Привет отново! Много е красиво новото ти приятелче!!! Не знам обаче дали е от светлината, само на втората снимка се вижда малко по-ясно, но на мен ми се струва,че Рики е момиченце... Щом ще ходите до вет, тя ще ви каже най-добре. Каквото и да е, е мноооого сладко!
Пръчиците можеш да смениш без никакво притеснение, най-добре с такива от плодни дръвчета, даже ако са с кората направо много си играят, чоплят, дърпат... Само едно хубаво измиване с гореща вода преди това, после цепваш крайчетата и закрепяш в клетката. Само прецени да са достатъчно дълги, да се закрепят и от двете страни, няма да стане като тези пластмасовите само от едната.
Колкото до въпроса дали се разбират мъжките - разбират се перфектно - тези на снимката в предишния ми пост са 3-ма младежи

, двамата са близнаци, от наше си люпило, след като приятелите, на които ги бяхме подарили, заминаха за чужбина, си дойдоха обратно при нас... А с третото - Ноли - нямат нищо общо (за кръвна връка говоря), то беше приятелче на питомния ни Лори, който за съжаление умря лятото. Но се разбират повече от добре. Важното е да имат достатъчно пространство. Колкото до притесненията да имаш двойка мъжко и женско, хехе, колко хора се надяват да им снесат яйчица и не им се получава... Няма страшно, за да гнездят им трябват по-специални условия - най-малкото гнездилка, така че няма опасност да се множат само защото са двойка.

Ще го мислиш това по-натам, като видиш как ви върви съвместното разбирателство

.
Поздрави от мен, Ноли и Близнаците!