Dog.bg Форуми : Нашите приятели- вълнистите папагали

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (90 Страници) +
  • « Първа
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Нашите приятели- вълнистите папагали

#1421 Потребителят е офлайн   сия Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Икона за мнението  Публикувано: 30 March 2009 - 03:28 PM

Здравейте, аз миналата година се бях засилила да си правя волиера за папагалите на двора, но не стана, защото не си бях лятото у дома, както и да е- сега мисля да ги изкарам навън. И естествено имам въпроси, ако може някой да ми отговори ще съм му много благодарна.

1 От коя страна на волиерата трябва да има стена?
2 Трябва ли да има плътен покрив над цялата волиера?
3 Коя е най-подходящата мрежа и с какви размери дупки да е?
4 Какви растения са най-подходящи?
5 С какво мога да обработя дървото, което да не е отровно за малките сладурковци?
6 На коя посока е най-добре да гледа предната страна на волиерата?
7 Ако реша да ги оставя зимата навън, какви условия трябва да им създам?
8 Могат ли вълнисти папагали да съжителстват с корели или с какви други видове могат да съжителстват?
8 Ако на някой са му попаднали някакви чертежи или нещо подобно може да ги сподели.
Извинявайте за многото въпроси, но искам всичко да направя като хората. А и още нещо- искам да съм 100% сигурна, че вътре няма да влезе някое недоброжелателно животно (има къртици, белки, порчета, катерички...). Ако се сещате разни съвети извън въпросите- споделяйте ще са от полза! Благодаря предварително.

#1422 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=MQ_5Pev_44Y&feature=related
Публикувано: 17 June 2009 - 10:58 AM

сия, много късно обръщам внимание на поста ти. Още ли се интересуваш?

Искам да се похваля! Гаргите ми най-накрая харесаха къпането....бях се отчаяла, че нямам вълнисти папагали, а котки под прикритие :ic_133: Всяко лято голям проблем с това къпане - не искат и не искат .......в резултат на което периодично ги пръсках с пулверизатор /в следствие на което се сещате се какви мили чувства се пораждаха у тях към мен/. Преди няколко дни си седя в стаята, уча и хвърлям подозрително по едно око към клетката, защото бяха съмнително тихи ........ и какво да видя :ud_009: Нашите седят и се търкат в поилките. Зарязах ученето и бегом към зоомагазина за ваничка ..... най-накрая си имам къпещи се папагали :af_089:
User's Signature

Качена снимка

#1423 Потребителят е офлайн   mite- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 June 2009 - 03:32 PM

аз също им поставям ваничка и се пляскат в нея цял ден :ab_041:

#1424 Потребителят е офлайн   FanTaSm!c Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 June 2009 - 04:37 PM

Аз от днес имам две вълнисти папагалчета :flagbg:
User's Signature

~

#1425 Потребителят е офлайн   mite- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 24 June 2009 - 08:39 PM

купени или от поколение :vc_038:

#1426 Потребителят е офлайн   FanTaSm!c Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2009 - 10:35 AM

Купени. А от тези незнам дали ще има поколение :dh_188: :dh_188: :dh_188: Мъжкият ми постоянно се рови и катери и се чудя дали не му е малка клетката. Забравих - и постоянно яде. А женската само седи на пръчката и яде от време на време. А когато се ударят или мъжкия се закача, почва едно цвърчене :mg_062:
User's Signature

~

#1427 Потребителят е офлайн   mite- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 June 2009 - 11:07 AM

При мен е обратното женската закача мъжкия а той се държи като някаква жена

#1428 Потребителят е офлайн   FanTaSm!c Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2009 - 11:12 AM

Оф, незнам защо е така. Просто женската ми седи на една от пръчките и си стои там. Мъжкия е като полудял - влиза под решетката, опитва се да окълве женската. А и много е любопитен - изкара душата на една дрънкулка - хапе я. :ab_041:
User's Signature

~

#1429 Потребителят е офлайн   mite- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 June 2009 - 11:26 AM

в клетката всичко е разрушено голям кеф им е да чоплят всичко :ab_041:

#1430 Потребителят е офлайн   FanTaSm!c Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2009 - 10:48 AM

С огромна скръб ви съобщавам, че моята Бела вече не е измежду живите ;( ;( ;(
User's Signature

~

#1431 Потребителят е офлайн   Aragoen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2009 - 12:52 PM

Съжалявам
User's Signature

И ние ядем бонбонки тик-так и пушиме кент!!!

Цитат

Американски форум - Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Арменски форум. - Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал.

Качена снимка

#1432 Потребителят е офлайн   Slaveya Икона

Публикувано: 28 June 2009 - 04:46 PM

Здравейте,

Аз съм нов потребител във форума и искам да споделя с вас моята история. Отскоро съм горд собственик на две сладки мъжки вълнисти папагалчета, всяко от които ме очарова. Те не живеят заедно, едното Нео го гледам от 3 месеца в офиса където работя, а другото Сосо е в къщи от 1 месец.
Нео живее при доста екстремни условия в компютърна фирма с около 60 човека, но изключително бързо се адаптира и сега е напълно опитомен. Ходи по монитори, мишки, клавиатури, по ръце, рамена, лети из целия офиса и май ядоса шефовете, защото отскоро има забрана да излиза от клетката в работно време. Иначе си живее добре и сам, има си изкуствена птичка, която ухажва и с която си говори, а на мен дава да го чеша, наежва ми се и се вре в пръста ми да го пощя. Вече почна да говори и си казва името :) :) :). Освен това живее в истински огромен птичи палат пълен с играчки, които постоянно дърпа, а за внимание да не говорим...има си 60 човека на главата. Обожавам го това папагалче, такава радост ми носи, че не мога да го опиша....:).
Соско е в нас отскоро и той също добре си живее сам, почти е опитомен, клетката стои постоянно отворена, сам си влиза и излиза, идва ми на пръста и само пее. Като ме види и почва да тананика и да ме гледа умолително да му пусна музика...Обожава рок :).
Искам също да препоръчам и аз доктор Борис Велев за всякакви проблеми относно папагалчетата, освен че е един от малкото доктори, които разбират от птици ( един вече ми омори едно папагалче от невежество ), е много отзивчив, не е скъпар и дава много добри съвети относно отглеждането на птиците. Соско като го взехме се оказа още от магазина болен и се наложи да потърсим помоща на доктора и сега птичето изглежда добре.

#1433 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 30 June 2009 - 09:59 AM

FanTaSm!c, съжалявам за Бела и изпитвам малко вина. Като каза, че си седи на кацалката ми хрумна, че може да има някакъв проблем, но после реших, че се вманиачавам и по-добре да не те притеснявам. Разбра ли от какво е починала? Мъжкият как е? Ходихте ли на ветеринар?
User's Signature

Качена снимка

#1434 Потребителят е офлайн   mite- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 July 2009 - 11:21 AM

много съжалявам FanTaSm!c

#1435 Потребителят е офлайн   FanTaSm!c Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 July 2009 - 04:07 PM

Показване на мнениетоZviariK, в Jun 30 2009, 10:59 AM, написа:

FanTaSm!c, съжалявам за Бела и изпитвам малко вина. Като каза, че си седи на кацалката ми хрумна, че може да има някакъв проблем, но после реших, че се вманиачавам и по-добре да не те притеснявам. Разбра ли от какво е починала? Мъжкият как е? Ходихте ли на ветеринар?

Ами, на сутринта седеше като мъртво, дори мъжкия се разхождаше върху него. Аз реших да го изкарам, ако е болно от някаква заразна болест или незнам, трябваше да го изкарам. Сложих го на земята, горкото седеше като мъртво отново. След това започна да диша по - често, отваряше си очите. Сложихме му малко храна и вода, но нито яде, нито пи. После се опитваше да излети, но краката му не издържаха. Явно имаше нещо на тях понеже незнам на мен ли ми се привидя или имаше кръв. Изобщо не можеше да ги мърда. Сложихме го в една стая, че беше на терасата и ако падне горкото, ще го изядат. Час по - късно бе умряло...с отворени очи. :re_037: :dh_188:

Та Едуард седя няколко дни без приятелче и полудя. Купихме ново папагалче - Джаклин :af_089: Мноого се разбират. Новата е бяло - синя, с много бледо жълто на главата. Пощят се, хранят се, всичко е ОК. :wb_052:

На ветеринар не ходихме, понеже си нямат и на хабер от папгали :dry:

User's Signature

~

#1436 Потребителят е офлайн   mite- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 July 2009 - 04:10 PM

хубаво е че не си го оставил само :smile:

#1437 Потребителят е офлайн   sheni_6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2009 - 03:50 PM

Днес забелязах, че мъжкият ми папагал накуцва с десния си крак и очевидно го боли... Огледах всичко по крака, няма подутина, синина или нещо с ноктите, много странна работа... Избягва да го наторварва, центъра на тежестта му е на ляво. Какво може да е според вас? Иначе не се е одрямал, яде си, не пее като друг път, ама то е обяснимо защо. И още нещо- восковицата му беше синя, сега е тъмнокафява, но не знам откога си е сменила цвета, може да е отдавна, не съм обърнала внимание- да не би да е признак на някаква инфекция ud_009.gif ?
User's Signature

ВСЕКИ ДЕН в България десетки животни намират смъртта си от човешката глупост, злоба или нехайство!!! :-(
Ако и ти си против тези безсмислени и жестоки убийства, сложи този надпис под постовете си.
Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!!!

#1438 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 26 July 2009 - 09:48 PM

Снимай и качи снимки... ако можеш да направиш и клипче как стои на крачето....
Първото от четирите ми вълнисти папагалчета беше намерено и тогава беше с бледо синя восковица. Реших, че е мъж и беше наречен Жожи. Доста време по-късно стана кафява и се оказа, че е Жожа... вече ги разпознавам добре, но тогава се подведох :)
User's Signature

Качена снимка

#1439 Потребителят е офлайн   sheni_6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2009 - 01:39 PM

Ох, моето пиле вече е много по- добре, явно нещо се беше травмирал... Стъпва си на крака, пее, пощи си се, все едно не е било smile.gif Само дето ме стресна вчера! А восковицата още е кафява, странна работа, ама той си е доказано момче, правил е неща, дето само момчетата ги правят wub.gif на женската...
User's Signature

ВСЕКИ ДЕН в България десетки животни намират смъртта си от човешката глупост, злоба или нехайство!!! :-(
Ако и ти си против тези безсмислени и жестоки убийства, сложи този надпис под постовете си.
Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!!!

#1440 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 27 July 2009 - 04:28 PM

Какво толкова е правил - ако няма бебета не признавам ab_041.gif Да знаеш, че целувки и подобни ласки са приятелски.....не се заблуждавай по това. Наистина ще се радвам да пуснеш някоя снимка.
User's Signature

Качена снимка

• (90 Страници) +
  • « Първа
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема