Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#2901 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 10 March 2009 - 11:07 PM

Rositoo ще припка като луда.
АНук се поослушваше 2-3 дни и на 4-тия като пчна с еленските скокове
и си сядаше много смешно на Д-то ... сакън да ней го откраднат
Вече почти 10месеца от както е - кръцната и си е същото диване
Храни се с голямо назландисване - гледа го дъвче го по сумати време
А Парма се точи около нея като петниста хиена да докопа аквото остане

Виждаш я на снимкитеи какъв кужух си отгледахме (шегувам се това явно е защото през денят е навън, незная)

Сега Парма е разгонена и е под домашен арест - направо - мъка. Живи и здрави
и нея я чака същото - ясно е ,, че повече няма да се втали. Само ме притеснява, че ми е мнОООго лакома
н ос точни дози - манДЖа мисля, че няма да имаме проблем с теглото.

Така, че СПОКО и товето момиче още утре -други ден ще стача
да я намачкаш и на целуваш :dog: :ns22:

#2902 Потребителят е офлайн   valerivk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 March 2009 - 12:11 AM

Да ви питам, храня малкия по 4 пъти на ден, нали няма да е проблем да минем вече на 3? 3 месеца и малко е вече.

#2903 Потребителят е офлайн   ЦоКо Икона

• WoLf
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2009 - 12:32 AM

Показване на мнениетоRositoo, в Mar 10 2009, 09:35 PM, написа:

Цоко, според мен е нормално. Често се случва стомахчето да се разстрои и от това да ви сполетява рядкото щастие. :mc_004: Ако й мешате храната, съветвам ви да спрете и да минете само на гранулки, за да може стомахчето да се успокои. Не й давайте и да яде болклуци от земята. Ако продължава съветвам ви да се консултирате с вет.

Мерси за съвета просто до сега не е ставо така пък ми е и странно един път ни сполетява рядкото щастие а после си е нормлано ддз ще видим ;)

#2904 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2009 - 09:15 AM

Показване на мнениетоvalerivk, в Mar 11 2009, 01:20 AM, написа:

Да ви питам, храня малкия по 4 пъти на ден, нали няма да е проблем да минем вече на 3? 3 месеца и малко е вече.

Според мен проблем няма, стига да му преразпределиш дажбите за деня. Откакто съм взела мойта госпожица, я храня по 3 пъти на ден, скоро може и да минем на 2 пъти.
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#2905 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 March 2009 - 09:39 AM

Леле с тая болест часовника на Бък съвсем се обърка. В момента с пълна пара му избива зимната козина :zz_031: . Най-вероятно защото вече се чувства добре и стои на двора, не можем да го приберем вътре дивака. И ко до сега се скубахме яко (със закъснение) сега ни избива новата козина и то дебела и пак якото скубане ще започне :zz_217:. НАправо съм станала една косматка и аз, няма вариант в който да нямам косми по мен. Какво щастие а, ама нали е за мачко :ha_081:
User's Signature

Качена снимка

#2906 Потребителят е офлайн   ЦоКо Икона

• WoLf
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2009 - 01:40 PM

Спокс така каато гледам как човека сбърка природата нищо чудно и да му потрябва кожухчето зем да завали сняг през Юли месец :Д

#2907 Потребителят е офлайн   jorji Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2009 - 09:13 AM

кое е за предпочитане сега при пролетното люпене на гадинки,
нашиийник за паразити или има едни такива спрейове...?

#2908 Потребителят е офлайн   Kromida Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2009 - 10:53 AM

За мен лично каишката на Bayer, Kiltix, колкото и да я плюят много хора, съм стигнал до извода, че ако си намериш оригинал (защото има и ментета 1:1)- нямаш ядове. Моят доктор ми ги дава фор фрии щото се познаваме отпреди да имам куче и ми е казал, че има ментета, които и той не може да различи и затова постоянно пита пациентите дали върши работа това, което им дава. Конкретно моето куче (20 кг женска) с Килтикса за 7 месеца само 1 път хвана кърлеж и то през ноември 2008, на 6ия месец от поставянето на каишката. Аз обаче съм й сложил голямата каишка, която се води не за средни, а за големи породи.
Говоря от опит, защото водя кучето на силно контаминирани места- в дивата част на Западния парк и на село, играе си основно с помияри. Адвантикс на Байер издържа точно 3 седмици, Фронтлайн- 3 седмици ако издържи е лукс.
В крайна сметка ако само разхождаш кучето около блока и е сравнително чисто и не го пускаш да играе с помияри, няма голямо значение какво ще му сложиш.
Също така съм чувал, че е добре да се сменят периодично ползваните препарати.
Надявам се съм бил полезен и пак казвам- при мен това работи, това знам. Истината за някого другиго може да е друга ;] Всъщност, тя е някъде там. ;]

#2909 Потребителят е офлайн   jorji Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2009 - 11:28 AM

а още от сега има ли смисъл да му зимам такава каишка?
какво ще кажете за тази

Качена снимка

моито се среща излключително и само с кучета живящи по села и в планината,
като сме долу го разкарвам само около нас...тоест явно съм в "рисковите" зони (:
макар, че не мога да си представя, че междублоковото пространство е по-чисто и обезпаразитено от която и да е наша планина и село (: в градска среда минават какви ли не индивиди, и има голямо разнообразие от домове за ларви на разни гадини, но както и да е ...

препоръчайте ми ако има още някой свестен модел и кога да му го слагам

#2910 Потребителят е офлайн   ЦоКо Икона

• WoLf
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2009 - 08:17 PM

Понеже Чара вече е вън и нали и взехме къщичка и тя съм забелязъл се отвън седи и се притиснявам дали като завали пакще седи отвън четох че някоя дреха която съм носил да я сложа в къщата и за тва сега съм с една тениска дет утре ще я сложа в къщичката да видя дали ще влиза ма си мисля че като завали се пак ще се сети че в къщичката сухичко и топличко :)

#2911 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона

Публикувано: 12 March 2009 - 08:34 PM

Аз по принцип не съм доволна от каишките -особено за хъскита, с тая козина. Ползвам (не аз де, Зита ползва) Фронтлайн или Адвантикс. Никога не е хващала бълхи. Кърлежи чат-пат и се качват, но си умират без намеса от моя страна (според производителите, препарата предпазва кучето от болестите, пренасяни от кърлежи, нищо, че се качват). Мисля си, че за куче, което живее навън Адвантикс е по-добрият вариант, защото не се впиват в кожата на кучето, а пълзят по козината и се пускат. За Зита се оказа неудачно, защото пълзят-пълзят, пък се пуснат на пода у дома.
Така че, когато сезона предполага кърлежи сме на Фронтлайн. През зимата и слагам Адвантикс, защото е по-дълготраен срещу бълхи.
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#2912 Потребителят е офлайн   ЦоКо Икона

• WoLf
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2009 - 08:39 PM

Илит заинтригуваме да видя и аз какво съм взел на Чара ми оказа се че е фронтлайн и нашето уте ще и го сложа стига да не вали :)

#2913 Потребителят е офлайн   Rositoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2009 - 08:43 AM

Лично моят съвет се препокрива с този на Илит. Третирам кучето си с Фронтайн откакто съм я взела. Бълха не съм видяла, кърлеж засега само един се е забивал,и то зимата (Януари месец) :wacko:
На такива каишки не вярвам. Чувала съм оплаквания за каишка с двойна, тройна цена от тази на Фронтлай или Адвантикс. За мен просто имат някакво мимолетно действие, след това.... :cc_012:
User's Signature

http://www.vbox7.com/play:d880ab65

Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...

#2914 Потребителят е офлайн   jorji Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2009 - 09:49 AM

Ебах мамата начи,
вчера дадох 30 лв за баер каишка и нестига, че ме дразни как стои на кучето сега ми казвате, че някви пръскала са по успешни от каишките ((: вчера спахте ли :zz_231: :fc_026: :fc_026: :db_046: :ag_106:

важното е да сме живи и здрави (:

#2915 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 March 2009 - 02:00 PM

:zz_217:

#2916 Потребителят е офлайн   valerivk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2009 - 07:19 PM

Въпрос - как да почистя бялата част от козината на кучето, и по специално муцунката и челото? Само с вода не става, пък на шампоана пише че трябва да се пази от очите...

#2917 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2009 - 10:11 PM

Показване на мнениетоvalerivk, в Mar 13 2009, 07:19 PM, написа:

Въпрос - как да почистя бялата част от козината на кучето, и по специално муцунката и челото? Само с вода не става, пък на шампоана пише че трябва да се пази от очите...

Има мокри кърпички за почистване на кучета, също можеш да опиташ със сух шампоан, като пръснеш на ръката си малко и разтъркаш по муцунката леко и внимателно, и естествено, далеч от очите.
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#2918 Потребителят е офлайн   Kromida Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2009 - 11:53 PM

Показване на мнениетоjorji, в Mar 13 2009, 08:49 AM, написа:

Ебах мамата начи,
вчера дадох 30 лв за баер каишка и нестига, че ме дразни как стои на кучето сега ми казвате, че някви пръскала са по успешни от каишките ((: вчера спахте ли :zz_231: :fc_026: :fc_026: :db_046: :ag_106:

важното е да сме живи и здрави (:

Бате, шанс. За мене Байер каишката е номер едно. Виждал съм как от едно помиярче на блока (храненичето на входа) което е бяло и се вижда ясно бълхите скачат върху моето куче и след 30-40 мин падат умрели от врата му- тогава беше с каишка. Не възнамерявам да му слагам течен репелент никога повече, освен ако не излезе нещо, което да ми върши работа. Просто при различни условия работят различни решения- много хора както виждаш се кълнат в течните. Каквото работи при тебе- това е истината.

#2919 Потребителят е офлайн   axL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2009 - 01:18 PM

Носа на Макс е топличък.И от снощи насам си киха.Обадих се на вет. ни лекар , каза че пътува от СТ.Загора за Кърджали и , че ще е тука след 2 часа някаде.Кажете какво мога да направя за да не се осложни още повече?Много съм притеснен ...:ca_003:

#2920 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2009 - 11:37 PM

Здравейте,

Аз съм съвсем нова тук . ..още не съм си взела кученце . . . след няколко месеца ще се родят, но ще си взема хъски . . . изчетох всичко за хъскито, което е писано, но все пак имам някой въпроси . . .
Първият ми въпрос е относно ваксинациите : бихте ли могли да ми кажете точно кога и колко ваксини се правят на кученцето.

И втория въпрос е относно храненето и разходките . . . прочетох следното нещо :

"НЕ разхождайте кучето два часа преди и след ядене.",

това по мой груби сметки прави два часа преди разходка, час ( или евентуално час и половина до два) разходка и още два след разходката, т.е. минимум пет часа не-ядене . . . Та въпросът ми е не е ли много това особено ако кученцето е по-малко . . . .?

Благодаря!
User's Signature

Качена снимка

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема