Цитат
1. не се правя на разбирач - опитай се да го разбереш.
2. не се изискват особени усилия да схванеш някои основни неша.
3. като говориш за развъдници, питаш принципно, или имаш пред вид някой развъдник или "развъдник"?
В развъдниците женски кучета се заплождат принципно не по-често от веднъж годишно. В България и доста по рядко, като имам лични наблюдения над тези, които развъждат по правила.
Лично като собственик на кучета с право на разплод, собственик на развъдник и ...т.н. за моите женски ще ти кажа ,че повечето раждат през живота си примерно 2 пъти. Старата ми Астра държи рекорд в това отношение, сега е на 13,5 години и е имала 4 кучила с общо 15 кученца. Друг пример- ванеса, сега е на 4 години и е раджала веднъж до момента. Надявам се задоволих любопитството ти с отчета ;D
4. безстопанствени кучета по улиците не трябва да има, но е факт, че ги има заради такива дето плодят безотговорно незнайно какво и с кого.
5. уличните кучета се кастрират по програма. / аз лично съм съдействала за кастрирането на не едно или две от моя район.
За мен плоденето на такива кучета е същото както и по улиците. знаеш ли колко години живее едно улично куче - средна продължителност на живота?
Сега ти ми отговори на въпросите, които аз питах в предишния пост. Мисля, че реди да попиташ нещо е редно поне да отговориш на това , което са те попитали преди това.
хахаха мале мале... едно пиша друго ми говорят
1во - казал съм да не се правиш на разбирач ( да не хокаш хората ами да обясниш..ако не е обяснявано а ако е обяснявано да кажеш просто ползвайте търсачката )
2ро - аз не съм казал че се изискват особени услия да схванеш нещо ( това откаде го измисли незнам ) именно затова когато ми потрябва нещо влизам в търсачката и го научавам, ако мислех че се изискват усобени услия нямаше да влизам въобще във форума
3то - аз писах че е хубаво поне 1 път през живота си едно женско куче да роди а не всяка година , защото по обясненята ти мисля че си разбрала че имам предвид всяка година... :rolleyes: и в това което си писала под трето доказваш ,че ти се занимаваш с кучета доста повече отколкото 80% от потребителите затова не хокай обясних ти по горе за кораба и колата ;D
4то - както казах в 3-то аз казвам че е добре 1 път в живота си женското куче да роди ( така съм чувал от доктори и хора ) разбирам ти какво обясняваш под 4-то защото моето куче е взето от човек които постоянно си пуска кучето за разплод а човека не притежава развъдник
5то - пак ме питаш неща които няма как да знам освен ако не съм се заинтересувал, както може би си направила ти но предполагам че към 8-9 години
И какво искаш да ти отоговоря от предишния пост вече ти казах откаде съм чувал че поне 1 път през живота си е хубаво да роди..( доктор и хора ) Естествено , знам че е голяма отговорност , трудно е и изисква грижи да отгледаш малките бебоци , но това незначи че няма да пусна моето куче един-два пъти да има кученца , защото по твоята логика като е трудно да не си бях зимал и куче