Let's go BARFing
Публикувано: 11 February 2014 - 10:44 AM
Преднидейл съдържа Преднизолон, който е глюкокортикостероид. Един от вариантите на нашия Къшинг е точно прекаляване на кучето като младо със стероидни препарати точно заради алергиете му(((( тогава го тъпчеха с Екзекан да няма обриви като стой та гледай(( И сега на почти 11 виж я тя каква стана...
Махни му пилешкото на рота, давай храната с която е свикнал и едното хранене го замести с ориз, като после внимателно опитай с телешко, пуешко, ама много внимателно.
Според мен е от пилешкото.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 11 February 2014 - 11:13 AM
Минаха 2-3 дена от тогава и друго сурово не съм му давала и вчера сутринта ми цъфна с кървящи уши.
Всичко му е спряно сега освен гранулите,които си ги яде от година вече.
Публикувано: 11 February 2014 - 11:17 AM

Публикувано: 11 February 2014 - 11:35 AM
Ако искаш да не разводняваме тук пиши в моята тема

Публикувано: 11 February 2014 - 11:44 AM
Овчарките как реагират? Взеха ли да се мръщят на гранулите вече?))

Публикувано: 11 February 2014 - 11:49 AM
Не,не се мръщят всичко ,което е за ядене е добре дошло

Публикувано: 11 February 2014 - 10:56 PM
Публикувано: 11 February 2014 - 11:05 PM
Майка ми навремето хранеше котарака си с аншоа, сурова. Първия път като я видях да купува аншоа от рибен магазин си помислих че ще ни поглези с някакъв специалитет. И я питах:
- Каква е рецептата?
- Ще нахраня котарака - отвърна ми тя.
Шах с пешка. Куче или коте да си днешно време с такива стопани.

Публикувано: 11 February 2014 - 11:11 PM
Мъжа ми се прибира и гледа как я препакетирвам във фризера.Режа на по-малки парчета в торбичка или направо в блендера и радостно възкликва:
''Купила си ми рибка''

Публикувано: 12 February 2014 - 11:39 AM

Публикувано: 12 February 2014 - 11:45 AM
Публикувано: 18 February 2014 - 12:48 PM
Искам постепенно да вкарам и натурално хранене в менюто на моето куче, обаче тя тотално отказва да яде сурово месо...
Разбирам, че продължаваш да ги храниш и с гранула или греша? Как им се отразява до момента смесеното хранене?
Публикувано: 18 February 2014 - 07:31 PM
Сутрин са на гранула,а вечер сурово.
Ротвайлера в момента е само на гранули докато му заздравеят ушите и ще направя втора проба да вкарам сурово.Ако пак му станат така ушите няма да давам.
Имахме повръщане първите 2 ядения на суровото,но след това всичко е нормално.
Изходния продукт също е на ниво.
Моите са страхотни лакомии и не отказват нищо за ядене.И камъни да им сложа ще ядат

Варианта е да пробваш да ги запарваш с вряла вода или само да ги кипваш за 2-3 мин в тенджерка и да видиш така дали ще й харесат

Публикувано: 18 February 2014 - 10:39 PM
Дядката е коргито

Ушите му заздравяват добре.Няма диагноза.
Публикувано: 19 February 2014 - 01:06 AM

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 19 February 2014 - 09:12 AM
Ние с нашата диета дето това не му е разрешено, и онова не може, само така се спасяваме с набавяне на въглехидрати, които да не причинят поредната алергия.
Шибуми,
Извинявай, аз реших че рота е на 14 по погрешка))) Нека да оздравява момчето, после като отшуми всичко опитай внимателно само с една съставка, ще се натаманят нещата.

Публикувано: 19 February 2014 - 09:21 AM
От втория си месец до почти година беше на гранули, тогава не съм опитвала да й давам сурово, но когато варях на нас месо давах и на нея и тя си хапва. После имаше период на хранене основно с варено месо, ориз, зеленчуци и т.н.
Сега обмислям суровото хранене, обаче добичето май не ще да го обмисля въобще :)
В периода на натурално хранене освен, че наблюдавах подобрение във физиката и енергията, като, че ли се наблюдаваше промяна и в поведението. Чувстваше се някак по-спокойна и удовлетворена от живота :) може пък и да си въобразявам... но и други такива мнения съм чела/чувала, как се променят като се хранят само натурално. Е вие също може да споделите дали сте наблюдавали промяна в поведението?
Гранулите с които се храни от известно време всъщност са първите, които не й омръзват и си ги яде с апетит, пак си е енергична, всичко е ок, но все пак са гранула, колкото и да са "балансирани"..
Та ми се ще да оставим гранулите за краен случай, но ще видим.
Публикувано: 19 February 2014 - 10:16 AM
Цитат
Извинявай, аз реших че рота е на 14 по погрешка))) Нека да оздравява момчето, после като отшуми всичко опитай внимателно само с една съставка, ще се натаманят нещата.
Нямаш грижи

Мои познати ми се оплакваха от подобно поведение-нежелание за ядене на сурово.Ако кучето никога не е опитвало сурово някой нямат интерес.
Те направиха месото на кайма и даваха съвсем мъничко отначало-1-2с.л Вкусен кокал с месо по него заинтригуваше тяхното куче да го глозга.

Пробвай отначало да запарваш и виж какъв ще е резултата.