Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 21 March 2009 - 10:29 AM
А да ви питам, в момента Бела се държи странно. Щом изляза аз от стаята, независимо, че майка ми е с нея, тя почва да квичи и иска да излиза и да дойде при мен. Вечер, когато баща ми си е вкъщи, няма такива номера. Как да отуча Бела от този лош навик да вие и да си отваря сама вратата, за да идва при мен?
Публикувано: 21 March 2009 - 01:22 PM
Huskypower, в Mar 20 2009, 10:09 PM, написа:
книга за хъски
книга з хъски
----
desitoo кученце на 40 дена неможе да стои в кашон. нормално е ако е затворено някъде и е само да скимти. ако сте решили да не го държите при вас в стаята нощем, тогава ще трябва да го игнорираш и то ще поскимти и ще свикне с времето, но при вас ще се чуства по спокойно и комфортно. Никой не обича да е сам. За всичко ще ти трябва много търпение.
Как според вас ще науча хъски да спи при мен на леглото...мисля,че е нереално.То сега е малко и може да се събере на спалнята между нас двамата,но като порасне ще ни избутва....Искам да свикне да стои самичък,защото сега не ходя на работа и съм по цял ден с него,но това е само временно и като тръгна на работа какво ще стане?!
Някой от вас съветвал ли се е с професионален треньор или дресьор на кучета!?Какво казват те?!

Публикувано: 21 March 2009 - 02:00 PM
desito, в Mar 21 2009, 12:22 PM, написа:
Huskypower, в Mar 20 2009, 10:09 PM, написа:
книга за хъски
книга з хъски
----
desitoo кученце на 40 дена неможе да стои в кашон. нормално е ако е затворено някъде и е само да скимти. ако сте решили да не го държите при вас в стаята нощем, тогава ще трябва да го игнорираш и то ще поскимти и ще свикне с времето, но при вас ще се чуства по спокойно и комфортно. Никой не обича да е сам. За всичко ще ти трябва много търпение.
Как според вас ще науча хъски да спи при мен на леглото...мисля,че е нереално.То сега е малко и може да се събере на спалнята между нас двамата,но като порасне ще ни избутва....Искам да свикне да стои самичък,защото сега не ходя на работа и съм по цял ден с него,но това е само временно и като тръгна на работа какво ще стане?!
Някой от вас съветвал ли се е с професионален треньор или дресьор на кучета!?Какво казват те?!
Никой не ти казва да го взимаш да спи на твоето легло.Дори да може да се събере в спалнята ви пак ще му е неудобно,според мен.Все пак трябва да ходи до тоалетна и т.н.Как ще го прави при положение , че спи между вас.Най-много да ви се изпишка в леглото.С времето ще свикне да оставa сам.Моето куче остава на ден по 1-2 часа само и понякога пак го е страх и го чувам като тругвам,как вие.
Публикувано: 21 March 2009 - 08:35 PM
Ветеринара при който го водя каза,че метода става и че е много малък,за да има навици.Попитах за пеленки и капки,които служат за привикване на кучето да ходи там където искаш,но според негоне са ефикасни.
Това,което дадохте като предложение с вестниците при Блек не помага - той ги изяжда

В общи линии мисля да експериментирам по един определен и малко смесен начин-ще съчетая неща и от двете теории(за наградите и боя - това за наградите съм го чела само,а другото го имам т треньор на кучета и има ефект).Ще пиша ако има ефект!
Като начало си взех книга от Поредица МОЕТО КУЧЕ Сибирско хъски от Катлийн Канцлер,но искам да намеря нещо подходящо за дресиране.Може ли някой да ми помогне?!

Публикувано: 21 March 2009 - 10:11 PM
Не мислиш ли, че ще е по-лесно да го привикнете да ходи в банята? Така няма да отваряш и затваряш постоянно терасата, а и е по-удачен вариант за това студено време.
Боят няма да помогне, по-скоро ще накара кученцето да го е страх от това, че му се ходи по нужда. Похвали и наградки или каране, това е начина, но не очаквайте от кученце на 40-50 дена да изгради хигиенни навици. Та то още не осъзнава напълно какво става.
Публикувано: 22 March 2009 - 10:13 AM
desito, в Mar 21 2009, 06:35 PM, написа:
Ветеринара при който го водя каза,че метода става и че е много малък,за да има навици.Попитах за пеленки и капки,които служат за привикване на кучето да ходи там където искаш,но според негоне са ефикасни.
Това,което дадохте като предложение с вестниците при Блек не помага - той ги изяжда

В общи линии мисля да експериментирам по един определен и малко смесен начин-ще съчетая неща и от двете теории(за наградите и боя - това за наградите съм го чела само,а другото го имам т треньор на кучета и има ефект).Ще пиша ако има ефект!
Като начало си взех книга от Поредица МОЕТО КУЧЕ Сибирско хъски от Катлийн Канцлер,но искам да намеря нещо подходящо за дресиране.Може ли някой да ми помогне?!
Нека споделя моят опит...ако може.Asi още та 3 месецасе научи да ходи само втоалетната по нужда. Взех от зоомагазина едни капки Training(не помня фирмата) kоито са около 10-11 лв. 100ml горе долу.Взех също и кучешки памперси. За две седмици се научи да ходи в тоалетната, даже се опитваше да цели сифона докато пишка-беше много смешна. Така до 6-я месец тя пишкаше и чат пат акаше в тоалетната в/у памперсите когато не беше на вън. След първото разгонване нещо се случи ... не мога да си го обясня. Започна да стиска супер дълго време и ме чакаше само да се прибера за да се изходи на вън. От тгава не ми се е случвало да се изхожда в банята. Само на вън.
desito aко искаш се разтърси за тези капки. Kaпва се от тях 2-3 kaпчици върху памперса или вестника. Самата милизма явно привлича куч да се изхожда там. Вярно, имахме и чат пат някой разкъсан памперс :) това си е в реда на нещата :)
Нa мен ми остана половината шишенце от нейното обучение и го дадох на леля ми за нейното лабрадорче. Тя също казва, че е ефикасно -oт 3-я път започнало да си ходи там, където е капаното. Ще се обадя да видя как беше фирмата производител, за да го намериш по-лесно ако искаш и ще пиша по-късно.
Публикувано: 22 March 2009 - 10:19 AM
Пишете на кирилица!
Публикувано: 22 March 2009 - 10:57 AM
P.S.И все пак това си е мое мнение...........но нека и "всезнайковците" кажат по нещо. УСПЕХ!
Публикувано: 22 March 2009 - 10:58 AM
Сега ме мрази и ме гледа укоряващо хаха!
Публикувано: 22 March 2009 - 11:00 AM
Kromida, в Mar 22 2009, 08:58 AM, написа:
Сега ме мрази и ме гледа укоряващо хаха!
Хаха звучи ми познато

Публикувано: 22 March 2009 - 11:59 AM
А по въпроса с обучаването на хигиенни навици - тези капки не винаги действат, до куче си е явно :) Но какъвто и метод да се избере, трябва много търпение, а не бой и търкане на муцунката в "белята".
Публикувано: 23 March 2009 - 06:43 AM
Публикувано: 23 March 2009 - 09:44 AM
Цитат
хаахахха и нии сме така хахах глада е водеща сила ей (:
Публикувано: 24 March 2009 - 09:04 AM
Flawless, в Mar 23 2009, 11:21 PM, написа:
Не се изненадвай! Това често се практикува от заблудените собственици. Според тях, когато кученцето се изпиша и му се натърка муцуната в пишаното, ще разбере че е лошо и всеки път когато се изходи неправилно ще следва това.

http://www.vbox7.com/play:d880ab65
Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...
Публикувано: 24 March 2009 - 10:29 PM
Rositoo, в Mar 24 2009, 09:04 AM, написа:
Flawless, в Mar 23 2009, 11:21 PM, написа:
Не се изненадвай! Това често се практикува от заблудените собственици. Според тях, когато кученцето се изпиша и му се натърка муцуната в пишаното, ще разбере че е лошо и всеки път когато се изходи неправилно ще следва това.

Определено под всякаква критика е подобно поведение . . . както и да е само се ядосвам . . . важното е , че има хора като нас, които обичат животните и се отнасят подобаващо с тях . . . Извинявам се за спама!
Публикувано: 25 March 2009 - 04:25 PM
Вчера се прибрах от лекции. Нямаше ме 4 дена. Забелязах, че носа на Райа отпред е станал кафяво- розов, другата част е черна. По принцип е чисто черен, нямаше наличие на други цветове допреди няколко дни. Според мен това не е нормално?! Пипах го- постоянно е влажен, няма никакви други промени... само в цвета.
Какво мислите?
Публикувано: 25 March 2009 - 04:57 PM
И при Джек е малко по-светло кафяв по средата от известно време.
"Снежен нос розова ивица, която се вижда зимно време, понякога свързана и с разгонването при женските или с окучването."
само не разбирам, защо при толкова много хъскита се получа сега, а не през "зимното време"(така де, посрещнахме пролетта със сняг и силен вятър и все пак:/)...
Публикувано: 25 March 2009 - 05:06 PM
Козината я сменяме за 3-ти път и сега се появи кафяво на места в подкосъма, миналата пролет бяхме сиви, а есента пак си станахме черни... Козината не ми прави впечатление като е различен цвят, но нослето за пръв път става така.
Уххх, колко се радвам, че не е проблем това, а си е в реда на нещата!