Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 29 January 2011 - 11:29 AM
Публикувано: 29 January 2011 - 02:07 PM
но ми се иска да и дам и малко ориз съм сварил с парчета свински бут и да и смеса малко с гранули но се чудя дали да го направя да не се получи пак същото
Публикувано: 29 January 2011 - 09:14 PM
Регистирах се преди малко и като цяло форума е чудесен.Искам да попитам понеже във сряда ще си взимам кученце сибирско хъски на 45 дена .. с каква храна да почна да го храня , не че съм стипца , но не искам от малко да се учи на расхищения. :) По колко на ден храна и по колко пъти да му давам ... иии .. имам още много въпроси , но ще почета малко из форума и ще намеря отговор :)
А .. и на каква температура да го държа в стая с работещо парно или в стая с климатик и печка ? Чувала съм че хъскитата прегряват но само лятото или ?..
Извинявам се ако този въпрос вече е задаван,но темата е прекалено дълга ..
Публикувано: 29 January 2011 - 10:40 PM
sshinne, в 29 January 2011 - 06:19 PM, написа:
Регистирах се преди малко и като цяло форума е чудесен.Искам да попитам понеже във сряда ще си взимам кученце сибирско хъски на 45 дена .. с каква храна да почна да го храня , не че съм стипца , но не искам от малко да се учи на расхищения. :) По колко на ден храна и по колко пъти да му давам ... иии .. имам още много въпроси , но ще почета малко из форума и ще намеря отговор :)
А .. и на каква температура да го държа в стая с работещо парно или в стая с климатик и печка ? Чувала съм че хъскитата прегряват но само лятото или ?..
Ако питаш мен след като прочетох поста ти по добре е да не взимаш кучето.
1. Не си готов/а за куче, а е необходимо и ти и семейството ти да сте готови за него.
2. Четенето на полезна информация трябва да е преди вземането на кучето , а не след това
3. Във форума има информация в отговор на всякакви въпроси, само трябва внимателно да почетеш.
4. Малкото куче трябва да живее там където живееш ти и семейството ти. Тази температура ще му е достатъчна.
5. Има цяла тема с много страници за хранене на Хъски, само трябва да почетеш.
Помисли добре, кучето не е играчка да и се порадваш и да я захвърлиш, тази малка топка ще порасте и ще възникнат нови въпроси и проблеми за които няма да си готов/а. Ще трябва да поемеш ангажимент за близките 15г и да съобразяваш живота си с този на кучето.
На никой от форума няма да му се иска да види след известно време да пуснеш нова тема - Подарявам Хъски или налага се да махна кучето защото не мога да се справя с него.
Затова казвам не бързай да го вземаш, а помисли добре и се консултирай с родителите си дали ще искат да ти помагат в отглеждането и възпитанието.

Публикувано: 29 January 2011 - 11:41 PM
piron45, в 29 January 2011 - 09:45 PM, написа:
sshinne, в 29 January 2011 - 06:19 PM, написа:
Ако питаш мен след като прочетох поста ти по добре е да не взимаш кучето.
1. Не си готов/а за куче, а е необходимо и ти и семейството ти да сте готови за него.
2. Четенето на полезна информация трябва да е преди вземането на кучето , а не след това
3. Във форума има информация в отговор на всякакви въпроси, само трябва внимателно да почетеш.
4. Малкото куче трябва да живее там където живееш ти и семейството ти. Тази температура ще му е достатъчна.
5. Има цяла тема с много страници за хранене на Хъски, само трябва да почетеш.
Помисли добре, кучето не е играчка да и се порадваш и да я захвърлиш, тази малка топка ще порасте и ще възникнат нови въпроси и проблеми за които няма да си готов/а. Ще трябва да поемеш ангажимент за близките 15г и да съобразяваш живота си с този на кучето.
На никой от форума няма да му се иска да види след известно време да пуснеш нова тема - Подарявам Хъски или налага се да махна кучето защото не мога да се справя с него.
Затова казвам не бързай да го вземаш, а помисли добре и се консултирай с родителите си дали ще искат да ти помагат в отглеждането и възпитанието.

Доста четох преди да се регистрирам .. колкото и некомпетентно да звучат постовете ми. Кучето смятам че съм готова да го гледам и да полагам нужните за едно куче грижи :) и все пак още чакам отговор на въпроса ми ... Преди няколко години имахме немска овчарка но почина на 14 години .. сега искам ново куче .. а относно грижите искам само аз да го гледам за да разбере че храната само аз я давам :)
Публикувано: 29 January 2011 - 11:48 PM
дръж го в тази стая в която ти прекарваш времето си няма значение, щом ти си там и издържаш на температурата и то ще издържи :)
честито за кученцето да е живо и здраво и като го вземеш пиши в темата представяне със снимки :)
иначе го храни с гранули за бебета има изписано в темата с какво храните хъскито ще видиш по хубавите марки кои са
Публикувано: 29 January 2011 - 11:48 PM
Цитат
се окажат грешно преценили.
За храненето на мъника е добре да знаеш, как е бил захранван и с какво е хранен, за да си подготвена със същата храна. Това ще ти кажат собствениците на майката. Често пъти, смяната на храната и режима на хранене водят до растройства при малките кученца. След това постепенно можеш да привикнеш кученцето и към друга храна. Кученце на 45 дена трябва да се храни 5 пъти на ден и постепенно се преминава към 4, 3, 2 хранения на ден. Храната, която използваш, трябва да е съобразена с нуждите на кученце бебе. Ще трябва да отделиш малко време, за да научиш повече за кучешките храни и храненето на кучета.
Кученцето може да живее на парно, може да живее на климатик или печка както се казва пре нормална стайна температура от около 20 градуса. Хъскитата са кучета, чиято специфика и космена покривка им позволяват да могат да издържат на температури характерни за далечния север. Те са силно адаптивни към условията на живот и това не означава непременно, че се "мъчат" през лятото повече от други породи кучета.

JulyVell Siberians
Публикувано: 29 January 2011 - 11:53 PM
ApOlOgIzE, в 28 January 2011 - 04:42 PM, написа:
Това е тъпо! Ще си играем, ама да не ми е в къщата, така не става . . . За мен това е равносилно на "не всички са съгласни"!
Публикувано: 31 January 2011 - 03:06 PM

Публикувано: 31 January 2011 - 03:14 PM
Все пак нека някой които е гледал куче в апартамент да сподели ... понеже моите ги гледам на двора и нямам проблеми ...
Публикувано: 31 January 2011 - 06:34 PM
На какво ли не сме се нагледали тука. Слагат ваксини, когато кучето е с дирия или пък с пазаритчета дето щъкат в коремчето. От това, което казвате - правя извод за вашия вет, че си гледа работата, но това все пак си е само едно предполагане.

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.