Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 05 February 2008 - 10:30 AM
Цитат
Мерси много значи не трябва да се притесняваме.Преди около седмица и нещо го мерих беше около 8-9 кг.
Хихи :) Ти явно имаш буренце като моето :yahoo: Тайра наистина беше доста дебеличка до преди седмица и нещо, но вместо да и намаля храната, която очевидно и беше според указанията, та и по-малко, аз просто прочнах да я "движа" повече - катерене на стълби, тичане из снега, гонене на стопанин... и такива работи :) Дава невероятен ефект, особено като е малко още.
Публикувано: 05 February 2008 - 12:50 PM
Привет! :blink:
Аз помня, че като взехме Тара от Китен на 56 дни беше 3.500 кг., още сучеше от майка си и хапваше по няколко разтворени във вода гранулки. Беше много подвижна и игрива сладурана.На 3 м.да е станала най-много 4 кг.Изглеждаше си нормално малко пухкаво Хъски, в никакъв случай не беше дебела, но не и слаба.Затова ми се струва, че сте с доста повечко килца за три месечно куче. ;), но нека все пак по-грамотните от мен да кажат. ;D
Аз исках да попитам друго: снощи като галех Тара по коремчето, напипах две червени точици-2 малки гърдички, които преди това не се забелязваха така на пипане.Това какво означава, че започва полово съзряване вече.? :blink: ;D Понеже аз още си я водя за "моето малко момиче"...а тя току виж изведнъж стане голяма.
Който знае, моля да пише:поздрави
Аз помня, че като взехме Тара от Китен на 56 дни беше 3.500 кг., още сучеше от майка си и хапваше по няколко разтворени във вода гранулки. Беше много подвижна и игрива сладурана.На 3 м.да е станала най-много 4 кг.Изглеждаше си нормално малко пухкаво Хъски, в никакъв случай не беше дебела, но не и слаба.Затова ми се струва, че сте с доста повечко килца за три месечно куче. ;), но нека все пак по-грамотните от мен да кажат. ;D
Аз исках да попитам друго: снощи като галех Тара по коремчето, напипах две червени точици-2 малки гърдички, които преди това не се забелязваха така на пипане.Това какво означава, че започва полово съзряване вече.? :blink: ;D Понеже аз още си я водя за "моето малко момиче"...а тя току виж изведнъж стане голяма.
Който знае, моля да пише:поздрави
Публикувано: 05 February 2008 - 02:31 PM
Цитат
Аз помня, че като взехме Тара от Китен на 56 дни беше 3.500 кг.
Олее, Хачи е на 55 дни сега и минава 6 килограма :izcherven:. Аз и си го взех дебел - на 44 дни тежеше 5.200 :huh:.
Яде като прахосмукачка, но не изглежда дебел, може би защото е много активен, когато не спи :wub:
Публикувано: 05 February 2008 - 09:19 PM
Страшна сладурана е Зитка! :) Моето бебе като го взех от магазина ми казаха,че е на 50 дни,после ветеринарят ми каза,че според нея е по-малък,както и според всеки,който го види. Вчера на 55 му ден го премерихме с ветеринаря от клиниката в която се преглеждаме и тежеше не повече 2.200,изобщо не изглежда дебел или в никакъв случай слаб. Дали е по-малко или е нормално да тежи толкова? :(
Публикувано: 06 February 2008 - 10:00 AM
Привет! :blink:
Mawowa,ако можете пуснете снимчица на малкия.И аз взех Тара на 56 дни от развъдчика в Китен и тя тежеше 3.500 кг, но беше много жизнена и игрива.Като я носех към колата се събираше в сгъвката на ръката ми.Гушна се там,а муцунката с мокрото носле все го буташе във врата ми.Беше толкова мъничка, мъничка.Но след това много бързо растеше и наддаваше.Сега на 8 м. и половина сме 22 кг.Стига да е здрав и да се храни, бързо ще дръпне вашия мъник:поздрави
Mawowa,ако можете пуснете снимчица на малкия.И аз взех Тара на 56 дни от развъдчика в Китен и тя тежеше 3.500 кг, но беше много жизнена и игрива.Като я носех към колата се събираше в сгъвката на ръката ми.Гушна се там,а муцунката с мокрото носле все го буташе във врата ми.Беше толкова мъничка, мъничка.Но след това много бързо растеше и наддаваше.Сега на 8 м. и половина сме 22 кг.Стига да е здрав и да се храни, бързо ще дръпне вашия мъник:поздрави
Публикувано: 06 February 2008 - 11:08 AM
Mawowa, Заек, мерси, Зита ви благодари. Тя отдавна не е на 3 месеца, пуснах снимката като илюстрация за възраст-килограми, защото не мисля, че е била дебела с 10те си килограма. Сега тя е възрастно куче и е на горната граница на стандарта за женско куче, т.е. едричка си е, но не прекалено. Кучките на Голдън Никол пък са по-дребни. Затова ми се струва нормално да има разлика 2-3 килгограма между Зита и Прешъс например, на една и съща възраст...
Публикувано: 07 February 2008 - 09:03 PM
Тази вечер ми се случи нещо странно и неприятно. Изведох Чери и ни нападна куче, което стопанина му разхождаше без повод. Сбиха се, но успяхме бързо да ги разтървем, за щастие нямаше неприятни последици. Продължихме си разходката, прибрахме се и тъкмо щях да храня Чери когато я видях да се държи странно. Цялата трепереше и се клатеше, беше си отворила широко очите (изглеждаше силно изплашена), хем тръгваше да ляга, хем се изправяше. Като отидох при нея сърцето й направо щеше да се пръсне - толкова бързо биеше. Отвързах я и като се поуспокои малко все след мен вървеше, не искаше да се отдели и като кляках само търсеше да се сгуши в мене. Възможно ли е чак толкова да се е уплашила? Или е, не дай Боже, някакво заболяване? Бързо й мина, но здравата ме уплаши! За пръв път ми се случа подобно нещо. Ако трябва ще я водя някакви изследвания да й направят? Ако можете дайте ми някакъв съвет! :(
Публикувано: 08 February 2008 - 02:44 AM
Цитат
Тази вечер ми се случи нещо странно и неприятно. Изведох Чери и ни нападна куче, което стопанина му разхождаше без повод. Сбиха се, но успяхме бързо да ги разтървем, за щастие нямаше неприятни последици. Продължихме си разходката, прибрахме се и тъкмо щях да храня Чери когато я видях да се държи странно. Цялата трепереше и се клатеше, беше си отворила широко очите (изглеждаше силно изплашена), хем тръгваше да ляга, хем се изправяше. Като отидох при нея сърцето й направо щеше да се пръсне - толкова бързо биеше. Отвързах я и като се поуспокои малко все след мен вървеше, не искаше да се отдели и като кляках само търсеше да се сгуши в мене. Възможно ли е чак толкова да се е уплашила? Или е, не дай Боже, някакво заболяване? Бързо й мина, но здравата ме уплаши! За пръв път ми се случа подобно нещо. Ако трябва ще я водя някакви изследвания да й направят? Ако можете дайте ми някакъв съвет! :(
Милата Чери, изплашила се е душицата... Щом казваш, че се успокоила после, добре ... Не виждам за какво може да я изследваш... Нагушкай я и то нас :wub: