Цитат
Хехее колко са хитри дечицата, като решат да искат нещо
Креативноста на децата е впечатляваща. Винаги има какво да се научи в подобни моменти. За радост или не отговорност 0.
Преди всичко, трябва да се информирате за нуждите на кучето. Освен обичайните за всяко животно и тези по-специфичните за въпросната порода. Да ти оставя ли малко за четене??? Ок, запоядай :P
Това е реалността при мен към момента на писане на този пост:
Тоби е на 7 месеца. Як, едър, мъжки Хъски. С него ставаме малко преди 7.00.. Още не съм пил кафе, не съм минал през банята и сме на вън. Обикаляме съседните улици и търсим къде да се изпишка и изака. Връщеме се в къщи и пием кафе (аз де, той вода) хапваме нещо и той заминава да мишкува из къщата. Към 10.30 го извеждат пак (аз съм на работа) Тоби тича цели 2 км и лочи малко над 1 литър вода. Пак похапва някакви си негови деликатеси и пак мишкосва и замисля поредна пакост. В 15.00 го водя на разходка за около 1 час. Сменяме настилка, ритъм и учим разни номерца (седни, стани, ела, стой, не и други) Към 14,30 хапва здраво и поляга под някое легло. Така спи близо час и нещо. Със ставането е в банята и чака вода. После гази и хапи всички в хола и кухнята. Досажда и докато не си намери някакво занимание е много нахален. Към 19,30 сме пак навън. 2 часа бясна игра, тичане, душене и проверяване на всеки метър. Тук искам да вмъкна, че Хъски на 7 месеца е пълно с енергия и може да те дърпа доста сериозно. Дори с душач се чуват едни странни звуци, но не се спира. Желанието и ината му не могат да се опишат с думи. За бързината и рефлексите няма смисъл да говоря - Хъски... Трябва да си нащрек почти на края на възможностите (не стигай до края, че ще изперкаш) Хъскито е в състояние за секунди да ти се изгуби от погледа. В момента в който погледнеш мобилния си телефон и се чудиш кой е този номер.. кучето ти вече е дръпнало стотина метра - гони някакъв мъх, пчела, птица или куче. Боклуците по земята са супер проблемни. Нямаш си на идея какви неща има по улиците. И аз си нямах докато не си взех Хъски... Ми той ги усеща от много далеч .. специалист на откриването на боклуци е. Така, че разходката с Хъски е много изморителна и много интересна. Просто се приготви и зареди с много и железни нерви. След най-дългата и изморителна разходка.. се разплува насред хола и няма сила, която да го мръдне от там. Плюнки и локви от лиги.. нахален поглед.. След като си почине е пак на крак.. Пак е намерил нещо, което не е за него и пак се крие.. Пакостник ужасен...
в 23 е последната разходка и е само за пиш и ако..след това здрав сън и всичко отначало..