Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 24 July 2008 - 10:42 AM
Браво на Максии :wub: :wub:

http://www.vbox7.com/play:d880ab65
Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...
Публикувано: 24 July 2008 - 12:14 PM
Никакви милувки и целувки после, за да разбере, че е виновна,че така не се прави на стопаните.Пробвайте
Тара много бързо схвана положението ;D :blink:
Публикувано: 26 July 2008 - 05:01 PM
:sos:
П.П.
И май се опитва да заеме моето място на водач; като излезем на разходка започва да скача по мен и да хапе повода; никога до сега не го е правила, а и като кажа "Не!" не слуша. Днес я държах минимум 5 мин ха средата на улицата с глава в земята, докато се кротне. Хората ме гледаха се едно съм някаква излезнала от лудница и бяха готови да ме вкарат в затвор за това, че "мъча така животинчето". След това по пътя всичко си беше наред. Само 1-нъж се опита да захапе повода, но като казах "Не!" го пусна и не си и помисли да го хапе повече.
И съжалявам за flooda, сега се усетих, че не трябва да пиша в тази тема, ами в онази за доминантното поведение :rolleyes:
Публикувано: 26 July 2008 - 05:27 PM
да пиши там, но и тук могат да ти дадът съвет
Анук си хапе повода понякога като ниска да се прибираме или е недоволна, че е вързана, но като кажа не го пуска.
Иначе и при на се беше появил проблем с доминантно поведение или поне опити
като не и изнася, че я хвашам и ме захапваше с ръмжене не ме стискаше но,
хич не ми хареса това нещо.
Като по прочетах това онова - и почнах да следя какво правя различно от преди - явно ревнува от котката.
напоследък се е научила да ми сяда в скута и да мърка вечер.
Поне реших, че е заради това и сега едната ми е в скута а другата викам да легне до мен и да я галя
за да няма сърдити.
Факт е, че спря да ме захапва така.
да не сте и намалили разходките или нещо друго да сте променили и тя да е недоволна?
Публикувано: 26 July 2008 - 05:36 PM
Публикувано: 26 July 2008 - 06:16 PM
Цитат
Според мен е доста вероятно да е това. Отсъствала си от града ли ?
И през това време майка ти я е глезела ( давала и е храна от масата, вероятно не я е карала да "сяда/ляга" ... )
На Райа естесвено и е харесало ... а сега ти си идваш и искаш всичко пак да си е както преди, нормално е тя да е недоволна.
Мен като ме нямаше за седмица, като се прибрах на Парис и трябваше един ден за да свикне, че като и кажа "седни" трябва да сяда и като вървим по улиците не трябва да скача по мене и/или да си хапе повода ..
Парис настръхва, когато я е страх от нещо. Може би и Райа е недоволна, че и влизаш в територията (стаята, където се е заиграла) и може би се досеща, че ще я караш да прави нещо или ще и се караш, ако е направила нещо лошо.
С постоянство скоро нещата ще се оправят според мен. Продължаваш си със "не", когато прави нещо, което не трябва, и полека лека връщаш всички други команди и правила.
Аз обаче далеч не разбирам много в тази област, тъй че може да потърсиш и по-компетентно мнение ;D
Публикувано: 27 July 2008 - 11:06 AM
Цитат
Напълно нормално :palec:
Публикувано: 28 July 2008 - 12:57 PM
Имам едно питане:вчера бяхме с Тара на язовир, на риба, ...е риба не хванахме, но Тара много игра и плува в язовира, налудя се на воля. :yahoo:
Обаче вечерта като я разхождах забелязах, че върви с клюмнала надолу опашка :sos:,сутринта на разходката пак беше така, вдига си опашката като ака и пиша, но после пак си я държи във виснало положение.Допреди винаги опашката и беше като байряк нагоре вдигната, като сърпче винаги нагоре.
На какво може да се дължи тази промяна, свалихме нещо знамето, без да разберем причината :- :-
Публикувано: 28 July 2008 - 01:04 PM
Веднъж имах подобен проблем с притисната опашка от врата / лятото оставяме вратите отворени, става течение и ... ходихме на лекар, за щастие нямаше счупване/

JulyVell Siberians
Публикувано: 28 July 2008 - 01:46 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 28 July 2008 - 02:00 PM
Аз също мисля, че доста се поумори момичето от тази разходка, после спа като къпана цялата вечер и много малко хапна.Беше толкова кротка и тиха, само спеше,направо ме стресна, за първи път ми се случва Тарето да е толкова спяща. ;D А опашката мисля, че не е травмирана или наранена, като се прибирахме беше в колата, в скута ми, не сме я прехапвали по вратата на колата или у дома.На връщане като слезе от колата беше с вдигнат байрак, а след това клюмна :-
Публикувано: 31 July 2008 - 10:47 PM

Моята любов-това са животните..съществата,които никога не предават! =)
Публикувано: 31 July 2008 - 11:00 PM
Нали не си ги представяш като птичета, които като ги пуснеш и отлитат ...

JulyVell Siberians
Публикувано: 01 August 2008 - 08:52 AM
Първо аз лично почнах още от втория месец,още от първия ден на везмането на кучето с команди "редом" и "ела тук" и мога да кажа че още от първите дни Тара свикна.Даваш и наградки, като дойде,като изпълни командата.По същия начин много бързо се научи да се качва и слиза по стълбите на блока...и така,с търпение всичко се постига :blink: ;)
Публикувано: 01 August 2008 - 09:24 AM

Моята любов-това са животните..съществата,които никога не предават! =)
Публикувано: 01 August 2008 - 09:35 AM
Мисля,че първите две команди, които трябва да научи и да изпълнява са:"редим" и "ела тук"...след това всичко останало.