал папагалите си по това време от годината?

• (90 Страници) +
  • « Първа
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни