Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 27 May 2008 - 10:21 PM
Цитат

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 28 May 2008 - 05:24 AM
Аз съм чувала и че женско куче като роди, после веднага на следващато разгоннване пак трябва да забременее :huh:
Публикувано: 28 May 2008 - 08:18 AM
Прочетете я и стига сте вярвали на врели-некипели и на бабини дивотии.Тези неща са от сорта на "Аз имам канадски вълк,а другото ми куче е вълчак" ;D
Тези "кучкари",които ви учат на подобни глупости сигурно си хранят кучетата със сух хляб и кокали,защото нали кучетата трябва да хапват кокалчета...мммм страшно са полезни за тях.... :angry:
Публикувано: 28 May 2008 - 11:05 AM
Цитат
Май и ти само така си мислиш :rolleyes:
Пълни глупости са това, изобщо не е вярно, нито има някаква логика, чудя се даже кой ги измисля тези неща и защо. Писано е 100 пъти в този форум, но едно си баба знае, едно си баба бае. Давайте да плодим кучета, че даже и да се гордеем с глупостите, които вършим.
Никога до сега не получих логично обяснение на въпроса защо?! Продължавам да се очудвам, как хората могат да бъдат толкова ограничени и безотговорни, да не упортеребявам и други думи, защото те не знаят защо и какво в същност правят, но това не ги оправдава.
Надявам се поне тук да спре писането на такива неща, за да не четат хората и да си милсят и вярват, че може наистина да е така.
Ти ще решиш ли да имаш някой ден кученца от кучето ти, без да си даваш сметка за смисъла и отговорността? Сигурно не! След толкова години още се удивявам на хората търсещи причини да си размножат кучето, защото им е любимо. Неоправдана сантименталност. Честно, такива хора не ги разбирам. Тези хора не правят разлика от полза и вреда, те не разбират тези неща. :huh: те не могат да преценят това дори за собственотот си куче, те не разбират кастрирането, не разбират отговорността и решаването на куп проблеми по лесен начин. Или не искат да разберат ....
П.С. Хектор защо търсиш на кучето си женска за разплод? Кучето ти очевидно е дългокосместо, защо искаш да разпространяваш този вреден ген в породата, която може би обичаш и ти е любима? Знаеш ли как постъпват отговорните хора, знаеш ли как се допуска куче до разплод? Какво знаеш за развъждането, за селекцията ? Има толкова много теми в този форум за това. Защо просто не се поинтересувате и да прочетете малко?

JulyVell Siberians
Публикувано: 28 May 2008 - 11:44 AM
1-во Аз казвам какво съм чувал от не един човек
2-ро Никога не съм казал че съм 100% сигурен че е така нали затова е форума да се учим на нещата които незнаем и то не от "кучкари разбирачи" ами от хора които знаят какво говорят. Защото аз освен от кучкари ами и от докотори съм чувал,когато кучето ти е старо и имаш някви проблеми те питат дали е раждало поне веднъж и че било хубаво да роди...
3-то Хъски палуър ако обичаш недей се нахвърля така срещу хората защото не всички сме длъжни да знаем всичко. Примерно ти знаеш много за отглеждането на кучета, но ако те питам кораба ако е превозвал въглища преди да го натварим със зърно какво трябва да направим сигурно няма да ми отговориш....или майстора на колата ти ако почне да ти изрежда някви проблеми и как се оправят едвали ще разбереш нещо.Ето защо хора като мен и още много други влизат във форуми за да се учат на някои неща това показва че сме загрижени за любимците си и не мисля че трябва да бъдем нападани или да се хойкаш как може това онова.....ми може човек като незнае понякой път говори глупости ! Затова като утвърден учасник във форума мисля че най-добре знаеш че трябва да се обясни а не да се правиш на разбирач ( никои не успорва факта че знаеш доста повече неща от повечето хора ) ! Но моля те постарай се да споделяш информацията не да ми се караш как съм можел да говоря така :OK:
Публикувано: 28 May 2008 - 12:00 PM
Цитат
За тази цел чети темите, не само Говорилнята на хъски - всичко това е писано 10000 пъти за интересуващите се. Ако имаш желание - търси, чети.
Мисля, че няма въпрос, свързан с кучетата, на който да не е отговорено в този форум (пак казам - "този форум" е доста по-голям от Говорилнята). Идеята е да се помогне на питащите, на незнаещите, но само ако те поискат и потърсят информацията.
Всички други си остават на "ние днес се изпишкахме", "ау, че е сладко", "привет!", "аз го наказвам, а той ме гледа с тия мили очета и пак ми ръмжи, толкова е сладък..." и т.н. Нищо ново не достига до тях, дори по-лошо - подобни хора продължават да разпространяват кварталните митове и легенди.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 28 May 2008 - 01:16 PM
Публикувано: 28 May 2008 - 01:43 PM
Цитат
Цитат
Пълни глупости са това, изобщо не е вярно, нито има някаква логика, чудя се даже кой ги измисля тези неща и защо. Писано е 100 пъти в този форум, но едно си баба знае, едно си баба бае. Давайте да плодим кучета, че даже и да се гордеем с глупостите, които вършим.
Никога до сега не получих логично обяснение на въпроса защо?! Продължавам да се очудвам, как хората могат да бъдат толкова ограничени и безотговорни, да не упортеребявам и други думи, защото те не знаят защо и какво в същност правят, но това не ги оправдава.
Надявам се поне тук да спре писането на такива неща, за да не четат хората и да си милсят и вярват, че може наистина да е така.
Ти ще решиш ли да имаш някой ден кученца от кучето ти, без да си даваш сметка за смисъла и отговорността? Сигурно не! След толкова години още се удивявам на хората търсещи причини да си размножат кучето, защото им е любимо. Неоправдана сантименталност. Честно, такива хора не ги разбирам. Тези хора не правят разлика от полза и вреда, те не разбират тези неща. :huh: те не могат да преценят това дори за собственотот си куче, те не разбират кастрирането, не разбират отговорността и решаването на куп проблеми по лесен начин. Или не искат да разберат ....
П.С. Хектор защо търсиш на кучето си женска за разплод? Кучето ти очевидно е дългокосместо, защо искаш да разпространяваш този вреден ген в породата, която може би обичаш и ти е любима? Знаеш ли как постъпват отговорните хора, знаеш ли как се допуска куче до разплод? Какво знаеш за развъждането, за селекцията ? Има толкова много теми в този форум за това. Защо просто не се поинтересувате и да прочетете малко?
Публикувано: 28 May 2008 - 01:55 PM
Цитат
Цитат
Публикувано: 28 May 2008 - 03:22 PM
1. не се правя на разбирач - опитай се да го разбереш.
2. не се изискват особени усилия да схванеш някои основни неша.
3. като говориш за развъдници, питаш принципно, или имаш пред вид някой развъдник или "развъдник"?
В развъдниците женски кучета се заплождат принципно не по-често от веднъж годишно. В България и доста по рядко, като имам лични наблюдения над тези, които развъждат по правила.
Лично като собственик на кучета с право на разплод, собственик на развъдник и ...т.н. за моите женски ще ти кажа ,че повечето раждат през живота си примерно 2 пъти. Старата ми Астра държи рекорд в това отношение, сега е на 13,5 години и е имала 4 кучила с общо 15 кученца. Друг пример- ванеса, сега е на 4 години и е раджала веднъж до момента. Надявам се задоволих любопитството ти с отчета ;D
4. безстопанствени кучета по улиците не трябва да има, но е факт, че ги има заради такива дето плодят безотговорно незнайно какво и с кого.
5. уличните кучета се кастрират по програма. / аз лично съм съдействала за кастрирането на не едно или две от моя район.
За мен плоденето на такива кучета е същото както и по улиците. знаеш ли колко години живее едно улично куче - средна продължителност на живота?
Сега ти ми отговори на въпросите, които аз питах в предишния пост. Мисля, че реди да попиташ нещо е редно поне да отговориш на това , което са те попитали преди това.

JulyVell Siberians
Публикувано: 28 May 2008 - 03:45 PM
COAT
HAIR : The coat of the Siberian Husky is double and medium in length, giving a well furred appearance, but is never so long as to obscure the cleancut outline of the dog. The undercoat is soft and dense and of sufficient length to support the outer coat. The guard hairs of the outer coat are straight and somewhat smooth lying, never harsh nor standing straight off from the body. It should be noted that the absence of the undercoat during the shedding season is normal. Trimming of whiskers and fur between the toes and around the feet to present a neater appearance is permissible. Trimming the fur on any other part of the dog is not to be condoned and should be severely penalized.
Публикувано: 28 May 2008 - 03:58 PM
http://www.huskycolors.com/wooly.html