Нашите приятели- вълнистите папагали
Публикувано: 06 April 2010 - 09:47 AM
Дали ще си вземеш бново папагалче или не зависи само от твоето желание. Аз никога не вземам животно с мисълта, че ще го изгубя... това се случва, никой не е безсмъртен, важно е как живеем в настоящето - сещаме ли се за неща, които ще направят животните и хората до нас по-щастливи, правим ли това, което правим с желание... за някои неща се сещаме твърде късно, но връщане назад няма. Аз бих си взела нова животинка. Ако решиш да направиш същото обаче огледай добре клетката, опипай я с ръка от вътрешната страна.... да не би нещо наистина да стърчи и да може да нарани новото пиле. При всички положения тази ако ще използваш тази клетка трябва да се дезинфекцира добре, както и всички придружаващи я аксесоари.
Да разкажа пък ние какво приключение имахме... за празниците трябваше да пътувам От София до южното черноморие.... с четири папагала, от които един болен и един потенциално заразен... и досега пътували /поне с мен/ само в задръстванията в София, до ветеринарен кабинет. Отиването беше живо чудо..... клетките се тресат, папагалите се стряскат и крещят, водата се разлива... за няколко часа трябваше да спрем в Бургас - гледам Чоки /болната/ изглежда зле.... падна търсене на ветеринар в Бургас.... обиколихме няколко, докато стигнем до доктор, който да разбира от птици и да смее да прегледа папагал. Като за начало се втрещи от периода, през който пием антибиотици, категорично отхвърли диагнозата на ветеринаря от София, като за съжаление не можа да постави нова. Каза ни да спрем антибиотиците и да наблюдаваме, като ще се чуваме периодично по телефона. Е, спрях антибиотиците...... нищо, никаква промяна, нито по-зле, нито по-добре. Пернатите изкараха 3 дни на вилата, сред природата и песните на един куп горски птички..... хапнаха зелена трева, поседяха в градината. Май им хареса сред природата, ама като стопанката им си търсят удобствата и се успокоиха, като се прибрахме у дома. Пътуването към София мина значително по-леко, не бяха стресирани, дори хапваха в движение, правихме почивки, през които им наливах вода в поилките, за да не се разлива като в обратната посока. Май се научихме да пътуваме заедно. Сега остава по-страшното, да видим какво ще стане с боледуването. Стискайте ни палци.
Забравих да напиша, че докторът ни даде мека храна, но май не я харесаха особено. Вие пробвали ли сте да храните с такава?
Публикувано: 08 April 2010 - 11:53 AM
Публикувано: 09 April 2010 - 02:57 AM

Цитат
Арменски форум. - Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал.
.gif)
Публикувано: 09 April 2010 - 06:24 PM

Цитат
Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал.
.gif)
Публикувано: 09 April 2010 - 09:51 PM

Цитат
.gif)
Публикувано: 12 April 2010 - 09:11 AM
Aragoen, ти всъщност колко и какви птички имаш? Аз имам 4 папагала и у дома е по-шумно от зоологическа градина, а ти за една двойка говориш сякаш нищо не е

Публикувано: 12 April 2010 - 12:28 PM

Цитат
.gif)
Публикувано: 12 April 2010 - 01:13 PM
Справям се аз като имаш мерак всичко става пък и несъм сам а с баща ми :)

Цитат
.gif)
Публикувано: 12 April 2010 - 05:43 PM
Вълнисти, корели може и розели 1 или 2 чифта, обаче за сега всичко е само идея защото нямам време :) но ще се освободя все някога.
Ето ги и снимките на Дивчо(синия) и Лора(зеления) те са отворени по цял ден и са извън клетката само да ядат и да спят се пребират вътре :) снимките са от преди 10 минути

Цитат
.gif)
Публикувано: 12 April 2010 - 08:05 PM
А за папагалника браво хубави птици си избрал да гледаш :) И аз мисля нещо подобно като теб да направа и да гледам вълнисти и корели като начало... но ти ме подсети и за розели :) ма явно само с мисленето ще си остана за момента.
Публикувано: 12 April 2010 - 08:30 PM

Цитат
.gif)
Публикувано: 13 April 2010 - 09:05 AM

Публикувано: 13 April 2010 - 05:25 PM

Цитат
.gif)