Dog.bg Форуми : Нашите приятели- вълнистите папагали

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (90 Страници) +
  • « Първа
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Нашите приятели- вълнистите папагали

#1681 Потребителят е офлайн   Snowy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 December 2010 - 04:53 PM

Привет отново! Много е красиво новото ти приятелче!!! Не знам обаче дали е от светлината, само на втората снимка се вижда малко по-ясно, но на мен ми се струва,че Рики е момиченце... Щом ще ходите до вет, тя ще ви каже най-добре. Каквото и да е, е мноооого сладко!
Пръчиците можеш да смениш без никакво притеснение, най-добре с такива от плодни дръвчета, даже ако са с кората направо много си играят, чоплят, дърпат... Само едно хубаво измиване с гореща вода преди това, после цепваш крайчетата и закрепяш в клетката. Само прецени да са достатъчно дълги, да се закрепят и от двете страни, няма да стане като тези пластмасовите само от едната.
Колкото до въпроса дали се разбират мъжките - разбират се перфектно - тези на снимката в предишния ми пост са 3-ма младежи :md_064: , двамата са близнаци, от наше си люпило, след като приятелите, на които ги бяхме подарили, заминаха за чужбина, си дойдоха обратно при нас... А с третото - Ноли - нямат нищо общо (за кръвна връка говоря), то беше приятелче на питомния ни Лори, който за съжаление умря лятото. Но се разбират повече от добре. Важното е да имат достатъчно пространство. Колкото до притесненията да имаш двойка мъжко и женско, хехе, колко хора се надяват да им снесат яйчица и не им се получава... Няма страшно, за да гнездят им трябват по-специални условия - най-малкото гнездилка, така че няма опасност да се множат само защото са двойка. :smile: Ще го мислиш това по-натам, като видиш как ви върви съвместното разбирателство :af_089: .
Поздрави от мен, Ноли и Близнаците!
User's Signature

Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!

#1682 Потребителят е офлайн   Aragoen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 January 2011 - 04:02 PM

Показване на мнениетоPunky, в 16 December 2010 - 06:03 PM, написа:

Доста време мина..все още ми е доста тъжно за Румпи, но мисля, че просто скоро няма да си взема папагалче. така, че , ако някой иска клетка (малка е, има си поилка, 2 хранилки и люлка) мога да му я подаря :)

Това е тя - моля не обръщайте внимание на урода на нея, просто нямам по- хубава снимка , където да се вижда цялата :db_046:

Взимам клетката само с момичето :db_046:
User's Signature

И ние ядем бонбонки тик-так и пушиме кент!!!

Цитат

Американски форум - Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Арменски форум. - Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал.

Качена снимка

#1683 Потребителят е офлайн   TROUBLE Икона

• Member
  • PipPip
  • Interests:Бокс, бойно самбо, фотография, поезия, музика, кучета, литература и т.н. :)

Публикувано: 10 January 2011 - 08:14 PM

Здравейте!
Рики е добре, много е любопитен, вече го пускам да си лети из стаята, дава ми да го галя, каца ми на пръста, когато си мушна ръката в клетката, апетит определено си има момчето, както и глас! ;D Прибирането е мисията възможна, ама писането в стаята, когато той е пуснат - невъзможна! ;D Заиграе ли химикалката и веднага е кацнал при мен на бюрото и ходи по нея, няма отърване, не мога да пиша ;D
Между другото, смятам тези дни да му сменя клетката, дали е подходящ момент? Свикнал е почти на 100% с мен и другите членове на семейството (само към кучето няма интерес ;D), пък по-нататък мисля да му взема другарче. Не смятам, че му е скучно или нещо такова, а просто мисля, че така ще му е по-добре.
Ей, да не забравя - забравих да попитам вет. дали е момченце или момиченце - срам и позор! Работата е там, че има доста синьо по клюнчето, обаче малко под този цвят има малко лилаво?! Та се чудя...
Поздрави на всички, тези дни ще ви го покажа :Р

#1684 Потребителят е офлайн   irena_ig Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2011 - 06:34 PM

Здравейте,представям ви моите влюбени терористи.Имам ги от половин година,пускам ги редовно да летят из стаята,но категорично отказват да се прибират.Всеки път са едни гонитби докато ги прибера...Добре,че нямаме съседи-щяха да ме помислят за луда.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1685 Потребителят е офлайн   Peramola Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2011 - 10:29 PM

Здравейте :) И аз имам вълнисти папагалчета от половин година :) Казват се Куки и Мистър Бю :mf_069: Големи са сладури . Вчера реших да ги пусна отново да летят из стаята,но отказаха да излязат.Вратичката им беше отворена около час и половина,а те не поискаха да напуснат клетката си.Също така предните пъти като ги пусна да летят,те кацат на перваза или на някое друго място и не летят..стоят си там и се целуват :wf_039: Та искам да ви попитам дали това е нормално и какво означава това,че отказват да летят. Благодаря предварително :)

#1686 Потребителят е офлайн   parrot_66 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2011 - 11:52 PM

Не са пускани отдавна и са предпазливи,много добре знаят че вратичката е отворена,просто им дайте повече време.Мойте корели почти не летят качват се на клетката и прекарват времето там.Аз също имам вълнист Джаспър,който утре отива в новия си дом.Него го намерих в парка,но понеже имам много животни не мога да се грижа и за него.Иначе са много готини птички. :ba_025:

#1687 Потребителят е офлайн   Peramola Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2011 - 11:59 AM

Моята Куки също я намерихме,но в двора на училище.До него момент не бях гледала папагали,но и това стана :tongue: Купихме клетка ,а не след дълго и другарчето й :) Колкото до излизането от клетката,днес пак ще ги прибвам,да се надяваме,че ще се престрашат :mf_069:

#1688 Потребителят е офлайн   Peramola Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2011 - 03:54 PM

До преди малко вратичката им беше отворенаа и излязоха :be_107: Кацнаха си пак на перваза,но това,което ме изненада e че после се прибраха самиии (първо женската влезе,а след това и мъжкия ) :happy: Нямаше ги гонитбите като предните пъти :)))) :mc_200:

#1689 Потребителят е офлайн   sheni_6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2011 - 02:35 PM

Здравейте ! Не съм писала отдавна ... Моят папагал овдовя, за жалост, случват се и такива работи Качена снимка . Женската ми папагалка умря на 7 години, преди 5 месеца. Мъжкият и той е на тази възраст, сега е сам, доста добре си живее, лети по цял ден, чопли нещо, щурее, "кара се" с врабците... Бяхме решили да не купуваме друг заради евентуалната разлика във възрастта, но от едно скоро време се чудим дали да не вземем неразделка или корела Качена снимка . Знам, че с корелите съжителстват добре, но за неразделките нямам информация.... Въобще идеята добра ли е според вас, или е по- добре да си го гледаме самичък, пък след време, като ни напусне и той, да си вземем други на една възраст?
Пилето е весело и жизнено, само че аз не съм свикнала да го гледам сам и си мисля, че му липсва другарче...
User's Signature

ВСЕКИ ДЕН в България десетки животни намират смъртта си от човешката глупост, злоба или нехайство!!! :-(
Ако и ти си против тези безсмислени и жестоки убийства, сложи този надпис под постовете си.
Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!!!

#1690 Потребителят е офлайн   SanifleX Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2011 - 04:51 PM

Привет. Вълнист папагал не може да съжителства заедно с неразделка, ще има кръв...но вълнист и корела може. Що се отнася до това дали да вземете друг вълнист папагал или корела, вие си решете.

#1691 Потребителят е офлайн   parrot_66 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2011 - 06:43 PM

Гледани в клетка ,вълнистия може да е доста доминантен,може да хапе,тероризира дори убие корела.Преди време бях намерил вълнист и го сложих при мойте корели,сутринта клетката приличаше на касапница,кръв и пера,допрече корелата оживя(eдър ,възрастен мъжки при това)

#1692 Потребителят е офлайн   sheni_6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2011 - 11:45 PM

Благодаря за отговорите! В такъв случай май е по- добре да си остане сам, за 5 месеца свикна, справя се добре, пък и той си е пуснат на воля целодневно Качена снимка
А само от любопитство- при събиране с неразделка, чия кръв ще се лее .... Малко смешно звучи, ама бях останала с впечатление, че са дружелюбни пилета Качена снимка ...
User's Signature

ВСЕКИ ДЕН в България десетки животни намират смъртта си от човешката глупост, злоба или нехайство!!! :-(
Ако и ти си против тези безсмислени и жестоки убийства, сложи този надпис под постовете си.
Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!!!

#1693 Потребителят е офлайн   cveti899 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 03 May 2011 - 09:57 PM

искам да ви кажа че моят папагал си яде само копешката храна , а не яде плодове и зеленчуци !! какво да правя ? :dh_188: :dh_188:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Как да разберем дали папагалчето ни и мъжко или женско?
Ако имат една годинка,цветовете ще са ярки. При мъжките цвета на ноздрите е светлосин или тъмносин,а при женските-розов или кафяв.Цветовете на перушината не трябва да ви бъркат.Няма такова като сините са мъжки,а жълтите-женски.Преди да си купите вълнисти папагалчета ви съветвам да посетите повече зоомагазини.По-опитните продавачи ще ви казват повече.По дължината на опашката можете да съдите за възрастта.Колкото по-дълга е,толкова по-старо е папагалчето. Обикновено мъжките вълнисти папагалчета са по-кресливи и ядат много повече.Те са и по-активни и пеят повече.Женските са по-нападателни и изследователни.Те са по-любопитните и обикновено кълват по-здраво.В летенето мъжките са по-добри и бързи.Женските се блъскат в някой прозорец или стена и се приземяват тупвайки на пода.Мъжките са по-големи скандалджии и пият повече. Когато се стигне до ухажване,първо напада мъжкият.След дъъълго време двете папагалчета ще започнат да се "целуват" или да си стискат човките.

#1694 Потребителят е офлайн   Peramola Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2011 - 02:57 PM

Здравейте.Пред 2 седмици сложихме дървена къщичка на нашите любимци.Днес,когато им слагах храничка,реших да отворя капака на къщичката ... и какво да видя-едно малко бяло яйце :af_089: Много сме радостни вкъщи.Четох по-назад в тази тема,че женската снася през ден и след няколко дена отново ще надникнем да видим.Когато купихме къщичката,питахме ветеринаря и той ни каза,че се нуждаят от допълнителни витамини през този период.Купих им капки,които се слагат във водата,отделно им давам настъргани моркови и ябълки,твърдо сварено яйце и всеки ден им слагам листа от глухарчета.Купих и пясък,гледам,че женската яде от него в последните дни.Искам да попитам,трябва ли още допълнителни храни да им давам или тези са достатъчни? Понеже това е първото мътене на женската се притеснявам да не счупи яйцето и оттова да се нарани самата тя.

#1695 Потребителят е офлайн   Aragoen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2011 - 06:59 PM

Калций :) и витамин Е
User's Signature

Цитат

Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал.

Качена снимка

#1696 Потребителят е офлайн   Peramola Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2011 - 08:11 PM

Благодаря,да попитам може ли да им се дава бисквитка,натопена преди това в мляко?

#1697 Потребителят е офлайн   parrot_66 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 May 2011 - 04:48 PM

Сепейна кост за калции.

#1698 Потребителят е офлайн   Aragoen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 May 2011 - 07:15 PM

Неее, наистина вземете сепийна кост или водорастворим калций за водата
User's Signature

Цитат

Качена снимка

#1699 Потребителят е офлайн   Peramola Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 May 2011 - 07:19 PM

Благодаря ви за отговорите.Още утре ще потърся и ще купя.
Да се похваля-вече са 3 яйца :be_107:

#1700 Потребителят е офлайн   parrot_66 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 May 2011 - 09:55 PM

Честито,хайде скоро да ни зарадвате и с бебета. :smile: Дайте снимка на родителите.

• (90 Страници) +
  • « Първа
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни