Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#2381 Потребителят е офлайн   shine_1985 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 January 2009 - 12:41 AM

Цитат

Джорджо,

В българските вени тече кръв от 76 племена,но не сме умрели още. ;)
А и на какъв интерес се радват кроманьонките,мулатките,метиските в днешно време,мани-мани. :yahoo:

Дамяне,

За пръв път чувам,че кучета не трябва да ядат пилешки кокъли.Те са толкова крехки,че сварени или печени,са лакомство за всяко куче.Ако преценяваш,че Реджи ти е още малък е друго нещо.Айра ги яде,та ушите и пращят. :blink:
В някой колбаси(и клембилши) е пълно с перушина,пък не сме умрели още.Ще ги изака,небой се.

:mazohist: :mazohist: :viking: :viking: :Абе, ти чуваш ли ме?!: :huh: :huh: :huh: :huh:Ти подиграваш ли се................

#2382 Потребителят е офлайн   TokioHotel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2009 - 01:11 AM

Имена, че даже и грешни. ;D
И на нас нищо не ни е ставало от кокалите /Слава Богу/, но ги спряхме. Други собственици също казаха, че нищо им няма на кучовците от кокалите, но убедих някои от тях да ги спрат. Както каза neznainata, един път става и по-добре да не се рискува.
User's Signature

Качена снимка

Любителите на животни са особена порода хора,
хуманни и щедри духом, способни на дълбока съпричастност,
може би малко склонни към сантименталност и със сърца, големи колкото безоблачното небе.

#2383 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 12 January 2009 - 01:53 AM

Не само пилешките кокали са опасни. На дядото на Бък три клизми му направиха и сумати и мъки изтърпя кучето защото беше глътанло кокал. Доколкото си спомням беше от пържола, вратна или ребро, не помня точно. Но така се случва, когато някой хора не възприемат и си знаят само тяхното. 
User's Signature

Качена снимка

#2384 Потребителят е офлайн   karol5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 January 2009 - 08:48 AM

вижте сега всеки сам си решава за себе си, ако аз не си бях изпатила така , може би и аз нямаше да вярвам, че ще стане нещо от пилешки кокали, но ....не го пожелавам на никого това, което стана тогава с моят роко и от тогава по добре без пилешки кокали, а иначе вета каза , че може да се дават , но само смлени.  :blink:
User's Signature

Качена снимка

#2385 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2009 - 09:25 AM

Какво правите съфорумци??? :huh:Превръщате форума в бойно поле на спорове и заядливи забележки?!?! :huh:....жалко, ако е така :-
User's Signature

Качена снимка

#2386 Потребителят е офлайн   RoZaTa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2009 - 11:05 AM

Цитат

То веднъж става... Само можеш да се радваш, че досега не се е случило нищо.
Интересно, какво е мнението на ветеринаря ти за даването на пилешки кости на кучета?
Изобщо костите с какво са полезни, че са чак пък деликатес? Смея да твърдя, че съм изчела доста теми тук, в които се казва, че няма нищо полезно в кокалите. Не се заяждам, а питам информативно - ти можеш ли да докажеш, че са полезни?

В гранулите които купуваме за кучетата,на 100% има всякакви боклуци,включително и смлени кокали.Но тъй като не знаем,им ги даваме и даже и рекламираме,кои са най-хубави.И стига сте ме замеряли постоянно с въпроси.Докажи това,докажи онова.Не сме в час по геометрия за да доказвам нещо.Пак казвам,че не съм имал до сега проблем с тях и давам на мое куче.Като си раздере стомаха или червата,ще му мисля.А ще попитам ДОК,какво ще ми каже за даването.Признавам си,че не съм го питал.Утре ще кажа,какво ми е казал.А освен големите кокали от кълките и на подкрилника,другите предполагам че не са кухи.

#2387 Потребителят е офлайн   sandman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2009 - 02:02 PM

Здравейте! От вчера си имам хъски на 1 месец и 5-6 дена е. Имам 2 въпроса и много бих се радвал ако някой ми отговори.
1. Колко грама храна на килограм тегло трябва да се дава? За сега тежи около 2 кг. и ми казаха да му давам по 1 чашка за кафе от машина гранулирана храна на ден. А по-нататък?
2. Кога трябва да му се бие първата ваксина? Аз все пак ще се допитам и до ветеринар, но все пак кажете и вие?
User's Signature

Качена снимка

#2388 Потребителят е офлайн   karol5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 January 2009 - 02:52 PM

за грамажа на храната не мога да ти кажа със сигурност, но за първата ваксина на 45 дена , така знам аз и така я бих на моето и според моя вет тогава му е времето, но защо толкова малко , бе човек , то направо..... супер малко
User's Signature

Качена снимка

#2389 Потребителят е офлайн   RoZaTa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2009 - 03:07 PM

Цитат

Здравейте! От вчера си имам хъски на 1 месец и 5-6 дена е. Имам 2 въпроса и много бих се радвал ако някой ми отговори.
1. Колко грама храна на килограм тегло трябва да се дава? За сега тежи около 2 кг. и ми казаха да му давам по 1 чашка за кафе от машина гранулирана храна на ден. А по-нататък?
2. Кога трябва да му се бие първата ваксина? Аз все пак ще се допитам и до ветеринар, но все пак кажете и вие?

От 39 до 45-ия ден първа ваксина за Паровероза.Първо трябва течно обезпаразитяване,което аз правя след 28-я ден с "Пиператрин"(2 куб.млл на 1 кг живо тегло.Да не се предозира,защото паразитите трябва да се изходят,а не да умрат в стомаха и червата на кучето.
Препоръчително  е,ако е бита ваксина,да са минали не по-малко от 14-15 дена.
Аз давах 4 хранения през 4 часа по 50 грама храна на ядене.
2 кг. си е шишко.

#2390 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2009 - 03:22 PM

Питах от интерес, какво толкова апетитно може да има в кокалите, също не съм препоръчвала никоя суха храна. Както и да е. :-
Ваксината е за Парвовироза, преди това може да се обезпаразити и с Дронтал Пъпи, розова пастичка. Най-добре ветеринар да ги направи тези неща.
За храната - зависи каква е храната, всяка храна е с различни по обем гранули. На самия плик трябва да пише какъв грамаж да му даваш на ден.
И последно - наистина защо толкова малко си го взел :o ? Та то е ... съвсем бебенце. Дори без първа ваксина... Не е правилно това според мен, но стореното сторено...
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#2391 Потребителят е офлайн   karol5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 January 2009 - 03:26 PM

е незнайната за едно нещо да сме на едно мнение, така си е , то е направо  голям риск да си вземеш толкова малко бебе, а за вътрешното обезпаразитяване може и сам аз сама съм го правила, като не можа да дойде вета и се взех в ръце и няма накъде справих се , няма страшно , ама много внимавай с този мъник , той по това време трябва да е при мама , но нищо вече е станало :blink:
User's Signature

Качена снимка

#2392 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 January 2009 - 03:52 PM

Ваксина на 39 или 40 дена не се слага. Няма смисъл от нея толкова рано. Имунната система на кученцето е преценено, че може да реагира на нея най-рано на 42 ден. За това първата ваксина обикновенно се поставя между 42 и 45 ден.
пиператрин - не съм чувала много отдавна някой да ползва тази гадост, но да речем, че върши работа. обезпаразитяването се прави 2-3 дена преди ваксината. паразитите се парализират и кучето ги изхожда ... защото умират някак си  ;D
2 кг. не е шишко, но храната, която са ти казали за дневна дажба е прекалено малко, то милото ще е постоянно гладно. (за точния грамаж трябва да видиш на опаковката, защото има малка разлика в зависимост от храната; ако нямаш опаковка, питай в магазина, от който я взимаш).
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#2393 Потребителят е офлайн   valerivk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2009 - 05:00 PM

От магазина, от който купих храната, ми казаха, че дневната дажба на моя трябва да е 80-90 грама на ден. Хмм, сега като чета вие по колко давате, не знам... Може ли да зависи от храната, колко е обогатена и така нататък? Защото и на мен ми се струва малко 90 грама... Но пък малкия не се е оплакал досега, по цял ден скача и играе, не знам. Вие какво ще кажете? Храната, която ми препоръчаха, е някакви гранулки за бебета, към 5-6 лева е килограма...

П.П. Забравих да добавя, на близо 40 дена е...

#2394 Потребителят е офлайн   sandman Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2009 - 06:07 PM

Благодаря за отговорите! Ще й увелича дажбата на ден. Питах ветеринар за ваксина - той ми каза, че се бие на 12-тия ден след като се отбие малкото. Обаче днес нещо май получи разстройство горката, а само гранулирана храна яде...  :(
User's Signature

Качена снимка

#2395 Потребителят е офлайн   kisiov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2009 - 09:49 PM

Здравейте ,
Вече и аз си имам малко хъски - Анук  :yahoo:  B) :yahoo:
Имам няколко въпроса .
1.Размера на кутрето на 40 дни е 39см(дължина)/23см(височина)  тежи-4 кг? нормално ли е ? П.С. Тежеста ме интересува най-много :)
2.Кога трябва да го изкъпя ?
3.Обича да къса вестници ... притеснява ме през нощта ,да не вземе да си хапне ... от тях ? (ще му стане ли нещо,ако си хапне малко...)?  :sos:  :angry:
Благодаря :) предварително :)  :blink: ;)
User's Signature

Качена снимка

Човек се учи от грешките си,а умният човек от своите и от грешките на другите!

#2396 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2009 - 09:58 PM

Честито ти хъски :)
Размера е индивидуален за всяко кутре, както бебетата се раждат с различна тежина, така и кученцата. Така че не се притеснявай за това :)
Още е много мъничък, за да го къпеш, можеш да му вземеш сух шампоан/пяна и с него да забършеш мъника.
Скрий вестниците далеч :) Не е приятно да намериш сутринта килим от парченца вестници. Ние имахме опит за подобна случка и след това малката няма достъп до вестниците ;)
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#2397 Потребителят е офлайн   kisiov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2009 - 10:05 PM

Ами тогава с какво да му подложа в клетката ? ако се напишка  ? :sos:
User's Signature

Качена снимка

#2398 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2009 - 10:09 PM

О, в клетката не бива да има неща за пишкане... Повече информация можеш да намериш тук - http://dog.bg/forum/...pic,7007.0.html
Можеш да му подложиш постелки за възрастни, мойта Бела пишка на такива. Купуват се от хуманните аптеки. Иначе за постелка за спане можеш да сложиш нещо, което не се къса лесно.
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#2399 Потребителят е офлайн   kisiov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2009 - 10:11 PM

Ахам ама той е малак и ще го напишка предполагам ?Сложил сам булана и в единия краи вестиници ? 
User's Signature

Качена снимка

#2400 Потребителят е офлайн   kisiov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2009 - 10:13 PM

Сега като няма 3 ваксини мога ли да го изкарвам на вън да пишка или трябва вътре ?
User's Signature

Качена снимка

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни