Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#2941 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 March 2009 - 10:29 AM

Благодаря , Tali, ще пробваме вкъщи първо, после и навън...
А да ви питам, в момента Бела се държи странно. Щом изляза аз от стаята, независимо, че майка ми е с нея, тя почва да квичи и иска да излиза и да дойде при мен. Вечер, когато баща ми си е вкъщи, няма такива номера. Как да отуча Бела от този лош навик да вие и да си отваря сама вратата, за да идва при мен?
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#2942 Потребителят е офлайн   desito Икона

• Member
  • PipPip

Икона за мнението  Публикувано: 21 March 2009 - 01:22 PM

Показване на мнениетоHuskypower, в Mar 20 2009, 10:09 PM, написа:

На български език има само една. За начинаещи е добра. Продава се на много места в нета, можеш да си я поръчаш. ето два примерни линка
книга за хъски
книга з хъски

----

desitoo кученце на 40 дена неможе да стои в кашон. нормално е ако е затворено някъде и е само да скимти. ако сте решили да не го държите при вас в стаята нощем, тогава ще трябва да го игнорираш и то ще поскимти и ще свикне с времето, но при вас ще се чуства по спокойно и комфортно. Никой не обича да е сам. За всичко ще ти трябва много търпение.

Как според вас ще науча хъски да спи при мен на леглото...мисля,че е нереално.То сега е малко и може да се събере на спалнята между нас двамата,но като порасне ще ни избутва....Искам да свикне да стои самичък,защото сега не ходя на работа и съм по цял ден с него,но това е само временно и като тръгна на работа какво ще стане?!
Някой от вас съветвал ли се е с професионален треньор или дресьор на кучета!?Какво казват те?!
User's Signature

Качена снимка

#2943 Потребителят е офлайн   axL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2009 - 02:00 PM

Показване на мнениетоdesito, в Mar 21 2009, 12:22 PM, написа:

Показване на мнениетоHuskypower, в Mar 20 2009, 10:09 PM, написа:

На български език има само една. За начинаещи е добра. Продава се на много места в нета, можеш да си я поръчаш. ето два примерни линка
книга за хъски
книга з хъски

----

desitoo кученце на 40 дена неможе да стои в кашон. нормално е ако е затворено някъде и е само да скимти. ако сте решили да не го държите при вас в стаята нощем, тогава ще трябва да го игнорираш и то ще поскимти и ще свикне с времето, но при вас ще се чуства по спокойно и комфортно. Никой не обича да е сам. За всичко ще ти трябва много търпение.

Как според вас ще науча хъски да спи при мен на леглото...мисля,че е нереално.То сега е малко и може да се събере на спалнята между нас двамата,но като порасне ще ни избутва....Искам да свикне да стои самичък,защото сега не ходя на работа и съм по цял ден с него,но това е само временно и като тръгна на работа какво ще стане?!
Някой от вас съветвал ли се е с професионален треньор или дресьор на кучета!?Какво казват те?!

Никой не ти казва да го взимаш да спи на твоето легло.Дори да може да се събере в спалнята ви пак ще му е неудобно,според мен.Все пак трябва да ходи до тоалетна и т.н.Как ще го прави при положение , че спи между вас.Най-много да ви се изпишка в леглото.С времето ще свикне да оставa сам.Моето куче остава на ден по 1-2 часа само и понякога пак го е страх и го чувам като тругвам,как вие.

#2944 Потребителят е офлайн   desito Икона

• Member
  • PipPip

Икона за мнението  Публикувано: 21 March 2009 - 08:35 PM

Явно не съм обяснила по правилния начин,това което ме тревожи...Разбирам,че не трябва да се оставя само кученцето и трябва да му се обръща повече внимание,но се притеснявам това да не го "разлигави".Той спи в стаята,в която и ние но в клетката си,за да може като му се доходи до тоалетна да изскимти и да мога да го изнеса на терасата.Т.к. поради времето,което хич не е топло немога да оставям вратата отворена и той да излиза като си реши.
Ветеринара при който го водя каза,че метода става и че е много малък,за да има навици.Попитах за пеленки и капки,които служат за привикване на кучето да ходи там където искаш,но според негоне са ефикасни.
Това,което дадохте като предложение с вестниците при Блек не помага - той ги изяжда :cc_012:
В общи линии мисля да експериментирам по един определен и малко смесен начин-ще съчетая неща и от двете теории(за наградите и боя - това за наградите съм го чела само,а другото го имам т треньор на кучета и има ефект).Ще пиша ако има ефект!
Като начало си взех книга от Поредица МОЕТО КУЧЕ Сибирско хъски от Катлийн Канцлер,но искам да намеря нещо подходящо за дресиране.Може ли някой да ми помогне?!
User's Signature

Качена снимка

#2945 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2009 - 10:11 PM

От същата поредица има "Обучение на кучето", не съм я разглеждала, но може би е добра.
Не мислиш ли, че ще е по-лесно да го привикнете да ходи в банята? Така няма да отваряш и затваряш постоянно терасата, а и е по-удачен вариант за това студено време.
Боят няма да помогне, по-скоро ще накара кученцето да го е страх от това, че му се ходи по нужда. Похвали и наградки или каране, това е начина, но не очаквайте от кученце на 40-50 дена да изгради хигиенни навици. Та то още не осъзнава напълно какво става.
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#2946 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 March 2009 - 10:13 AM

Показване на мнениетоdesito, в Mar 21 2009, 06:35 PM, написа:

Явно не съм обяснила по правилния начин,това което ме тревожи...Разбирам,че не трябва да се оставя само кученцето и трябва да му се обръща повече внимание,но се притеснявам това да не го "разлигави".Той спи в стаята,в която и ние но в клетката си,за да може като му се доходи до тоалетна да изскимти и да мога да го изнеса на терасата.Т.к. поради времето,което хич не е топло немога да оставям вратата отворена и той да излиза като си реши.
Ветеринара при който го водя каза,че метода става и че е много малък,за да има навици.Попитах за пеленки и капки,които служат за привикване на кучето да ходи там където искаш,но според негоне са ефикасни.
Това,което дадохте като предложение с вестниците при Блек не помага - той ги изяжда :cc_012:
В общи линии мисля да експериментирам по един определен и малко смесен начин-ще съчетая неща и от двете теории(за наградите и боя - това за наградите съм го чела само,а другото го имам т треньор на кучета и има ефект).Ще пиша ако има ефект!
Като начало си взех книга от Поредица МОЕТО КУЧЕ Сибирско хъски от Катлийн Канцлер,но искам да намеря нещо подходящо за дресиране.Може ли някой да ми помогне?!

Нека споделя моят опит...ако може.Asi още та 3 месецасе научи да ходи само втоалетната по нужда. Взех от зоомагазина едни капки Training(не помня фирмата) kоито са около 10-11 лв. 100ml горе долу.Взех също и кучешки памперси. За две седмици се научи да ходи в тоалетната, даже се опитваше да цели сифона докато пишка-беше много смешна. Така до 6-я месец тя пишкаше и чат пат акаше в тоалетната в/у памперсите когато не беше на вън. След първото разгонване нещо се случи ... не мога да си го обясня. Започна да стиска супер дълго време и ме чакаше само да се прибера за да се изходи на вън. От тгава не ми се е случвало да се изхожда в банята. Само на вън.
desito aко искаш се разтърси за тези капки. Kaпва се от тях 2-3 kaпчици върху памперса или вестника. Самата милизма явно привлича куч да се изхожда там. Вярно, имахме и чат пат някой разкъсан памперс :) това си е в реда на нещата :)
Нa мен ми остана половината шишенце от нейното обучение и го дадох на леля ми за нейното лабрадорче. Тя също казва, че е ефикасно -oт 3-я път започнало да си ходи там, където е капаното. Ще се обадя да видя как беше фирмата производител, за да го намериш по-лесно ако искаш и ще пиша по-късно.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#2947 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 March 2009 - 10:19 AM

A otnosno spaneto na legloto pri vas. Do den dneshen kogato tq si poiska lqga pri nes.Sluchva se rqdko no vse pak...Ne vqrvam da i e neudobno shtom si leji cqla no6t.Vqrno ima 4at pat nqkoi ritnik... :)No az q usheshtam naprimer prez no6ta kogato stane da pie voda(vratata zaduljitelno leko e otkrehnata).Ne mislq che shte se "razglezi".Vse pak izbqgvai na tozi etap privyrzvaneto kum vas tolkova mn che da spi na legloto pri vas.Kogato poiska nqma losho....predpolagam ako ne i e udobno shte stane i shte zapo4ne po-rqdko da go pravi.A ako ne iska-probvai dokato spi m/u vas da q pritisnesh , da q ritnesh,estestveno leko de , samo kolkoto da se po4uvstva nekomfortno, i mislq che sama shte si sleze....Uspeh

Пишете на кирилица!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2948 Потребителят е офлайн   vinek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 22 March 2009 - 10:57 AM

desito прочети и опитаи с 3ти МЕТОД http://forum.dog.bg/...?showtopic=7007 аз имам в апартамента 2 кучета и двете ги научих за по малко от седмица да си ходят до тоалетна там където трябва..........виж и това http://forum.dog.bg/...?showtopic=7007 дано ти е от полза
P.S.И все пак това си е мое мнение...........но нека и "всезнайковците" кажат по нещо. УСПЕХ!
User's Signature

In a moment of peace
http://vbox7.com/play:0c7b79a9

#2949 Потребителят е офлайн   Kromida Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2009 - 10:58 AM

A aз да проуча обществените хъско-нагласи- ваште дзверове приемат ли с удоволствие Дронтала? На моята Маша днеска й дадох 2 таблетки и половина и то от овкусения и беше голяма борба да ги глътне (както винаги де, но сега се сетих да пиша тука). На опаковката пише "таблетките се приемат с удоволствие"- ще му предам!
Сега ме мрази и ме гледа укоряващо хаха!

#2950 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 March 2009 - 11:00 AM

Показване на мнениетоKromida, в Mar 22 2009, 08:58 AM, написа:

A aз да проуча обществените хъско-нагласи- ваште дзверове приемат ли с удоволствие Дронтала? На моята Маша днеска й дадох 2 таблетки и половина и то от овкусения и беше голяма борба да ги глътне (както винаги де, но сега се сетих да пиша тука). На опаковката пише "таблетките се приемат с удоволствие"- ще му предам!
Сега ме мрази и ме гледа укоряващо хаха!

Хаха звучи ми познато :zz_226:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2951 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2009 - 11:59 AM

И нашта госпожица не ги обича никак тези хапченца. Слагам парчетата хапче в парченце кренвирш, салам, или каквото имам под ръка (избягвам сиренето, заради солта) и тя ги изяжда. Е, понякога се случва да ги изплюе, затова давам на парченца.
А по въпроса с обучаването на хигиенни навици - тези капки не винаги действат, до куче си е явно :) Но какъвто и метод да се избере, трябва много търпение, а не бой и търкане на муцунката в "белята".
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#2952 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2009 - 06:43 AM

С Джек нямам проблеми-и камъни да му дам от ръката си ще се опита да ги изяде.
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#2953 Потребителят е офлайн   jorji Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2009 - 09:44 AM

Цитат

С Джек нямам проблеми-и камъни да му дам от ръката си ще се опита да ги изяде.

хаахахха и нии сме така хахах глада е водеща сила ей (:

#2954 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2009 - 01:21 AM

Четох с глям интерес ,както винаги, отговорите ви и някак си едно нещо не мога да си го представя, наистина ли има някой който би "натъркал муцунката на кученцето в "белята"??!?!?! Извинявам се за спама, но чак такова нещо . . .
User's Signature

Качена снимка

#2955 Потребителят е офлайн   Rositoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2009 - 09:04 AM

Показване на мнениетоFlawless, в Mar 23 2009, 11:21 PM, написа:

Четох с глям интерес ,както винаги, отговорите ви и някак си едно нещо не мога да си го представя, наистина ли има някой който би "натъркал муцунката на кученцето в "белята"??!?!?! Извинявам се за спама, но чак такова нещо . . .

Не се изненадвай! Това често се практикува от заблудените собственици. Според тях, когато кученцето се изпиша и му се натърка муцуната в пишаното, ще разбере че е лошо и всеки път когато се изходи неправилно ще следва това. :azz_020: Отвратителна работа, и много неподходящ подход към нещата.
User's Signature

http://www.vbox7.com/play:d880ab65

Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...

#2956 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2009 - 10:29 PM

Показване на мнениетоRositoo, в Mar 24 2009, 09:04 AM, написа:

Показване на мнениетоFlawless, в Mar 23 2009, 11:21 PM, написа:

Не се изненадвай! Това често се практикува от заблудените собственици. Според тях, когато кученцето се изпиша и му се натърка муцуната в пишаното, ще разбере че е лошо и всеки път когато се изходи неправилно ще следва това. :azz_020: Отвратителна работа, и много неподходящ подход към нещата.

Определено под всякаква критика е подобно поведение . . . както и да е само се ядосвам . . . важното е , че има хора като нас, които обичат животните и се отнасят подобаващо с тях . . . Извинявам се за спама!
User's Signature

Качена снимка

#2957 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Икона за мнението  Публикувано: 25 March 2009 - 04:25 PM

Не знам дали трябва да пусна нова тема във "Ветеринарен кабинет"... Реших първо да попитам тук.
Вчера се прибрах от лекции. Нямаше ме 4 дена. Забелязах, че носа на Райа отпред е станал кафяво- розов, другата част е черна. По принцип е чисто черен, нямаше наличие на други цветове допреди няколко дни. Според мен това не е нормално?! Пипах го- постоянно е влажен, няма никакви други промени... само в цвета.
Какво мислите?

#2958 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 25 March 2009 - 04:57 PM

Нормално е, виж че на повечето кучета във фотогалерията носовете им през последните месеци са почнали да изсветляват.
И при Джек е малко по-светло кафяв по средата от известно време.

"Снежен нос розова ивица, която се вижда зимно време, понякога свързана и с разгонването при женските или с окучването."

само не разбирам, защо при толкова много хъскита се получа сега, а не през "зимното време"(така де, посрещнахме пролетта със сняг и силен вятър и все пак:/)...
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#2959 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Икона за мнението  Публикувано: 25 March 2009 - 05:06 PM

Аз си мислех, че не е нормално. Едва сега от теб разбирам за това за носовете...
Козината я сменяме за 3-ти път и сега се появи кафяво на места в подкосъма, миналата пролет бяхме сиви, а есента пак си станахме черни... Козината не ми прави впечатление като е различен цвят, но нослето за пръв път става така.
Уххх, колко се радвам, че не е проблем това, а си е в реда на нещата!

#2960 Потребителят е офлайн   axL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 March 2009 - 10:11 PM

Макс е на 70 дена.Мога ли да започна да мия зъбките?Каква паста и четка да използвам?Ако глътне паста,което няма как да не стане,какво да правя?!По колко пъти да му ги мия на ден или седмица?Благодаря предварително! ;)

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни