Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#1261 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 May 2008 - 04:39 PM

Цитат

Да, разбира се ще ти обясня няколко неща, въпреки, че нямат общо с написаното по-горе и не знам в каква връзка питаш.
1. не се правя на разбирач - опитай се да го разбереш.
2. не се изискват особени усилия да схванеш някои основни неша.
3. като говориш за развъдници, питаш принципно, или имаш пред вид някой развъдник или "развъдник"?
В развъдниците женски кучета се заплождат принципно не по-често от веднъж годишно. В България и доста по рядко, като имам лични наблюдения над тези, които развъждат по правила.
Лично като собственик на кучета с право на разплод, собственик на развъдник и ...т.н. за моите женски ще ти кажа ,че повечето раждат през живота си примерно 2 пъти. Старата ми Астра държи рекорд в това отношение, сега е на 13,5 години и е имала 4 кучила с общо 15 кученца. Друг пример- ванеса, сега е на 4 години и е раджала веднъж до момента. Надявам се задоволих любопитството ти с отчета  ;D
4. безстопанствени кучета по улиците не трябва да има, но е факт, че ги има заради такива дето плодят безотговорно незнайно какво и с кого.
5. уличните кучета се кастрират по програма. / аз лично съм съдействала за кастрирането на не едно или две от моя район.
За мен плоденето на такива кучета е същото както и по улиците. знаеш ли колко години живее едно улично куче - средна продължителност на живота?

Сега ти ми отговори на въпросите, които аз питах в предишния пост. Мисля, че реди да попиташ нещо е редно поне да отговориш на това , което са те попитали преди това.

хахаха мале мале... едно пиша друго ми говорят
1во - казал съм да не се правиш на разбирач ( да не хокаш хората ами да обясниш..ако не е обяснявано а ако е обяснявано да кажеш просто ползвайте търсачката )
2ро - аз не съм казал че се изискват особени услия да схванеш нещо ( това откаде го измисли незнам ) именно затова когато ми потрябва нещо влизам в търсачката и го научавам, ако мислех че се изискват усобени услия нямаше да влизам въобще във форума
3то - аз писах че е хубаво поне 1 път през живота си едно женско куче да роди а не всяка година , защото по обясненята ти мисля че си разбрала че имам предвид всяка година... :rolleyes:  и в това което си писала под трето доказваш ,че ти се занимаваш с кучета доста повече отколкото 80% от потребителите затова не хокай обясних ти по горе за кораба и колата  ;D
4то - както казах в 3-то аз казвам че е добре 1 път в живота си женското куче да роди ( така съм чувал от доктори и хора ) разбирам ти какво обясняваш под 4-то защото моето куче е взето от човек които постоянно си пуска кучето за разплод а човека не притежава развъдник
5то - пак ме питаш неща които няма как да знам освен ако не съм се заинтересувал, както може би си направила ти но предполагам че към 8-9 години

И какво искаш да ти отоговоря от предишния пост вече ти казах откаде съм чувал че поне 1 път през живота си е хубаво да роди..( доктор и хора ) Естествено , знам че е голяма отговорност , трудно е и изисква грижи да отгледаш малките бебоци , но това незначи че няма да пусна моето куче един-два пъти да има кученца , защото по твоята логика като е трудно да не си бях зимал и куче

#1262 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 28 May 2008 - 04:50 PM

;D Адски ми е смешно, хората се надпреварват кой по-голяма тъпотия да напише.
Значи и бездомните и безпородни кученца трябва да родят поне веднъж, за да са здрави? И след това вече да се кастрират? Мхм, вече ще знам, че така е медицински правилно да се процедира. Трябва да им кажа на тия от Екоравновесие, че за резил ще станат...
А относно факта, че тази свещена простотия, си я научил от вет.. смени го.  ;) То все още има ветове, които предписват калций на всичко живо, дет е в период на растеж.. та не ме очудва и това, че някои пропагандират такива глупости. За сведение- един професор- вет. лекар ми предписваше калций на 3 месечно куче, което се храни с Юкануба, без дори да е направил кръвни изследвания.  ;)
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#1263 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 May 2008 - 06:45 PM

Цитат

;D Адски ми е смешно, хората се надпреварват кой по-голяма тъпотия да напише.
Значи и бездомните и безпородни кученца трябва да родят поне веднъж, за да са здрави? И след това вече да се кастрират? Мхм, вече ще знам, че така е медицински правилно да се процедира. Трябва да им кажа на тия от Екоравновесие, че за резил ще станат...
А относно факта, че тази свещена простотия, си я научил от вет.. смени го.  ;) То все още има ветове, които предписват калций на всичко живо, дет е в период на растеж.. та не ме очудва и това, че някои пропагандират такива глупости. За сведение- един професор- вет. лекар ми предписваше калций на 3 месечно куче, което се храни с Юкануба, без дори да е направил кръвни изследвания.  ;)

Каде видя че съм написал думата кастриране ?! Радвам се че научих че не е важно дали ще роди или не....

#1264 Потребителят е офлайн   Mawowa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 May 2008 - 06:51 PM

Искам да ви попитам някой ходил ли е на обучение със хъскито си.Търся училище. Дали някой може да ми препоръча?

#1265 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 28 May 2008 - 08:21 PM

Цитат

Искам да ви попитам някой ходил ли е на обучение със хъскито си.Търся училище. Дали някой може да ми препоръча?
Виж в раздела Възпитание, обучение, спорт - има теми за разни училища.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#1266 Потребителят е офлайн   Mawowa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 May 2008 - 10:00 PM

Мерси bushkata.Аз да питам за препоръки,ако някой е пробвал лично някъде. :blink:

#1267 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 May 2008 - 10:55 PM

Айде сега кажи къде и как точно те нахоках?
Не си от вчера във форума, предполагах че си чел и разбрал повече, защото подобни теми са обсъждани много пъти из целия форум. Точно аз, ако си забелязал си давам труда да обяснявам по много пъти едно и също, особено за хора, които са нови тук.

Цитат

Естествено , знам че е голяма отговорност , трудно е и изисква грижи да отгледаш малките бебоци , но това незначи че няма да пусна моето куче един-два пъти да има кученца , защото по твоята логика като е трудно да не си бях зимал и куче

Естествено явно ако наистина го мислиш това, - нищо не си разбрал от тази отговорност. Изобщо не съм писала никъде колко лесно или трудно се отглежда едно кучило. Става въпрос за това,че когато човек решава да си вземе куче - той трябва да знае това куче за какво му е. Дали ще е домашен любимец, дали ще е домашен любимец с произход и евентуално един ден за развъждане, или за развъждане и изложби.
Ако имам нечистопородно куче, естествено няма да го развъждам. Питах те, но ти не обясни какъв е смисъла от това. Защо трябва да развъждаш кучето си, което дори не е чисто хъски? Ако искаш да си развъждаш и отглеждаш кученца, защо не си вземеш куче, което да става и за това? Защо всички се обиждате, когато ви съветват да не развъждате кучета без родословия и такива, които не са покрили изискванията за допускане в разплод?  Освен тези неща, за да развъжда човек трябва да има някакви познания, необмисленото пръкване на кученца съсипва овеществения труд на развъдчиците толкова години на ред. Съсипва породите и не само - много хора и кучета страдат от това, заради сантименталните чуства на хора, че си обичат кученцето и то непременно трябва да роди или да запложда, че е момченце и трябва да....се облекчава. Все едно аз не си обичам кучетата, като съм кастрирала някои от тях. Тези хора дори не подозират, че вредят на себе си и на кучето по този начин.
Та защо кучето ти трябва да роди примерно два-три пъти? Има ли цел и каква е тя? Притеснява ли те нещо в кастрацията и защо не кастрираш кучето си?
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#1268 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2008 - 07:46 AM

ето след като ме принуди да разбера сам дали това е мит "че женското куче трябва да роди поне веднъж"
"Помислете за какво става дума - защо трябва да бълваме дого просто защото "кучката трябва да роди веднъж", или "Искам да си оставя кученце от нея". Първо тази теза е абсолютно неоснователна, че е задължително кучето да роди веднъж, за да е здраво. Нищо подобно! Публикувала съм статия на ветеринарни лекари по тази тема с научна обосновка и статистика. Ако искате все пак да няма проблеми с лъжлива бременност, с пиометра и други заболявания, свързани с половата система, просто кастрирайте кучето. Препоръчваме го горещо и не мислете, че осакатявате кучето - напротив, давате му по-спокоен и здравословен живот. И за вас също намаляват проблемите с цапане и пазене на кучето по време на разгонване. Не всеки, който си вземе куче, пък било то и с всички документи автоматично става развъждач. И не е редно да е така. Къде ще отидат всички тези кученца? Ако обичате кучето си склонни ли сте малките, които то роди да бъдат хвърлени на улицата, защото ще са повече от купувачите? Как ви звучи този случай - в клуба са обажда стопанин на дого, който не успял да се справи с него - много лаело, вързал го на двора, после решил да му тегли куршума, защото никой не го иска. Да, никой не го поиска и кучето си отиде с куршум в челото! Нима искате такава съдба за вашите сладки бели кученца, над които ще треперите, докато израснат!"

"Но все пак някои от собствениците на женски животни решават поне веднъж тяхното любимо същество да роди, защото... "така трябва". Първата грешка, която се допуска, е че никой собственик не търси мнението на специалисти по проблема. Стопаните не искат и не желаят да се информират за начините на гледане и хранене на бременни и кърмещи кучета и котки.

Защото ако знаеха и спазваха всички препоръки за хранене на животните в такава фаза, убедени сме, че повечето от тях. биха се отказали животните им да раждат. Заплождането, бременността, кърменето, отбиването и захранването на малките са такъв сериозен ангажимент (дори и финансов), че е по-добре да бъде оставен на специалистите по развъждане. "

А за кастрацията": При женските кучета кастрацията премахва или силно ограничава проблемите с :

Нежелана бременност
Привличането на мъжките по време на разгонване
Потенциални живото застрашаващи инфекции на матката
Тумори на млечните жлези

И все пак моето куче не е от дългокосместите хъскита :) по принцип за кастрацията аз съм решил че ще го направя...заради нежелани проблеми ,когато кучо стане дърто. А за кучило не съм решил още има много време...

#1269 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 May 2008 - 11:06 AM

Кастрацията освен това намалява до 4 пъти риска от развиване на диабет.
А иначе защо си го замислил чак като стане дърто? То няма никаква гаранция, че няма да ти се наложи да го правиш по-рано. :-
Сто пъти по-добре е да се кастрира здраво и младо куче, от колкото да чакаш деня на проблема и да кастрираш хем старо, хем болно вече куче.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#1270 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2008 - 11:13 AM

не не аз имах това предвид че  ще го кастрирам докато е малдо хем и по лесно ще се справи с опойката :) хем няма да имам проблеми като стане по голямо

#1271 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2008 - 03:22 PM

Да, така си мисля [b]Petyo, както и ти си мислиш, че е добре да роди женското поне 1 път и мъжкото да заплодяло поне 1 път :-, но аз не споделям тези твои мисли! :sviruka:
User's Signature

Качена снимка

#1272 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2008 - 03:43 PM

Мен какво ме интересува ти дали споделяш моето мнение. Въпроса беше разгледан досега и се изписа доста щом съм пуснал постове  в които пише че тези неща са измислици явно и аз мисля така, така че ако няма какво да правиш не си пускай мненията преди да си прочела какво съм писал досега. И ще те помоля да се въздаржиш от коментар ! Който иска да прочете какво съм постнал какво е казала Хъски Палуър и сам да си прави изводите .. дали ще пуска кучето си за разплод или ще го кастрира......

#1273 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2008 - 03:58 PM

Не, че мен ме интересува твоето мнение!!! Ти започна спор по тема обсъждана десетки пъти, не аз! :huh:А и в моите думи няма никакъв коментар, просто пиша, че не съм съгласна с теб!!! Нямаше ме няколко дни и твоя пост ми стоеше като непрочетен,затова ти и отговорих: впоследствие излязоха и мненията и коментарите на останалите:така се получи със закъснение.
User's Signature

Качена снимка

#1274 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2008 - 05:07 PM

Добре значи ще знаеш за другия път да поизчакаш малко преди да даваш коментари.И аз не съм заставал зад тезата че трябва ли да се заплождат или не просто казах какво съм чувал аз спорех за друго с Хъски Паулър и накрая се разбрахме или поне аз така си мисля

#1275 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2008 - 09:17 AM

Petyo,аз нямам намерение да поддържам заядлив тон във форума, той не е създаден с тази цел! Тъй като Huskypower има мнооого по-голям опит /и практичен и теоретичен/ от нас в отглеждането на породата, аз лично предпочитам да се вслушвам в нейните съвети, а не да споря с нея. B)
Както сам се убеждаваш казаното от разни "специалисти" често се оказва пълна глупост. :-
Присъствието ми във форума е заради знанията, които получавам и не държа да получавам съвети от някой, който знае и по-малко от мен! :-
User's Signature

Качена снимка

#1276 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2008 - 09:30 AM

Добре не ме занимавай. Като не държиш да получаваш съвети от някой които знае по-малко от тебе не давай коментар на моите теми. А с Хъски палуър съм спорил заради държанието и понякой път не за заплождането защото аз самия незнаех нищо по темата само казвах какво съм чул. Все още не ми е дошло времето да се интересувам за заполождането и затова бях казал само какво съм чувал никои не е спорил

#1277 Потребителят е офлайн   bebety{} Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2008 - 11:01 AM

Имам въпрос на моят гледам че са му се зачервили очите и то доста другата сряда ще ходиме на ветеринар за 3-тата ваксина дали е нещо сериозно дали трябва по рано да го заведа
User's Signature

Качена снимка

#1278 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2008 - 12:19 PM

Ние имаме приятел с пинчер, който имаше същия пробем - зачервени очи и то доста червени бяха: заведе го при вета и му казал, че е от препаратите, с които се пръскат тревите против кърлежи.Мисля, че му беше изписал някакви капки и измиване на очите след разходката.Ако кученцето е малко /на ръст/ и ходи в тревите се получава този проблем :blink:
User's Signature

Качена снимка

#1279 Потребителят е офлайн   Helia Икона

• *JulyVell's Helia Sun*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 May 2008 - 12:41 PM

Цитат

Имам въпрос на моят гледам че са му се зачервили очите и то доста другата сряда ще ходиме на ветеринар за 3-тата ваксина дали е нещо сериозно дали трябва по рано да го заведа

Значи на кучето му се зачервяват очите от прахоляка по улиците или ако си взе главата където не му е работата ;Dнали всичко трябва да се види ;)Взимаш му лайка от някоя аптека,вариш я във вода(количеството й зависи от количеството на лайката) и с памучен тампон му правиш промивка сутрин и вечер.След няколко дни ще му се оправи,разбира се ако е само механично замърсяване.Това и на нас ни се случва и нашия вет ни го препоръча това и наистина има ефект ;)Опитай и кажи после дали му е минало :blink:
User's Signature

There's worse things than prison - your mind!
Качена снимка

#1280 Потребителят е офлайн   Zein Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 30 May 2008 - 01:32 PM

Petyo ти май се имаш за много голям разбирач по породата  :rolleyes:

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 62
  • 63
  • 64