Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 30 April 2008 - 04:29 PM
Цитат
измисля каква храна вече да му давам,за да му набавям това което трябва.
И все си мисля,че не давам достатъчно калций...
:rolleyes: Няколко са марките храни от клас супер премиум. Избора не е кой знае колко труден...
А относно разнообразието мой близък ветеринарен лекар навремето ми каза следното- "Разнообразието се диктува от емоциите, затова е присъщо за хората." ;)
Публикувано: 30 April 2008 - 08:49 PM
Искам да попитам относно цвета на нослето на хъскитата.
Има ли значение дали е на петънца или е един цвят,
възможно ли е да се променя с времето?
В началото на Норт му беше чисто черен,сега малко кафенее
около ноздрите...
Публикувано: 30 April 2008 - 09:08 PM

JulyVell Siberians
Публикувано: 30 April 2008 - 10:28 PM

JulyVell Siberians
Публикувано: 01 May 2008 - 08:10 PM
Цитат
Ти искаш да го изведеш сега на 57 - я ден така ли? Ако е така моля те, недей B) Аз лично препоръчвам извеждане чак след третата ваксина /това е около 97 ден / но някой наистина ги извеждат малко след втората ваксина. Всеки решава сам за себе си.
Публикувано: 01 May 2008 - 08:23 PM
Цитат
Цитат
Ти искаш да го изведеш сега на 57 - я ден така ли? Ако е така моля те, недей B) Аз лично препоръчвам извеждане чак след третата ваксина /това е около 97 ден / но някой наистина ги извеждат малко след втората ваксина. Всеки решава сам за себе си.
Ами попринцеп сички мой приятели ми казват че трябвало да исчакам 3-тата и след това и изведнъж ветеринарят каза че можело след 2-рата.... А ако го изведа може ли нещо да му стане

Публикувано: 02 May 2008 - 05:24 AM

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 02 May 2008 - 05:44 AM
Причините - дивачето определено има нужда от по-ранна социализация. Проявява доминатно поведение, с елементи на агресия.
- "Малката" подробност е че живеем в затворен тип квартал с постоянно потдържана хигиена. Всички кучета в квартала са ваксинирани, обезпаратизни, како и няма бездомни (дори и в околностите)
Ако кучето ти не се нуждае от по ранна социализация, според мен, може и да не рискуваш с по-ранно извеждане. При нас рискът е до известна степен ограничен/контролиран, и затова си го позволихме
Cheers
Публикувано: 02 May 2008 - 11:04 AM
[glow=red,2,300]anew[/glow] Както написах търпението е всичко, изчакайте малко, с десет дена нищо няма да стане ;) Сигурно скимти за външния свят, но имайте търпение, за да сте сигурни, че лошото няма да ви сполети ;)

http://www.vbox7.com/play:d880ab65
Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...
Публикувано: 02 May 2008 - 01:26 PM
Писала съм вече няколко пъти, че две седмици след втората ваксина са достатъчни, пък другото всеки си го решава сам, а съвета ми е да слуша какво му казва доктора.

JulyVell Siberians
Публикувано: 02 May 2008 - 02:20 PM
Може би при агресивно и доминантно поведение има нужда от възпитание, което може да се проведе и в домашна обстановка.Малкия и в къщи би следвало да разбере кой командва парада ;).Наистина след първа ваксина си е голям риск да излизате. :(
А Първата ваксина не се ли правеше около 42-45 ден?
Публикувано: 02 May 2008 - 02:22 PM
Цитат
...
И при нас нетърпението беше огромно, но издържахме възможно най-дълго. 8-9 дена след третата ваксинка
...
Не става въпрос за нетърпение, нито за каприз :blink:
- Както и не искам да оставям впечатление че препоръчвам този подход!
Решението е взето на базата оценка на комплексни фактори - среда, куче, ..., а и доста четене.
- Оценили сме рискът, както и сме преценили че е необходимо да го поемем.
Публикувано: 02 May 2008 - 03:03 PM
Цитат
...
А Първата ваксина не се ли правеше около 42-45 ден?
Сериозни източници, според мен, които ползвахме са от този форум - ТУК и ТУК, както и някои други
Да, така е. При нас обаче се "наложи" да се ваксинираме на около 50 дена.
Публикувано: 02 May 2008 - 03:11 PM
но вета не ни каза кога сме готови за излизане...
поразпитах тук-там.. и всеки каза различно
1 седмица след 3-а ваксина
10 дена след 3-а ваксина
14 дена след 3-а ваксина..?
та 7, 10, 14 да чакам..?