Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 05 May 2008 - 09:36 PM

JulyVell Siberians
Публикувано: 05 May 2008 - 09:56 PM
Цитат
е предпалагам няма да е но просто сега го е страх дори по стълбите да слезе аа и го гледам много му е трудно да искачва бордюри просто му е раничко още... А като е още малък по колко време трябва да го държа на вън

Публикувано: 05 May 2008 - 11:24 PM
Публикувано: 05 May 2008 - 11:30 PM
Иначе, като мине третата ваксина, контакта и игрите с други кучета, както и разходките извън двора са просто задължителни.

JulyVell Siberians
Публикувано: 06 May 2008 - 06:37 AM
Цитат
И стига с тия "приноси". Nоrth face без глупости, ти си една от първите в този форум и приноса ти в старата тема и не само, никак не е за пренебрегване!
Аз "съм тук" от няколко месеца, защото напоследък ми се отваря такава възможност. Повечето неща се дъвчат и предъвкват отново за новите потребители ;) Важното е да бъдем полезни, кой ... колкото и когато ... ;)
Huskypower,
Отговорил съм на постингът ти в "Говорилня" - ТУК - с цел това да си остане тема за "Всякакви въпроси и отговори / за хъскита"
Публикувано: 06 May 2008 - 09:27 AM
Цитат
Нашите ги изкарваме извън родилната част за 2 ч. на ден,около 30-я ден но котка от там не си и помисля да мине, външни хора не припарват до кучешкия двор и циментираната част се мие с препарат 1 седмично /а в родилното по 2 пъти на ден /
Така че, зависи най - вече от котките ти, ако шарят из дворовете не е добре.
Публикувано: 06 May 2008 - 01:46 PM
Публикувано: 06 May 2008 - 05:08 PM
Цитат
Интересувам се от цвета на косъма при кучетата с кафяв пигмент ... и след като не намерих къде точно Huskypower е обяснила - питам тук (може и линк с въпросното обяснение :blink:)
Кога кученцата изсветляват (спрямо цвета като бебета) и кога потъмняват?
Например JulyVell's Helia Sun от светло бежаво бебе потъмнява ...
Всички "по-изсветлени" кафеви хъскита (напр. според моите разбирания INT.CH. Toffee Coffee de la Vallee de Morava, CH.BG TALK OF THE TOWN OF WOLF POINT .... светло кафяви, light red, как точно се наричат?) били ли са много светли (бежави) бебета?
А моето кученце евентуално какъв цвят ще стане? (качвала съм снимки във фотогалерията - http://my.imageshack.us/v_images.php , мога да сложа още/бебешки ... подкосъма и като цяло е по-светъл(към сивкав), има "хвърчащи" бели косми, а по гръбнака по-тъмна кафява линия...)
Публикувано: 06 May 2008 - 05:41 PM
Иначе JulyVell's Helia Sun, INT.CH. Toffee Coffee de la Vallee de Morava и CH.BG Talk of the Town of Wolf Point са светло кафяви, light red, както го написа.
При кафявите кучета се наблюдава промяна в цвета, която е свързана със смяната на косъма и метеорологичните условия. Когато косъма е стар или излаган на слънце, вятър - тогава е много светъл - прегорял - рижав за тъмнокафявите и с бледо шампанен цвят при светлокафявите. Тази разлика в цвета се наблюдава при кучетата живеещи на вън, но не само. Когато си сменят козината, тази която изниква е по-тъмна и по-кафеникава. Ето ти един пример с едно и също куче - Ванеса - първата снимка е правена през зимата и кучето е било гледано на вън, втората снимка е правена през есента и кучето е с нова козина и гледано у дома, а третата снимка е отново през зимата. Вижда се, че на първата снимка имаме "жълто куче", а на другите е цвят "мляко с какао" ;)

JulyVell Siberians
Публикувано: 06 May 2008 - 05:44 PM
Аз след по-малко от един месец ще си взема хъски и съм много.. много щастлива.. :yahoo: :yahoo:
Знам доста неща за хъскитата, но можете ли да ми изясните някой въпроси, за които не съм много съгурна!
Просто искам да знам какво е най-важното за тези малки палавници, когато те са на 1 месец.
Интересува ме.. ваксинация (на каква възраст и през какъв период), храна (ами когато е още бебе :huh: ) и всички тези неща, които трябва да знам за 1/2 месечните ни сладурчета ;)
Мерси предварително.. :yahoo: :wub:
Публикувано: 06 May 2008 - 05:47 PM
И не си взимай кученце преди да е навършило поне 45 дена и да има поставена първа ваксина. Дано да не е и от магазин ...

JulyVell Siberians
Публикувано: 06 May 2008 - 05:57 PM
Цитат
И не си взимай кученце преди да е навършило поне 45 дена и да има поставена първа ваксина. Дано да не е и от магазин ...
Точно това чакам.. да стане на 45 дни.
Иначе естествено, че не е от магазин ;)
Ще потърся информация.. Благодаря ;) :wub:
Публикувано: 07 May 2008 - 02:55 PM
единия каза 1 седмица, другия каза 10 дена, нашия вет нищо не каза, като и сложиха ваксината, но му се обадих и тои каза ми 1-2 седмици..
та днес е 07.05, да предположим че ваксината е сложена на 30.04 , щото 29 вечерта си вече заминал ден..днес е 7 станаха 8 дена, днес няма да я изведа, ще изкара у дома, а утре?
найстина ми е жал за кучето прекарва по часове скимтейки на прозореца.. :-( пък ме е страх да я изведа докато не съм сигурен че е безпасно..
Публикувано: 07 May 2008 - 03:30 PM
ама да не нещо.. де да знам водоустойчиво... и по сигурно!?
Публикувано: 07 May 2008 - 04:41 PM
Публикувано: 07 May 2008 - 08:10 PM
monenci принципно няма нищо страшно ;)

JulyVell Siberians