Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#221 Потребителят е офлайн   hrisipisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 January 2008 - 08:16 PM

Цитат

Аз искам да попитам дали мога да изкарвам Арис  по 5-10 мин. навън,защото доколкото бях чувал трябва да се изчака да се бие 3 ваксина и чак тогава да се изкарва.

Моето кученце го изкарвах след втората ваксина, първата му разходка беше в гората, беше много изплашено, но после бяга като изумено  ;D след това когато заваля големия сняг, съм я оставяла по 1 час на вън (бях си на село за 5 дена, там няма хора, а кво остава за животни) после по 10 мин. пред блока, не е много правилно според доктора, но това пале ни подлудяваше, само ядене и спане не става, трябва и да се бяга  ;) вече сме с трета ваксина и излизаме по три пъти на ден, вече имаме две приятелчета в игрите  :yahoo:
User's Signature

Качена снимка
ИМАМ БИЛЕТ ЗА КОНЦЕРТА НА МАДОНААА

#222 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2008 - 09:56 PM

Еми не е правилно, щом така са казали! Не пречи да се изчака до 3тата ваксина, не е толкова много време. Ако имате ваш двор - тогава може, но пред бока .. :-

#223 Потребителят е офлайн   macinci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2008 - 10:29 PM

Аз Тера първо я изкарвах малко наван като я носех на ръце през цялото време..беше мъничка но колкото да подиша свеж въздух..а след 2-рата ваксина почнах да я извеждам постепенно на вън

#224 Потребителят е офлайн   roop Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 January 2008 - 01:50 PM

Мерси за отговорите.Ние имаме двор и аз в него го изкарвам за 10 мин  ;)

#225 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 01 February 2008 - 04:46 PM

преместено в
Имам нужда от съвет

#226 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 01 February 2008 - 04:49 PM

:(
да споделя

Анук от една седмица няма никакво желание да играе
храни се нормално, в къщи не се държи по различен начин,
но излезем ли в парка почти не се отделя от мен.
Като срещнем друго куче душка го малко и го подминава
Обикаля 5-10 мин и се залепя за мен
нарочно спирам за да потича наоколо, а тя сяда и ме чака да тръгна,
а ако не тръгна почва да ми се кара.
Утре съм решила да я водя на доктор.
Натисках я по лапите по корем по гърба, дали няма да квикне нещо
да не я боли, нищо наглася се да я галя

Даже хората в парка ме питата какво и е

та някой имали идея на какво може да се дължи

#227 Потребителят е офлайн   Northerner Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2008 - 09:14 PM

Може да и предстои разгонване... ;)
User's Signature

Siberian husky - a dog who find the way to my heart

#228 Потребителят е офлайн   Mawowa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2008 - 09:56 PM

Здравейте,преди два дни си купих мъжко хъски и съм най-щастливия човек на света!На 52 дни е и в понеделник ще му слагат първата ваксина,малко се притеснявам да не се разболее от нещо...но друго исках да попитам нали е нормално да спинка почти постоянно,като се събуди си върши обичайните неща,не се заиграва много и пак ляга да спинка,все пак е бебенце скоро отделено от майка си,малко по малко свиква с мен,яде по мъничко,но все пак се притеснявам?  :(

#229 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 01 February 2008 - 10:01 PM

Здравей, първата ваксуина обикновенно се слага около 42 ден.. По принцип бебето може още да не се е отпуснало напълно в новия си дом..но ако е здраво трябва да има и хъс за игра като го заиграеш,да се гони, да хапе. Нека го прегледа и ветеринар.
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#230 Потребителят е офлайн   Mawowa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2008 - 10:30 PM

Ветеринарят ми каза,че не е отделило глисти 1вия път и затова не му е сложена ваксината.Лошото е,че не съм много наясно относно глистите.  Играем си,хапеме се,но за кратко.От 2 дни е в къщи надявам се да няма проблем и да свикне нормално,но повечето време спинка...

#231 Потребителят е офлайн   sstoilov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Фотография, Музика, Кинология, Интернет, SEO, GNU Linux

Публикувано: 02 February 2008 - 11:32 AM

Цитат

...дори и без хигиенни навици то пак си сигнализира когато има нужда...

това ми хареса  ;) оптимизъм ...

Моята мама имаше същите аргументи, когато беше против кучето. По тази тема, трябва да сме ясни и честни. Случва се и то често...Малко бебешоче е, няма какво да се залъгваме. Ще прави такива неща доста често. Но не мисля, че това е проблем  :- Моя гад е на 7 месеца и пак се изпуска, там където не трябва. Неизбежно е...Просто трябва да заявиш, че това е твоя грижа. Ако до този момент, не си показал/а, че си в състояние да поемеш отговорност за постъпките си. Хъм, ще ти е по-трудно, но не е и невъзможно...
Психологическата атака е друго нещо :P Трябва да разбереш, че мама и тати винаги са готови да ти угаждат - те живеят от и за това. На теб ти остава единствено, да намериш пътя към децата в тях. Показвай им снимки на малки кученца. Вземи някой филм с хъскита, говори им от време на време. Показвай им ги по улицата. Не им спестявай подробности и се старай, да те слушат докато им говориш. Не ги карай, да те слушат дълго време и не ставай "досадник". Не е добра идея, да ги насилваш и молиш 24/7. Един път на два дни е достатъчно. Ала го прави както трябва...В човешката история имаш хиляди примери, за това как с инат и постоянство се случва всичко. Ако наистина го искаш това кученце, просто  си повярвай  и ще е твое. Останалото е просто предястие за това което те чака...

И не забравяй! Не викай, силните говорят тихо  B)
User's Signature

I do believe that you don't have to walk this road alone

#232 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 02 February 2008 - 12:26 PM

Цитат

И не забравяй! Не викай, силните говорят тихо

Tочно така  ;) Бъди дипломатична. И прояви постоянство. Покажи на родителите си, че можеш да поемаш повече отговорност. И ако успееш, не забравяй все пак, че кучето е наистина една голяма отговорност за дълги години напред  :blink:

#233 Потребителят е офлайн   egpetrov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2008 - 02:43 PM

Благодаря за съветите ви!!! Очаквам още, каквито и да са. ;D ;D ;D ;D
P.S. Vesela_5 аз съм момче, а не момиче. :'(

#234 Потребителят е офлайн   macinci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2008 - 03:37 PM

И аз имах същия проблем само че с тати :) показвах му снимки на малки кученца "тате виж тва кученце ..виж колко е сладко" (и се усмихвам мазно)  ;D ако имаш брат или сестра която да те подкрепят още по добре..аз имам брат и му говорихме че с него ще се грижим за кучето..ще се сменяме кой да го разхожда..че ние ще си съберем пари за кучето..мама също ни подкрепяше,и така молих му се бая време и накрая склони :) дано и ти да успееш  ;)

#235 Потребителят е офлайн   egpetrov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2008 - 03:52 PM

Не нямам нито брат нито сестра. За парите - аз съм от по пестиривите ;D. Татко ме подкрепя (той даже e вет). Но преговарям само от месец, нямам успех но не губя надежда.
А и даже на 29 когато имах рд всички пожелания бяха свързани с ХЪСКИ а аз естествено ги препращах към майка ми  ;D ;D ;D ;D

#236 Потребителят е офлайн   hrisipisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2008 - 04:34 PM

Хехее колко са хитри дечицата, като решат да искат нещо, аз в случая съм от другата страна. Моята дъщеря е на 9год. много хитро ни обработи и честито имаме кученце вече 1 месец  :yahoo:  Тя постоянно ровеше за снимки в нета, водеше ме в един зоомагазин да гледаме малките кученца, всеки ден ми обясняваше колко много иска да си има кученце, даже каишка си купи и ходеше по улиците да си търси кученце да го вържи за да го разхожда, сутрин пък каишката я слагаше на едно плюшено куче и го разнасяше из нас и му говореше... при тая гледка вече не издържах и реших за рождения ден да и взема, НО всичко което обеща свързано с грижите си остана в миналото  :-  Децата са големи манипулатори, така че ако сте решили наистина да имате кученце, то значи ще имате, само това да не е поредната прищявка, както се получи при нас, сега не тя, а аз си имам куче  :blink:
User's Signature

Качена снимка

#237 Потребителят е офлайн   sstoilov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Фотография, Музика, Кинология, Интернет, SEO, GNU Linux

Публикувано: 02 February 2008 - 05:23 PM

Цитат

Хехее колко са хитри дечицата, като решат да искат нещо

Креативноста на децата е впечатляваща. Винаги има какво да се научи в подобни моменти. За радост или не отговорност 0.

Преди всичко, трябва да се информирате за нуждите на кучето. Освен обичайните за всяко животно и тези по-специфичните за въпросната порода. Да ти оставя ли малко за четене??? Ок, запоядай  :P

Това е реалността при мен към момента на писане на този пост:
Тоби е на 7 месеца. Як, едър, мъжки Хъски. С него ставаме малко преди 7.00.. Още не съм пил кафе, не съм минал през банята и сме на вън. Обикаляме съседните улици и търсим къде да се изпишка и изака. Връщеме се в къщи и пием кафе (аз де, той вода) хапваме нещо и той заминава да мишкува из къщата. Към 10.30 го извеждат пак (аз съм на работа) Тоби тича цели 2 км и лочи малко над 1 литър вода. Пак похапва някакви си негови деликатеси и пак мишкосва и замисля поредна пакост. В 15.00 го водя на разходка за около 1 час. Сменяме настилка, ритъм и учим разни номерца (седни, стани, ела, стой, не и други) Към 14,30 хапва здраво и поляга под някое легло. Така спи близо час и нещо. Със ставането е в банята и чака вода. После гази и хапи всички в хола и кухнята. Досажда и докато не си намери някакво занимание е много нахален. Към 19,30 сме пак навън. 2 часа бясна игра, тичане, душене и проверяване на всеки метър. Тук искам да вмъкна, че Хъски на 7 месеца е пълно с енергия и може да те дърпа доста сериозно. Дори с душач се чуват едни странни звуци, но не се спира. Желанието и ината му не могат да се опишат с думи. За бързината и рефлексите няма смисъл да говоря - Хъски... Трябва да си нащрек почти на края на възможностите (не стигай до края, че ще изперкаш) Хъскито е в състояние за секунди да ти се изгуби от погледа. В момента в който погледнеш мобилния си телефон и се чудиш кой е този номер.. кучето ти вече е дръпнало стотина метра - гони някакъв мъх, пчела, птица или куче. Боклуците по земята са супер проблемни. Нямаш си на идея какви неща има по улиците. И аз си нямах докато не си взех Хъски... Ми той ги усеща от много далеч .. специалист на откриването на боклуци е. Така, че разходката с Хъски е много изморителна и много интересна. Просто се приготви и зареди с много и железни нерви. След най-дългата и изморителна разходка.. се разплува насред хола и няма сила, която да го мръдне от там. Плюнки и локви от лиги.. нахален поглед.. След като си почине е пак на крак.. Пак е намерил нещо, което не е за него и пак се крие.. Пакостник ужасен...
в 23 е последната разходка и е само за пиш и ако..след това здрав сън и всичко отначало..
User's Signature

I do believe that you don't have to walk this road alone

#238 Потребителят е офлайн   hrisipisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2008 - 07:18 PM

sstoilov 100% си описал ежедневието на човек който се грижи за хъски-диваче, ще е хубаво и мамчета да го прочетат  ;D  пък да видим тогава кой ще има куче-хъски  :P
User's Signature

Качена снимка

#239 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 February 2008 - 10:07 PM

Глистите не се отделят, а се изкарват. Ако не е изкарало глисти, не виждам причина да не се бие ваксината! Не знам кога е било обезпаразитявано, но със сигурност трябва отново да се обезпаразити.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#240 Потребителят е офлайн   roop Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 February 2008 - 10:50 PM

Аз моя Арис си го взех като всеки ден показвах снимки на хаскита на родителите ми и постоянно говорех хъски това хъски онова и един ден ми казаха че ще ми вземат хъски!!Аз направо бях на седмото небе :yahoo: .Сега се радвам много на този малак палавник :P

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни