Цитат
"Помиарче"- горко кученце кое скита от буклучница до буключница,кое живее само без къща, кое нямя стопанин s)
"Развъждане"- да направиш още кученце/а, без значение как. Като мъжко куче заплоди някоя женска- то става производитель.
Ако обичаш някоя порода, значи искаш да направиш я подобра! Аз обожавам апсото,и моят Махараджа и искам да моят Махараджа има своето продолжение в негови деца, но преди да реша че той стане производител, ходих спецално до судья- специалист, само да зная че от моят Махараджа има принос в породата, че я подобри! а не направи кученца с породни недостатоци, от кои произлезе внуци за кои хора помислят че е какво то й де, само че не е апсото!
Мисля, че Бенжи заслужава критика, защо иска да направи кученца без да направила оценка на някоя изложба (не е задолжително в БГ) на своят ши тцу, цитирам нея "Не! Той има документ за родословие и си търсим женско с родословие също. В България няма клуб ши-цу, а и самите ши-цу не са много. Честно казано съм го взела не с цел развъждане и изложби. Много съм ангажирана и нямам време да се занимавам с това. Това обаче не ми пречи да го обичам безкрайно и да се грижа за красотата му "
Ако продолжаваме така, ще имаме БГ-шитцики, като вече имаме така нариченият бг-пеки s) (love)
По принцип си права,но и много педанти4на...Не 4е не ми се иска вси4ки развад4ици да са като теб,но НЕ СА!И не може да бадат!Все пак това ку4е може да саздаде поколение с родословна женска са6то и ако собственикат му има време и желание-да го заведе на изложба!
Сагласна сам и с друг твои термин -"производител"-да,в развадниците ку4етата са именно "производители"(или в 90 % от тях)!Аз се вазхи6тавам на останалите 10%,които разваждат с любов,грижа за ку4ето си и не на последно място-много познания за породата!
Надявам се,4е не ми се сарди6 за бележката,просто и двете с Бенжи сте готини,оби4ате си ку4етата-всяка,както го разбира-и не искам да се "нападате"!
Поздрав! r)