Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 14 January 2009 - 04:10 PM
Спрей Фронтлайн става, само за него знам. Ако държиш да изкъпеш кученцето, вземи сух шампоан/пяна, обезмирисява и почиства козинката. Така няма да е толкова голям стреса.
П.С. Първата вечер явно при всички е ужасна :) Аз не мигнах, защото ей този от аватара ми се разхожда и мяука жално цяла нощ...
П.С. Първата вечер явно при всички е ужасна :) Аз не мигнах, защото ей този от аватара ми се разхожда и мяука жално цяла нощ...
Публикувано: 14 January 2009 - 06:42 PM
Здравейте отново, надявам се този път нещата да не трагнат в посоката която тръгнаха отначало. по принцип не съм конфликтен човек и с въпроса си най-малкото което целях беше това което се получи. Съжалявам , че нямам време да прегледам темите(ежедневието ми е доста натоварено), за които сте говорили преди да се регистрирам, за да видя какви са мненията по въпроса, който зададох, но не беше мн правилно да нападате така, а някои дори и да обиждат.
Смятам че всички са тук по единствената причина че обичат своите сладури.
Притеснявам се, защото Никита( това е името на нашето хъски) загуби апептит от седмица , това е крайно нетипично за нея, и от вчера и тече нослето, секрета е като водичка. Предполагам че утре ще я заведа на ветеринар. Случвало ли ви се е нещо подобно?
Смятам че всички са тук по единствената причина че обичат своите сладури.
Притеснявам се, защото Никита( това е името на нашето хъски) загуби апептит от седмица , това е крайно нетипично за нея, и от вчера и тече нослето, секрета е като водичка. Предполагам че утре ще я заведа на ветеринар. Случвало ли ви се е нещо подобно?
Публикувано: 14 January 2009 - 07:29 PM
ами ние от както си я взехме я водим при един и същ ветеринар, незнам какво ще каже тя за д-р манолов, но съм почти 100 % сигурна че го знае. а и исках нещо друго да попитам от скоро имаме цветя по точно от 4 месеца и никита от време на време много се заяжда с едно от тях можеби защото е голямо ама редовно го прекопава
Публикувано: 15 January 2009 - 02:03 PM
Искам да ви попитам как може да се разбере дали едно куче е с родословие или не?Защото преди малко разбрах че мойта сладуранка е с родословие но не са ми го дали :huh:Може ли някой да ми помогне моля :(
Публикувано: 15 January 2009 - 02:32 PM
В новата тема ли да отговарям или ? Wink
Аз не съм от най-запознатите но ето това което знам...
Всяко новородено кученце, се вписва в специален регистър. В този регистър има всичките му данни, цвят на очичките, на козинката и други. Има данни за мамата и таткото, за развъдника и собствениците на кучетата родители. Кученцето си има уникален номер, който ако съм разбрал правилно се поставя след 45я ден.
Номера може да е вграден с микрочип или татуировка. Този номер се нанася както в регистъра, така и в документа, който получаваш.
При мен в Испания е с чипове, за България знам че е с татуировки //Май и в Белгия са все още с татуси huh
Ако имаш съмнения към давността на документа или към родословието, като цяло. Най-добре да се консултираш с клуба - БКК " Северни кучета " в случай, че кученцето ти е Хъски. Там, би трябвало да познават повечето кученца и кога и какви бебенца се очакват. Ако кученцето е било родено в България и е било вписано в регистъра, ще те информират.. smiley
Всяко новородено кученце, се вписва в специален регистър. В този регистър има всичките му данни, цвят на очичките, на козинката и други. Има данни за мамата и таткото, за развъдника и собствениците на кучетата родители. Кученцето си има уникален номер, който ако съм разбрал правилно се поставя след 45я ден.
Номера може да е вграден с микрочип или татуировка. Този номер се нанася както в регистъра, така и в документа, който получаваш.
При мен в Испания е с чипове, за България знам че е с татуировки //Май и в Белгия са все още с татуси huh
Ако имаш съмнения към давността на документа или към родословието, като цяло. Най-добре да се консултираш с клуба - БКК " Северни кучета " в случай, че кученцето ти е Хъски. Там, би трябвало да познават повечето кученца и кога и какви бебенца се очакват. Ако кученцето е било родено в България и е било вписано в регистъра, ще те информират.. smiley
Публикувано: 15 January 2009 - 03:27 PM
Цитат
В новата тема ли да отговарям или ? Wink
Говорих с председателя на БКК"Северни кучета". Той каза че нищо не могат да направят.Каза че се допуска грешката да не са я татуирали при раждането.Също така каза да се свържа с човека от който съм я взела (той не ми вдига телефона) но там е проблемът че и той е посредник.Аз се явявам като 3ти собственик. :huh:
Публикувано: 15 January 2009 - 05:59 PM
Цитат
А как научи, че има родословие, но не са ти го дали? Малко вероятно ми се вижда, честно казано, но знае ли човек.
Една негова приятелка (не я познавам) та тя постоянно ме тормози по скайпа да ме пита какво прави Аляска и всякакви такива.Та тя ме пита дали сме я водили вече на изложба и аз се учудих и от питанка на питанка разбрах. Даже незнам тя какво разбира под родословие :huh:
Публикувано: 15 January 2009 - 09:25 PM
Вярно е.
Аз си го обяснявам така - нова храна -> нов стрес за организма -> разстройство. За да се избегне последното, се смесват храните, докато се премине изцяло на новата, избрана от вас храна.
Пак казвам, това е моето обяснение.
Аз си го обяснявам така - нова храна -> нов стрес за организма -> разстройство. За да се избегне последното, се смесват храните, докато се премине изцяло на новата, избрана от вас храна.
Пак казвам, това е моето обяснение.
Публикувано: 15 January 2009 - 11:55 PM
Аз не разбрах нищо от поста ти. Първо пишеш, че е вярно, а после, че трябва да се смесва ... с други думи, в случая взаимно се изключват като твърдения.

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians
JulyVell Siberians
For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!